andrzej1982 Napisano 11 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2015 Oto kalendarze: Kobiety: http://data.fis-ski.com/alpine-skiing/calendar.html?place_search=&seasoncode_search=2016§or_search=AL&date_search=&gender_search=l&category_search=WC&codex_search=&nation_search=&disciplinecode_search=&date_from=today&search=Search&limit=50 5.-6.3.2016 Jasna :applause: Mężczyźni: http://data.fis-ski.com/alpine-skiing/calendar.html?place_search=&seasoncode_search=2016§or_search=AL&date_search=&gender_search=m&category_search=WC&codex_search=&nation_search=&disciplinecode_search=&date_from=today&search=Search&limit=50 II połowa lutego Japonia i Korea :applause: + po tym zjazdy pod Mont Blanc i CE W stolicy Szwecji + po Szwecji Blisko z Południowej Polski - Hinterstoder 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 11 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2015 Ten sam kalendarz w trochę innej formie. http://s3.amazonaws.com/uploads.knightlab.com/storymapjs/e318875f03348e2690368c7b561ebd60/ski-alpin-coupe-du-monde-fis-2015-2016/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 29 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2015 http://www.lanovky.sk/?page=rep&id=935 Wiadomo już że puchar świata w Jasnej będzie na wschodniej trasie z lukovej do jasnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 15 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2015 A tak z innej beczki trochę... Jak Wasze oczekiwania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Ja do PŚ podchodzę w tym roku bez żadnych oczekiwań i typów Będzie co będzie Owszem, nadal w czołówce chciałabym widzieć Svindala, Hirschera, Teda i Bodego, bo ich lubię ale będę po prostu kibicować Bez spinania się Natomiast wiem, że Roch już przebiera nogami i już się nie może doczekać wywiadów z nową "Milką" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kttosiek Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Natomiast wiem, że Roch już przebiera nogami i już się nie może doczekać wywiadów z nową "Milką" Nie tylko Roch - parę innych osób łącznie ze mną też :wink: A na myśl o zawodach w Jasnej to się nawet trochę ślinię :biggrin: A co z Lindsey? Wyleczyła kontuzję - do marca chyba wydobrzeje? chciałabym widzieć Svindala, Hirschera, Teda i Bodego Svindal wraca do gry - wyleczył ścięgno, natomiast Bode nie będzie startował w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Svindala, Hirschera, Teda i Bodego, bo ich lubięHmmm... Hirschera lubisz? Chyba, za te szczere uśmiechy i radosne podejście do ścigania :stupid:Ja gościa darzę ogromnym szacunkiem. Ogromnym. I za to, co jeździ ma prawo być bucem i robić co chce póki nikt nie będzie w stanie go utemperować. Ale jakoś tak nie mogę się do niego przekonać. Lubię patrzeć na jego starty. Lubię patrzeć, jak jedzie. Jego stanie to osobny rozdział historii narciarstwa. To z czego chłop potrafi wyjść, to jakaś magia. Ale żeby mu kibicować, to jakoś tak nie bardzo...Zastanawiam czy ktoś się podłączy do walki z nim. Może być ciężko. Ted teraz się będzie realizował w małżeństwie. Może któryś z Norwegów? Nie wiadomo, jak Svindal. Jansrud może być groźny. Tylko należy pamiętać w technicznych łatwiej punktować regularnie niż w szybkościowych. W zeszłym roku Jansrud do pewnego momentu szalał w szybkościowych, ale potem to już trochę gorzej było. No i musi poprawić GS. O ile jeździ bardzo fajnie i przyjemnie się na to patrzy, to jednak znacznie trudniej przerzucać mu to wielkie cielsko między bramkami niż takiemu Hirscherowi (nawet pomimo tego, że w ostatnim czasie nabrał trochę masy). A Marcel będzie konsekwentnie łoił SL i GS + jakieś tam punkciki w SG, może ewentualnie na jakieś DH się porwie. Zobaczymy. Nie będę też ukrywał, że tradycyjnie wiążę spore nadzieje z tym panem:uwielbiam patrzeć na jego techniczną jazdę. Dodatkowo widać u niego taką radość w kazdej chwili spędzonej na nartach. Ta jazda mu tak lekko przychodzi. Ogromny talent i pozytywne nastawienie. Są juz efekty i czekam na więcej. Hirschera nie weźmie - jeszcze za słaby fizycznie, ale... mógłby go pokąsać trochę bardziej niż w ubiegłym sezonie Nie miałbym też nic przeciwko temu, żeby chyba najbardziej wszechstronny zawodnik w stawce, czyli Pinturault namieszał w generalce. A w SL liczę na najbardziej wyrównaną i zaciętą walkę, bo - żywię nadzieję - że nie będziemy obserwować walki o drugie miejsce, tylko jednak Kristoffersen, Choroszyłow i Neureuther będą się ciąć z Hirscherem jak równy z równym :)No i jest jeszcze jeden człowiek, za którego na pewno będę trzymał kciuki, czyli Adam Zampa Jest dla mnie wielką niewiadomą, ale zaskakiwać potrafi. Chciałbym, żeby w tym sezonie coś pojeździł regularnie.A co do kobiet....Natomiast wiem, że Roch już przebiera nogami i już się nie może doczekać wywiadów z nową "Milką" ... zacząłem dużo czekolady jeść :)A tak poza wszystkim, to wiadomo, komu kibicuję ;)Oczywiście zawsze chętnie oglądam jazdę i to jak staje na podium Lara Gut :D :DZawsze lubiłem i lubię wciąż młodą, ambitną i trochę szaloną Mikaelę i za jej dominację w slalomie trzymam kciuki.I chciałbym, żeby Tina Wairather trochę sobie powygrywała, bo sie dziewczynie zdecydowanie należy.A ostatnim moim życzeniem jest żeby Julka jeszcze na jakieś podium w szybkościowych wjechała, bo że liczę na emocjonujące przejazdy Królowej to chyba mówić nie muszę Niech dziewucha śrubuje kolejne rekordy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Rochu, jak byś czytał w moich myślach!!! Podpisuję się pod każdym zdaniem przez Ciebie napisanym... No - tylko dopiszę, że małżeństwo małżeństwem, ale może Ted się trochę zmobilizuje i parę gigantów wygra. Szczerze mu tego życzę. Uwielbiam jego jazdę. Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 17 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2015 Miło mi to słyszeć A jak coś by Tadek ogarnął, to by było pięknie. Jazdę ma najbardziej widowiskową i spektakularną, ale czy ona jest jeszcze efektywna? Zeszłoroczny sezon pokazał, że coś poszło bardzo nie tak, jak powinno. 2 lata temu jego potyczki z Marcelem przypominały mi trochę film Rocky IV (chyba to była 4 część) gdzie Rocky miał stoczyć pojedynek z takim chodowanym w laboratorium Rosjaninem. Suma summarum góra był Rocky, a na śniegu Tadek. W minionym sezonie to nie był ten sam Ted. Zobaczymy co pokaże teraz. Oby sportową złość i kawał dobrej jazdy. Natomiast nie zdziwiłbym się, gdyby już się tym tylko bawił tyle osiągnął, że jedyne, co by mu się teraz przydało to kryształowa kula. A o to może być naprawdę ciężko. Ale trzymamy kciuki za chłopa. Może małżonka go tam jakoś konkretnie będzie motywowala Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek67 Napisano 17 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2015 Cześć witam i o zdrowie pytam:laughing: Moje trzy grosze-już pierwsze zawody w Solden pokażą na jakim etapie są faworyci i jak się przygotowali do długiego sezonu Jeszcze proszę nie zapominać o ekipach ze Szwecji i Włoszech tutaj bym upatrywał czarnego konia lub kilku czarnych koni,na pewno każda ekipa wyciągnęła wnioski z poprzedniego sezonu i wprowadziła istotne korekty do swojego treningu-pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kttosiek Napisano 17 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2015 (edytowane) Może małżonka go tam jakoś konkretnie będzie motywowala He, He - Bodego właśnie zmotywowała - oświadczył że w tym sezonie odpuszcza i poświęci się rodzinie. :biggrin: A tak na poważnie to chłop ma 38 lat (Miller), więc rad nie rad będzie odchodził ze sportu. Jak nie teraz to niebawem. A wiecie w końcu co z Lindsey? wyleczyła tą zwichniętą i pękniętą kostkę? Edytowane 17 Październik 2015 przez kttosiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 17 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2015 To ja wrzucę moje trzy grosze Ciekawe jestem jak młodzież się spiszę w tym sezonie w konkurencjach technicznych, Henrik i Mikaela? Co do szybkościowych u pań, ty chyba za wiele się nie zmieni Anka? Tina W? Lara? (bardzo bym chciał, to tej ostatniej się należy). A u panów to jak dla mnie czarna magia. Pierwsze zawody pokażą może co i jak, bynajmniej na początek. Później się okaże Trzeba bossa poprosić o typowania na ten sezon Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 18 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2015 Noooo... Przydałoby się i w tym roku potypowac Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter3m Napisano 19 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2015 Tutaj zapowiedź nadchodzącego sezonu: http://nartypomorze.pl/startuje-alpejski-puchar-swiata/ Dużo gwiazd pokończyło kariery:( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 19 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2015 No to skoro zrobił się z tego wątek pucharowy a nie wyjazdowy to kontynuując tradycję.... Jakieś plany na weekend?? Program Eurosportu Sobota 24.10. 11:45 Soelden, Austria - Gigant kobiet, 1. przejazd (45min) 12:30 Soelden, Austria - Gigant kobiet, 2. przejazd (75min) Niedziela 25.10. 09:15 Soelden, Austria - Gigant mężczyzn, 1. przejazd (75min) 12:30 Soelden, Austria - Gigant mężczyzn, 2. przejazd (75min) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 19 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2015 No transmisja na Eurosporcie Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 19 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2015 No to skoro zrobił się z tego wątek pucharowy a nie wyjazdowy to kontynuując tradycję.... Jakieś plany na weekend?? Program Eurosportu Sobota 24.10. 11:45 Soelden, Austria - Gigant kobiet, 1. przejazd (45min) 12:30 Soelden, Austria - Gigant kobiet, 2. przejazd (75min) Niedziela 25.10. 09:15 Soelden, Austria - Gigant mężczyzn, 1. przejazd (75min) 12:30 Soelden, Austria - Gigant mężczyzn, 2. przejazd (75min) Polecam gorąco: POST NR 16 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 20 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2015 Hehehehehe Wróż Roch przepowiada przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m-ski Napisano 21 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2015 Anka miała wypadek w Solden. Kontuzja kolana :sad: http://eurosport.onet.pl/zimowe/narciarstwo-alpejskie/dramat-anny-fenninger-triumfatorka-pucharu-swiata-zabrana-helikopterem-do-szpitala/5h6pt4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 21 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2015 O żesz, ale pech :sorrow::eek:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 21 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2015 Kur....cze pióro http://www.skionline.ch/de/Startseite/Newsmeldung?newsid=1208 Już sam tytuł przeraża : "Knie Kaputt" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 21 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2015 No chyba Anna ma pozamiatane na ten sezon ( Tapatalkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ojciecpramatki Napisano 21 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2015 Jeszcze kilka dni i zaczynamy, więc czas na kilka typów i przemyśleń. Walka o dużą kulkę powinna być kwestią austriacko-norweską, czyli Hirscher vs Svindal, Jansrud, Kristoffersen i Pinturault ( w końcu pół-Norweg), być może włączy się Matthias Mayer. Nie wierzę w to, żeby Ligety i Neureuther byli w stanie zamieszać, choć z przyjemnością będę śledził ich jazdę. Notabene Felix ma szansę zostać najlepszym zawodnikiem w historii, który niczego poważnego nie wygra... Typowałbym tak 1. Jansrud 2. Pinturault 3. Kristoffersen 4. Hirscher 5. Svindal Jansrud, gdyż już w zeszłym roku jeździł znakomicie i trochę kontuzje i upadki pokrzyżowały mu szyki w walce z Hirscherem pod koniec sezonu, mam nadzieję, że w tym roku wszystko zagra. Pinturault, w zeszłym roku typowałem go na zwycięzcę, najbardziej wszechstronny, tylko stale nierówny, ale potencjał jest gigantyczny Kristoffersen pokazał, że i w gigancie może wygrywać z Hirscherem, więc czas na krok w kierunku dominacji w konkurencjach technicznych Hirscher stale jest świetny i to co prezentował w gigancie w zeszłym sezonie robiło kolosalne wrażenie, ale wydaje mi się, że kiedyś przestanie mu wszystko wychodzić... Svindal pokazał na MŚ, że nawet krótko po kontuzji może walczyć z najlepszymi, a teraz prezpracował ładnie lato, myślę jednak że w gigancie może być słabszy niż przed kontuzją i jego szanse na PŚ w tym momencie mocno maleją. Wraca również jeden z najlepszych i najbardziej cenionych przeze mnie zjazdowców czyli Erik Guay, do tego Paris i Mayer powinni walczyć w szybkościówce. W technicznych warto zwrócić uwagę na bandę młodych Szwajcarów, Yule, Aerni, Murisier, koszykarz Zehnhauser, Niederberger, G. Caviezel i najmłodszy czyli Loic Meillard (rocznik 1996), po latach posuchy ilością biją Austriaków na głowę. Mam nadzieję na piękny i emocjonujący sezon z innym finałem niż w ostatnich latach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 21 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2015 :sorrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ojciecpramatki Napisano 21 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2015 Jest potwierdzenie. Pozrywane więzadła, operacja i po sezonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi