johnny_narciarz Napisano 10 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2015 Szkoda,że nie mogliśmy Wam towarzyszyć,ale wiesz... :frown:: Piękne widoki! Mówisz,że dałoby się na rowerze...? : Trza by rozważyć... :applause: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 11 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2015 Szkoda,że nie mogliśmy Wam towarzyszyć,ale wiesz... :frown:: Wiem, wiem...mam nadzieję, że trochę się już choróbsko z domu wyprowadziło? Dużo zdrówka dla Izy :cheerful: Na rowerze takim jak masz, od strony Jurkowa, niebieskim szlakiem? Trasa - bajka! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 12 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2015 Kurcze, zawsze marzyłem żeby zrobić m.in Beskid Wyspowy, Gorce, zacząć w Kasince na Szczeblu, potem albo w Gorce albo w stronę Szczawy, dalej do Tylmanowej, Piwniczna... z plecakiem, ... niestety w najbliższym czasie nie ma czasu na rower, narty a gdzie dopiero czas na plecak i góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 12 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2015 Johnny tylko jakbyś się wybierał tam z rowerem to daj znać.. koniecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 13 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2015 Ufff 9 godzin montażu i jest kolejny filmik z ostatniej weekendowej wyprawy w Beskid Wyspowy - Mogielnica 1171 m npm. Sporo w nim ujęć drogi - powinien być przydatny dla tych, którzy wybierają się tam rowerem. Miłego oglądania. Wersja z Vimeo dużo lepszej jakości: [video=vimeo;145425243] https://vimeo.com/145425243 Wersja z YT: [video=youtube;UZ6zb-xyXrA] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 12 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2015 Z braku śniegu i nie tylko zacząłem sklejać zaległy materiał filmowy, bez większego natchnienia więc może to rożnie wyjść. Poniżej film z Szatana i Grani Baszt. [video=youtube;YXP2Zh6esL8] pozdrawiam Rafał 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 17 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2016 Jakoś przegapiłem ten wątek : Mogielica...moje prawie rodzinne strony,jestem na tej górze 2-3 razy w roku i zawsze zachwycam się widokami.Auto można zostawić na przełęczy Rydza-Śmigłego,a stąd tylko 2 godzinki zielonym szlakiem na szczyt.Rowerem bez problemu.Są również trasy skiturowe...ale ostatnio bieda ze śniegiem : Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 5 Wrzesień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2016 (edytowane) Lato nam się kończy, a temat coś nam umarł chwilowo chyba jak całe forum Aby ożywić wątek przesyłam pozdrowienia Z Gerlacha 2655m Z Kończystej 2540m Załupa H - Zadni Kościelec Via Ferrata HZS - Martinske hole Sokolica - Prawy Komin Pozdrawiam Tomek Edytowane 5 Wrzesień 2016 przez MajorSki 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 6 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2016 (edytowane) Ja odpuďż˝ciďż˝em pisanie, bo siďż˝ nie da parďż˝ razy mnie wyrzuciďż˝o i nie chciaďż˝o mi siďż˝ zaczynaďż˝ od poczďż˝tku a parďż˝ fajnych wypraw bym znalazďż˝. Tomku interesuje mnie ta HZS Ferrata jakbyďż˝ mďż˝gďż˝ opisaďż˝ dokďż˝adniej jak to wyglďż˝da bďż˝dďż˝ wdziďż˝czny. Pozdrawiam Edytowane 6 Wrzesień 2016 przez nurek1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 26 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2016 (edytowane) Hej Nie samymi nartami człowiek żyje we wrześniu/październiku zaliczamy z Justyną kilka ViaFerrat. Dla początkujacych oprócz słowackiej Martinske Hole możemy polecic przepiękną ViaFerratę Kysel w Słowackim Raju jest pięknie i dziko https://plus.google.com/u/0/photos/116584460396725912260/album/6329506682132322257?authkey=COqy9vDe1u3UkwE A dla osób które chciałby poczuć coś więcej polecamy Austrię gdzie odwidziliśmy łatwą Teufelsbadstubensteig oraz Franz Scheikl Steig https://plus.google.com/u/0/photos/116584460396725912260/album/6342524275130606753?authkey=CKLykM2OkaPKuwE I przepiękną prawie 400m ścianę Hans von HeidSteig https://plus.google.com/u/0/photos/116584460396725912260/album/6348708811591472849?authkey=CMf9r-nA94_stwE A dla osób wybierających się na jesień/wiosne na Teneryfe polecam wyjść ze strefy komfortu i odwiedzić Pico del Teide 3710m, ale nie jak większość kolejką tylko "z buta" :). Info dla zainteresowanych jeżeli nie macie przepustki wejścia na "krater", to wyjdźcie w nocy (my startowaliśmy o 3 w nocy z parkingu) i przejdziecie przed 9 rano przez bramkę strażnik pojawia się o tej godzinie. Zwiedziliśmy wyspę wzdłuż i wszerz, w 11dni przejechaliśmy ponad 1800km, loty można poszukać w cenie 300-400zł/os/dwie strony https://plus.google.com/u/0/photos/116584460396725912260/album/6359074437600578049?authkey=COHUgeGls7yxGA Pozdrawiam Tomek Edytowane 26 Grudzień 2016 przez MajorSki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 26 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2016 Pięknie! dzięki Tomek za kolejne niesamowite miejsca i inspiracje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 11 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2020 "Szlak piwny". https://drive.google.com/file/d/1u3fUu-hYu-Run4OL6jGk8jviYJQGLGPS/view Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 3 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2021 Kolejny szlak w Górach Świętokrzyskich zaliczony dzisiaj Bukowa Góra - trzecie wzniesienie powyższych. Zapraszam do nowego wpisu na moim blogu, pod poniższym linkiem: https://www.skionline.pl/forum/blogs/entry/89-bukowa-góra-484-m-npm-trzecia-w-górach-świętokrzyskich/ Pozdawiam marboru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 6 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2021 Kolejna, dzisiejsza wędrówka po Górach Świętokrzyskich Tym razem odwiedziliśmy sanktuarium kultu Wiślan...oraz Pałac, z pewną historią... Zapraszam do nowego wpisu na moim blogu, pod poniższym linkiem: Pogańska Góra Dobrzeszowska - 365 m npm, ruiny pałacu Hugo Kołłątaja. - Nogi bolo - skionline.pl - forum narciarskie Pozdrawiam marboru 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2021 Cześć Jak zwykle super wycieczka. Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich/nowych uczestników. Rybelek z bratem na dzisiaj wymyślił taki temat: Zdjęcia robione zegarkiem niestety. Ale fajna sprawa. Pozdrowienia serdeczne 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 6 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2021 2 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Jak zwykle super wycieczka. Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich/nowych uczestników. Rybelek z bratem na dzisiaj wymyślił taki temat: Zdjęcia robione zegarkiem niestety. Ale fajna sprawa. Pozdrowienia serdeczne Co to, to nie! Ale szczerze podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 7 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2021 10 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Jak zwykle super wycieczka. Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich/nowych uczestników. Rybelek z bratem na dzisiaj wymyślił taki temat: Zdjęcia robione zegarkiem niestety. Ale fajna sprawa. Pozdrowienia serdeczne to nie ma w Polsce zakazu kąpieli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2021 10 godzin temu, tanova napisał: Co to, to nie! Ale szczerze podziwiam. Cześć Miałem pilnować samochodów ale wlazłem bez problemu. Wiesz, coś się ciekawego dzieje i podobno bardzo zdrowe. Jutro jedziemy za Suwałki i Rybelek już szuka akwenu a ja przerażony. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 7 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2021 (edytowane) Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Miałem pilnować samochodów ale wlazłem bez problemu. Wiesz, coś się ciekawego dzieje i podobno bardzo zdrowe. Jutro jedziemy za Suwałki i Rybelek już szuka akwenu a ja przerażony. Pozdrowienia Ja niespecjalnie jestem kąpielowa, nawet w lecie, a co dopiero w zimie. W razie czego mogę popilnować samochodów i odzieży. Jak się ma żonę Rybelka, to - jak samo imię sugeruje - nie należy się dziwić, że ją ciągnie do wody, nawet lodowatej. Edytowane 7 Styczeń 2021 przez tanova Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 10 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2021 Jak się nie ma co się lubi (narty), to się lubi, co się ma. Dzisiaj zimowo powędrowałam przez Wzgórza Bukowe. Zapraszam do lektury wpisu na blogu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 O proszę, piękna wycieczka @tanova W sobotę też pospacerowałem i też jeziorko było🙂 Startuje z Czarnych Jeziorek, nieopodal Janowa w Mazowieckim Parku Krajobrazowym - celem są bunkry/schrony położone przy czerwonym szlaku i jeziorko Torfy w rezerwacie przyrody "Na Torfach". Czarne jeziorka Na niebieskim szlaku borów nadwiślańskich. Po około 2 km odbijamy ze szlaku na północ w kierunku bunkrów, droga prosta jak strzała Czasem przecinam szutrowe autostrady - idealne na gravel co pokazuje napotkany mały peleton. Jeszcze chwilę muszę poczekać:-) Każda prosta kiedyś się kończy, wchodzę na czerwony szlak, który za chwile doprowadza mnie do dwóch bunkrów, a właściwie schronów. Schron pierwszy. Drugi schron znacznie bardziej reprezetntacyjny. Dalej szlakiem czarnym kieruje się do rezerwatu "Na Torfach" i uroczego jeziorka Torfy Plan miałem taki, aby okrążyć jeziorko i dobić do niebieskiego szlaku, którym doszedłbym do samochodu, niestety w pewnej chwili drogę zagrodził mi strumień. Mimo położonych kłód (śliskie jak cholera) wolałem nie ryzykować i zdecydowałem się zawrócić. W końcu dotarłem ponownie do niebieskiego szlaku i nim już spokojnie doszedłem do samochodu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 Cześć Że też Ci się chciało tyle łazić... Cały ten obszar - praktycznie od linii Pilawa-Osieck to moje tereny rowerowe i... tak jak rowerem to z przyjemnością tak piechotą... My byliśmy w weekend za Suwałkami - na E od jez Hańcza. Też łaziliśmy trochę bo Rybelek oświrował na punkcie tego morsowania. Taktykę aby mu to wybić z głowy przyjęliśmy następującą: Spacer nad jezioro Szurpiły Jacek (który praktycznie jest miejscowy) poprowadził w taki sposób, że jak doszliśmy to już wszyscy (a przede wszystkim Rybelek) solidnie zmarzli więc ustalono, że pojedziemy w niedzielę samochodami ale... znaliśmy prognozy i wiedzieliśmy, że w niedzielę jeziora będą już skute lodem co też się stało a koledzy przezornie powyrzucali z bagażników siekiery i szpadle. Dzięki tej taktyce żyjemy. W każdym razie na NE fajna zima. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 3 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Że też Ci się chciało tyle łazić... Ano wiesz, jak się nie ma co się lubi...:-) Na rower jeszcze nie mogę, a że lubię las i świeże powietrze to chociaż tyle mogę skorzystać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 Cześć No ja raczej stałem się takim krótkodystansowym piechurem - po prostu 10km maks i mnie coś tam boli a na rowerze nic stąd wybór. A na rower już chyba z wiosną siadasz? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 Co do długości spacerów to widzę, że im ciekawsza/urozmaicona trasa tym mniej mnie wszystko boli:-) A na rower planuję przełom lutego/marca jak pogoda pozwoli - generalnie rehabilitant powiedział, co by za bardzo nie przemrażać tego uda, więc wolałbym ruszać przy plusowych temperaturach. No i z żoną jeszcze trochę napięta sytuacja, ale Ona wie, że z roweru nie jestem w stanie zrezygnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi