Ratrak Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 Będąc w Zakopanem najlepiej wyskakiwać na: Bachledovą na Słowacji, Kasprowy, Jurgów i Suche. Harenda owszem fajna, ale ze względu na południową wystawę - w słoneczny dzień da się jeździć przez pierwsze 2 godziny z rana. Potem już masakra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 42 minuty temu, Ratrak napisał: Będąc w Zakopanem najlepiej wyskakiwać na: Bachledovą na Słowacji, Kasprowy, Jurgów i Suche. Harenda owszem fajna, ale ze względu na południową wystawę - w słoneczny dzień da się jeździć przez pierwsze 2 godziny z rana. Potem już masakra. Bachledowa to już daleko się robi 40 km w dwie strony dalej niż kotelnica czy Jurgów po za tym tam są orczyki których nie lubię Harenda jest w podwieczór ratrakowana i się wieczorem ogarnia a jak jezdziłem wielokrotnie ludzi było bardzo mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 25 minutes ago, jodek1 said: Bachledowa to już daleko się robi 40 km w dwie strony dalej niż kotelnica czy Jurgów po za tym tam są orczyki których nie lubię Harenda jest w podwieczór ratrakowana i się wieczorem ogarnia a jak jezdziłem wielokrotnie ludzi było bardzo mało Nie pomyliłeś Bachledovej ze Strednicą. Jednak na Bachledovej jakieś kanapy mają, a ta wschodnia obsługuje trasę, której nie ma ani na Kotelnicy ani w Jurgowie. Szeroką, stromiejącą, dość długą z ostrzejszą ścianką na końcu i zwykle świetnie przygotowaną oraz pustą No i to nie jedyna taka trasa tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 35 minut temu, jodek1 napisał: Bachledowa to już daleko się robi 40 km w dwie strony dalej niż kotelnica czy Jurgów po za tym tam są orczyki których nie lubię Harenda jest w podwieczór ratrakowana i się wieczorem ogarnia a jak jezdziłem wielokrotnie ludzi było bardzo mało Coś pomieszałeś z tymi orczykami. A trasy 3 i 4 - mega :). mapa.jpg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quba0 Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 Super, to taki mam plan. Ciekawe czy uda mi się znaleźć jakiś rozsądny nocleg, bo ceny w tym terminie są zawrotne Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 Harenda jest ratrakowana w południe jak pisze Jodek. W okresie od stycznia do marca w Zakopane jest przeważnie na minusie. Bywałem wieczorem na Szymoszkowej lub Harenezie przy -25 [emoji3]Head Rally - Probably the best ski in the world [emoji6] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 Udało się dzisiaj wyskoczyć do Białki! Na miejscu miła niespodzianka bo zostały otwarte trasy 6a i 8. Dwa zjazdy na Kotelnicy i później od razu na pasiekę. Rano fajny zmrożony śnieg, w ciągu dnia coraz cieplej i zaczęło się robić miękko - ale bez tragedii (o tym czemu bez tragedii, dalej) Zero kolejek. W weekend otwierają kolejne trasy! PS. Rozjeździłem nowe narciochy. Powiem tak...bajka! Po zeszłotygodniowej wizycie na Słotwinach byłem załamany, nałożyło się kilka rzeczy (złe samopoczucie, nieułożone buty i chyba psychika) przez które ciężko było mi ogarnąć osławione mastery. Dzisiaj to już inna bajka, na twardym elegancko, na miękkim (a po 11 było bardzo miękko i odsypy) tak jak na twardym (serio), promień 18 m; nie odczuwam większej różnicy w stosunku do Rally. Ale szybkość przejścia ze skrętu w skręt jest bajeczna i ta stabilność. Dzięki @Mitek !!! @artix Uwierz na słowo i wypróbuj! Nie pisałbym tego gdybym wcześniej nie jeździł na Rally Sorry za OT, ale musiałem! 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borygo Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 1 godzinę temu, quba0 napisał: Super, to taki mam plan. Ciekawe czy uda mi się znaleźć jakiś rozsądny nocleg, bo ceny w tym terminie są zawrotne Dzięki! a kiedy chcesz przyjechac ? w ile ludzi i na ile dni? moge ci cos zorganizowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 Wierzę Ci i wypróbuje. Ja jednak odbijam jeszcze w inną stronę i moje kolejne narty [emoji472] to będą offpistówki. Tam mnie ciągnie i tego chce posmakować [emoji3]Pozdrawiam. Head Rally - Probably the best ski in the world [emoji6] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 Od jutra SON otwiera kolejne trasy i wyciągi. Przy okazji zaprezentowali nową mapkę tras (zmienili trochę kontrast i zaznaczyli planowane koleje z jednym błędem) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 2 godziny temu, FerraEnzo napisał: PS. Rozjeździłem nowe narciochy. Powiem tak...bajka! Tak samo je wspominam, fajnie ze zakup okazał się trafiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 @leitner Jak się będzie dojeżdżać na nartach do dolnej stacji nowej gondoli? Cały czas byłem przekonany, że ona powstanie w miejsce jednego z orczyków na Czyrnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 Wisła-stok STOK Pojeżdziliśmy dzisiaj od 16,a właściwie troszkę szybciej w na prawdę dobrych warunkach na nowo otwartej kanapie Godzinka na okrętkę ,pożniej kolejka z minuty na minutę coraz większa,nie było sensu się męczyć Co mogę powiedzieć o nowej kanapie to że du góry wjeżdża w 5,5 min(niewyprzęngana 4) Przy wysiadaniu na górze zdecydowanie za mało miejsca do odbicia w lewo czy w prawo Natomiast doszła z prawej strony dosyć szeroka niebieska trasa Nowoczesny system wyłapywania karnetu przy przekraczaniu bramek działa b.dobrze Tak samo jak i monitoring wyłapujący delikwentów odsprzedających karnety Ogólnie zainwestowali pieniążki spore,ale i kawał roboty zrobili Co jeszcze na górze powstał okrąglak z herbatką,pywkiem itp. Z prawej strony plac zabaw z ruchomą taśmą dla najmłodszych Cennik jak większość stacji w Wiśle http://www.hotelstok.pl/stok-stacjai-narciarska-stok-wisla-kolejlinowa 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 Też byłem, wszystko zostało napisane wyżej. Fajny stok odwiedzę jeszcze napewno. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 1 godzinę temu, ptk89 napisał: @leitner Jak się będzie dojeżdżać na nartach do dolnej stacji nowej gondoli? Cały czas byłem przekonany, że ona powstanie w miejsce jednego z orczyków na Czyrnej. Od trasy nr.3 będzie zrobiony dojazd do gondoli. Być może będzie też coś z samej Czyrnej, ale nic o tym nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 @Marcin byłeś pierwszy raz na Kiczerze ? @ Marek Kapica - teraz fajny stok??? Przecież stok się nie zmienił tylko zmienili orczyk na kanapę ... teraz to się zrobiła Nowa Osada a tak było fajnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 Byłem tam pierwszy raz.... nie sądzę że zawsze będzie tyle ludzi, dziś karnet za 1 zł to naród przyjechał, a nawet sporo Czechów było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 1 godzinę temu, marcinn napisał: No i piękny freeride przytrasowy. Bardzo ładnie to wygląda! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 55 minut temu, leitner napisał: Od trasy nr.3 będzie zrobiony dojazd do gondoli. Być może będzie też coś z samej Czyrnej, ale nic o tym nie wiem. Spokojnie dojedziemy poprzez trasy krasnala i drugiego nieczynnego orczyka nad samym parkingiem. Wielokrotnie tamtędy "nordingowałem" w drodze na H.S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 Marcinn czy Stok został nieco przedłużony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 2 minuty temu, andy-w napisał: Marcinn czy Stok został nieco przedłużony ? Myślę że troszkę tak Ale na wysiadanie z kanapy miejsca co pies napłakał 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 3 minutes ago, marcinn said: Myślę że troszkę tak Ale na wysiadanie z kanapy miejsca co pies napłakał Może wsłuchają się w uwagi narciarzy i co nieco po sezonie poprawią. Wiem, że od modernizacji nie ma odwrotu, ale ubywa nam kameralnych orczykowych ośrodków z umiarkowaną ilością narciarzy. Niedługo orczyk będzie atrakcją . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuhkris Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 Też byłem od 16 do 18. Potwierdzam, górka fajna a że promocja dzisiaj była super to ludzi z każdą minutą przybywałoWysłane z mojego SM-T335 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 Dziś od 14 ruszyła stacja narciarska Czorsztyn-Ski. Na początek udostępniono dla narciarzy kolej dwu osobową B i trasę narciarską 1 (czyli 1200m). Trwa śnieżenie i przygotowywanie tras 2,3 które zapewne zostaną oddane w następnej kolejności do użytku - kiedy? zależeć to będzie tylko i wyłącznie od pogody. Natomiast kolej A jest gotowa do pracy, i przy większej frekwencji w weekend zostanie pewnie uruchomiona.Warunki dobre, na stoku twardo dzięki specyficznemu klimatowi jaki panuje na tej górze temperatura około godziny 15 oscylowała w granicach 0CDziś obowiązywała specjalna cena - wszyscy jeździli za 5zł, a pomimo to ludzi dosłownie kilka osób. A widoki przepiękne Przed południem będąc służbowo w Szczawnicy rzuciłem okiem na Palenicę i przygotowania PKL do sezonu zimowego. Szafranówka praktycznie gotowa do sezonu, natomiast na trasie Palenica 2 ciagle trwa naśnieżanie i tu tego śniegu jeszcze jest za mało aby można było przygotować trasę.PozdrawiamPaweł 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil11111 Napisano 9 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2016 (edytowane) Trudno w to uwierzyć jutro Start sezonu na Jurasówce w Siemiechowie , jest to miejscowość położona niedaleko Tarnowa (Małopolski biegun ciepła) Co prawda stok jest długości 350 metrów , ale myslę że będzie można rozgrzać sie przed nadchodzącym sezonem . Edytowane 9 Grudzień 2016 przez kamil11111 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi