Mitek Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Cześć Fakt przejechania nartą nad tyczką sam z siebie nie decyduje o DSQ - mógł mieć wątpliwości, sędziowie dali 629.3 kończąc temat. M. Co zresztą jednoznacznie sugerował na mecie. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Skoro nawet Mackowi PZN odmówił sponsorowania i sam dał radę jak się sponsorować - to dajcie rady jak zapewnić naszym alpejczykom treningi i występy Nie wiem dlaczego do mnie to pytanie. Ja pomagałem Maćkowi wpłacając na jego treningi. Nie było w moim poście żadnej ironii, cieszę się z każdych punktów Polaków i Polek w PŚ. Czekam z niecierpliwością aż przyjdzie moment kiedy, któryś z naszych zawodników lub zawodniczek zdobędzie je w SL/GS . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ojciecpramatki Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Drobna uwaga. Punkty zdobył w kombinacji dziś tylko jeden Polak, drugi zajął 30 miejsce, ale punktów nie zdobył niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Drobna uwaga. Punkty zdobył w kombinacji dziś tylko jeden Polak, drugi zajął 30 miejsce, ale punktów nie zdobył niestety. Faktycznie, zapomniałem o punkcie 10.2 w regulaminie i ponad 8% większym czasie od czasu zwycięzcy.. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Co to się qrka dzieje na Streifie :eek: Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Co to się qrka dzieje na Streifie :eek: Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Jak poleciał Svindal to aż kwiknąłem...mają jaja chłopaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozpa Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 wbrew temu co mówili panowie na Eurosporcie chłopaki jechali dziś w żółwiach D-air Dainesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 wbrew temu co mówili panowie na Eurosporcie chłopaki jechali dziś w żółwiach D-air Dainesa. Dobrze było to widać po upadku w mecie Otmara Stredingera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozpa Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 fajna analiza do dzisiejszego zjazdu, wygląda na to że faktycznie była tam jakaś kompresja i to na przestrzeni ok. 3m 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Cześć "Wydaje się" ... dziura była dokładnie w momencie przekrawędziowania się do lewego i kto szedł zachowawczo ten przejeżdżał a kto szedł wszystko i nie trafił dobrze leciał. Po prostu chcesz dociążyć a narta w tym momencie ucieka Ci spod nóg i później dostajesz przeciwstok. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Svindal ma sezon z głowy. Zerwane więzadła. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Svindal ma sezon z głowy. Zerwane więzadła. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ;/ Szkoda go, ciekaw jestem czy to ta sama noga co poprzednio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ojciecpramatki Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Wybrałem się na narty, nie oglądałem zjazdu, a tu takie dramatyczne wiadomości. W ten brutalny sposób został przerwany jeden z najlepszych w historii sezonów jakiegokolwiek zawodnika, dominacja Svindala była niezwykła. Przegrał tylko zjazd w Santa Caterina i przypadkowy super-g w Beaver, 7 zwycięstw i szansa na to, że pomimo opuszczenia połowy sezonu i tak wygra którąś z małych kulek. Znowu wraca temat Hirscher w czepku urodzony, bo teraz tylko Kristoffersen może mu zagrozić w generalce, a szansa na to jest znikoma. Svindal nigdy nie miał uszkodzonych kolan, więc jest szansa że wróci w formie i akurat zdąży na kolejny sezon, choć młodzieniaszkiem już nie jest bardzo chciałbym oglądać go jeszcze przez kilka sezonów w PŚ. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Cześć Właśnie też miałem wrażenie, że nigdy nie maiła kontuzji kolana ale powtórka z upadku, która pokazywała co działo się z lewą nogą i jak kolano znalazło się praktycznie pod pacha nie pozostawia złudzeń. Szkoda, bardzo szkoda - wesoły, zawsze uśmiechnięty a przy tym twardy i dążący do celu. Super sportowiec i człowiek. Ciekawe czy zastanie wszczęta jakaś procedura związana z terminarzem zawodów, który tak Svindal - moim zdaniem słusznie - krytykował. Pozdrowienia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Tak, poprzednio miał zerwanego Achillesa, nie wiecie czy obecna kontuzja dot. tej samej nogi ? Jeśli tak czy ma coś piernik do wiatraka ? Jeśli byłaby to ta sama noga, mogłoby to jakoś opóźnić rekonwalescencję ? W szybkościowych z wikingów został Kjetil i Kilde, w technicznych maja Kristofersena. Trzymam za nich kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Cześć Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Mam oba Achillesy po rekonstrukcji więc wiem. Niestety Achilles to nie kolano ( kolana mam oba zgruzowane od nart i czekam na operację - marzec). Ale kolano to skomplikowany mechanizm przy Achillesie niestety. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 (edytowane) Norweski Związek Narciarski podaje, że przerwa ALS potrwa do 10 miesięcy niestety, a to znaczy, że do kolejnego sezonu też nie bardzo będzie mógł się przygotować właściwie. U Aksela zdiagnozowano zerwanie wiązadła krzyżowego i uszkodzenie łękotki. A która noga, dla mnie całkowicie bez znaczenia. Co do Marcela to nawet jak przegrywa, to wszystko układa się po jego myśli! I dla przypomnienia - pierwszą dużą kulę Hirscher zdobył w sezonie 2011/2012. Wydawało się, że bez zbytnich problemów obroni ją Ivica Kostelic, ale w trzeciej dekadzie lutego chyba po Sochi lub (prawdopodobniej) w Bansku nabawił się kontuzji i mimo, że wrócił na ostatnie zawody do Schladming to Puchar mu uciekł z przed nosa:sorrow:. Po kontuzji Kostelica faworytem do Pucharu wydawał się zostać specjalista od konkurencji szybkościowych Beat Feuz. Ale i on przed samym Schladming się rozsypał i Wielka Kryształowa Kula sama wskoczyła w ręce (może jednak bardziej nogi) Marcela Hirschera. I od tej chwili Marcel nie może jej oddać (nawet jakby chciał:stupid:) Pozdrawiam serdecznie! Edytowane 24 Styczeń 2016 przez marionen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozpa Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 (edytowane) ponoć dzisiaj Axel ma mieć operacje, ekipa norweska mocno zmotywowana stawia na Henrika w slalomie, dobrze, że eurosport choć drugi przejazd pokaże : edit: no Kitz w tym roku nieszczęśliwe Razzoli wystartował pierwszy w slalomie i zabiera go helikopter uszkodzone kolano na 4 -5 bramce po uskoku Edytowane 24 Styczeń 2016 przez jozpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Na Rai Sport jest pierwszy przejazd. I tragedii ciąg dalszy, pierwszy slalomista na trasie Giuliano Razzoli po kilku bramkach wypada i chyba poszło mu kolano:sorrow:. Strasznie pechowe Kitz w tym roku, zbiera żniwa. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 (edytowane) Ale pułapkę wymyślili za piątą bramką. Wszyscy już o niej wiedzą, a większość dalej ma problem. I ten lód dzisiaj niesamowity. Dawno nie widziałem tak trudnego slalomu (ostatnio chyba Ante Kostelic w Sochi ustawił tak ciężki). Drugi przejazd będzie mega ciekawy. Dzisiaj w ogóle jakiś taki adrelinowy ranek. Najpierw Nole nad ranem męczył się niesamowicie długo (4.5 godziny i ponad 100 niewymuszonych błędów - to jego rekord) w pięciosetowym pojedynku z G. Simonem, później Aga Radwańska (choć 1 set w tym samym czasie co Novak) dramatyczny mecz z Niemką A-L Friedsam, już było 2-5 w trzecim secie i kontuzja w końcówce seta Anny-Leny, a w konsekwencji szczęśliwe zakończenie dla Agnieszki. I na koniec slalom w Kitz. Tak bezradnych slalomistów dawno nie widziałem, a może nawet nigdy (stary już jestem i nie pamiętam). Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 24 Styczeń 2016 przez marionen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Jakby co to supergigant kobiet, też na Rai Sport. PS Tylko strasznie tam klną. Dla dzieci wyciszcie fonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p.e.t.e Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Tylko strasznie tam klną... Tak. Co skręt to przekleństwo leci :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 W Kitzbuhel dzisiaj niesamowita walka w slalomie między Henrikiem Kristoffersenem a Marcelem Hirscherem. Fantastyczne zawody mimo, że niektórzy zawodnicy nie radzili sobie z trasą! Ale było mega trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Widzę marionen, że podobnie spędzamy niedzielę Jeszcze powiedz, że wieczorem nartujesz ? Cieszę się niesamowicie, że Kristofersen wygrał, ale osobiście do Marcela nic nie mam. Fajnie się ich obydwu ogląda! Szkoda, że Lara poza podium w SG, ale miło się te Panie ogląda...w przeciwieństwie do facetów nie tylko ze względów narciarskich :cheerful: To do wtorku...Schladming! PS. Zapowiada się mega sportowy tydzień! Pn - Pol vs. Białoruś Wt - Isia 1/4 i Schladming wieczorem. Śr - Pol vs Chorwacja Super! :laughing: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 tak w temacie: Zdjęcie z FB ze strony Streitberger-a. Podpis głosił:Ta sama kompresja, te same uszkodzenia ten sam pokój.Jak podpisała Wróżka - wypadki narciarskie zbliżają.Tu jeszcze Reichelt:Post również z FB.Hannes pisze: "mam szczęście, kolano tylko lekko uszkodzone więc mam nadzieje, że niedługo będzie ok.Pozdrowienia dla ALS, GS, MF"I jeszcze w temacie rywalizacji w PS:To również z FB, tym razem jednak ze strony Marcela.Jak widać robi się groźnie:wink:Pozdrawaim 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi