Mitek Napisano 30 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2021 Cześć HeHe... nie da się. Za dużo ich było i każdy był inny. Ja w Szczyrku - starym Szczyrku - spędziłem bardzo wiele narciarskich zim. Mieszkaliśmy w wielu miejscach - PTTK był tylko jednym z nich i to rzadkim. Najczęściej u Piotrka Fijasa na Góralskiej, często u Sordylowej tamże lub u Samborskich w Ulu. Czasami w centrum w starej cukierni, jak obozy były na Klimczoku. Rany gościa ileż ja razy na ten Klimczok ze Szczyrku lazłem... Historii w każdym razie jest na niezłą książkę. Może to dobry pomysł...? W obecnym Szczyrku nie byłem - nie chcę sobie psuć zajebistych wspomnień. Pozdrowienia Serdeczne 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 1 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2021 Pisałem niegdyś: wtorek, 3 września 2019 Stacje narciarskie widma Stok Beskidek w małopolskim Szczyrku Na forum narciarskim istnieje taki temat, choć chyba nikt nie próbował tego jakoś uporządkować w całość. Ja też nie mam takich ambicji, bo mój "zasięg" wiedzy terenowej też jest ograniczony - do ok. 200 km od Katowic. Ale spróbuję przynajmniej w tych regionach, gdzie wiedzę tę posiadam. I oprócz południowej Polski złapię też najbliższe pogranicze. Dotyczy stacji lub części stacji, które nie istnieją lub nie funkcjonują narciarsko od lat oraz stacji, które zostały z różnych przyczyn wyłączone ostatnio. Nie tykam się Dolnego Śląska, gdyż - jak wspominałem - mój "zasięg" praktycznie kończy się na Czarnej Górze. Więcej: https://ekonomiaplussport.blogspot.com/2019/09/stacje-narciarskie-widma.html#more Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi