dodo Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Ja już nic nie piszę, żeby nie być posądzonym o stronniczość, ale kto ma oczy ten widział! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Dodo, ale masz na myśli coś odnośnie Lindsey ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Dodo, ale masz na myśli coś odnośnie Lindsey ? Nawet bym nie śmiał! Są natomiast zawodniczki które permanentnie nie radzą sobie z wewnętrzną krawędzią co w przypadku zawodowych narciarek dziwi mnie niesłychanie. Takie braki na tym poziomie wyszkolenia? Gdzie byli trenerzy w okresie dziecięco-juniorskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Lindsey, Lindsey Trenerem nie jestem, ale czy taki błąd nie może się zdarzyć każdemu, na każdym poziomie wyszkolenia ? :: Do Lindsey miłością nie pałam, ale dzisiaj warunki były naprawdę trudne. Widziałeś na pewno jak nasza Lara pojechała...też słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 Plan na tydzień Niestety pierwszego przejazdu SL w Kitz nie będzie w Eurosporcie bo najważniejszym zimowym sportem jest tenis... Piątek 22.01. 11:30 Kitzbühel - Superkombinacja mężczyzn, supergigant (90min) E2 16:00 Kitzbühel - Superkombinacja mężczyzn, supergigant (30min) 16:30 Kitzbühel - Superkombinacja mężczyzn, slalom (75min) Sobota 23.01. 10:15 Cortina d Ampezzo - Zjazd kobiet (75min) E2 11:45 Kitzbühel - Zjazd mężczyzn (90min) Niedziela 24.01 13:30 Kitzbühel - Slalom mężczyzn, 2. przejazd (60min) E2 14:30 Cortina d Ampezzo - Supergigant kobiet (45min) E2 Wtorek 26.01 17:30 Schladming - Slalom mężczyzn, 1. przejazd (70min) 20:00 Schladming - Slalom mężczyzn, 1. przejazd (30min) 20:30 Schladming - Slalom mężczyzn, 2. przejazd (75min) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rush Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 Niestety pierwszego przejazdu SL w Kitz nie będzie w Eurosporcie bo najważniejszym zimowym sportem jest tenis... zamiast slalomu będzie tenis ... : no to t=p z oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Trasa dobrze przygotowana... :biggrin: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Lodowisko Żeby chociaż było równe tak jak to widać z daleka... ale wiemy, że będzie telepało zawodnikami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Trasa dobrze przygotowana... :biggrin: ] Czy oni przypadkiem ociupinkę nie przesadzili z tym "utwardzaniem" trasy???? :eek: :smile: Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Trasa dobrze przygotowana... :biggrin: Aaaa widzę pierwsze fotki z SN Szklana Góra :biggrin::wink: Można w portki narobić yyyy....... znaczy się w gumę :biggrin: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Abstrahując od lodu. Trasy z Wengen i Kitz znam tylko z transmisji i fotek, ale odnoszę wrażenie, że gdyby jakiś kraj niealpejski zgłosił teraz taką trasę jak te dwie, (chyba szczególnie w Wengen) to za żadne skarby nie dostała by od FIS homologacji. Wengen i Kitz dostają homologację chyba tylko "za zasługi", bo na moje niewprawne, amatorskie oko, kompletnie nie spełniają warunków bezpieczeństwa. Co oczywiście nie znaczy, że te trasy mi się nie podobają. Są super, ale.... strach się bać. Też macie takie wątpliwości? Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Puchar Świata 15/16 Miałem możliwość jeździć po trasie w Wengen i Kitz, z tym że w Wengen jeździłem dzień po zawodach i wygladała mniej więcej jak Streif na tym zdjęciu. Słowo jeździłem jest tu dużym nadużyciem. Raczej ślizgałam się poboczem zgodnie z kierunkiem linii spadku stoku! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74 Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Abstrahując od lodu. Trasy z Wengen i Kitz znam tylko z transmisji i fotek, ale odnoszę wrażenie, że gdyby jakiś kraj niealpejski zgłosił teraz taką trasę jak te dwie, (chyba szczególnie w Wengen) to za żadne skarby nie dostała by od FIS homologacji. Wengen i Kitz dostają homologację chyba tylko "za zasługi", bo na moje niewprawne, amatorskie oko, kompletnie nie spełniają warunków bezpieczeństwa. Co oczywiście nie znaczy, że te trasy mi się nie podobają. Są super, ale.... strach się bać. Też macie takie wątpliwości? Tadek 702.2. Bieg zjazdowy charakteryzuje sześć elementów: technika, odwaga, prędkość, ryzyko, kondycja fizyczna i rozwaga (...) 702.3 Trasa powinna normalnie mieć szerokość około 30 metrów. Inspektor dokonujący homologacji decyduje, czy szerokość jest wystarczająca. Inspektor może nakazać poszerzenie trasy. Inspektor może również pozwolić na szerokość mniejszą niż 30 metrów w zależności od linii i ukształtowania terenu o ile obszar przed i za zwężeniem na to pozwala (...) [Tłumaczenie nieudolne własne , źródło : ICR 2015] .. dlaczego Wengen bądź Kitz miałyby nie dostać homologacji? M. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 ... 702.3 Trasa powinna normalnie mieć szerokość około 30 metrów. Inspektor dokonujący homologacji decyduje, czy szerokość jest wystarczająca. Inspektor może nakazać poszerzenie trasy. Inspektor może również pozwolić na szerokość mniejszą niż 30 metrów w zależności od linii i ukształtowania terenu o ile obszar przed i za zwężeniem na to pozwala (...)... .. dlaczego Wengen bądź Kitz miałyby nie dostać homologacji? M. Nie traktuj tego co piszę jako wymądrzanie się. Ja się nie znam. Jestem tylko kibicem i dzielę się wątpliwościami... Moim zdaniem te zwężenia są koszmarne. A już mostek w Wengen bije wszelkie rekordy... :eek: :eek: :eek:. Ten kawałek z fotografii trasy w Kitz też kontrowersyjny. Za bardzo stromą i długą ścianą nagle 2 zakręty prawie z SL :smile:, a potem następna ściana szerokości 5 metrów. Myślisz, że jak by Polska, Słowacja, Czechy, Argentyna a nawet USA czy Kanada zgłosiły taką trasę, to by dostały homologację? Szczerze wątpię. Choćby trasa FIS w Szczyrku, pomijając praktyczny brak siatek, żeby dostać znowu homologację musieli coś tam poszerzyć i przeprofilować, a przecież szerokość i ukształtowanie były super bezpieczne w stosunku do Wengen czy Kitz. Pozdrawiam. Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 (edytowane) Puchar Świata 15/16 Trasa dobrze przygotowana... :biggrin: Czy to aby nadal jest narciarstwo alpejskie ??? Na takiej trasie holenderscy panczeniści mogą trenować Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 21 Styczeń 2016 przez dembus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Miałem możliwość jeździć po trasie w Wengen i Kitz, z tym że w Wengen jeździłem dzień po zawodach i wygladała mniej więcej jak Streif na tym zdjęciu. Słowo jeździłem jest tu dużym nadużyciem. Raczej ślizgałam się poboczem zgodnie z kierunkiem linii spadku stoku! Znajomy był w Kitz po zawodach i próbował... a po próbie poszedł do sklepu po nowe gacie bo się przepaliły :sorrow: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Moje gacie były całe ...ale jadąc w Kitz tuż po zawodach (oczywiście nielegalnie, bo trasa była zamknięta i zabezpieczona) miałam dokładnie taki same odczucia jak JC... przy czym miałam jeszcze jedną myśl: "Jak się w razie co zatrzymać???". Doszłam do wniosku, że zawsze można się położyć a resztę siatki zrobią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Streif vs Formuła 1 - Aksel Lund Svindal vs. Max Verstappen Pasjonujący pojedynek w Kitzbühel - WIDEO! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 A ja sobie chciałem poczytać na eurosporcie-onecie o dzisiejszych zawodach i tak to u nich wygląda:\Pierwsza strona: Po rozwinięciu strony:W zasadzie po pierwszej stronie nie chciałem już więcej czytać bo nasi nie startowali, ale coś mnie tknęło.Z drugiej dowiadujemy się, że Maciek Bydliński jest 59, a Jakub Kłusak 63.Doskonała robota "dziennikarska":wink:Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Traktowanie tyczek w Kitzbuehel przez Marcela H,jest karygodne.: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozpa Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Traktowanie tyczek w Kitzbuehel przez Marcela H,jest karygodne.: Marcel kłamczuszek, był kiedyś spory wątek o tym jak to konfliktował się z Kostelicem, ale dajmy spokój bo dostaniemy zjebki od fanatyków... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Tymczasem dwóch Polaków zdobyło dziś punkty w kombinacji, M. Bydliński 25 miejsce, J. Kłusak 30 lokata. Nie patrzmy na stratę, ważne są punkty . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 22 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 A ja sobie chciałem poczytać na eurosporcie-onecie o dzisiejszych zawodach i tak to u nich wygląda:\ Pierwsza strona: [ATTACH=CONFIG]26235[/ATTACH] Po rozwinięciu strony: [ATTACH=CONFIG]26236[/ATTACH] W zasadzie po pierwszej stronie nie chciałem już więcej czytać bo nasi nie startowali, ale coś mnie tknęło Z drugiej dowiadujemy się, że Maciek Bydliński jest 59, a Jakub Kłusak 63. Doskonała robota "dziennikarska":wink: Pozdrawiam Punkt patrzenia zależy od punktu urodzenia, dziadek jest z Norwegii więc zawsze im kibicuję - Norwegom:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 22 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Tymczasem dwóch Polaków zdobyło dziś punkty w kombinacji, M. Bydliński 25 miejsce, J. Kłusak 30 lokata. Nie patrzmy na stratę, ważne są punkty . Skoro nawet Mackowi PZN odmówił sponsorowania i sam dał radę jak się sponsorować - to dajcie rady jak zapewnić naszym alpejczykom treningi i występy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74 Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Marcel kłamczuszek, był kiedyś spory wątek o tym jak to konfliktował się z Kostelicem, ale dajmy spokój bo dostaniemy zjebki od fanatyków... Fakt przejechania nartą nad tyczką sam z siebie nie decyduje o DSQ - mógł mieć wątpliwości, sędziowie dali 629.3 kończąc temat. M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi