marcinn Napisano 10 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2015 Ne perdo..:stupid: ps.Ty wrożka :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 11 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2015 Warunki ... średnie, ale w Obertauern dobre Od środy ma padać... ŚNIEG Może coś się poprawi Tak czy siak już przebieram nóżkami na ten wyjazd.... już się nie mogę doczekać jutra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesiek543 Napisano 12 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2015 Dzień dobry. Ponieważ leżę w szpitalu i dysponuje nieograniczonym czasem to oglądałem na eurosporplayer cały (z przerwą na kroplówkę) pierwszy przejazd giganta pań w Szwecji, a to dlatego, że chciałem zobaczyć Sabinę Majerczyk. Dojechała do mety, wygrała nawet z Japonką, Litwinką, Białorusinką i Argentynką, czyli w zasadzie w normie. Ale "gumę" firmy 4F to, oczywiście wg mnie, Pani Sabina ma najbrzydszą w całym "damskim alpejskim cyrku". Jeszcze raz podkreślę, to tylko moje osobiste zdanie:-) A przecież w sumie jest z niej ładna dziewczyna:-) Pozdrawiam. P.S. Szkoda Mikaeli - mam nadzieję, że to nic poważnego. Upadek Sary Hector też wyglądał okropnie - chyba kolano... P.S. II Co z Ted'em? Nie ma go w drugim przejeździe giganta mężczyzn!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rush Napisano 12 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2015 Wracaj do zdrowia, taki nieograniczony czas wolny nikomu dobrze nie służy-sam kiedyś tak miałem. Ted pojechał fatalnie i nie załapał się do 30 -podobno coś z jego plecami jest słabo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 12 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2015 Niewidzialem Maćka B w tych zawodach, ktoś wie co i jak, czy czasem nic mu się nie stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 13 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2015 Niewidzialem Maćka B w tych zawodach, ktoś wie co i jak, czy czasem nic mu się nie stało? Maciek startował w Nor-Am i osiągał całkiem fajne wyniki . Śledź sobie jego fb. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Norwegowie zmietli rywali w supergigancie. Brawo za jazdę drużynową. Poza Austriakami niewielu tego dokonało. A u pań świetny występ Lary. I chyba jej pierwszy tryumf w superkombinacji i dodatkowo zwycięstwo nad faworyzowaną LV najmniejszą możliwą różnicą czasową.:applause::angel: Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 To ja pozwolę sobie dodać jeszcze mały polski akcent: Tak było na treningu. W zawodach strata większa, ale za to wynik lepszy. Jutro chłopak pójdzie piecem. Jakby tak udało mu się złamać 3 sek... :angel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo Napisano 19 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2015 (edytowane) AkselLS nie zwalnia. Wreszcie Marcel Hirscher ma godnego rywala i w końcu w generalce ALS Marcela może pokona. U pań świetna Lara Gut prawie dogoniła Lindsey Vonn. A u amerykańskiej gwiazdy widać braki techniczne jak u średniej juniorki. Tak łapać wewnętrzną krawędź to chyba tylko jej się zdarza. Chyba zbyt szybko poczuła się zwyciężczynią w generalce Pucharu Świata! A tak rywalizacja u pań jak i u panów nabiera rumieńców. Trzymam mocno kciuki za ALS i Larę Gut!!! Edytowane 19 Grudzień 2015 przez dodo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter3m Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Piszecie, że rywalizacja w generalce nabiera rumieńców, ale tak na prawdę zarówno u Pań jak i u Panów liczy się tylko dwoje zawodników. U Pań byłoby naprawdę ciekawie gdyby nie wypadły Anna Fenninger i Michaela Schiffrin. U Panów dodatkowo, nad czym ubolewam od paru sezonów, walka będzie się toczyła korespondencyjnie i największy wpływ na końcową rywalizację będzie miało nie to kto lepiej punktuje tylko kto ukończy większą liczbę zawodów i komu w kalendarzu wypadnie mniej startów (na razie +1 dla ALS za odwołany slalom w Levi) bo zarówno ALS jak i MH będą dominować w sowich konkurencjach. Moim zdaniem powinni coś pozmieniać w punktacji pucharu świata żeby system bardziej preferował wszechstronnych zawodników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 A u amerykańskiej gwiazdy widać braki techniczne jak u średniej juniorki. Tak łapać wewnętrzną krawędź to chyba tylko jej się zdarza. Co Ci powiem... Strasznie przeciętna musi być ta amerykańska gwiazda. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 (edytowane) Jakby ktoś miał dziś czas to... Eurosport: 17:45 Alta Badia - Gigant równoległy (90min) Jeśli ktoś się nie wyrobi to o 21:22 jest powtórka i na eurosport2 o 23:17 Jutro (wtorek) 17:30 Madonna di Campiglio - Slalom mężczyzn, 1. przejazd (75min) 20:30 Madonna di Campiglio - Slalom mężczyzn, 2. przejazd (75min) Edytowane 21 Grudzień 2015 przez Dumpling Zębowa Wróżka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Marcel pięknie się wpasował w bramkę..... a tak poważnie, to bardzo loteryjny ten (niby) gigant równoległy. Ja bym punktów do generalki pucharu świata za takie zawody nie dodawał. Na koniec może się okazać, że przewaga lub strata dzisiaj zadecyduje kto zgarnie Puchar Świata. Sprawiedliwe by to nie było. Punkty mogliby liczyć tylko do giganta. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Załapałem się na końcówkę :sad: Nie wiele widziałem, ale Svindal mnie zaskoczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 ....i wszystko wróciło do normy! To co giganciści zdobyli w supergigancie, oddali teraz zjazdowcom w gigancie:laughing:. W dalszym ciągu Norwegowie w świetnej formie. Walka o Puchar nabiera dramaturgii. Kto go zdobędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter3m Napisano 22 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2015 Niewiele to miało wspólnego z gigantem, ba nawet niewiele z narciarstwem alpejskim. O wszystkim decydował start, wystarczyło przypakować wcześniej na siłowni:) Rok temu bardzo mi się podobały zawody druzynowe rozgrywanie systemem równoległym, a to co było wcozrakj to żenada i od razu do ostrzału IMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 22 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2015 A ja polecam wywiad z Adamem Chrapkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 22 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2015 Mi tam się równoległy podobał. Troszkę inny rodzaj rywalizacji, widać że chłopaków taki rodzaj ściągania kręcił! A te tuzy, które odpadły to mógł być wynik nerwów. Jednak inaczej jest ścigać się z czasem a inaczej z narciarzem jadącym obok na wyciągnięcie ręki. Dzisiaj slalom, powinienem się wyrobić na 20:00 na powtórkę 1’szego przejazdu na 20:30 na drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ojciecpramatki Napisano 22 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2015 Zawody moim zdaniem ciekawe, a że nie wygrali ci których typowano? Widocznie taka specyfika konkurencji, z pewnością trudno mówić o przypadkowości bo najlepsze czasy od początku uzyskiwali ci którzy weszli do fazy finałowej. I ciekawostka, w klasyfikacji pucharu narodów u mężczyzn przewaga Austrii jest już bardzo niewielka, a do końca sezonu wypadł Mayer, możliwe więc że przegrają tą klasyfikacje po raz pierwszy od 1992 roku. Norwegowie jeżdżą wysmienicie,a Francja i Włochy też nie mają wielkiej straty. Ciekawie jak wypadnie dzisiaj slalom, bo u Austriaków to praktycznie sam Hirscher. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ojciecpramatki Napisano 22 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2015 Jednak okazuje się, że jednak Austriacy mają jeszcze kogoś poza Hirscherem... Nie spodziewałem się, że tak szybko Schwarz dołączy do czołówki, ale Kristoffersen miażdży w slalomach, oba wygrane z ogromną przewagą. Wszystkie zawody po Soelden wygrane przez Norwegów i Hirschera ciekawe jak długo taki stan się utrzyma. Świetne zawody, ale ten spadający dron, fatalna sprawa, szczęście że nic się nie stało... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m-ski Napisano 22 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2015 Wczoraj kradzież nart, dzisiaj próba zamachu z użyciem drona. Chyba ktoś bardzo nie lubi Marcela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 22 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2015 Haha, jak na filmie. A zawody ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rush Napisano 23 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2015 Haha, jak na filmie. A zawody ok. Wczoraj wreszcie wybrałem się do kina na Bonda, wróciłem koło północy i włączyłem sobie 2 przejazd slalomu... a tu film trwa dalej - nie byłem pewny czy jeszcze jestem w kinie, czy przysypiam czy faktycznie to się dzieje naprawdę z tym dronem :shocked: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 23 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2015 (edytowane) Marcel Hirscher zginął by dzisiaj na trasie slalomu :eek: [video=youtube;TJu4kmcy8gQ] [video=youtube;lAOzOlV3wm0] Edytowane 23 Grudzień 2015 przez SB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 23 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2015 I niech ktoś powie, że Marcel H. to nie dziecko szczęścia!!! On to nigdy nie miał pod górkę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi