cysiu Napisano 27 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2015 Będę przejazdem w okolicach Wiednia (droga ze Śląska do Słowenii) w okolicach godziny 17-18 w środku tygodnia. Mam w związku z tym pytanie: czy spodziewać się gigantycznych korków i opłaca się nadrabiać ok 100km objeżdżając Wiedeń, czy jechać tak jak znaki prowadzą tj. autostradową obwodnicą Wiednia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2015 Będę przejazdem w okolicach Wiednia (droga ze Śląska do Słowenii) w okolicach godziny 17-18 w środku tygodnia. Mam w związku z tym pytanie: czy spodziewać się gigantycznych korków i opłaca się nadrabiać ok 100km objeżdżając Wiedeń, czy jechać tak jak znaki prowadzą tj. autostradową obwodnicą Wiednia? Moim zdaniem nie opłaca się omijać Wiednia. Myślę, że nie będzie większego problemu z przejazdem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 30 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2015 Wczoraj przejeżdżałem i było OK, trochę ciasno ale na bieżąco. PS Dobrze jest zwrócić uwagę na ceny paliw przed zatankowaniem, jest czasami nawet o 2 zł drożej na litrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 30 Sierpień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2015 Dzięki za informacje. Pytam, bo w zeszłym roku przejeżdżałem w okolicach południa i utknąłem chyba na 2h. Austria to paliwowy raj, przynajmniej jeśli chodzi o ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumacz Napisano 22 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2015 Jechalismy w maju na lodowiec. Porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 13 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2016 Droga przez Wiedeń Dzisiaj przed Poysdorfem bardzo długi korek. Sprawdźcie przed wyjazdem. Parę kilometrów wcześnie jest łatwy i szybki objazd - na mapie droga L3052. Dzisiaj zaoszczędziłem dobrą godzinę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 13 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2016 Droga przez Wiedeń Dlatego ja dzisiaj prułem przez Znojmo bez korków . można było to przewidzieć po kolejce po Winiety na pierwszym Shelu w Czechach - kolejka wychodziła na dwór Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 13 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2016 Ja tam przyzwyczajony jestem jeździć przez Słowację. Tak na prawdę to nie wiem czy przez Czechy jest lepiej. Przyzwyczajenie wzięło górę a i chyba Wiedeń łatwiej bokiem ominąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 14 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2016 (edytowane) Bardzo dobrze,że część z nas jeździ przez Czechy a część przez Słowację. Moje przyzwyczajenie jest odmienne od tego jakie ma andy-w. A można powiedzieć,że startujemy niemal z jednego miejsca. Ja zawsze wybieram kierunek na Brno.:smile: Przez Czechy jak dla mnie jest mniej stresująco. Tak naprawdę pełny spokój za kierownicą to dopiero osiągam w Austrii,tam jest wszystko czarno na białym.:applause:Tak jak te ich niektóre znaki.:laughing: Nie lubię przez Słowację i już.Wystarczy mi jak muszę na Budapeszt niemal cały czas jechać 50km/h.Bo te ich "rury" mierzące prędkość porozstawiają wszędzie,dosłownie wszędzie.A ograniczeń bez liku.: :redface: I jeszcze taka mała dygresja. Nie dalej jak przed wczoraj tak sobie rozmyślałem.: JC chyba zgubił dokumenty.:wink: :tongue: Wątek JC w podróży nie aktywny,a tu masz już się będzie coś działo.:cheerful: Edytowane 14 Luty 2016 przez MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 14 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2016 Jak pisałem tak czynię. Dzisiaj jedyny słuszny kierunek przez Słowację. A po drodze taki piękny widok :sorrow: Kto z okolic BB to zna tą górkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 14 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2016 można było to przewidzieć po kolejce po Winiety na pierwszym Shelu w Czechach - kolejka wychodziła na dwór Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk To nie lepiej zaopatrzyć się w winiety w PL ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 14 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2016 To nie lepiej zaopatrzyć się w winiety w PL ?? Ja chcesz słono przepłacić, to można i tak. Ja wczoraj kupowałem winietę na stacji benzynowej w Czeskim Cieszynie i ... oprócz mnie nie było żadnego innego klienta. Stacja jest widoczna z mostu granicznego. Więc po co przepłacać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 14 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2016 No właśnie o tym mówię przecież Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 14 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2016 No właśnie o tym mówię przecież Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Tylko,że tak dokładnie to co opisał JC to nie jest w PL. :cheerful: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 14 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2016 No prawie Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba Napisano 14 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2016 Dzisiaj przed Poysdorfem bardzo długi korek. Sprawdźcie przed wyjazdem. Parę kilometrów wcześnie jest łatwy i szybki objazd - na mapie droga L3052. Dzisiaj zaoszczędziłem dobrą godzinę. Zawachałem się chwilę i zamiast zjechać do Jastrzębia pojechałem na ostatnią BP, w godzinach przedpołudniowych masakra - strata ok 1 h. Potem myśląc o Poysdorfie pojechałem na Breclav. Polecam ten wariant, jeszcze się na nim nie zawiodłem ( kolejny raz było pusto - jechałem ok 14 ). 50 km autostrady z Brna i 30 km do tej drogi z Brna przez Poysdorf. pozdrawiam ze Schladming, ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi