johnny_narciarz Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 szykuje się na weekend w Szczyrku ...... pierwszy od 15 lat Jak widzicie szanse na przyzwoite warunki ? zastanawiam się czy brać swoje narty czy wypozyczać :stupid: Ja to widzę blado... :frown:: Może na Skrzycznem FIS i opcja czarno-czerwona się utrzymaja w dobrym stanie,ale niżej położone trasy wątpie. Patrzę na prognozy i nie wygląda to dobrze. Lepiej wypożyczyć,bądź zabrać szrotowki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Póki co warunki są podobno świetne. Może Mostostal coś napisze, bo akurat tam jest (chociaż nie wiem jaki ma Internet...). Warunki świetne : http://www.szczyrkowski.pl/urlop-w-gorach/kamery-internetowe/hala-posrednia/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Ja też zamierzam jechać, ale tylko na sobotę. Tylko jakiś pociąg/bus muszę jeszcze znaleźć Póki co warunki są podobno świetne. Może Mostostal coś napisze, bo akurat tam jest (chociaż nie wiem jaki ma Internet...). ja biore nocleg przy cos-ie rano w sobotę pojade na son pózniej będe na cos jeżdził - jak bedziesz widział kask z naklejkami ( ten z Awatara) i białe gogle - wal śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Warunki świetne : http://www.szczyrkowski.pl/urlop-w-gorach/kamery-internetowe/hala-posrednia/ :shocked:: Patrzyłem wczoraj. Nie sądziłem że aż tak się zmieniło :frown:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 (edytowane) szykuje się na weekend w Szczyrku ...... pierwszy od 15 lat Jak widzicie szanse na przyzwoite warunki ? zastanawiam się czy brać swoje narty czy wypozyczać :stupid: Moim zdaniem zdecydowanie wypożyczać. Byłem wczoraj w szczyrku (COS + SON) i udało się trafić w super pogodę. Co do warunków były w porządku, trasy były przygotowane dobrze, a biorąc pod uwagę aurę i widoki to w ogóle rewelacja, natomiast śniegu już było bardzo mało. Jedynie gdzie jest chyba pod dostatkiem to FIS w COS od góry aż do kanapy. Ogólnie to już wczoraj całość zaczęła płynąć, na SON sporo tras otwartych, ale z przetarciami, miejscami całkiem spore połacie ziemi odkryte. Pod orczykami też śniegu "na styk". Patrząc na prognozę pogody na ten tydzień to nie oczekiwałbym warunków przyzwoitych, będą raczej trudne i wydaje mi się, że część tras zostanie zamknięta. Edytowane 15 Luty 2016 przez Przemekc1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
conda Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 (edytowane) Jaworzyna dzisiaj w południe.Na płaskich odcinkach pojawiły się akweny wodne ...Leje deszcz. Edytowane 15 Luty 2016 przez conda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Wczorajsze słońce i plus a teraz mgła i mżawka zrobiły swoje - w Korbielowie też na dole wyszły brązowe plamy - w sobotę było super - dużo śniegu - jak będzie do soboty - trzeba śledzić - prognozy mówią o plusie i deszczu - warunki mogą się pogorszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Wczorajsze słońce i plus a teraz mgła i mżawka zrobiły swoje - w Korbielowie też na dole wyszły brązowe plamy - w sobotę było super - dużo śniegu - jak będzie do soboty - trzeba śledzić - prognozy mówią o plusie i deszczu - warunki mogą się pogorszyć W czwartek i piątek może mocno padać i wyżej sypać (od 500m.n.p.m ?) to w weekend nie powinno być tak żle,ale prognozy zmienne. Porządnej zimy (śnieg i lekki mróz w nocy i w dzień również wysokości poniżej 500m.n.p.m. ) nadal nie widać : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Widze forumowicze super podejście prezentują... narty z wypożyczalni to i pole nimi można orać... brawo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 W czwartek i piątek może mocno padać i wyżej sypać (od 500m.n.p.m ?) to w weekend nie powinno być tak żle,ale prognozy zmienne. Porządnej zimy (śnieg i lekki mróz w nocy i w dzień również wysokości poniżej 500m.n.p.m. ) nadal nie widać : W sobote jade z dzieckiem na tydzien do Krynicy. Czy tam rowniez mozna liczyc na opady sniegu czy raczej tylko w beskidzie slaskim ??? Mam nadzieje ze sypnie bo inaczej czarno to widze:frown:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 W czwartek i piątek może mocno padać i wyżej sypać (od 500m.n.p.m ?) to w weekend nie powinno być tak żle,ale prognozy zmienne. Porządnej zimy (śnieg i lekki mróz w nocy i w dzień również wysokości poniżej 500m.n.p.m. ) nadal nie widać :Nie będę komentował... śnieg pada powyżej 1500. Poniżej prognoza od FACHOWCÓW na najbliższe dni na Beskidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Nie będę komentował... śnieg pada powyżej 1500. Ty jednak ,,myślisz'' inaczej :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Poniżej prognoza od FACHOWCÓW na najbliższe dni na Beskidy [ATTACH=CONFIG]27968[/ATTACH] Jasiek i co z tego, że popada - jak podkład GORKI!, będzie jeszcze większa chlapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_br Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 ja biore nocleg przy cos-ie rano w sobotę pojade na son pózniej będe na cos jeżdził - jak bedziesz widział kask z naklejkami ( ten z Awatara) i białe gogle - wal śmiało Jodek zacznij sobotę od rana na COS Po wczorajszym pobycie: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/15676-Szczyrk-COS-Skrzyczne/page36 i tym że na Dolinach wali teraz śnieg oraz prognozie norwegów z yr myślę że FIS i otwarta część Kaskady powinny być OK. Na jazdę na dole to raczej nie ma co liczyć ale i tak się skuszę znowu w sobotę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Chyba jedyne miejsce,gdzie ostatnie opady wyszły na plus to Kasprowy... Dziś przeczytałem,że ma ruszyć Goryczkowa! :angel: :applause: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Ty jednak ,,myślisz'' inaczej :biggrin: widzę że muszę wykres przetłumaczyć na nasze: będzie padać (i tu się z tobą zgadzam) tylko że deszcz! PS. a co do "myślenia" nie będę komentował!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Chyba jedyne miejsce,gdzie ostatnie opady wyszły na plus to Kasprowy... Dziś przeczytałem,że ma ruszyć Goryczkowa! :angel: :applause: Czekam z niecierpliwością. , bo niżej jest kiszka z patatajnią : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 widzę że muszę wykres przetłumaczyć na nasze: będzie padać (i tu się z tobą zgadzam) tylko że deszcz! PS. a co do "myślenia" nie będę komentował!!! Janka i Mamada prognozy w 70 % się sprawdzają, Twoje są na żywo, także lepiej obserwować a nie komentować, ale z drugiej strony Jesteś dla nich b. dobrym trenerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Ano wniosek jest jeden - trzeba śledzić na bieżąco, bo w Korbielowie na przykład teraz sypie:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Dzisiaj na Kasprowym otworzono Kocioł Goryczkowy oraz nartostradę do Kuźnic. Czyli Kasprowy chodzi już cały :happy: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Dzisiaj na Kasprowym otworzono Kocioł Goryczkowy oraz nartostradę do Kuźnic. Czyli Kasprowy chodzi już cały :happy: A nartostradę z Gąsienicowej na dół kiedyś otworzą? :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Dzisiaj na Kasprowym otworzono Kocioł Goryczkowy oraz nartostradę do Kuźnic. Czyli Kasprowy chodzi już cały :happy: Ty nie myśl jeszcze o Kasprowym, na Pilsku codziennie przybywa śniegu a w moim barku trunków. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Niech pada jak najwięcej bo jak tak dalej pójdzie to w Marcu nam tylko te dwie góry zostaną. Tapatalkiem z Lumii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisRR Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 A nartostradę z Gąsienicowej na dół kiedyś otworzą? :eek: z Gąsienicowej to nie nartostrada a raczej szlak narciarski (jak sami zresztą podają). Sporo trzeba się na płaskim i pod górkę napracować żeby się z Gąsienicy do Kuźnic dostać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 17 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2016 A da rade na zwykłych nartach, czy trzeba biegówki? Jakoś nigdy nie trafiłem aby ten szlak był otwarty. Albo lawiny albo brak śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi