ojciecpramatki Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 Co ciekawe, na treningu Chrapek jadąc razem z francuzami (dokładnie po Pinturault) na około minutowym przejeździe traci 1,2 sek - 1,5 sek. Oczywiście treningu z zawodami porównać nie można, niemniej jednak widać u niego potencjał. Tak sobie myślę - może to lekka nadinterpretacja - że gdyby miał lepszy numer startowy, to z taką jazdą łapałby się do 30-stki. Ogólnie jego przejazd w tych zawodach był przeciętny. Specjalnie błędów nie popełnił jakichś kardynalnych, ale nie było też ognia. W dole trochę przycisnął - wystarczy popatrzeć na międzyczasy (na ostatnim wykręcił chyba 35 czas). ) Też bardzo kibicuję Adamowi, ale jest to nadinterpretacja:) Numer startowy jest jednak dośc dobrym wyznacznikiem poziomu, a Adam w gigancie jest 513 na listach fis. Czyli między nim a 30 PŚ jest jeszcze 482 zawodników ( w rzeczywistości sporo mniej, ale myślę że ponad 100 spokojnie), trzeba pojeździć pozbijać punkty, jest się jest w dobrej formie nie powinno to być problemem. W PE w tym sezonie startował dwa razy w SL i dwa razy w GS i ani razu nie wszedł do drugiego przejazdu, a w PE kwalifikuje się 60 zawodników, więc jeszcze daleka droga, w której mam nadzieję, że będziemy mu wspólnie kibicować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rush Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 Nie mogę się powstrzymać od komentarza, więc jeszcze raz: jak ktoś pisze o Niej z pogardą, to po prostu szlag mnie trafia!!!! Tadek Jeśli pod wpływem emocji widzisz w moim poście - którego tylko fragment zacytowałeś- pogardę dla LV to proszę przeczytaj go jeszcze raz w całości na chłodno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 (edytowane) Jeśli pod wpływem emocji widzisz w moim poście - którego tylko fragment zacytowałeś- pogardę dla LV to proszę przeczytaj go jeszcze raz w całości na chłodno. Absolutnie nie miałem na myśli Ciebie!!! Jeśli tak to odebrałeś to PRZEPRASZAM. Ty zażartowałeś, odpowiedziałem Ci też żartem. A ostatnie zdanie w moim poprzednim poście to była reminiscencja poprzednich postów - wiadomo czyich... Tadek Edytowane 28 Luty 2016 przez Tadeusz T 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjay86 Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 WItam, za tydzien o ile dobrze kojarze Puchar Swiata u Naszych sasiadow na poludniu. Na Chopoku najlepsze alpejki swiata beda sie scigaly w GS i SL. W niedziele z rana bym jechal na zawody... Nie wiem jak z biletami itd. ale nauczony poprzednimi doswiadczeniami z PS w Austrii i Wloszech wiem, ze da sie podejsc bardzo blisko trasy a nawet mety bez biletu Wyjazd wczesnie rano z Katowic, przez Krakow. 3 wolne miejsca w aucie. Jest ktos chetny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m-ski Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Lindsey oficjalnie ogłosiła, że wycofuje się z PŚ w tym sezonie. Kontuzja z Andory jest poważniejsza. Lara więc ma już wielką kule bez walki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek67 Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Wielka szkoda LV-zatem Lara może już otwierać szampana za generalkę PS.Co powiedzą wszystkie zawistne konkurentki ze Szwajcarii i Austrii Dla Lindsey chyba był to najlepszy sezon od dłuższego czasu i mogę się mylić ale ostatni gdzie mogła zdobyć dużą kryształową kulę w generalce za rok już tak dobrze być nie będzie bo wraca inna ikona nart Austryjaczka Anna Fenninger 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rush Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 wraca inna ikona nart Austryjaczka Anna Fenninger I może jeszcze Tina wróci z rocznego urlopu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 I może jeszcze Tina wróci z rocznego urlopu. Rush obyś był prorokiem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rush Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Rush obyś był prorokiem!!! Do usług :wink:Pogadamy na początku sezonu:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Lista startowa z rozgrywanych w Jasnej Mistrzostw Słowacji. Dziś slalom. Jeszcze z 33 numerem startował Maciek Góra. Pewnie za kilka godzin pojawią się wyniki. Trasa po PŚ, więc powinna być jeszcze w dobrej kondycji. Zobaczymy. Trzymam kciuki za naszych![ATTACH]29525[/ATTACH]Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Lista startowa z rozgrywanych w Jasnej Mistrzostw Słowacji. Dziś slalom. Jeszcze z 33 numerem startował Maciek Góra. Pewnie za kilka godzin pojawią się wyniki. Trasa po PŚ, więc powinna być jeszcze w dobrej kondycji. Zobaczymy. Trzymam kciuki za naszych! Z tego co widziałem na kamerkach, to trasa od Lukovej do Priehyby. Trasa slalomu PŚ startowała w połowie obecnej trasy, a kończyła się na Koliesku. Do kiedy są te zawody, bo koledzy z wątku obok się niepokoją ? :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 9 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2016 (edytowane) Dziś chyba ostatni dzień, bo nie przewidują raczej szybkościowych.Wyniki slalomu poniżej:[ATTACH]29581[/ATTACH][ATTACH]29582[/ATTACH]Na 8 Polaków ukończyło 2. Ładnie zaprezentował się Adam Chrapek. Podium nie było, ale widać, że jazda niezła. Strata 2,49 w dwóch przejazdach do Adama Zampy też nie jest złym wynikiem. Zapewne ambicje wiślanina nieco większe, ale pamiętajmy, że Adam zawsze większe sukcesy odnotowywał w gigancie. Także taki wyniki w slalomie napawa optymizmem. Za półtora tygodnia mogą się chłopaki trochę ciąć w Szczyrku :)Dziś GS, więc trzymamy kciuki!Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Marzec 2016 przez ROCH 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 A tak sprawa wygląda po gigancie... Szału nie ma.[ATTACH]29597[/ATTACH][ATTACH]29598[/ATTACH]Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 11 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2016 Szybka zmiana tematu: Sobota 12.03. 09:45 Lenzerheide, Szwajcaria - Supergigant kobiet (90min) 11:15 Kvitfjell, Norwegia - Zjazd mężczyzn (90min) Niedziela 13.03. 09:45 Lenzerheide, Szwajcaria - Superkombinacja kobiet, supergigant (90min) 11:15 Kvitfjell, Norwegia - Supergigant mężczyzn (75min) 13:00 Lenzerheide, Szwajcaria - Superkombinacja kobiet, slalom (60min) E2 Środa 16.03. 09:45 St Moritz, Szwajcaria - Zjazd mężczyzn (90min) 11:15 St Moritz, Szwajcaria - Zjazd kobiet (90min) Czwartek 17.03. 09:45 St Moritz, Szwajcaria - Supergigant kobiet (90min) 11:15 St Moritz, Szwajcaria - Supergigant mężczyzn (90min) Piątek 18.03. 12:00 St Moritz, Szwajcaria - Drużynowo (60min) Sobota 19.03. 08:15 St Moritz, Szwajcaria - Slalom kobiet, 1. przejazd (60min) 09:15 St Moritz, Szwajcaria - Gigant mężczyzn, 1. przejazd (75min) E2 11:00 St Moritz, Szwajcaria - Slalom kobiet, 2. przejazd (60min) E2 11:45 St Moritz, Szwajcaria - Gigant mężczyzn, 2. przejazd (60min) Niedziela 20.03. 08:15 St Moritz, Szwajcaria - Slalom mężczyzn, 1. przejazd (60min) 09:30 St Moritz, Szwajcaria - Gigant kobiet, 1. przejazd (60min) E2 11:00 St Moritz, Szwajcaria - Slalom mężczyzn, 2. przejazd (60min) E2 11:45 St Moritz, Szwajcaria - Gigant kobiet, 2. przejazd (60min) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rush Napisano 11 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2016 Dzięki Wróżko za wszystkie TV-info w tym sezonie :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 11 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2016 ...ale to smutno zabrzmiało... czuć koniec sezonu... ehh... O jednym weekendzie zapomniałam... Dzięki m-ski za wstawienie programu na początek stycznia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 Jeszcze finały przecież nie smućcie się uszy do góry Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 http://sport.interia.pl/narciarstwo-alpejskie/news-alpejski-puchar-swiata-w-szczyrku-to-mozliwe,nId,2161110 Za siedem lat Puchar Świata w Szczyrku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paolomario Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 I po jabłkach... A na marginesie to nie wiedziałem, że jednym z komentatorów ES jest Paweł Sołtys, którego do tej pory raczej kojarzyłem z informacji ekonomicznych w Trójce (jeden z ważniejszych dla mnie punktów audycji Zapraszamy do Trójki). Spoko :applause: :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Podoba się? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Na takiej kanapie to bym pojechał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paolomario Napisano 7 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2016 Udział naszego reprezentanta w PŚ został zauważony: http://www.skiracing.com/photo-archives/best-crashes-of-201516 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi