marcinn Napisano 6 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2016 (edytowane) 23 minuty temu, keisyzrk napisał: Marcin, to się pewnie spotkamy No ja myślę Tylko z samego rana Ps.W sobotę powtórka tyle że na Skionlity Edytowane 6 Grudzień 2016 przez marcinn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 6 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2016 Bielski Dębowiec pewnie szybko nie ruszy, ale śnieżną i wygląda to tak:Oczywiście na rower warunki coraz lepsze;)Pozdrawiam MaciekWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 6 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2016 Maciek a kto tam rower zostawił 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 Był ktoś na wieczornej jeździe na Pilsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 Szczyrk Skrzyczne start 08.12.2016 Cytat Wobec utrzymujących się od kilku dni sprzyjających warunków pogodowych, najbliższy czwartek 8 grudnia przynosi oficjalną inaugurację sezonu narciarskiego na trasach Centralnego Ośrodka Sportu – Ośrodka Przygotowań Olimpijskich w Szczyrku. Tego dnia z myślą o miłośnikach zimowego szaleństwa uruchomiona zostanie popularna wśród narciarzy niebieska trasa Ondraszek, prowadząca ze szczytu Skrzycznego na Jaworzynę. Z kolei na sobotę 10 grudnia planowana jest inauguracja sezonu na trasie FIS. To jednak zależne jest przede wszystkim od warunków pogodowych, jakie panować będą na stoku w nadchodzących dniach. http://www.skrzyczne.cos.pl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bianchi Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 2 godziny temu, cysiu napisał: Był ktoś na wieczornej jeździe na Pilsku? Byłem w sobotę z synem. Warunki super, żadnych przetarć, mało muld, całkiem twardo. Przede wszystkim ludzi mało i można było się wyjeździć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiezak Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 Info ze strony www Hotel Stok Wisła OTWARCIE KOLEI W DNIU 08.12 - CZWARTEK o 16:00 W TYM DNIU w godz. 16:00-20:00 KARNET 4 h za 1 zł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 Czarna Góra rusza w sobotę, na razie z trasą C i trzema krótkimi niebieskimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazyrider Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 słuchajcie jestem zielony totalnie ale gdzie jest względnie niedaleko Krakowa (max.100km od) jakiś spoko stok, średnie nachylenie, żeby juz działał i zeby było MAŁO ludzi ? bo do białki to aż strach chce gdzieś spokojnie w jakiejś pipidówie pojeździć. ____________________wyposażenie łazienek kraków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 3 minuty temu, crazyrider napisał: słuchajcie jestem zielony totalnie ale gdzie jest względnie niedaleko Krakowa (max.100km od) jakiś spoko stok, średnie nachylenie, żeby juz działał i zeby było MAŁO ludzi ? bo do białki to aż strach chce gdzieś spokojnie w jakiejś pipidówie pojeździć. ____________________wyposażenie łazienek kraków zdecydowanie Korbielów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 Stożek... Zachęcony ostatnimi zdjęciami @johnny_narciarz postanowiłem odwiedzić dzisiaj Stożek. Dość nietypowo, jak na ten ośrodek, górny parking dosyć szybko zapełniony, oczywiście o kolejce do kasy, czy tłoku na stoku nie ma mowy. Pogoda dzisiaj bajkowa, lampa i lekki mrozik cały dzień, a przygotowanie tras bardzo dobre, żadnych przetarć, czy innych niespodzianek. Twardo, później miejscami lodowo - raczej w miejscach, gdzie dominował sztuczny śnieg, od godziny 11 należało uważać na pojawiające się gdzieniegdzie drobne kamyki, najczęściej na czerwonej, i w newralgicznych miejscach (zakręty) na niebieskiej - wszystko do ominięcia, bez dramatu. Trasa czarna utrzymała zdecydowanie najlepsze warunki do samego końca. Biorąc pod uwagę pogodę, przygotowanie tras i zakupiony skipass z groupon'a z rabatem za 38 zeta, to bardzo udane rozpoczęcie sezonu. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 Już myślałem że żeś zaginął Pięknie, To co jutro Wisła —Stok w Wiśle Będziemy ok 15 .40 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 4 minuty temu, marcinn napisał: Już myślałem że żeś zaginął Pięknie, To co jutro Wisła —Stok w Wiśle Będziemy ok 15 .40 Przyjechałbym, ale dopadła mnie jakaś grypa - na stoku jeszcze było ok, ale już w samochodzie w ciepełku zupełnie mnie rozłożyło, co gorsze, piątkowy ZG też chyba będę musiał odpuścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 No nic kuruj się Poglądasz fotki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 Dzisiaj był mój pierwszy raz w tym sezonie. W pracy przygnało mnie do Ustronia więc wykorzystałem okazję do rozpoczęcia sezonu narciarskiego. Wg szybkiego rozeznania to działały dzisiaj w pobliskiej Wiśle: Soszów (niebieska trasa), Stożek, Klepki i Siglany. Nie wiem jak Cienków. Padło na Siglany, ponieważ nigdy tam nie byłem, a i z opisów wynikało, że stok łagodny czyli w sam raz na rozruch. Karnet 2 godz. za 35 PLN, jak na talerzyk to nie tanio, ale albo jeździmy albo marudzimy. Zacząłem o 12.38, ludzi na stoku ani razu nie było więcej jak 10, a bywało i 4 osobników razem ze mną. Cały czas zachodzące już za drzewa słońce, lekki mrozik i bardzo dobrze przygotowany stok. Pierwsze zjazdy niepewne, ale w 2 godzinie to już ogień, oczywiście na ile pozwalał łagodny ale dość szeroki stok Skręty krótkie , długie, lewa, prawa strona, cały stok do dyspozycji. Zjechałem 29 razy. Było warto. Bardzo słabo działał czytnik karnetów co mnie trochę irytowało. Ale jak się okazało przy zwrocie karnetu oddałem kartę z Pilska i wtedy do mnie dotarło, że dwa karnety w rękawie na tyle się zakłócały, ze czytnik kart w bramce nie wiedział, który karnet ma czytać. Kilka fotek: 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 Pięknie Andy to teraz w sobotę na wiśniówkę, już ty wiesz gdzie najlepiej smakuje. Mam nadzieję, że tak jak w zeszłym roku często widywać się będziemy na beskidzkich stokach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 Andrzej miałeś pusty stok,i warun piękny Dobry początek sezonu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 Przedostatnie zdjęcie to Tumlin, wypisz wymaluj! Tylko tło trochę inne, bardziej górzyste. Pozdrawiam zaczynających sezon! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 (edytowane) A na przeciwległej górze to zdaje sie Nowa Osada jest. Teraz dopiero widzę, że tam jest jeszcze potencjał do sporego wydłużenia wyciągu w górę sorki za offtop.. Edytowane 8 Grudzień 2016 przez dembus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 8 godzin temu, dembus napisał: A na przeciwległej górze to zdaje sie Nowa Osada jest. Teraz dopiero widzę, że tam jest jeszcze potencjał do sporego wydłużenia wyciągu w górę sorki za offtop.. ...i połączenia z Klepkami z drugiej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 (edytowane) 1 godzinę temu, koliber napisał: ...i połączenia z Klepkami z drugiej strony. Potencjał Nowej Osady i Klepek jest spory. Pozostaje jednak problem kasy, dogadania się no i oczywiście zielonych ludzików. Edytowane 8 Grudzień 2016 przez jata_70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 Dnia 6.12.2016 o 13:01, pawelb91 napisał: Cwaniaki z Jaworzyny zrobiły promocje oczywiście w swoim stylu... Brak 4h karnetu. Cały dzień na "jedynce" to za długo i za nudno, a 2h za krótko... Od tamtego sezonu też nie ma takiego rodzaju karnetu w marcu... Mam nadzieję ze jeszcze coś otworzą,kupiłem już bilety na 18 grudnia trzeba odwiedzić - 80 zł za dzienny karnet to fajna cena, 18 godzin temu, crazyrider napisał: słuchajcie jestem zielony totalnie ale gdzie jest względnie niedaleko Krakowa (max.100km od) jakiś spoko stok, średnie nachylenie, żeby juz działał i zeby było MAŁO ludzi ? bo do białki to aż strach chce gdzieś spokojnie w jakiejś pipidówie pojeździć. ____________________wyposażenie łazienek kraków mocno przesadzasz są na chwilę obecną otwarte 3 trasy ludzi nie ma praktycznie wogóle a na dodatek mają przygotowane trzy kolejne trasy ....do otwarcia na sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quba0 Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 Czołem, ze względu na ograniczenia urlopowe rozważam wyskoczenie z 3miasta na narty w polskie góry na 5-6 dni w okresie okołonoworocznym. Co polecicie pod kątem tras dla zaawansowanych i dobrych warunków? Myślałem o Szczyrku, ale w temacie o BSA widzę, że komentarze nie są najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 3 minuty temu, quba0 napisał: Czołem, ze względu na ograniczenia urlopowe rozważam wyskoczenie z 3miasta na narty w polskie góry na 5-6 dni w okresie okołonoworocznym. Co polecicie pod kątem tras dla zaawansowanych i dobrych warunków? Myślałem o Szczyrku, ale w temacie o BSA widzę, że komentarze nie są najlepsze Jedz do Zakopanego , ja tam spędzam tydzień co roku i sie nie nudze w promieniu kilkunastu km masz masę fajnych osrodków a i wieczorem można pojezdzić w centrum. Żona zadowlona bo po Krupówkach mozna pobiegać i każdego dnia w innej knajpie na piwku posiedzieć. ja przez tydzień odwiedzam : Witów Ski, Jurgów , Małe ciche, Małe Suche, Kasprowy , Rusin Ski , Kotelnice wieczorem jak mi się chce wyskakuje w Zakopcu na Polanę Szymoszkową lub Harendę ( obydwa stoki ze słusznym nachyleniem) . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 Haha, Jodek, robiłem tak samo gdy jeździłem do Zakopanego. Wieczorne jazdy w regionie są najlepsze. Puste stoki i wiele opcji dookoła Zakopanego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi