FerraEnzo Napisano 15 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2017 19 minut temu, pawelb91 napisał: Dzisiaj ryterska powtórka, zdjęć nie dodaję bo było identycznie jak wczoraj. Za to nagrał się filmik z kilkoma skrętami. Można oglądać w nieskończoność! Mega! Strzelam, że jeździsz sportowo (tyczki) ? Nic nigdy o tym nie pisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 15 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2017 3 minuty temu, FerraEnzo napisał: Można oglądać w nieskończoność! Mega! Strzelam, że jeździsz sportowo (tyczki) ? Nic nigdy o tym nie pisałeś. Na tyczkach akurat nie... Dwa razy po godzinie na Słotwinach 2 sezony temu jeździłem. A tak to jeżdżę swobodnie po stokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert_k Napisano 15 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2017 48 minut temu, Greg napisał: Tłok jak cholera..... strach jechać.... Jak zwykle w Rytrze, szybko i krótko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 15 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2017 (edytowane) 2 godziny temu, FerraEnzo napisał: Można oglądać w nieskończoność! Mega! Strzelam, że jeździsz sportowo (tyczki) ? Nic nigdy o tym nie pisałeś. W nieskończoność to oglądać można to : i to: Edytowane 15 Luty 2017 przez andrzej1982 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieslag Napisano 15 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2017 Czy zima ma się już ku końcowi?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bianchi Napisano 15 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2017 Dzisiaj czarna góra i niestety pierwszy nieudany wyjazd w tym sezonie (na 24). Warunki jak to przy takiej pogodzie - muldy, połacie lodowe + dużo ludzi ze względu na ferie. Problemem jest jednak ogromna ilość kamieni na stoku i płaty gołej ziemi w żaden sposób nieoznakowane. Wydaje mi się, że ogólnie polityka ośrodka nie jest najlepsza? Całą relacja w temacie 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 16 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2017 (edytowane) Dziś zachęcony wpisem kolegi z wczoraj udałem się przed pracą na szybki rozruch w Wiśle - Skolnity Jakie było moje zdziwienie gdy o 7.55 na parkingu górnym nie było prawie miejsc !!! Przy kanapie czekało ze 20 osób, reszta się ubierała - myślę - kurcze, tyle ludzi tu dawno nie było a co będzie później ? Miałem rację, z biegiem czasu ludu przybywało. Na szczęście kolejki max 1 minuta a często 15-30 sekund ale na trasie , zwłaszcza niebieskiej robiło się miejscami tłoczno. Dodając do tego szkółkę dziecięcą można stwierdzić że jak na Skolnity był to tłok. Warunki z rana genialne - równo, twardo. Jak to niestety jednak bywa z upływem czasu i wzrostem temperatury pogarszały się z minuty na minutę. Gdy po 10-tej kończyłem poranny karnet w dwóch miejscach na niebieskiej wychodziły lodowe placki. Na czerwonej spokój ale wynikało to z mniejszej ilości narciarzy. Gdy robiłem ostatni zjazd i tam zaczynał się już ruch. Pogoda rewelacyjna tylko mogłoby być tak z 5 czy 8 stopni na - Generalnie dobrze że uciekłem - takie jazdy z samego rana są idealne. Wchodząc na stok warunki oceniłbym na 5, schodząc o 10 na 4 i 4+ czerwona. O 10.30 na stoku +4st, pod Czantorią +6st Kiepsko to widzę... Edytowane 16 Luty 2017 przez paypal 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 16 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2017 Dziś od rana Kamieńsk.. na twardo :). W centralnej Polsce za dnia ostatnio na plusie, za to w nocy mroźno. Chwilę przed 9 meldujemy się na Górze Kamieńsk, już na starcie widać, że jest twardo :). Powiedziałbym, że pierwsza godzina jazdy była po trasie twardszej niż na FIS'ach w Polsce :). Po godzinie już puściło i niezbyt ostre slalomki mogły lepiej wciąć się w śnieg. Pełna lampa, wiosenny klimat. O 11:30 nagle pojawiają się kolejki do orczyka i krzesła, i to takie na 5 minut czekania. "Ukochane" ferie mazowieckie. Nie pozostało w takim razie nic innego tylko wracać do pracy. Kolejny narciarski dzień zdecydowanie na plus, zima w tym roku rozpieszcza. Pozdrowienia! 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 16 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2017 16 godzin temu, cieslag napisał: Czy zima ma się już ku końcowi? W lutym tak ,ale liczę na 7-10 dni zimowe (ze średnią tem.poniżej zera) w marcu. Za nami już mniej mroźna noc bo tylko -2 do -6 w Beskidzie śląskim ,a teraz wiosennie bo np. w Wiśle prawie +9 w cieniu. Grunt jest mocno zmrożony i nad samym gruntem jest około zera ,ale nadchodzą, po kilku dniach chłodniejszych ,dni z opadami deszczu i bez mrozu w nocy.http://www.wetteronline.de/wetter/szczyrk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morgan_mati Napisano 16 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2017 Biorąc pod uwagę, że nie mieliśmy od początku roku większych odwilży a śniegu tez trochę popadało to może nie będzie tak źle. Chyba kilka dni na plusie nie zrobi takiego spustoszenia. Oby! Na Pilsku od jutra opady śniegu, w dolinach według meteo.pl też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 16 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2017 Miała być Czantoria, ale ze względu na odbywające się tam zawody i dużą ilość samochodów na parkingu przed godziną ósmą, udałem się na Skolnity. Warunki dobre, choć stok dość szybko puszczł i robiło się miękko. Niebieska trasa jak zwykle z większą frekwencją. Na czerwonej udawało się bez problemu zaliczyć czysty przejazd. W górnym odcinku czerwonej, leżało kilka niewielkich kamyków. Po dziesiątej zaczyna przybywać ludzi, co jest sygnałem do ewakuacji. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 18 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2017 Teraz na Jaworzynie:Podklad lodowy plus 2-3 cm nowego sniegu z mniejszymi czasami srednimi obsypami , kolejek brak , na trudniejszych trasach pusto !!!!Wysłane z mojego myPhone Q-Smart LTE przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 18 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2017 Poproszę o wieści ze Skrzyczne, ewentualnie Myślenice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki_77 Napisano 18 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2017 Teraz na Jaworzynie:Podklad lodowy plus 2-3 cm nowego sniegu z mniejszymi czasami srednimi obsypami , kolejek brak , na trudniejszych trasach pusto !!!!Wysłane z mojego myPhone Q-Smart LTE przy użyciu Tapatalka Byłem, dla mnie słabizna, lepiej w knajpie siedzieć...Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 18 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2017 Dnia 16.02.2017 o 18:26, wid napisał: Miała być Czantoria, ale ze względu na odbywające się tam zawody i dużą ilość samochodów na parkingu przed godziną ósmą, udałem się na Skolnity. Warunki dobre, choć stok dość szybko puszczł i robiło się miękko. Niebieska trasa jak zwykle z większą frekwencją. Na czerwonej udawało się bez problemu zaliczyć czysty przejazd. W górnym odcinku czerwonej, leżało kilka niewielkich kamyków. Po dziesiątej zaczyna przybywać ludzi, co jest sygnałem do ewakuacji. Forumowicze, czy na Skolnitach można parkować na tym górnym parkingu ? Jutro się tam wybieram i tak się zastanawiam czy warto podjechac pod górke :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 18 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2017 Pozdro z BSA 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 19 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2017 7 godzin temu, Jusik2002 napisał: Forumowicze, czy na Skolnitach można parkować na tym górnym parkingu ? Jutro się tam wybieram i tak się zastanawiam czy warto podjechac pod górke :-) Tak na Skolnitach możesz parkować na górnym parkingu. Możesz też zaparkować na dole i wjechać busem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 19 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2017 (edytowane) Ja chory w domu leżę, a moja druga połowa zwana "Różowymi Portkami" śmiga w Szwajcarii Bałtowskiej z Expatem i Gosią. Ponieważ w nocy nie było kompletnie mrozu, a teraz trochę pada - Hero zostały w domu, a Paula jeździ dzisiaj na swoich starych Lavach Udało mi się ją nawet złapać na kamerze... ...kontrola musi być - czy na narty pojechała, czy na jakichś Chłopów Mimo pogody warunki są dobre, a narciarzy nie tak mało, jak można było się spodziewać. Zadowolenie z ruchu na świeżym powietrzu jest PS. I właśnie widzę, że jakieś narty testuje - ciekawe co wzięła? Stajnia Volkl się rozstawiła z deskami do wypróbowania. Edytowane 19 Luty 2017 przez marboru 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 19 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2017 21 minut temu, marboru napisał: 9 ...kontrola musi być - czy na narty pojechała, czy na jakichś Chłopów Mój sąsiad mawiał, "Psu, kuniowi i kobicie, nie wierz ku..a całe życie! " Ps. Tez zastanawiam się czy nie pojechać popróbować Volkle. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 19 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2017 6 minut temu, Bumer napisał: Mój sąsiad mawiał, "Psu, kuniowi i kobicie, nie wierz ku..a całe życie! " Ps. Tez zastanawiam się czy nie pojechać popróbować Volkle. Przed chwilką dzwoniła - mówi, że masakra z ludźmi już jest. Pod krzesłem się już nie da jeździć - uciekają pod orczyki, tu trochę luźniej. Popatrz na kamerki - nie wiem, czy warto teraz tam jechać? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 19 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2017 14 minut temu, Bumer napisał: Ps. Tez zastanawiam się czy nie pojechać popróbować Volkle. Przemyśl, czy na Telegra nie skoczyć - właśnie dostałem fotki i info od kmarcina. Telegraf Kielce - warunki narciarskie. Cytuję Marcina: "jest super! warunki super!" Ludzi tak jak widać: Mgliście a na trasie? Drugi cytat: "...trochę nierówno przy wysokim słupie - ale krzywdy nie dam sobie zrobić". I ostatni cytat: "...dobrze mi się jeździ, znam każdy kawałek, a też jeżdżę tak trochę na pół gwizdka i nie ryzykuję. No ale Michał (mifilim) też zna Telegraf i dupa (nawiązanie do tegorocznej kontuzji na tym stoku)." Także jak widać - parcie nizinnych narciarzy na stoki jest Warunki są dobre. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 19 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2017 Mam ten komfort, że mogę jeździć "na tygodniu". Teraz jak są ferie, gdy jest piękna pogoda, to w Baltowie ok. godz. 11 tez schodzi się sporo ludzi. W kolejkach nie stoi się długo, ale depcza po nartach i na stoku trzeba mieć oczy dookoła głowy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 19 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2017 Na Dębowcu miękko. Bez kolejek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 19 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2017 Wróciłem z SON, jak na niedziele mało ludzi i pomimo dodatniej temperatury trasy trzymały się niezłe. Jutro ma być podobnie wiec jeśli ktoś ma możliwość to polecam od rana tam się pojawić. (jezdzilem na 2,3,4 i 5) . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 19 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2017 Dziś miały być Skolnity a jakoś ściąglo mnie na BSA. 79km do pokonania 7.40 na miejscu auto na górnym parkingu. Karnet 2 godzinny i jazda. Byłem tam pierwszy raz, wrażenia ok. Jedynie nie fajny dojazd do dolnej stacji, fajne nachylenie trasy. Myślę że fajny ośrodek żeby pojeździć z rana przed feriami i po feriach. Ludzi przed 10 zaczęło przybywać ale praktycznie bez kolejek. Restauracja spoko, dobre jedzenie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi