Andi Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 czarny groń 26.02 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andi Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 [ATTACHte dwie kanapy bardzo fajne.... kiedy Szczyrk SON takie uruchomi .. takie super trasy w szczyrku i męczarnia na orczyku ... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andi Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Dziękuje >>>>>> mojej mamie ,ze kiedyś mi kupiła narty smyki 1 m gdy mialem chyba z 7 lat i do dziś KOCHAM NARTY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Kurcze, na facebooku Myślenic napisali że planują dziś w nocy odpalić armaty, jeżeli warunki pozwolą. Jest -5 stopni, a oni wciąż nie odpalili, z kamerek było dziś widać, że śniegu zaczyna brakować. Jedyna nadzieja, że ktoś się tam cały czas kręci, więc może jeszcze włączą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Hextor ile mozna gadac nasniezanie to temperatur a mokra. - 5 to moze byc +2 dla armatek. Poczytaj w końcu o tym bo non stop wypisujesz ze jest minus iles czemu nie snieza. Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka Wiesz... jak przeczyta to co napisałeś, to gwarantuję Ci, że dalej nie będzie wiedział o co chodzi! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaka Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 (edytowane) A tymczasem w Bałtowie odpalili całą artylerię. Jedyny ośrodek chyba w centralno-wschodniej Polsce który przetrwał. Edytowane 27 Luty 2016 przez kaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 (edytowane) Zieleniec i KarpaczTym razem spróbowałem remiksu - dwa w jednym. Moja ekipa podzieliła się na dwie grupy. Pierwsza czyli ja, pojechałem do Zieleńca. Druga grupa, czyli Ania z rodziną i przyjaciółmi pojechała do Karpacza zdobywać Śnieżkę i okoliczne górki. Nocleg mieliśmy zarezerwowany w schronisku Strzecha Akademicka. Działo się to w ubiegłą sobotę i niedzielę. Pogoda w Zieleńcu była przyzwoita, lekkie zachmurzenie i temperatura od -2 do 1 stopni. Śniegu jednak nie było dużo. Bardzo dużo przetarć i kamieni. Wybrałem Zieleniec z uwagi na zawody, które miały się tam odbyć. Po zawodach miałem dołączyć do Karpacza i też pochodzić po Karkonoszach. Zawody na stoku Mieszko lekko opóźnione. Trasa łatwa i krótka. Zamiast oczekiwanego giganta, został ustawiony prawie slalom, oczywiście jak to zwykle ja, slalomek nie wziąłem, ale na szczęście miałem jakieś uniwersalne narty i nie musiałem zjeżdżać na gigantkach. Jakoś Zieleniec kojarzy mi się zawsze z tym Kościołem, a kiedyś jeszcze ze schroniskiem Pod Orlicą , choć obecnie wydaje mi się, że chyli się ku upadkowi (obym się mylił)Trzy kolejne zdjęcia, to miejsce, gdzie przed 40-u laty "ścigałem" się w dziecięcych zawodach i udało mi się stanąć na podium. Po ponad 40 latach prawie w tym samym miejscu znowu na podium. Miło było spiąć to czasową klamrą. Tego żółtego domku przed laty nie było, płot wymienili, ale lasek pozostał ten sam chyba. Wymienili oczywiście wyrwirączkę na talerzyk i wydłużyli wyciąg do drogi, a kiedyś kończył się przy obecnym żółtym domu. Kiedyś wyglądało to miejsce tak: Niestety warunki narciarskie generalnie bardzo słabe, ja w Zieleńcu o tej porze roku nie pamiętam, żeby było tak mało śniegu, pod malutką warstwą śniegu czysty lód. Widać to dokładnie w miejscach po tyczkach, te ciemne plamy po skrętach są mocno oblodzone. Jak się warunki narciarskie nie poprawią to tym sezonie w Polsce nie pojeżdżę. Mam nadzieję, że cos jedna się zmieni na lepsze. Został jeszcze marzec i kwiecień. No, ale pora dołączyć do reszty grupy. Jestem mocno spóźniony. Jadę z Zieleńca do Karpacza przez Nachod i Trutnov , bo bliżej i melduję się na parkingu pod Wangiem około piątej. Trochę późno, ale jeszcze 2-2.5 godziny i powinienem być w cieplutkim schronisku. Śnieżki nie mam szans zaliczyć.:sorrow:. Trasa do Strzechy okazuje się trochę trudniejsza niż zwykle, bo strasznie wieje i śnieży. Widoczność słaba, ale mam czołówkę i pnę się do góry. Po drodze turystów mało, 2 schodziło na dół. Spotkałem za to dzika, ale nie był mną zainteresowany (nie dziwię mu się). Nie chciał się ustawić do fotki. Bardzo fajnie szło się w samotności i ciemności, muszę to jeszcze kiedyś powtórzyć (i to nie raz). Bardziej cieszę się z tego marszu jak zawodów.:stupid: Wreszcie przed 20 docieram do Strzechy Akademickiej.Załapuję się jeszcze na ciepłą pomidorową za 11 zł, bo bar czynny do 20. Nocleg w pokoju 6 osobowym bez łazienki to 30 plus dodatkowo pościel 7zł. Pokoje jak w PRL, ale najważniejsze, że ciepło. Nowe okna, reszta stara - łóżka piętrowe. Na sali przy barze fajny klimat i z zewnątrz też schronisko wygląda ładnie. Jak się wspomoże czymś organizm to i pokoje zaczynają się podobać. O 22 z minutami odpływam w ramiona Morfeusza.Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 27 Luty 2016 przez marionen 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebyy Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 BiałkaCześć, Z samego rana coś mnie naszło na nartowanie. Czasu nie dużo, ale trochę ruchu zawsze cieszy. Cel - Białka. O 7.30 w Nowym Targu było -12C. W Białce godzinę później już tylko -2C. Jeździłem 2 godziny po wszystkich trasach i złego słowa na przygotowanie nie mogę powiedzieć. Twardo, równo i szybko. Poniżej parę zdjęć. Pozdrawiam. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Był ktoś dziś w Myślenicach? Jest sens jechać tam jutro? Tapatalkiem z Lumii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Złoty groń od 8.00 do 10.30 Warunki fajne, twardo, równo. Z czasem ludzi coraz więcej, czego się spodziewać weekend, ferie. Ogólnie fajny wypad. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Ostatni bastion na nizinach - Szwajcaria Bałtowska Mróz w lutym na nizinach? Tak...w tym roku był może dwa, trzy razy... Ostatni dzisiaj w nocy. Cóż? Taka zima. Skutek? Wszystkie ośrodki narciarskie w lubelskim i świętokrzyskim padły i zakończyły sezon. Wszystkie...poza Bałtowem. Szwajcaria okazała się ostatnim bastionem zimy dla narciarzy nizinnych. Jak to możliwe? W okresie styczniowych mrozów ośrodek naprodukował mnóstwo śniegu i z całych jej zwałów, gór zrobił snowpark. Gdy mróz się skończył całe te zapasy zostały zużyte do ratowania funkcjonowania ośrodka. Snowpark zniknął ale za to trasy śmigają cały czas. Jak było dzisiaj? Z samego rana -1. Miłe towarzystwo: Marboru, Paula, Expat i Bumer. A górki i trasy wyglądały tak: Na całość relacji, wraz z opisem pięknej, dzisiejszej mojej gleby zapraszam do kącika marboru pod linkiem: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/20877-Szwajcaria-Bałtowska?p=234299&viewfull=1#post234299 pozdrawiam Mariusz 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Słoneczne PilskoDzisiaj, a właściwie wczoraj wybór padł na Pilsko.Słońce, mróz i jakaś tam dostawa białego sprzed kilku dni skusiły nas (mnie, JaroW i Górala z bratem).Na parkingu przed 8 godz. sporo aut, ale jak zobaczyliśmy, że z prawie z każdego wychodzą skiturowcy to nam ulżyło.Okazało się, że na górze będą zawody skiturowe dookoła szczytu.Po wyjeździe na Szczawiny końcówka trasy z Miziowej wyglądała zachęcająco. Wyjechaliśmy na Miziową i widząc, ze orczyk na szczyt jeszcze nie działa więc zaliczamy czerwoną do Szczawin.Niby ładnie wyratrakowana, ale z powodu małej ilości śniegu ratrak nie zagłębiał się i powierzchnia była lekko pofalowana.Niestety zdarzały się poletka z leżącymi luźno minerałami, ale do ominięcia. Poz tym dość twardo i raczej bez lodu. Po jednym zjeździe przenosimy się na orczyk pod szczytem. Tu warunki podobne jak na czerwonej do Szczawin, kamyczków tylko trochę na dole przed orczykiem. Następnie przenosimy się na trase przy talerzyku i tu zostajemy najdłużej. Warunki po obu stronach wyciągu znakomite. Naturalny ubity śnieg, piękny sztruks, zero minerałów. Szkoda, że traska taka krótka. Po 10 godz. miłe spotkanie z Góralem i jego bratem przy kiełbasce na Szczawinach.Szkoda tylko, że w sumie w takim małym gronie.Posileni wracamy na trasy przy talerzyku, gdzie nadal są bardzo dobre warunki.Jeżdżąc przyglądamy się skiturowcom i pstrykamy fotki. Po 11 godz. decydujemy się na Kamienną, ale nie jedziemy przez Buczynkę bojąc sie o nasz sprzęt.Zjeżdżamy krzesłem, potem 300 m niżej autem i zaliczamy 3 zjazdy w Kamiennej.Warunki całkiem dobre, ludzi mało. Na trasie po prawej jadąc do góry trochę minerałów, ale niegroźnych. Dzień narciarsko całkiem udany.Koledzy dzięki za spotkanie i wspólne narty 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Witajcie znów, ja dziś zadowolony zbytnio nie jestem, poza oczywiście radości ze spotkania na Szczawinach z Andy-w i Jaro-W. Jako, że skupiliśmy się na najdłuższej trasie do Szczawin która szybko się degradowała i wciąż wyłaziły nowe kamory jazda stawała się ciągłym omijaniem tych przeszkód. Oczywiście mocno chrupało pod nartami. Chwila spędzona z chłopakami na kopcu to zgoła odmienne, przyjemne warunki ale znów czas oczekiwania na wyjazd i próba rozpędzenia się na trasie bezskuteczna z powodu szybkiego dojazdu do dolnej stacji zepchnął nas z powrotem na Szczawiny.I tak przeleciały 4 godzinki po których pewnie udać się trzeba będzie z nartami na rehabilitację. Jutro czas poszukać większej ilości śniegu, niż tu: Marboru, nie masz co żałować. Jeśli warunki się nie zmienią, trzeba myśleć już o innych miejscówkach. Jako, że nienasyceni jesteśmy nartoholizmem, szukać ukojenia będziemy chyba w takiej kolejności: Chopok, Kasprowy. Myślcie. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Wybiera się ktoś w następnym tygodniu na Stożek? Będę tam jeździł od poniedziałku do piątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Darku, Chłopaki - oby tylko nasz Kasprowy przetrwał nadchodzące ocieplenie - byłaby lipa bez corocznego spotkania. Pozdrowienia od Pauli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Ja już nie liczę że w tym sezonie będzie u nas dobra zima,raczej będzie coraz gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Wybiera się ktoś w następnym tygodniu na Stożek? Będę tam jeździł od poniedziałku do piątku Marcin ja będę ,poznasz mnie po naklejce na kasku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Marcin ja będę ,poznasz mnie po naklejce na kasku Którego dnia będziesz? Jak coś to niebieska kurtka, czarne spodnie, Dynastary, granatowy kask z kilkoma naklejkami (2 skionline i 2 z Chopoka) i czasami z kamerką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Na Stozku sie raczej znajdzicie, znajac zycie was dwoch to bedzie dosc duzy procent w frekwencji:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Którego dnia będziesz? Jak coś to niebieska kurtka, czarne spodnie, Dynastary, granatowy kask z kilkoma naklejkami (2 skionline i 2 z Chopoka) i czasami z kamerką Chyba o kijkach zapomniałeś coś dodać :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Chyba o kijkach zapomniałeś coś dodać :wink: Tak! I dwa szare kijki Leki. Choć czasami mogą być w jednej ręce, jak akurat zdjęcie robię :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 Dzisiaj trafiłem na Małą Czantorię do Ustronia. Warunki dobre. Bardzo mały ruch. Niestety to prawdopodobnie ostatni narciarski dzień w tym sezonie. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 Wybiera się ktoś w następnym tygodniu na Stożek? Będę tam jeździł od poniedziałku do piątku Marcin ja będę ,poznasz mnie po naklejce na kasku Macie nawet duże szanse na dobre warunki śniegowe :happy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 Darku, Chłopaki - oby tylko nasz Kasprowy przetrwał nadchodzące ocieplenie - byłaby lipa bez corocznego spotkania.Pozdrowienia od Pauli Dlatego śmigam ile się da. Wróciłem z Małego Skrzycznego, zabieram dziewczyny i lecę na wieczór do Korbielowa: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 Poniwiec - Mala Czantoria dzisiaj [video=youtube;54LATCjm3HY] 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi