marionen Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Uwielbiam ją ! Niech ciśnie. Ma ktoś czas sprawdzić czy ma matematyczne szanse na małą kule ? Ja mogę spr wieczorem. Niestety trzeba by być głupcem, żeby wierzyć w zdobycie małej kryształowej kuli za slalom przez Shiffrin. Zostało do zdobycia maksymalnie 300 pkt. Jeśli wygra 3 razy (co jest możliwe), będzie miała 600 pkt. Ale Hansdotter nie może w 3 slalomach uzbierać więcej jak 55 pkt. Do tej pory ukończyła wszystkie slalomy. Zdobycie mniej niż 55 pkt przez Fridę moim zdaniem jest awykonalne. Jest jeszcze Velez Zuzulova i Strachova. Choć te ostatnie dwie być może wyprzedzi. Pozdrawiam serdecznie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 ......Ma ktoś czas sprawdzić czy ma matematyczne szanse na małą kule ?...... Miał czas marionen :smile: Niestety trzeba by być głupcem, żeby wierzyć w zdobycie małej kryształowej kuli za slalom przez Shiffrin. Zostało do zdobycia maksymalnie 300 pkt. Jeśli wygra 3 razy (co jest możliwe), będzie miała 600 pkt. Ale Hansdotter nie może w 3 slalomach uzbierać więcej jak 55 pkt. Do tej pory ukończyła wszystkie slalomy. Zdobycie mniej niż 55 pkt przez Fridę moim zdaniem jest awykonalne. Jest jeszcze Velez Zuzulova i Strachova. Choć te ostatnie dwie być może wyprzedzi. Pozdrawiam serdecznie. Tłumacząc na chłopski rozum to co napisał marionen to: 1. Tak ma szanse matematyczne. 2. W rzeczywistości to praktycznie niemożliwe. Pozdrawiam PS: sorry marionen ale nie mogłem sobie darować :smile: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Miał czas marionen :smile: Tłumacząc na chłopski rozum to co napisał marionen to: 1. Tak ma szanse matematyczne. 2. W rzeczywistości to praktycznie niemożliwe. Pozdrawiam PS: sorry marionen ale nie mogłem sobie darować :smile: Dzięki, w życiu bym tego lepiej nie ujął. Pozdrawiam serdecznie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Dzięki Marionen! Tak czy inaczej trzymam kciuki za nią! Piotr dzięki za podsumowanie. Mały OT - mam już miejscówkę klepnięta w Zillertal na 12 - 19.03 To się rozminiemy. Niestety wczesniej był problem z urlopem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 ....mam już miejscówkę klepnięta w Zillertal na 12 - 19.03 To się rozminiemy. Niestety wczesniej był problem z urlopem. Bardzo mi przykro. Życzę super pogody - bo warunki są super :biggrin: i spokojnej podróży. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 17 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2016 Piątek 19.02. 10:15 Chamonix - Zjazd mężczyzn do kombinacji (90min) 11:45 La Thuile - Zjazd kobiet (120min) 13:45 Chamonix - Slalom mężczyzn do kombinacji (75min) Sobota 20.02. 10:30 La Thuile - Zjazd kobiet (105min) 12:15 Chamonix - Zjazd mężczyzn (75min) E2 Niedziela 21.02. 11:00 La Thuile - Supergigant kobiet (90min) E2 Wtorek 23.02 16:45 Sztokholm - Slalom równoległy (90min) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 No i Lara w generalce numer jeden. Trochę dużo szybkich konkurencji wiec ma małe szanse, żeby dać radę szefowej, ale jest ciekawie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Ja tam wierzę, że w szybkościowych Lara się obroni, no może z małym minusem, a to co Jej braknie nadrobi w gigancie. I tego będę się trzymał. Dzisiaj pojechała świetnie. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Być może o zwycięstwie w generalce rozstrzygną wyniki dwóch superkombinacji, które zostały do zakończenia sezonu. A tu różnie bywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ojciecpramatki Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Chyba nieco ot, ale nie wiem gdzie zamieścić. W nadchodzącym tygodniu zawody PŚ w Hinterstoder, czyli całkiem niedaleko, stwierdziłem że można pojechać zobaczyć, pytanie czy ktoś byłby również zainteresowany takim wyjazdem i czy ewentualnie ma ktoś doświadczenie w tego typu wyjazdach na zawody PŚ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 "Gwiazda" znowu dała popis. Czy tak powinna zachować się wielka "gwiazda"? http://www.sport.pl/zimowe/1,79229,19655657,alpejski-ps-lindsey-vonn-zniszczyla-mlotkiem-narte-teraz-przeprasza.html Co trzeba mieć w głowie, żeby niszczyć własne narty i jeszcze wrzucić film na twitta? I taka osoba ma walczyć z Wielkim Ingemarem Stenmarkiem o palmę pierwszeństwa w narciarstwie alpejskim? Firma Head, też ma materiał do przemyślenia? To wszystko są oczywiście pytania retoryczne. O wcześniejszych wybrykach nie wspomnę, bo nie kopie się leżącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 A ja tam uważam, że: 1. To może być część marketingu. Nie ważne co mówią, ważne żeby mówili. 2. Nie darzę tej kobiety miłością (I am in love with Lara:) ale wyobraź sobie, że takie coś przytrafia się Tobie. Ćwiczysz całe życie, Twoi kumple chodzą od baru do baru, Ty nie pijesz, nie jesz śmieciowego żarcia, nie jeździsz na motocyklu bo Ci kontrakt zabrania itp. a później przekrywasz bo wiązanie w narcie nie wytrzymuje. Też bym się wkurzył... Ps. To są już narty na sezon 16/17. Pss. Jak jest dzisiaj z tym równoległym ? Nie ma transmisji kobiet czy to będzie mieszane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p.e.t.e Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 Zawody M i F będą na tym samym stoku na zmianę, tzn. 1/8 Pań potem 1/8 Panów, 1/4 Pań i 1/4 Panów itd. Co do LV to wcale nie była bez winy podczas wypięcia wiązania, po to ono jest żeby przy ekstremalnych przeciążeniach dla bezpieczeństwa narciarza zadziałać. LV popełniła błąd przy najeździe na bramkę i próbie siłowego korygowania skrętu. Okazuje się , że silna z niej kobitka, silniejsza niż narta i wiązanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 Chyba nieco ot, ale nie wiem gdzie zamieścić. W nadchodzącym tygodniu zawody PŚ w Hinterstoder, czyli całkiem niedaleko, stwierdziłem że można pojechać zobaczyć, pytanie czy ktoś byłby również zainteresowany takim wyjazdem i czy ewentualnie ma ktoś doświadczenie w tego typu wyjazdach na zawody PŚ? Pozdrawiam Z tego co wiem, to parę osób z forum było na zawodach live, a w zasadzie to wydawało mi się że Ty też bywałeś na zawodach... Ja byłam w Kitz, Flachau i Spindleruv. Do Hinterstoder się nie wybieram - będę w tym czasie na nartach w Zillertal, ale jak masz jakieś konkretne pytania to może w czymś pomogę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 Ja byłem w Soelden i Kranjskiej Górze-mimo obaw nie było problemu z widocznością trasy i dostępem-tam warto jechać na P Ś... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 A ja tam uważam, że: 1. To może być część marketingu. Nie ważne co mówią, ważne żeby mówili. Czyjego marketingu? Head'a? To ona jest "wielkim sportowcem" czy kiepską celebrytką? 2. Nie darzę tej kobiety miłością (I am in love with Lara:) ale wyobraź sobie, że takie coś przytrafia się Tobie. Ćwiczysz całe życie, Twoi kumple chodzą od baru do baru, Ty nie pijesz, nie jesz śmieciowego żarcia, nie jeździsz na motocyklu bo Ci kontrakt zabrania itp. a później przekrywasz bo wiązanie w narcie nie wytrzymuje. Też bym się wkurzył... Każdy potrafi wygrywać, a przegrywać potrafią tylko Wielcy Mistrzowie. Head ją karmi, a ona pluje na Head'a. Wiązanie bez przyczyny nie wypięło narty, tylko przez techniczny błąd narciarki. Czemu młotkiem w nogę sobie nie przywaliła? A jakbym ja przegrał, to dalej do treningu i odkułbym się w kolejnych zawodach, a tych jest bez liku. Nawet w tym sezonie ma jeszcze wiele okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 No to Mikaela Shiffrin ma już kulę slalomową z głowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p.e.t.e Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 Mam wrażenie, że Pan W. Domański nadal nie "czai" o co chodzi ze startem z bramki w drugich przejazdach, bo cały czas mówi o spóźnionych startach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 (edytowane) Mam wrażenie, że Pan W. Domański nadal nie "czai" o co chodzi ze startem z bramki w drugich przejazdach, bo cały czas mówi o spóźnionych startach. To nie wrażenie, to fakt. Pan komentator nie zauważa, że zawodnikom w drugim przejeździe bramki otwierają się z różnicą czasową z przejazdu pierwszego. PS I do tego od wielu lat!!!! Edytowane 23 Luty 2016 przez marionen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 Co do zniszczenia sprzętu przez L.V w tenisie takie rzeczy dzieją się nagminnie, że ktoś wyładowuje swoją frustrację na rakiecie i jakoś producenci się nie obrażają Nie to żebym bronił L.V Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 Pisanie o L. Vonn wielki sportowiec w cudzysłowie jest żałosne. Ona jest Wielkim Sportowcem czy się to komuś podoba czy nie. Tadek PS. Zauważyliście jakie twarde są te nieszczęsne wiązania? Lindsey waliła w nie potężnym młotem, a one nic... To musiał być filmik marketingowy Heada! :biggrin::biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 Fajne zawody w Sztokholmie. Nic odkrywczego, ale z ciekawości zmierzyłem czasy panom i paniom. Około 15 pomiarów dla każdej kategorii. Średnia: M -16,05s W -17,00s Prawie sekunda różnicy na tak krótkim odcinku robi na mnie wrażenie. Nie często się zdarza, żeby móc tak bezpośrednio porównać rywalizację dwóch płci. Gratulacje dla Hirschera, dzisiaj nie było mowy o farcie. Wkurzyła mnie postawa Lary...odpadła w pierwszej rundzie i uśmiechnięta na dole...wtf:confused:: Mogła wyprzedzić LV dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daria 1984 Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 (edytowane) Ja tam wolę jak wygrywają Czeszki lub Słowaczki (sąsiedzi), bo dopóki, Katarzyna Wąsek nie zacznie wygrywać to im kibicuję. Edytowane 25 Luty 2016 przez Daria 1984 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 (edytowane) Wstawiam plan na 2 tyg. bo wyjeżdżam. Piątek 26.02. 09:15 Hinterstoder, Austria - Gigant mężczyzn, 1. przejazd (75min) 15:00 Hinterstoder, Austria - Gigant mężczyzn, 2. przejazd (45min) Sobota 27.02. 10:15 Soldeu , Andora - Supergigant kobiet (90min) 12:00 Hinterstoder, Austria - Supergigant mężczyzn (75min) E2 Niedziela 28.02. 09:15 Hinterstoder, Austria - Gigant mężczyzn, 1. przejazd (75min) 10:30 Soldeu , Andora - Superkombinacja kobiet, supergigant (75min) 12:30 Hinterstoder, Austria - Gigant mężczyzn, 2. przejazd (60min) E2 13:30 Soldeu , Andora - Slalom kobiet do kombinacji (60min) E2 Piątek 04.03. 09:45 Kranjska Gora, Słowenia - Gigant mężczyzn, 1. przejazd (75min) 12:45 Kranjska Gora, Słowenia - Gigant mężczyzn, 2. przejazd (75min) Sobota 05.03. 09:15 Kranjska Gora, Słowenia - Gigant mężczyzn, 1. przejazd (75min) 10:30 Jasna, Słowacja - Gigant kobiet, 1. przejazd (60min) 13:00 Kranjska Gora, Słowenia - Gigant mężczyzn, 2. przejazd (30min) 13:30 Jasna, Słowacja - Gigant kobiet, 2. przejazd (60min) Niedziela 06.03. 09:15 Kranjska Gora, Słowenia - Slalom mężczyzn, 1. przejazd (75min) 10:30 Jasna, Słowacja - Slalom kobiet, 1. przejazd (60min) 12:15 Kranjska Gora, Słowenia - Slalom mężczyzn, 2. przejazd (75min) 13:30 Jasna, Słowacja - Slalom kobiet, 2. przejazd (60min) E2 Odnośnie LV - widzę, że Kolega Dodo ma problem z Nią. Ja też do kilku zawodników mam "uraz", ale tylko dlatego że byli niezbyt przyjemni w 4 oczy... o samej LV można dużo mówić, ale fakt faktem - jest wielką zawodniczką i zapisze się w historii narciarstwa jako piękna dziewczyna, miła dla kibiców (co potwierdzam) i super-zawodniczka...czy komuś się to podoba czy nie. Tak będą o Niej pisać. Edytowane 24 Luty 2016 przez SB poprawianie dat 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Dzięki za plan "życia". :smile: A co do plusów LV dodałbym jeszcze,że fajny strój kąpielowy posiada.I potrafi go dobrze nosić.:crazy: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi