MichalR Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 ja planuje wyjazd jutro po pracy, w sobote i niedziele na stoku i po poludniu w niedziele powrot, ale jak patrze na Szrenice to obawiam sie ze tam wyladuje - ma byc chlodniej niz w Bialce wiec snieg bedzie lepszy, poza tym licze ze jeszcze w nocy albo jutro w dzien popada snieg, niby takie sa prognozy, weekend zapowiada sie sloneczny i piekny wiec licze ze bedzie dobrze, nawet kosztem jezdzenia tylko na orczykach na gorze. zreszta widac ze i dzis mimo slabych warunkow ludzie tam smigaja, przetarlo sie, chmury zeszly nizej i jest pieknie, jak sie utrzyma to bede zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Ja planuję Białkę w niedzielę, ale czy na pewno będę wiedział dopiero w sobotę wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Czemu Kasprowego nie bierzecie pod uwagę? Tam też temperatury dodatnie, ale w nocy przynajmniej mrozi. 2 tygodnie temu było bardzo dużo śniegu. Teraz na dole widzę, że mniej podają, ale wydaje mi się, że tam można jeszcze nieźle potrenować. Sobota, niedziela czy cały weekend? Mysle nd Bialka w niedziele. Ja też myślę nad niedzielą, może jakiś mały WZF i zakończenie sezonu podhalańskiego ? Ja pewnie wyląduje na jeden dzień w niedzielę na Kasprowym , gdyby ktos był kurtka kask i gogle z avatara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Śnieżnica zakończyła działalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 na Szrenice wrocila zima, sypalo w nocy, sypie i teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Ja planuję Białkę w niedzielę, ale czy na pewno będę wiedział dopiero w sobotę wieczorem. Ja też będę się decydował dopiero w sobotę, w zależności od pogody i warunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Ja pewnie wyląduje na jeden dzień w niedzielę na Kasprowym , gdyby ktos był kurtka kask i gogle z avatara i wyląduje na kanapie przed telewizorem ..... niestety brak jest już skipasów na Kasprowy przed godziną 10:40 ..... a jechać z Warszawy by jeżdzić po 11 - mija się z celem - szkoda za póżno :frown:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 i wyląduje na kanapie przed telewizorem ..... niestety brak jest już skipasów na Kasprowy przed godziną 10:40 ..... a jechać z Warszawy by jeżdzić po 11 - mija się z celem - szkoda za póżno :frown:: Bądź w Kuźnicach przed 7.00,a wejdziesz do pierwszej gondoli... :wink: Dyscyplina to podstawa! : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Bądź w Kuźnicach przed 7.00,a wejdziesz do pierwszej gondoli... :wink: Dyscyplina to podstawa! : 0 7 dojeżdza polskibus do Zakopca - niestety nie wykonalne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 (edytowane) 0 7 dojeżdza polskibus do Zakopca - niestety nie wykonalne Ja jadę PKS Ciechanów i o 6:50 jestem w Zakopcu. Ale z karnetem będę musiał coś pokombinować Edytowane 2 Kwiecień 2016 przez leitner 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielofish Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Pod Goryczkową idzie się 40 minut prawie po płaskim, dopiero ostatnie 100 jest strome. Jak byłem ostatnio to Politechnika wykupiła wszystkie bilety do 8:00, na którą kupiłem bilet, a i tak wszedłem o 7:30. Nie powinienem tego pewnie pisać, ale nikt tego nie kontroluje (PS mam nadzieję, że nie wszyscy narciarze jednak tu zaglądają). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 (edytowane) Kasprowy - teraz. Foto od Expata. Na pytanie, czy czynna Goryczkowa - otrzymałem takie oto stwierdzenie od Piotrka: "Czynna, ale przetarcia są. Na Gąsienicowej ciągle twardo, w miarę. Za tydzień Mario, raczej nie będzie po czym jeździć." Edytowane 2 Kwiecień 2016 przez marboru 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielofish Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Ponoć dzisiaj stał człowiek z obsługi przy bramkach, więc może jednak zaczęli kontrolować godzinę przejścia przez bramki. Warunki z relacji znajomych nie zachwycają, Goryczkowa ponoć bardzo nie fajna - na górze lód, na dole trawa z kamieniami. Przyszli o 8:10 i czekali ponad 2h. Nie nauczą się, że tylko kto rano wstaje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 (edytowane) Hala Szrenicka dziś bajkowa. Zdjęć nie będzie bo serwer forum wali błędami przy próbie dodania przez Tapatalk.Wysłane za pomocą mTalk Edytowane 2 Kwiecień 2016 przez MichalR 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Byliśmy 10:30, na dole łysy igielit. Na krzesła i do góry. Pogoda piękna, lekki minusik chyba, zjechaliśmy raz Śnieżynką i Puchatkiem, góra twarda i zmarznięta, dół już mocno puścił ale było ok. Za drugim razem kurs Hala Szrenicka a tam....bajkowo. Śnieg super, równo, słońce praży, żyć nie umierać. Pojeździliśmy trochę, później frytki w schronisku i decyzja ze jedziemy na dół. Na Puchatku bagno, więc odwrót na Halę i dalej jazda na maksa, aż do bólu. Wyszedł jeden z lepszych dni na nartach w tym sezonie. Jutro od rana na Halę kończyć sezon definitywnie. Jak ktoś był dziś na Szrenicy to może się spotkaliśmy na orczyku, byłem w zielonej żarówiastej kurtce 4f ? Wysłane za pomocą mTalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Wysłane za pomocą mTalk 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Wysłane za pomocą mTalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Wysłane za pomocą mTalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Wysłane za pomocą mTalk 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Szrenica Lany Poniedziałek Jak ten czas szybko leci. Dopiero co był Śmigus Dyngus, a już mamy nowy weekend. Ja wracam jeszcze do poprzedniego, bo był genialny. Warunki w drugi dzień świąt fantastyczne. W nocy był lekki mróz. Trasy narciarskie Śnieżynka, góra Loli przy Świątecznym Kamieniu i trasy na Hali Szrenickiej perfekcyjne. Do godziny 10-11 twarde. Jedynie Puchatek miękki od rana. Później góra lekko puszczała, ale spód dalej twardy, a ja takie warunki uwielbiam. Do tego piękna słoneczna pogoda. Wiatr tylko na samej Szrenicy i górnej części Hali Sz. I najważniejsze mało narciarzy przy wyciągach i na trasach.Jeszcze widoczność na 20 km i było co oglądać. Ja nie pamiętam lepszych warunków w Szklarskiej od wielu, wielu lat. I na sam koniec sezonu okazuje się, że w Polsce też można. Byłem naprawdę zachwycony. Jak było, ano tak: Śnieżynka góra Loli (Świąteczny Kamień) nawet na Ścianie mimo, że zamknięta było po czym pozjeżdżać Schronisko Szrenica kierunek Śnieżne Kotły Schronisko Na Hali Szrenickiej w całej okazałości Widok ze szlaku z Hali Szrenickiej na Szrenicę moje routy ze Szrenicy (kosodrzewinę omijałem!) Pozdrawiam serdecznie. PS Myślałem, że to już koniec jeżdżenia w polskich Karkonoszach, ale dzisiaj byłem w Karpaczu i myślę, że było jeszcze cudowniej jak w święta. Takiego klimatu w Karkonoszach jeszcze nigdy nie widziałem. Jutro od rana będę z Anią na Szrenicy, bo w poniedziałek wyciągi idą do konserwacji i przeglądu niestety. Będę ubrany na kurczaka, żółte spodnie i czerwona kurtka. Pod wyciągiem zaraz po 8. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Koniec sezonu dla mnie. Mimo checi zakonczenia sezonu w Bialce przegrałem znowu ze zdrowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 ja się wybieram na 90%, będę sie kręcił na Kotelnicy tak od 9 do 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Ja na Szrenicy, od razu kierujemy się na Halę, bede jutro kolo 9:30-10 (dzieci się muszą z rana ogarnąć), zielona żarówa, czarne spodnie i kamera na kasku ☺ Wysłane za pomocą mTalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Ja na Szrenicy, od razu kierujemy się na Halę, bede jutro kolo 9:30-10 (dzieci się muszą z rana ogarnąć), zielona żarówa, czarne spodnie i kamera na kasku ☺ Wysłane za pomocą mTalk No to do zobaczenia i poznania gdzieś na trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Jak wygląda obłożenie tras na Kasprowym w środku tygodnia, bo chętnie bym wyskoczył? Opłaca się brać bilet online? Niby są dostępne tylko od 8.00, a jak kupię przy Kasie to da się wcześniej wjechać? Z tego co pamiętam to kiedyś kolejka od 7 już jeździła. No i na koniec z tego co pamiętam to była kiedyś promocja, że jak kupię skipass to mogę za friko zaparkować, na specjalnym parkingu. Dalej to obowiązuje? Czy trzeba będzie szukać miejsca pod Nosalem i dalej z buta do Kuźnic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi