leitner Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 A ja dziś bylem na Śnieżnicy i nie polecam. Kolega jedzie na tydzień tam, to będę codziennie pisał jak tam wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 A ja dziś bylem na Śnieżnicy i nie polecam. Śniegu było dość, ale caly czas chodziły armatki. Nie dość, ze bez googli nie było nic widać, to zmrożony śnieg walił prosto w twarz, a ten który już opadł z nienacka hamował narty. W takich warunkach nie da się jeździć, niby -1 a człowiek marznie jak przy -15. Jak dla mnie powinni sobie śnieżyć w nocy i podczas przerw na ratrakowanie, a nie podczas jazdy. Ewentualnie powinni dawać 50 % zniżki. Najprawdopodobniej już się w tym sezonie tam nie wybiorę, za takie podejście do klienta. Tapatalkiem z Lumii Naśnieżanie otwartej trasy jest wykroczeniem. Możesz zgłosić sprawę na policje !:happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 A ja wybrałem się dzisiaj na Nową Osadę. I chyba muszę powiedzieć niestety... Już po 9 trasa nie wróżyła dobrze na kolejne godziny jazdy... Dużo nierówności, ze świeżego śniegu dosyć szybko zaczęły tworzyć się małe muldy, nawet w górnej części trasy, która zazwyczaj długo pozostaje w dobrym stanie. Moje kolano boleśnie to odczuwało... Do 11 ludzi znośnie, ale później...:eek:. I ciągle dojeżdżali następni (może lubią dłużej pospać :wink:). Całę szczęście ja już wtedy nie jeździłem... Trzeba było jechać na Skolnity... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 Zima wraca w góry - dobre warunki w Beskidzie Sądeckim Paweł objechał stacje w Beskidzie Sądeckim. Był w Krynicy na Słotwinach oraz w Słotwiny Arena, skoczył do Wierchomli i pojeździł w Tyliczu. Relacja w dziale stacje Galerie zdjęć z ośrodków: - Słotwiny Arena - Słotwiny - Dwie Doliny - Tylicz Ski 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamski10 Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 A ja dziś bylem na Śnieżnicy i nie polecam. Śniegu było dość, ale caly czas chodziły armatki. Nie dość, ze bez googli nie było nic widać, to zmrożony śnieg walił prosto w twarz, a ten który już opadł z nienacka hamował narty. W takich warunkach nie da się jeździć, niby -1 a człowiek marznie jak przy -15. Jak dla mnie powinni sobie śnieżyć w nocy i podczas przerw na ratrakowanie, a nie podczas jazdy. Ewentualnie powinni dawać 50 % zniżki. Najprawdopodobniej już się w tym sezonie tam nie wybiorę, za takie podejście do klienta. Tapatalkiem z Lumii Przy takiej zimie to chyba nie ma co narzekać że śnieżą.. a nawet cieszyć się że mogą uruchomić armatki. W ciągu kilku dni widać jak ubywa śniegu,a zapowiadany jest kolejny ciepły tydzień z deszczami,więc chyba można zrozumieć zarządców stacji. Ja chciałbym jeszcze długo pojeździć:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 A jeździłeś kiedyś na stoku, który na calej długości jest naśnieżany? Cala twarz boli juz po pierwszym zjeździe, a bez okularów nic nie widać. Do tego w miejscach gdzie najwięcej napadło leży świeży śnieg który hamuje z nienacka. Tapatalkiem z Lumii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 (edytowane) Narty do serwisu aby nasmarowali, zainwestować w gogle i kominiarkę i nie płakać z powodu śnieżenia w taką zimę jaką mamy. Litości..... Edytowane 5 Luty 2016 przez marek_kapica edycja 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 Google potem założyłem ale zasłaniają tylko oczy, kominiarkę też mialem ale przecież ona twarzy nie zasłania. Trzeba by mieć maskę jaką widziałem u niektórych. Może zainwestuje w taka na przyszły sezon. Co do nart to dawałem sobie radę ale co jakiś czas mniej wprawieni zaliczali glebę. Generalnie ostatni raz tak zmarzłem na nartach na Szczyrbskim gdy było -13 i śnieżyca. Tapatalkiem z Lumii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 Chciałem się jutro wybrać, ale znalazłem coś takiego i mnie ostudziło :smile: PADA ŚNIEG - WARUNKI CORAZ LEPSZE. CZYNNA TRASA CZERWONA !!! OD JUTRA POWINNIŚMY URUCHOMIĆ TRASĘ NIEBIESKĄ I WYCIĄG DLA POCZĄTKUJĄCYCH NA DOLNEJ POLANIE . W SOBOTĘ MISTRZOSTWA POLSKI KSIĘŻY I KLERYKÓW . START GODZ 11. ZAPRASZAMY RÓWNIEŻ NA OGÓLNODOSTĘPNE ZAWODY RODZINNE - SLALOM GIGANT GDZIE NA WYNIK SKŁADA SIĘ SUMA CZASÓW DWÓCH CZŁONKÓW NAJBLIŻSZEJ RODZINY - ZAPRASZAMY!!! Pozdrawiam No to byśmy się spotkali :biggrin: ale też osobiście nie trawię tej sekty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 Jutro ogólnie dzień widzę zawodów - w Szczyrku w SON-ie, na Żarze będą również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 (edytowane) Dotarłem wreszcie w góry. Narazie polskie padło na Ustroń Czantorię.Od rana trasy przygotowane super. Ludzi z godziny na godziny a raczej z minuty na minutę przybywa. Robi się tłoczno. Warunki pogarszają się błyskawicznie. Około 12 muldy i lód na całej trasie. A ścianka to istne zmuldzone lodowisko. Naraz zauważam gościa który po tym muldo-lodowisku śmiga jak na tyczkach. Po kilku zjazdach trafiam go na bramkach. Na kasku naklejka SKIONLINE. Myślę zagadam a co tam i... tak poznaje Jaśka. Śmigamy razem jakiś czas ale ja już mam dość. No to siemka... i do następnego...Noo ja nie wiem co napisać : mam trochę inne odczucia niż Mirek. Bo jadąc na 12 na Czantorię spodziewałem się tego co zastałem. Wiem że po 3-4 godzinach ścianka będzie lodowa a trasy przeryte, ale cóż takie życie jeszcze niestety trzeba pracować. Ale dało się pojeździć i to dobrze pojeździć od 12 do 16.30 - 17 zjazdów :eek: nie było źle. Od 14 prawie pusty stok, a od początku jazda pod kolej. Zero kolejek. Fakt lód i muldy na ściance (ale to przecież normalne), muldy (a raczej przesypy) na całej trasie o 13-16 normalne... a więc : spoko. Ważne że nie ma przetarć i nie ma kamieni... (może jakieś malutkie luźne które nie robią krzywdy nartom) Panowie z obsługi co jakiś czas zbierają minerały :eek: co u nas jest ewenementem. W sumie super nartowanie jak na popołudniowe godziny :biggrin: :applause: Nogi bolą a to miłe uczucie... PS. MX5 dzięki miło było poznać i pojeździć razem. Pozdrawiam. Daj znać jak tam na Chopku bo ja w weekend.PS2. a to nie ja tak zap... tylko one :biggrin:a teraz kilka fotek: Sam dojazd do kolei fakt tragedia! ale przy tej zimie Czantoria trzyma się dobrzeNo i śnieżyli nawet przy zerze :applause: Edytowane 5 Luty 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 @Hextor - widać, że na Śnieżnicy armatki dalej pracują i ludzie jeżdżą: http://www.snieznica.pl/wybor-kamery.htm w zasadzie chyba dobrze, że nie przerywały pracy. przy takiej zimie za parę dni będziesz dziękował, że ktoś porządnie dośnieżył stok, kiedy mógł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 (edytowane) ,,,Co do Bartka - widzę, że zrobił spory postęp od czasu kiedy go ostatni raz widziałem - na początku sezonu w Tumlinie. Dla niego w tej chwili ważny jest każdy wyjazd na narty i jeśli aura pozwoli powinieneś go jak najczęściej zabierać na stok. Odchyla się zbyt mocno do tyłu, ręce z kijami mam wrażenie, że za wysoko trzyma ale nie jestem fachowcem co do techniki jazdy - może chłopaki coś podpowiedzą, jakie ćwiczenia korygujące zastosować dla niego? Najlepiej jakiegoś dobrego instruktora na kilka godzin by wyeliminować te błędy - ale nie wiem, czy takowego znajdziesz na świętokrzyskich stokach. https://www.facebook.com/ukskielce/videos/vb.220046684798410/568016296668112/?type=2&theater efekty pracy świętokrzyskich trenerów - takie tam świętokrzyskie dziecięce popierdajki :stupid: Edytowane 5 Luty 2016 przez mifilim 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 Naśnieżanie otwartej trasy jest wykroczeniem. Możesz zgłosić sprawę na policje !:happy: Ty jesteś MILICJANT czy UBek? :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 Warunki w świętokrzyskim - Bałtów Przed chwilą wróciłem z wieczornej jazdy w Szwajcarii Bałtowskiej. Warunki śnieżne są ok - ok 35-45cm śniegu. Temperatura +2, ok 22:20 -1. Czynne wszystkie trasy - śnieg o konsystencji cukru jest zmrożony, sporo odsypów i lodowych "poletek". Dla początkujących i średniozaawansowanych warunki trudne, dla lepiej jeżdżących ok. Konsystencja śniegu przy dolnych stacjach wyciągów: Trasa numer 1 Numer 2 Pod krzesłem: Kolejki do wyciągów: Więcej zdjęć - opis całej relacji znajdziecie pod linkiem: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/20877-Szwajcaria-Bałtowska?p=231369&viewfull=1#post231369 Podsumowując - Szwajcaria Bałtowska spokojnie przetrwa kolejny tydzień odwilży, warunki do jazdy - wiosenne. pozdrawiam marboru 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 Z mojej obserwacji wynika ze księża to zazwyczaj grubasy wiec trochę ruchu im się przyda ? Tapatalkiem z Lumii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 6 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2016 Masz stereotypowe wyobrażenie o nich. Kiedyś grałem z nimi w piłkę nożną (i to jeszcze jak byłem młody i kondycji mi nie brakowało). A ganiali za piłką w tempie niespotykanym i kondycji też im nie brakowało do końca meczu, a była jeszcze dogrywka. I dopiero w karnych udało nam się ich pokonać (nawiasem mówiąc ja karnego nie strzeliłem:mad:: - na szczęście było 4-3 dla nas). Widziałem, jak mają wyposażoną salę gimnastyczną i siłownię, zapewniam Cię, że byś się zdziwił i było to pod koniec lat osiemdziesiątych. Oglądałem, również zawody w gigancie księży w latach 90-tych.Z całą pewnością górowali techniką i odwagą nad każdym średnio jeżdżącym narciarzem w tamtych latach. Mój kolega jeździł z księżmi na wyprawy rowerowe po Europie w latach 2009 i 2010. Jedna trasa ze Szwajcarii do Portugalii w około 3 tygodnie. A druga trasa z Polski do Chorwacji (Dalmacja Środkowa), również około 2-3 tygodni. I mimo, że jest świetnym kolarzem, to ledwo za nimi nadążał. A przewyższenia i ilość km do pokonania po drodze, na mnie robiła wrażenie. Pozdrawiam serdecznie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 6 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2016 https://www.facebook.com/ukskielce/videos/vb.220046684798410/568016296668112/?type=2&theater efekty pracy świętokrzyskich trenerów - takie tam świętokrzyskie dziecięce popierdajki :stupid: No właśnie Jedyna szansa znaleść profesjonalistę, trenera, dobrego instruktora to Marcinie klub z linka Michała. Warto pomyśleć nad taką edukacją dla Młodego. Dzięki Michał za przypomnienie, że UKS Kielce istnieją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 6 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2016 Zabójczą trasę FIS na dzisiaj mamy w planach. A wy gdzie będziecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 6 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2016 Z mojej obserwacji wynika ze księża to zazwyczaj grubasy wiec trochę ruchu im się przyda ? Tapatalkiem z Lumii Na początku lipca tak się złożyło, że byłem przez tydzień w seminarium (na księdza póki co nie idę) i tak dobrze wyposażonej siłowni dawno nie widziałem. Jeden ksiądz (akurat na początku wakacji mają tam urlop, więc było pusto) umiał nawet flagę zrobić na drabince Znam też kilku księży, którzy naprawdę świetnie jeżdżą na nartach, więc tu zgadzam się z marionenem - myślisz stereotypowo. PS Chociaż muszę przyznać, że przez ten tydzień w seminarium trochę przytyłem : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 6 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2016 Znam też kilku księży, którzy naprawdę świetnie jeżdżą na nartach, A kijków używają :biggrin::wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 6 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2016 A kijków używają :biggrin::wink: : TAK :biggrin: Od dzisiaj też będę używać :crazy:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 6 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2016 Ty jesteś MILICJANT czy UBek? :stupid: Ty Jasiek mentalnie jesteś chyba na poziomie szkoły podstawowej ! Właściciel stacji świadomie naraża narciarzy na niebezpieczeństwo , łamiąc prawo dotyczące funkcjonowania stacji narciarskich . Pobiera opłatę za korzystanie z nielegalnie udostępnionych tras, a Ty zamiast wziąć w obronę okradanych i świadomie narażanych na niebezpieczeństwo adeptów narciarstwa wyjeżdżasz z osobistymi wycieczkami do kogoś , kto próbuje stanąć po stronie oszukiwanych!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 6 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2016 Takie "oszukiwanie" klientów zdarza się nie tylko u nas. I nie chodzi tylko o armatki śnieżne. Na Tiefenbachu w Soelden kiedyś zaraz z rana wyłączyli wyciągi,łącznie z orczykami i kasy nie oddawali. Powiedzieli,że gdyby był skipass nie odbity ani raz to byłaby taka możliwość a skoro był "zdeflorowany" to już nie.: Nie ma o co kruszyć kopii. Można zrezygnować z nartowania.:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 6 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2016 Różnica jest zasadnicza. Z tego co piszesz rozumiem,że wyciągi wyłączyli z powodu bezpieczeństwa spowodowanego czynnikami obiektywnymi ? W tym przypadku z Kasiny działanie jest celowe!:frown:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi