fafek Napisano 19 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2017 14 godzin temu, wielofish napisał: Już byłem pewien, że zrobię reaktywację sezonu na Kasprowym w ten weekend, ale trochę mnie odstrasza sobotni puchar. Z tego co pamiętam to cieszy się dużą popularnością. Na FB mocno podpytują o Goryczkową i nie mówią nie, ale dopiero na weekend. Pociąg z W-wy jest tak głupio ustawiony, że dopiero 8:48 przyjeżdża, czyli na stoku jest się z godzinnym opóźnieniem, ale chyba w sobotę i niedzielę śpię w TLK. Nie chcę zniechęcać, ale to nie puchar powinien Cię martwić, a prognozy pogody. Wieje i przez weekend też się na to zapowiada. Może z racji weekendu i pucharu, będą bardziej skorzy do otwarcia, ale więcej niż 50% szans bym na to nie dał. A nawet jeśli będzie czynne, to raczej będzie dość paskudnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielofish Napisano 19 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2017 Ale jak patrzę na Kuźnice i czapy śniegu jakie już powstały, a sypie nadal, to mimo wszystko ciągnie na Kasprowy. Wiatr ma być nawet słabszy niż dzisiaj, ale widoczność może być podobna, czyli kilka metrów. We wtorek nadal będzie padać, ale już deszcz i 10 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielofish Napisano 20 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2017 (edytowane) Sypnęło zdrowo. Wczoraj Korbielów informował, że na Miziowej jest 40 cm. Krzesła mają działać dopiero na majówkę. Kasprowy zasypany i TOPR zakazał uruchamiać wyciągi z uwagi na 4 stopień zagrożenia lawinowego. Szczegóły można tu przeczytać:http://24tp.pl/n/38974 Rano podawali, że na Goryczkowej 70-200 cm, a dzisiaj cały dzień obficie pada w Kuźnicach. Trzeba odgarnąć te rowery i narty wyciągnąć. Nikt już nie jeździ? Edytowane 20 Kwiecień 2017 przez wielofish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bianchi Napisano 20 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2017 Jakiś pomysł gdzie tu jutro pojechać? Miał być kasprowy - ale mogą nie uruchomić. Może Pilsko i pierwszy raz w życiu skitoury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 20 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2017 my chyba jednak Chopok jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bianchi Napisano 20 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2017 1 minutę temu, gregor_g4 napisał: my chyba jednak Chopok jutro Wiesz jak wygląda sytuacja na drogach? Musiałbym jeszcze szybko zmieniać opony na zimówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 20 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2017 (edytowane) na mapce podanej (link) wyzej wygladaja na ogarniete ale sam jestesm ciekaw bo tez letnie zalozone o tu ten link http://www.zjazdnost.sk/map/view.html Edytowane 20 Kwiecień 2017 przez christof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 20 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2017 do Korbielowa czarno, dalej nie wiem, ale na letnich bym się tam nie pchał Jak chcesz, możesz do nas się dołączyć - jest miejsce w furze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 21 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2017 Na Krowiarkach tyle śniegu to w środku zimy nie było. Na Babiej warunki trudne szlaki zasypane i zawiane.PozdrawiamPaweł 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 21 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2017 Jakieś ośrodki działają w weekend?Wysłane z mojego Orange Neva 80 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 21 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2017 10 minutes ago, MichalR said: Jakieś ośrodki działają w weekend? UFO w Bukowinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2017 Ponoć w Zakopciu odpalili trasy pod Wielką Krokwią (info. RMF) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielofish Napisano 30 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2017 (edytowane) Dzisiaj dzień narciarki na Kasprowym. Bardzo przyjemny i do 4.05 mam nadzieję, że będzie bezwietrznie jak dzisiaj. Jeśli ktoś się wybiera to niech koniecznie przeczyta mój wpis tu: Edytowane 30 Kwiecień 2017 przez wielofish 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 7 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2018 3 godziny temu, WojtekM napisał: Jak obstawiacie COS na weekend? Góra będzie cała działała do Jaworzyny? No i jak obstawiacie tłok - może wiosna odstraszy ludzi, czy też płonne nadzieje? 47 minut temu, WojtekM napisał: A jak oceniasz szanse na brak korka? Jak mam rano wjechać, a potem przez kilka godzin wyjeżdżać, to odpuszczę chyba Szczyrk już zupelnie na ten sezon. Pytasz czy będzie jeszcze śnieg za 3 dni Boisz się że nie będzie śniegu w górach, a na dodatek będą korki, zdecydowanie odpuść sobie ten wyjazd bo w twoim wypadku to wyprawa ekstremalna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 7 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2018 23 minuty temu, surfing napisał: Pytasz czy będzie jeszcze śnieg za 3 dni Boisz się że nie będzie śniegu w górach, a na dodatek będą korki, zdecydowanie odpuść sobie ten wyjazd bo w twoim wypadku to wyprawa ekstremalna. Dzięki za rzeczową odpowiedź. Bardzo cenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 8 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2018 W uzupełnieniu fotki z wczorajszej wycieczki narciarskiej kończącej mój sezon 17/18 (tak na 90%). Wycieczki bo wyjazd do tych dwóch stacji szczyrkowskich tak traktuję (COS plus SMR). Zdjęcia kiepskiej jakości . Na kilku chciałem pokazać jak trasy wyglądały po 13-tej (przetarcia),kijki to pomiar grubości warstwy śniegu na Skrzycznem, knajpka ,,Maja" bo tam częstują świetną nalewką (nie za darmo). Pozdrowienia . Proszę jeździć jak długo każdy ma chęć . Mnie jazda w ciapie, a taka już przeważała wczoraj po 12-tej nie specjalnie rajcuje. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 8 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2018 SMR - wszędzie twardo, za wyjątkiem końcówki 3-ki, warunki bardzo dobre, kilka drobnych, nieszkodliwych przetarć.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 8 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2018 hello ... to jest wątek z ubiegłego sezonu - 2016/2017 - nie mieszajmy znowu wątków, bo bałagan coraz większy ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 8 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2018 hello ... to jest wątek z ubiegłego sezonu - 2016/2017 - nie mieszajmy znowu wątków, bo bałagan coraz większy ... @surfing odkopał, to lemingujemy [emoji23]Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 8 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2018 5 minut temu, keisyzrk napisał: @surfing odkopał, to lemingujemy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk No, bardzo chciał coś napisać, to zacytował w wątku z z ubiegłego roku. Tak się to kończy, kiedy szydera nie wychodzi Zrobić dobrą szyderę też trzeba umieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 8 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2018 O k.... to wątek z zeszłorocznego sezonu Można to poprzenosić do warunki narciarskie 2017/2018. Prośba do Administratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi