christofer30 Napisano 1 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2015 http://lanovky.sk/?page=rep&id=924 Nowe kolejki w Szpindlerowym Młynie oraz Janske Lazne od Leitnera z czego ta druga nowość po raz pierwszy szybkość krzeseł 6 m/s 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 3 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2015 Nawet ładne: 6m/s? W Alpach stosuje się takie rozwiązanie od dawna (szczególnie Poma stosuje takie rozwiązania). W naszym regionie rzeczywiście to nowość. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 1 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2015 Są już kanapy w Černej horze do nowej kanapy Hofmanky Express od Leitnera. Zdjęcia ze strony lanove-drahy.cz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 13 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2015 Pełną parą idą dwie inwestycje w czeskiej Czarnej Górze oraz w Pecu. Mario, a co dokładnie tam robią w Czechach? Masz jakiegoś linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 13 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2015 Mario, a co dokładnie tam robią w Czechach? Masz jakiegoś linka? Dwie wyprzęgane koleje firmy Leitner. W Janskich Lazniach budują krzesło 6-osobowe wyprzęgane, bublinki + podgrzewanie, długość 1200m. Wyciąg będzie nosił nazwę Hofmanky Express i jest przy nowej trasie narciarskiej, tzn. dokładnie trasa czerwona 1400m była w tamtym roku zrobiona. Przy dolnej stacji tego wyciągu będzie nowy parking na 250 aut oraz nowa kasa. Tak że będzie to drugi alternatywny punkt startowy w arenę, obok obecnego parkingu przy gondolce. Foto z budowy http://leto.skiresort.cz/fotogalerie/hofmanky-express-fotky-ze-stavby_12/ W Pecu stawiają krzesło 4-osobowe wyprzęgane, które zastąpi orczyk Zahradky, długość krzesła to 860m. Trasa czerwona pozostaje bez zmian, ta sama co wcześniej. Foto z budowy http://leto.skiresort.cz/fotogalerie/zahradky-express-fotky-ze-stavby_11/ Na stronie jest nowa mapa, nowe wyciągi to A4 i B5, wszystko ładnie już pooznaczane na najbliższy sezon http://www.skiresort.cz/skiarealy/cerna-hora/ch-lanovky-a-vleky/ Jakieś tam zmiany w skipasach, cennikach, nowa trasa w Cernym Dule, po szczegóły odsyłam do czeskiego: http://snow.cz/clanek/3603-skiresort-cerna-hora-pec-2015-16-hodne-noveho 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 13 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2015 Warto jeszcze dodać, że to CD6C Leitnera będzie miało prędkość 6m/s (pierwsza taka kolejka w tym rejonie). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 13 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2015 @MarioJ: Dzięki serdeczne za wyczerpujące informacje, ciekawie to brzmi. Jedziemy w tamten rejon zaraz po świętach, po dwuletniej przerwie, porównamy wartość dodaną, oby tylko śnieg był :. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 13 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2015 @MarioJ: Dzięki serdeczne za wyczerpujące informacje, ciekawie to brzmi. Jedziemy w tamten rejon zaraz po świętach, po dwuletniej przerwie, porównamy wartość dodaną, oby tylko śnieg był :. To jest świetny rejon obecnie. Bardzo dobra produkcja sztucznego śniegu. Jak tylko zaczyna mrozić, to pod koniec listopada odpalają armatki. Obserwowałem ich w ostatnich dwóch sezonach pod tym kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Faktycznie - dwa lata temu w grudniu wszędzie trawa, a w Jańskich Łaźniach można było całkiem dobrze jeździć na sztucznym śniegu. Dodatkowe krzesło i parking powinny rozładować wąskie gardło przy dolnej stacji gondoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Czechy - nowe inwestycje Wybrałem się do Czech, aby sprawdzić jak wyglądają prace przy nowych inwestycjach. Szpindlerowy Młyn - muszą się uwijać jeżeli chcą zdążyć z otwarciem do grudnia. Słupy stoją, ale stacje dolna i górna są na etapie fundamentów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Odwiedziłem też Pec po Śnieżką i Cerną horę. W Pecu stary orczyk zastąpi 4-os kanapa. Na Cernej horze postawili już najnowsze dziecko Leitnera - 6-os. kanapę, która będzie pomyka 6 m/s. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 4 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2015 Kilka zdjęć z budowy nowej kolejki Hofmanky Express: I Zahradky Express: Zdjęcia z profilu fb SkiResort Cerna hora - Pec. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 4 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2015 Czechy - nowe inwestycje Kilka zdjęć z budowy nowej kolejki Hofmanky Zdjęcia z profilu fb SkiResort Cerna hora - Pec. Jak pisałem, byłem w Pecu i Jańskich w ubiegłym tygodniu. Mam dużo zdjeć i film. Na początku tygodnia będzie obszerna relacja. W Pecu kolej jest sprowadzona z Obertauern. W Jańskich nowy Leitner. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 4 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2015 Jak pisałem, byłem w Pecu i Jańskich w ubiegłym tygodniu. Mam dużo zdjeć i film. Na początku tygodnia będzie obszerna relacja. Właśnie się dziwiłem, czemu tylko jedno zdjęcie wstawiłeś :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2015 Nowe inwestycje w Czechach - Szpindlerowy Młyn i Cerna hora Na stronę wrzuciłem dwie galerie z budowy nowych kolei w czeskich Karkonoszach. Cerna hora - budowa najszybszej w Czechach 6-os. kolei Hofmanky Express Szpindlerowy Młyn - budowa 6-os. kolei w regionie Svaty Petr Zdradzę Wam, że dokładnie takie koleje staną w Szczyrku! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 19 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2015 Na kolejce CD6C Hofmanky Express zostały zamontowane kanapy Zdjęcia z profilu fb ośrodka. Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 23 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 Kilka zdjęć z budowy nowej 6-osobowej kolejki krzesełkowej Svaty Petr w Śpindlerovym Mlynie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Tekst o nowych 6-osobowych kanapach Leitnera w Czechach. Tylko, że po włosku :stupid: http://www.funivie.org/web/leitner-piu-comfort-a-janske-lazne-e-a-spindleruv-mlyn/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumacz Napisano 22 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2015 Czerna hora rywalizuje ze Szpindlerowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumacz Napisano 22 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2015 Niedzwiedz Ciekawe kiedy wymienią kanapy na Niedźwiedziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 23 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2015 Hofmanky Express - budowa najszybszej 6-osobowej kolei w Czechach od wiosny do jesieni w 2 minuty. [video=youtube;ndzgTCyJKoU] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artkas Napisano 23 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2015 Szkoda, że przy okazji zakończenia budowy wyłączyli też kamerki, które ją pokazywały. A w ogóle to przy takim dużym ośrodku mogliby wreszcie się postarać i zainstalować kilka kamerek live, bo strasznie dziadują w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Marionen już o tym pisał, ale w innym wątku, a tu będzie to najlepiej znaleźć. Spindleruv Młyn się rozrasta! Co roku nowe koleje - krzesełkowe i jedna gondola Połączenie dolnych stacji kolejek Medvedin i Svaty Petr http://reportermagazin.cz/spindleruv-mlyn-novy-a-vetsi/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 To się nazywa rozwój. Będzie to piękny ośrodek. Ale widać że Parkowcy też nie na wszystko się tam zgadzają. Nową kolejkę z P1 mogliby puścić prosto na szczyt Medvedina, ale to oznaczało by wycięcie większej ilości lasu, na co właśnie KRNAP się nie zgadza (jak intepretuje z artykułu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 23 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2017 Harrachov poprawia/przebudowuje naśnieżanie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi