Magwiska Napisano 13 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2017 (edytowane) Byłam w sobotę (18.02) w Zieleńcu. Jeśli chodzi o warunki śniegowe (na podstawie ośrodka Mieszko, po którym się bujałam) dominował twardy, zmarznięty śnieg, a także gdzie niegdzie połacie lodu, pokryte cieniutką warstewką śniegu. Dużo ludków (wiadomo, ferie...) i trzeba uważać na oblodzone chodniki/ścieżki. EDIT: Polecam obiady w Orlicy, są całkiem smaczne i domowe! Edytowane 13 Luty 2017 przez Magwiska 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 13 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2017 4 minuty temu, Pablo napisał: Jak jesteście w okolicach Rabki, to zaglądniecie na MaciejowaSki, też fajne miejsce - co prawda orczyk, ale górka już znacznie dłuższa i można fajnie pojeździć, a z tamtąd do schroniska na Maciejowej nie daleko. Czyli jesteście na moich górkach. Choć to nie prawdziwe góry jest tu naprawdę co robić i i do tego szykuje się wam piękna pogoda. Pozdrawiam Paweł No właśnie...już niestety nie jesteśmy..ehhh,te krótkie weekend'y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 13 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2017 A ja siedzę w domu, i posiedzę pewnie jeszcze dłu..... wiec zapraszam. Obserwatorium na Łysinie(Lubomir) robi największe wrażenie nocą przy bez chmurnym niebie.PozdrawiamPaweł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 13 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2017 Trzeci dzień z rzędu na Bienkuli. Własnie dziś jadąc z kolejnym nieznajomym narciarzem na orczyku złapałem się na tym, ze podczas rozmowy na temat zalet Szczyrku za każdym razem wymieniamy (miedzy innymi) zgodnie różnorodność tras.... że można pojeździć i tu i tam i jeszcze tam, czasem nawet to ja wymieniam ten fakt... hmmm chwileczkę....tylko ze ja cały czas okupuje 5 !!! Warunki dziś jak ostatnio zawsze rano bardzo dobre. Utrzymały się wg mnie na tym poziomie aż do 12 kiedy to zakończyłem jazdę. Kilka zdjęć z Niedzieli: Nie, nie nocowałem przed bramkami 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 13 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2017 A jakie warunki w szczyrku od ok 9 30-10? Niestety pierwszy raz od lat jutro zacznę o tej porze:( Lepiej cos czy son? Jakie kolejki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 13 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2017 Warunki dobre ale od 11 zaczną się kolejki przy bramkach. Dzisiaj na Skrzycznem warunki byłe "żyleta". Super śnieg plus pełne słońce. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baartos Napisano 13 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2017 9 godzin temu, surfing napisał: Pilsko niedziela, pięknie pojeździłem. Warunki dobre, można zjechać do samego dołu niebieską 6 , dostępna też czarna - oficjalnie zamknięta Jazda bez kolejek, oprócz orczyków szczytowych do 5 min. Czemu ani razu nie zjechales od 6 skrotem do Szczawin??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 13 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2017 Jak to teraz jest? Szóstka leci gdzieś do samego dołu? Do "Hrubego"? Kiedyś kończyła się na Szczawinach. Przy tym wyciagu transportowym skręcała ostro w prawo, w dół i hop na Szczawiny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 13 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2017 Swoją relację ze Szczyrku codziennie zamieszczam w tym wątku. http://www.skionline.pl/forum/index.php?/topic/21801-Narciarski-tydzień-w-Szczyrku 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baartos Napisano 13 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2017 38 minut temu, Bumer napisał: Jak to teraz jest? Szóstka leci gdzieś do samego dołu? Do "Hrubego"? Kiedyś kończyła się na Szczawinach. Przy tym wyciagu transportowym skręcała ostro w prawo, w dół i hop na Szczawiny! I tak jest nadal,jadac z gory wlasnie przed tym transportowcem masz zakret 90 stopni i siup w dol do Szczawin,nawet jest tabliczka na drzewie SZCZAWINY,ale to patrzac od strony transportowca:):):) widac na tym zdj ta przecinke bez ani jednej niebieskiej lini:) dla mnie by bylo grzechem tam nie jezdzic:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 14 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2017 no to nagrzeszyłem w swoim życiu strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 14 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2017 Wczorajsza Szczawnica: warunki rewelacyjne! Ludzi nie jest specjalnie dużo. Po 12 już cukier się pojawia, ale i tak jest bardzo dobrze! Piękne słońce i bardzo dobrze przygotowane trasy. Czego chcieć więcej? 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 14 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2017 (edytowane) Brenna-Dolina Leśnicy-Ski Świniorka Bardzo dobre warunki dziś z rana w Brennej Nawet pierwsze foczki wyszły się wygrzewać Pełna relacja tu Edytowane 14 Luty 2017 przez marcinn 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 14 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2017 Szczawnica do południa super, potem już dużo cukru. Dodatkowo dziś utrudnieniem była awaria jednego z orczyków na Szafranówce. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 14 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2017 (edytowane) Bardzo rzadko jeżdżę po polskich ośrodkach. Akurat dzisiaj nie mogłem polecieć na Chopok a na kilka godzin zwykle wybieram Soszow, Stożek, SON. Niestety wybór padł na Stożek. Dojazd w porzadku da się wjechać na górę, nawet posypane:) Co prawda za 6zł ale to zadne zaskoczenie. Warunki na stronie bdb i tutaj pojawia sie zgrzyt! Biała trasa nie oznacza bardzo dobrych a u nich to chyba jedyna wykładnia. Jako że pojechalem testować moje nowiutkie head supershape rally zdziwiła mnie obecność minerałów na trasach. Czarna z duzymi eksponatami wystajacymi z pod lodu. Czerwona drobne kamyczki na ściance, do tego w miejscu zwężenia slalomowego bardzo dużo kaszy i nieprzyjemnych odsypow. Jak zwykle na stozku bez kolejki, ale ludzi dużo. Slalom rozstawiony ale bez pomiaru. Troche oblodzen w późniejszych godzinach. Za to moje heady latały jak po puszku, jestem pozytywnie zaszokowany trzymaniem krawędzi na lodzie:) Ogólnie jestem wielbicielem Stożka ale nadszarpneli moje zaufanie. Wiem, wiem może przesadzam ale do dobrego sie szybko przyzwyczaja... Edytowane 14 Luty 2017 przez przemo_narciarz 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 14 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2017 Dzisiaj rano hotel stok. Cała droga z Gliwic we mgle. Na miejscu warun "alpejski". Nie ma co pisać poniżej zdjęcia 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 14 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2017 Dzisiaj Ryterski Raj, warunki bardzo dobre. Rano zmrożony sztruks (było -10) który z czasem (po godz 11) przemieniał się w cukier a pod spodem bardzo twardo. Śnieg cały czas zmrożony mimo dodatniej temp w południe. Zdjęcia z pierwszego wjazdu: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 14 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2017 Ratrakowy w Rytrze to widzę, że konkretne koleiny rzeźbi A swoją drogą to mam sentyment do tego stoku, lubię go, choć zaliczyłem tam takiego dzwona z kumplem, że kask mi pękł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 14 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2017 12 minut temu, kmarcin napisał: Ratrakowy w Rytrze to widzę, że konkretne koleiny rzeźbi W rzeczywistości nie jest tak źle jak na zdjęciach Ale zazwyczaj bywa tam bardziej gładko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 15 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2017 W COS genialnie. Pełen sztruks. Kolejki do 3-5 minut. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 15 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2017 Hello Denerwujecie mnie już takimi zdjęciami Jutro jadę na narty . Pozdr. dla wszystkich nowych i "starych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 15 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2017 Wisła -Skolnity Na parkingu górnym 7.30 Przebieranko i do kasy po karnet poranny Tem koło zera ,14 narciarzy,jeden snowbordzista i pełna lampa Przygotowanie tras bez zarzutu 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 15 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2017 Jeszcze trochę Was pokatuję W SON miękko na 3 i część 1. Bieńkula lodowa. Jeszcze 1,5 w SON i później wieczorne BSA. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 15 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2017 Dzisiaj ryterska powtórka, zdjęć nie dodaję bo było identycznie jak wczoraj. Za to nagrał się filmik z kilkoma skrętami. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 15 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2017 Tłok jak cholera..... strach jechać.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi