JC Napisano 22 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2015 Od nowego sezonu powstanie największy połączony region narciarski w Austrii. Saalbach, Hinterglemm, Leogang łączy się z Fieberbrunn. Łącznie będzie 270 km tras! Więcej na temat połączenia ośrodków przeczytacie tutaj 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 23 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2015 Jeszcze trochę a będzie jeden ośrodek narciarski w Austrii o nazwie "Austria" hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jank Napisano 23 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2015 Wszystko pięknie ładnie ale tylko dla tych z (w) Saalbach I Hintergl I tych którzy tam maja interesy lub przyjeżdżaja do tych już nie najtańszych miejscówek.Połączenie Fieberbrun z leogangiem jest bardziej teoretyczne niż faktyczne.Byłem w Leogangu w br I dojeżdżałem do Hinterglemm ale z możliwością tylko do 2 godz.tam jazdy.Wąskim gardłem jest Saalbach przez które trzeba się z nartami przespacerować a następnie w godzinach szczytu odstać kilkanaście min w kolejce.Również rozpoczęcie dnia z pierwszą gondola daje niewiele,bo ośmioosobowa kanapa Asitz.....bahn(taka pomarańczowa) rozpoczyna pracę od 9.00 a jest jedyną opcją przejazdu do Saalbach I dalej.Tak więc jak to zwykle bywa bogaty będzie bogatszy a ci mniejsi czyli Leogang I Fieberbrun dalej między sobą będą konkurować o mniej zamożnych klientów.Dla mnie osobiście połączenie narciarskie ma sens ,jeżeli ze "skrzydła"ośrodka do najdalszego wyciągu dojadę na nartach do 2 godzin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuman300 Napisano 30 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2015 Praca wre:applause: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 30 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2015 A ja powtórzę to już nie pierwszy raz, takie działania to nic innego jak legalna zmowa cenowa i skok na nasze kieszenie:rolleyes:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 30 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2015 I już nie przesadzaj :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 30 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2015 A ja powtórzę to już nie pierwszy raz, takie działania to nic innego jak legalna zmowa cenowa i skok na nasze kieszenie:rolleyes:: W tym przypadku (jak i zapewne w wieli innych) masz moim zdaniem rację, ale gdyby Saalbach i Hinterglemm były na osobnych karnetach??? :biggrin::biggrin:. Czyli różnie z tymi łączeniami bywa. Nieraz są oczywiste i ich brak wkurza, w innym przypadku - jest jak piszesz - czysta zmowa cenowa, czyli rozbój na prostej drodze. Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p.e.t.e Napisano 30 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2015 (edytowane) To jeszcze nie koniec planów co do powiększania tego ośrodka. Mieszkając w Maishofen w 2013 właściciele apartamentów mówili, że około 2018-2020 planowane jest połączenie od strony Viehhhofe/Maishofen ze Schmittenhohe! Wtedy to dopiero ceny karnetów będą obciążeniem dla kieszeni. Edit.. Na skiresort.de informacja o ww. planach jest nawet na 2017 r. Edytowane 1 Wrzesień 2015 przez p.e.t.e 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaj Napisano 14 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2015 ww inwestycja - to jest połączenie Saalbach-Hinterglemm z Zell am See było zapowiadane już z 6-7 lat temu. Potem zarzucono tę koncepcję na rzecz połączenia Shmittenhohe nowymi wyciągami z jakąś miejscowością od połódnia. Z tego drugiego projektu także nic nie wyszło (i chyba dobrze), a pieniądze szły na nowe gondolki naShmittenhohe (zamiast starych kolejek linowych) i na nowe inwestycje w Kaprun na lodowcu pod Kitzeinhornem (chyba mają jeden budżet w ramach Europa Sportregion). Połączenie Saalbach i Zell am See na oko wymaga tak z 4 sporych wyciągów więc całkiem spore przedsięwzięcie ale łączne wyciągi i stoki będą miały wtedy na prawdę imponującą długość. Pozostaje czekać z nadzieją że to szybko ogarną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi