MAIKEL 1977 Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 (edytowane) Witam wrzucam kilka fotek z 3 dnia nartowania w Czarnej Górze:tongue:, Ludzi jak na lekarstwo hahaha:eek: Dzień zaliczam do udanych, jutro powtórka:wink::smile: Ps. jutro jest szansa na otwarcie trasy B, pożyjemy zobaczymy:wink:, trąbią o tym na fejsie. Edytowane 18 Styczeń 2016 przez MAIKEL 1977 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert_k Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 Słotwiny Arena 18.01Ostatni wieczór promocyjny (50% rabatu na karnet 18-22) więc decyzja by skorzystać. Na miejscu wyratrakowany stok przykrywa świeży opad śniegu (nieprzerwanie przez cały pobyt). Uruchomiony wyciąg krzesełkowy i orczyk. Kolejek do wyciągów brak. Przy padającym śniegu Rictory spisują się świetnie. W przeciągu czasu powstają na bardziej nachylonych odcinkach niewielkie muldy, ale nie stanowią one przeszkody.Świetnie spędzone 4 godziny. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San28 Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 MAIKEL, na niektórych zdjęciach ludzi tak dużo jak w Białce. Rzeczywiście tak dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San28 Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 A tak poza tym to strasznie polubiłem nowe Salomony 3V Dlaczego? Kiedyś też chciałem je kupić. Pozdrawiam, rozumiem rozczarowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 MAIKEL, na niektórych zdjęciach ludzi tak dużo jak w Białce. Rzeczywiście tak dużo? Nie jest tak źle , fotka pokazuje trasę C jedyną sensowną do pojeżdżenia otwartą oficjalnie:eek:, ale w obwodzie pozostaje trasa D oficjalnie zamknięta ale ujeżdżana przez amatorów białego szaleństwa na własną odpowiedzialność:biggrin:, no a jutro otwierają trasę B:tongue:, będzie można pośmigać łącznikami po wyżej wymienionych trasach:wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 (edytowane) Wisła Nowa Osada. Krótko. Wyjazd rodzinny.Konkretnie to ojciec z córką. Według życzenia córki, narciarki rekreacyjnej (lat 24) ,której średnia wyjazdów za ostatnie 14 lat to 2 wyjazdy w sezonie. Na tyle ma ochotę i nie ma dyskusji. Ja chciałem na Czantorię,ale ... Przyjemne ,,nartowanie'' na N.O. ,ale warunki takie sobie.W skali 1-6 tylko 3 i muszę stwierdzic ,że 07.01 było lepiej.Na pewno z rana było lepiej. Jeżdziliśmy w godzinach 11:00-14:45. Stok nieżle już ,,zjechany'' bo ludzi sporo ,momentami kolejka na 6-8 mninut ,ale po 13:30 dużo lużniej (3 razy bez kolejki) Trochę placków lodowych w dolnej części trasy, odsypy liczne, kamyków nie zauważyłem. Mieszanka śniegu sztucznego (armatki prawie cały czas pracowały) i naturalnego na zlodowaciałym śniegu sztucznym z poprzedniej ,,produkcji'' (w czasie fali mrozów w 2 ostatnich dniach grudnia i pierwszych 3-4 dniach stycznia). Temperatura -5 stopni, zachmurzenie zmienne ,okresami słabe opady śniegu, którego warstwa poza trasą wynosi około 15 cm. Z wyjazdu jesteśmy oboje zadowoleni i to jest najważniejsze.Pozdrawiam.Edit: Edytowane 18 Styczeń 2016 przez janek57 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 CzantoriaDziś ponownie z rana CzantoriaDzięki nieustannej pracy armatek warunki dziś zdecydowanie lepsze niż wczorajTwardo ale przetarć praktycznie już nie maIlość sztucznego śniegu pokryła drobne kamyczki :Warunki z dobrych wczoraj dziś określił bym na b.dobre z minusemWiększa frekwencja zdecydowanie po godzinie 10,ferieDobrym pomysłem jest odwiedzić Czantorie w tym tygodniu przy takiej pogodziePolecam 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matis991 Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 No to ja dziś zrobiłem szybki i nieplanowany wypad na Stok Środula w Sosnowcu w sumie wcześniej tam nigdy nie byłem na nartach a z domu mam 20km... Karnet 2h - 20 zł, co do warunków to w sumie nie ma się do czego przyczepić, równo, twardo i minerałów brak. Armatki cały czas pracują więc google jak najbardziej potrzebne. Temperatura około -4, zza chmur czasami wychodziło słoneczko więc było dość przyjemnie. Ludzi w sam raz, kolejek brak = jazda na bieżąco, a jeśli już zrobiło się "tłoczno" to góra 5 osób, ale to pojedyncze przypadki. Średnio 1 kurs góra - dół to około 5-6 minut. Jak na szybki wypad po pracy to jestem zadowolony Poniżej dorzucam kilka zdjęć. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Witam Dziś znowu Śnieżnica w Kasinie,warunki identyczne jak wczoraj,troszkę więcej ludzi,kolejek brak. Dalej ostro śnieżą :biggrin: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Dziś udało się wyrwać na narty z mężem w ciągu dnia, a że czasu z założenia było niewiele, bo maksymalnie 3 godziny wybór padł na coś z szybkim dojazdem i był to Soszów. Byliśmy tam pierwszy raz odkąd są kanapy, więc przerwa spora : Pod kolejką stawiliśmy się w południe i wybraliśmy karnet na 2 godziny. Zgodnie z informacją na stronie czynne są tylko trasy 1, 2 i 5 począwszy od górnej stacji kolejki. Miejscami bardzo twardo (szczególnie na 1), na innych małe bryłki lodu, zdarzyło się też kilka mniejszych minerałów, głównie na trasie nr 2. Ludzi bez masówki i jeździło się na bieżąco - żadnej kolejki do kolejki :wink: Ogólnie jesteśmy zadowoleni z wyjazdu, choć przydałoby się trochę więcej śniegu, najlepiej naturalnego :stupid: Pierwotnie myśleliśmy o Szczyrku, ale mąż nie przepada za jazdą ze mną na orczyku :sorrow: :wink: tak to już bywa przy dużej różnicy wzrostu :crazy: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żabuti Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Cze, jeździł ktoś dzis, wczoraj na małym Skrzycznym, jakie warunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Witam, kolejny dzień w Czarnej Górze:wink:,otworzyli dzisiaj traskę B:tongue:, zaczynamy tak Kręcimy się łącznikami pomiędzy trasami B,C i D I takim sposobem mija kolejny udany dzionek w C.G:biggrin:Ps. mróz jest solidny a armatki zamiast kurzyć i poprawiać warunki narciarskie lub sypać pozostałe trasy stoją w gotowości tylko nie wiem do czego:stupid::wink: 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dayton Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Cze, jeździł ktoś dzis, wczoraj na małym Skrzycznym, jakie warunki? Góra na razie zamknięta - trwa naśnieżanie, ale w zasadzie już kończą. Zdjęcie 4 i 7 :wink: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/21029-Skitury-Beskidy-2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artkas Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 (edytowane) I takim sposobem mija kolejny udany dzionek w C.G:biggrin: Ps. mróz jest solidny a armatki zamiast kurzyć i poprawiać warunki narciarskie lub sypać pozostałe trasy stoją w gotowości tylko nie wiem do czego:stupid: [ATTACH=CONFIG]26167[/ATTACH]:wink: Coś mi się wydaje, że im już wody brakuje i bez naturalnego opadu będzie ciężko poprawić warunki. Edytowane 19 Styczeń 2016 przez artkas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Coś mi się wydaje, że im już wody brakuje Dobrze ci się wydaje:wink:, a najbardziej jest to widoczne w toaletach:stupid:, przy żmiji już zamkneli:mad:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Ale co ma zasilac?, nie ma dużych rzek w pobliżu, a jesień nie byla deszczowa, jak to poprawic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San28 Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Kazimierz nad Wisłą Wczoraj wieczorem byłem w Kazimierzu. Miejsce opisywane wielokrotnie na forum przez marboru, a ostatnio przez jodka i leitnera, więc nie będę się rozwodził. Jazda od 17 do 19 za 25 zł, warunki dobre: równo, twardo, ale nie lodowo, zero minerałów, na dole trochę cukru - jak na tę porę dnia i fakt, że stok był ratrakowany tylko rano, naprawdę nieźle. Ludzi za to całkiem sporo, znacznie więcej niż się spodziewałem, ale mimo to jazda cały czas bez kolejek. W sumie fajne miejsce zwłaszcza dla początkujących. Jeśli chodzi o zaplecze, żona trochę narzekała, że w barze (nomen omen "Pod Psem" :smile:) brakuje narciarskiego klimatu. Rzeczywiście, siding na ścianach, stoły z różnych epok (typowe mydło i powidło), trochę widocznej blachy to nie jest to, co tygrysy lubią najbardziej, ale może za bardzo się czepiamy. Tym bardziej, że espresso było naprawdę dobre i w dodatku podane z wodą!:smile: Najważniejsze, że czwarty dzień w sezonie zaliczony. Weekend, niestety, zajęty, a w przyszły piątek 29 stycznia wyjazd w jedynie słusznym kierunku.:biggrin: Pozdrawiam Andrzej 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 (edytowane) Wisła-SkolnityBardzo dobre warunki panują na stoku SkolnityDarmowy parking przy samej kolejceNie trzeba zostawiać auta na dole i drałować do góry po schodach,chyba że ktoś chce :tongue:Oczywiście trzeba być na pierwsze krzesło to jazda w 5 osób przez pierwsze dwie godzinki i gwarantowane miejsce na darmowym parkinguTrasa przygotowana tak jak pisałem b.dobrze,brak przetarć,minerałówSztruksik :smile:Żeby nie było że wszystko tip-top w dwóch miejscach małe zagłebienia po ratakuPrzy lajtowej jeżdżie i nie dociskaniu krawędzi można zaliczyć glebęTyle,teraz do pracy a jutro powtórka Edytowane 20 Styczeń 2016 przez marcinn 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 marcinn - a jak tam wjechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 marcinn - a jak tam wjechać? Zaraz za przejazdem kolejowm,pod stacją narciarską kręcisz w prawo Wiza-wi drogi która powadzi z buta Na górze zmieści się z 10-15 aut : 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radekton Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Dla narciarskiego klimatu w barze polecam nieodległą Parchatkę. Niestety narciarsko porażka. Co prawda śniegu nie brakuje, ale fachowca od przygotowania stoku to tam nie ma. Dlatego na narty Kazimierz, do baru Parchatka - kto co lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Zaraz za przejazdem kolejowm,pod stacją narciarską kręcisz w prawo Wiza-wi drogi która powadzi z buta Na górze zmieści się z 10-15 aut : Czyli podjeżdża się drogą koło skoczni? A jak sobie radzą z utrzymaniem drogi, no i z "mijanką", bo tam jest wąsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Czyli podjeżdża się drogą koło skoczni? A jak sobie radzą z utrzymaniem drogi, no i z "mijanką", bo tam jest wąsko. Dokładnie Droga wysypana żwirem na bogato Wyjazd bezproblemowy a że wąsko to już inna para kaloszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Zaraz za przejazdem kolejowm,pod stacją narciarską kręcisz w prawo Wiza-wi drogi która powadzi z buta Na górze zmieści się z 10-15 aut : Właśnie to "z buta" dotąd nas jakoś odstrasza :tongue: nawet była wczoraj taka myśl, ale szybko padła. Choć 10-15 aut to naprawdę niewiele ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adimaka11 Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Właśnie to "z buta" dotąd nas jakoś odstrasza :tongue: nawet była wczoraj taka myśl, ale szybko padła. Choć 10-15 aut to naprawdę niewiele .... W niedziele tych co parkowali na dole podwozili do góry samochodem,nie wiem jak to jest w tygodniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi