shuger Napisano 22 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2015 Nooo i to mi się podoba: To oznaczałoby że weekend 12-13 na Chopoku będzie cudowny Most w Podbielu przejezdny więc można już śmiało smarować nartki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 22 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2015 (edytowane) Kto będzie naśnieżał? Zieleniec i Czarna góra już naśnieżają, a gdzie tam noc Szymoszkowa też i pewnie będzie sporo tych ośrodków dziś Edytowane 22 Listopad 2015 przez marek_kapica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artkas Napisano 22 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2015 Swoją drogą kto będzie naśnieżał skoro za troszkę ponad tydzień będzie spore ciepło??[ATTACH=CONFIG]24213[/ATTACH]Śnieżą, śnieżą...Zieleniec:Jańskie Łaźnie:Pec:Spindlerowy Młyn:i chyba też Szklarska do góry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milzbi Napisano 22 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2015 no błagam prosze i jeszcze raz błagam tą prognozę to wsadzić sobie w..... Wasyl nie umie przepowiedzieć największej fali powodziowej od 100 lat w dorzeczu wisły na 2 dni przed jej wystąpieniem a tu jest wstawiany jako bóg. Sory ale nie wytrzymałem. Mówiłem o 2010 roku gdzie osobiście pisałem do TVN by ostrzec ludzi przed drugą falą powodziową i osobiście na antenie został skomentowany mój mail że cytuje " żadna druga fala powodziowa nam nie grozi spokojnie". Chyba pamiętamy drugą fale powodziową bo ja do dziś. Tyle w temacie. Zimy nie ma co JC napisał wyżej a przedzimie w dzień topnieje w nocy marznie czyli wody gruntowe mają szanse się odbudować. Od weekendu pomału wraca odwilż ba obstawiam że sięgnie nawet Kasprowego ale to moje przypuszczenia. Niżej w dzień mrozu nie będzie chyba że w cieniu a że słońca będzie sporo to o naśnieżaniu nie ma mowy. Swoją drogą kto będzie naśnieżał skoro za troszkę ponad tydzień będzie spore ciepło?? Ja nie ale może ktoś posłucha Wasyla wtedy hmmmmmm jutro powiem co i jak dalej obstaje że zima w większym wydaniu to 2 kwartał grudnia choć dalej mam nadzieje że nie i zacznie się w 3 a to oznacza w końcu normalne święta. Proszę jeszcze raz bez Wasyla mi tu bo on ma problem z prognozą na jeden dzień. Janek aż zerkałem na GFS i trochę przesadził z temperaturą plus 16 stopni ale na pewno powyżej dychy będzie obstawiam do 12 stopni choć przy halnym to wszystko jest możliwe nawet plus 20 w święta. Można sobie popatrzeć tu to dopiero będzie podniecenie bo Twoja pogoda pokazuje na najbliższe 16 dni prawie zimę na nizinach co z tego bezie sami ocenicie polecam sobie zrobić zdjęcie każdej mapy bo będzie szybko zmienione. Patrząc na tą prognozę aż trzeba naśnieżać: http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/115485,prognoza-16-dniowa-dwa-tygodnie-z-lagodna-zima O poranku 6 grudnia jest szansa na mikołaja na saniach. Szczecin 1 stopień Zielona Góra 0 stopni Suwałki -2 stopnie. Mówię wam że będzie to kład. Tu wklejam aż dowód na tą ścieme: [ATTACH=CONFIG]24213[/ATTACH] Widze mamd że jesteś ekspertem od pogody ja jednak nie wierze ani tobie ani Wasilewskiemu u mnie w Centrum tych 12 stopni na plusie nie widać jak nie wierzysz to tu popatrz mam nadzieje że kumasz po angielsku choć trochę link http://www.weather.com/weather/tenday/l/PLMZ4628:1:PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tsol Napisano 23 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2015 Białka też zaczeła juz śnieżyć :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 23 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2015 Białka też zaczeła juz śnieżyć :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 23 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2015 Z racji tego, że moje narciarskie wojaże w styczniu będą miały miejsce w Wagrain to sobie podglądam tu i tam i mi się bardzo podoba: http://www.wagrain-kleinarl.at/de/winter/urlaub/webcam-wetter.html Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 23 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2015 Fajnie, że śnieżą, ale kurcze prognozy na przełom Listopad / Grudzień są średnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 23 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2015 Podhale przystąpiło do ataku! Rusiń - ski w Bukowinie: Szymoszkowa: Jurgów: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 23 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2015 Yes, yes Jurgów zaczął śnieżyć! Oby tylko te mrozy się utrzymały. Czekamy! Dechy dzisiaj odebrałem z ostrzenia i smarowania :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 23 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2015 Ciekawostka. Dzisiaj około godz. 22.30 stacja meteo na Skrzycznem notuje minus 23 stopnie, a i to z jaką niebywałą dokładnością 6 cyfr po przecinku :stupid: Stacja pogodowa SR9NSK -- Góra Skrzyczne http://skrzyczne.akl.prz.edu.pl/ Aktualna Prędkość Wiatru (średnia za 3 minuty): 0.0 m/s Aktualne Porywy (maksymalna szybkość przez ostatnie 3 minuty): 0.0 m/s Aktualny Kierunek Meteo: 0 stopni Temperatura: -23.333334 Stopni Celcjusza Ciśnienie: 1017 hPa Czas ostatniej aktualizacji: 23 Listopada 22:26:21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 23 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2015 Ciekawostka. Dzisiaj około godz. 22.30 stacja meteo na Skrzycznem notuje minus 23 stopnie, a i to z jaką niebywałą dokładnością 6 cyfr po przecinku :stupid: Temperatura: -23.333334 Stopni Celcjusza Myślę że przecinek miał być po 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 23 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2015 Chyba jednak ta stacja meteo jest jak to mówią "spitolona" . Minus 23 wskazuje ciągle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mexon Napisano 23 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2015 Złoty Groń też zaczął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 24 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2015 Piękny widoczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 24 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2015 (edytowane) Piękny poranek w górach I banan na twarzy od rana :biggrin: Białka Jurgów Edytowane 24 Listopad 2015 przez leitner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sp8ebc Napisano 24 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2015 Ciekawostka. Dzisiaj około godz. 22.30 stacja meteo na Skrzycznem notuje minus 23 stopnie, a i to z jaką niebywałą dokładnością 6 cyfr po przecinku :stupid: Stacja pogodowa SR9NSK -- Góra Skrzyczne http://skrzyczne.akl.prz.edu.pl/ Aktualna Prędkość Wiatru (średnia za 3 minuty): 0.0 m/s Aktualne Porywy (maksymalna szybkość przez ostatnie 3 minuty): 0.0 m/s Aktualny Kierunek Meteo: 0 stopni Temperatura: -23.333334 Stopni Celcjusza Ciśnienie: 1017 hPa Czas ostatniej aktualizacji: 23 Listopada 22:26:21 W tym momencie zmagamy się z problemem zamarzania anemometru, który przy okazji mierzy temperaturę. Ponieważ zasada pomiaru prędkości, kierunku i temperatury opiera się na ultradźwiękach jest on bardzo wrażliwy na oblodzenie i oszronienie. Czujnik posiada ogrzewaną elektrycznie obudowę, aczkolwiek jak widać grzałka nie do końca spełnia swoją rolę. Problem został przekazany do działu wsparcia technicznego producenta czujnika i miejmy nadzieję, że problem zostanie szybko i skutecznie rozwiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp8ebc Napisano 24 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2015 Dodatkowo informuję, że aktualnie stacja podaje poprawnie jedynie ciśnienie sprowadzone do poziomu morza (tzw. QNH), ponieważ jest ono mierzone przez wbudowany w anemometr osobny czujnik MEMS Mateusz Lubecki Członek Zarządu Polskie Stowarzyszenie Paralotniowe (Biuro Obsługi Informatycznej i Telekomunikacyjnej) KRS: 0000236118 tel: +48 660 43 44 46 www: http://psp.org.pl PS. Dlaczego moje konto zostało (automatycznie) usunięte z portalu, zaraz po napisaniu mojego poprzedniego posta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 24 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2015 W Białce ruszyły niektóre krzesełka Na raze tylko sprawdzają czy wszystko działa, ale jak wszystko będzie ok, to ruszą w ten weekend! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 24 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2015 A ja myślę, że na Święta przyjdzie ocieplenie, a po nich ochłodzenie Jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 24 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2015 Ci to zawsze wychodzą przed szereg :biggrin::applause: http://www.planai.at/de http://www.planai.at/de/planai-aktuell/news/startschuss+f%C3%BCr+den+skibetrieb+am+27.11.!_n1436 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 24 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2015 Ci to zawsze wychodzą przed szereg :biggrin::applause: http://www.planai.at/de http://www.planai.at/de/planai-aktuell/news/startschuss+f%C3%BCr+den+skibetrieb+am+27.11.!_n1436 Pozdrawiam. Kitzbuhel dawno otwarte, więc nie są pierwsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 24 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2015 (edytowane) Jaworzyna w Krynicy od dzisiaj śnieży! Edytowane 24 Listopad 2015 przez leitner 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiezak Napisano 24 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2015 Czarny Groń też ostro śnieży 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 24 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2015 Najlepiej z tego co widzę wyglada to na Podhalu - Zdziwiła mnie ilość armatek na Polanie Szymoszkowej w tym tempie początkowy kawałek to oni otworzą w piątek ...... jestem pod wrażeniem , o Białce nie będę pisał bo to Polski fenomen ... niezle jeszcze to wygląda w Małe Ciche ... słabo w Jurgowie , Rusin Ski , Witów Ski, Harendzie itd.... w Małe Suche - nie widać ale piszą że śnieża ..... Mam nadzieję że ogłoszą otwarcie w ten weekend i uda się pojeżdzić :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi