andy-w Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 Klimatyczne miejsce w PRL-owskim stylu, jedne z ostatnich w rejonie. No ale o ile pamiętam kolejka to stary dobry Doppelmayer z roku ..., no nie wiem - 1970 ? Cennik powala, tzn nie ceny, a plansza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 No, tu to widzę że naprawdę przegięli z mapką tras - niebieska i czerwona biegnąca tą samą przecinką:) Na Nowej Osadzie to przynajmniej są po obu stronach wyciągu. I pewnie łączna długość tras mierzona jest również x 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 Zgadza się Andrzej Można się tu poczuć jak w latach 80-tych Mi się podoba,fajnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 A jak z ludźmi? Byłem tam tylko raz... Jakieś 7 lat temu (może 6). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 Przed chwilą, ROCH napisał: A jak z ludźmi? Byłem tam tylko raz... Jakieś 7 lat temu (może 6). To samo co na Skonlnity,puchy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 No to nic tylko korzystać! Tak sobie myślę, że właściciel tej łąki, która znajduje się przy górnej stacji na Skolnitym mógłby zrobić niezły interes, gdyby zorganizował tam parking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 (edytowane) 1 hour ago, marcinn said: Ustroń-Palenica ale mapka ze zdjęcia nie do końca jest zgodna z tą z ich strony www, która wersja jest prawdziwa ? Czy czerwona trasa po lewej na mapce to jakaś nowość ? Edytowane 15 Styczeń 2017 przez andy-w 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 Faktycznie Andrzej Ze strony www. jest prawdziwa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 Na google.maps niby widać to rozwidlenie, ale w praktyce to jakieś 150m od dolnej stacji - drobny kawałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 Cieszyn - Cieślarówka: Pamiętam ten "stok" z lat młodości, choć nigdy tu nie jeździłem. Kiedyś tu była wyrwirączka. Teraz widać linę pod talerzyk. Niestety, ale w tym sezonie nie działa. Z tego co znalazłem w sieci, to jeszcze 2 lata temu stok działał. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 41 minut temu, andy-w napisał: Czy czerwona trasa po lewej na mapce to jakaś nowość ? Tak pamiętam jeździłem tam kilka razy jak wszędzie były tłumy to tam jeździło się pod krzesło. I tak było jak na mapce. Jedna u góry a na dole się rozjeżdżały z lewej albo prawej strony kasy... ale że na niebieską i czerwoną no to się dowiedziałem teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 Widać, że na Jaworowym śnieg leży: Ze strony niestety nie można się dowiedzieć czy ośrodek chodzi. Był ktoś może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Ustroń-Czantoria Kto rano wstaje... Kapitalne warunki na Czantorii Mrozik ok 7,słonecznie,choć z rana było chwilkę zachmurzone 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Co tak w SONie pusto ? Patrzę na kamerki, jest raczej luźno. Na BSA też chodzą puste kanapy, albo z pojedyńczymi ludźmi. Ferie śląskie, myślałem, że będzie full w Szczyrku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 A w Sosnowcu dzieciaki jeżdżą. Ja tam nigdy nie jeździłem, ale kumpel mi opowiadał, że przy dobrej zimie nawet czasem SL jeździli Cennik tez sympatyczny: cennik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 Ustroń -Palenica Mimo ferii ludzi brak ,warunki b.dobre 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 Mama jeździ od dwóch dni w Szczawnicy. Mówi, że warunki super. Dziś niestety pochmurno, temp. -10, mało ludzi. Zachwycona! Zdjęć nie mam, jedynie obraz z kamerki na Szafranówkę: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 On 16.01.2017 at 10:48 AM, ROCH said: A w Sosnowcu dzieciaki jeżdżą. Ja tam nigdy nie jeździłem, ale kumpel mi opowiadał, że przy dobrej zimie nawet czasem SL jeździli Cennik tez sympatyczny: cennik Ja tam jeździłem nie raz. Całkiem fajny stok na popołudniową zabawę... ale nie ten z kamerek tylko "duży". Dodatkowo zwykle pustki więc jeździ się w koło. Natomiast stok dziecięcy bywa mocno oblężony. I nie ma się co dziwić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 4 minuty temu, mysiauek napisał: Ja tam jeździłem nie raz. Całkiem fajny stok na popołudniową zabawę... ale nie ten z kamerek tylko "duży". Dodatkowo zwykle pustki więc jeździ się w koło. Natomiast stok dziecięcy bywa mocno oblężony. I nie ma się co dziwić Jak dla mnie bardzie dla dzieci czy na naukę. IMHO mniej ludzi w Bytomiu jeżeli ktoś tak jak ja mieszka po środku tych dwóch górek. Byłem tam dwa razy ale ledwo się rozpędziłem to już byłem przy orczyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 Dzisiaj w Rytrze bardzo dobre warunki, stok idealnie równiutko przygotowany. Widoczność taka sobie, płaskie światło i nisko wiszące chmury. Ludzi sporo - ale przewaga grup dzieci, warto było przeczekać czasem chwile żeby trasa się zluzniła i można było sobie jechać jak się chce. Dzisiaj fajne gigantowe skręty na sporej szybkości. Trzeba zrobić powtórkę na dniach 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 Dziś wybrałem się z córą na Bielski Dębowiec, warunki koło południa w miarę dobre, w środkowej części trasy można było zobaczyć pojedyncze minerały, tam też armatki pracowały więc może będzie lepiej...Zaliczyliśmy też plac zabaw!Ogólnie fajnie bo blisko :-)Pozdrawiam MaciekWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t_c Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 Dzisiaj znowu Skolnity - to samo co ostatnio - super warunki i baardzo mało ludzi, na czerwonej trasie cały czas praktycznie jeździło się w pojedynkę, jak ktoś lubi luz na stoku to polecam. Na górnym parkingu o 10 jak kończyłem było chyba 6 czy 7 samochodów. Patrząc po kamerkach to nie mogę uwierzyć, że są śląskie ferie.. wszędzie raczej mało ludzi (na Skolnitym wybitnie mało). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 Jak najprościej dojechać na górny parking Skolonity ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 18 minutes ago, arnoldd said: Jak najprościej dojechać na górny parking Skolonity ? troszkę pod górę, a potem w lewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 Byłem dziś wieczorem w Szklanej Górze. Zdjęć nie robiłem, ale warunki spoko. Pierwszy raz jeździłem na tej stacji, myślę że jest dobra dla początkujących narciarzy, dla mnie mogło by być trochę bardziej stromo. Co ciekawe znajomi rok temu byli i mówili, że jest strasznie wąsko, ale w tym roku chyba poszerzyli trasę, bo jest ok. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi