MOSTOSTAL Napisano 24 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2015 Jaki fajny Alpenklab... ;-) http://gesh.info/webcam Wciąż wszystko na chodzie, no ale to głębokaja Syberia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 24 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2015 (edytowane) Jak kiedyś na Pilsku. Mają dwa rodzaje karnetów, zwykłe i VIP. W związku z tym i dodatkowe bramki, gdzie VIP przechodzi "biez oczieriedi"- znaczy się bez kolejki. Zwykły dzienny karnet kosztuje 1100 rubli a VIP 2800. Różnica w cenie o czymś mówi. ( Na Pilsku robili jedynie 2 dziurki w karnecie przy przejściu bez kolejki). Aha, pobyt za dobę w Złotym Hotelu kosztuje od 35000 rubli do 45000 rubli za dobę dla 2 osób. Wszystko to nie zmienia jednak faktu, że chętnie z Johnym, marboru, KP, artixem, no i innymi miłymi forumowiczami, bym tam pojeżdził.:smile: Edytowane 24 Kwiecień 2015 przez Bumer 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 24 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2015 To ja się też piszę do Was na wyjazd... "U mienia russkij jazyk sawsiom haroszyj... " to się mogę przydać... ;-) Tak sobie w ogóle przeglądam te postsowieckie "gornolyżnyje kurorty" to powiem, że sporo tam skansenu ale czasem micha opada jak sobie budują. Góry w każdym razie "pierwyj kłass". Mają po czym jeździć. Wszawobrodych mają w trąbce od orczyka... ;-) W końcu kto im zabroni.. Putin narty lubi i jest git. Trochę tylko strach taki kawał jechać autem. Trzeba by jakiś stary ruski dupowóz zakupić. Busik UAZ, najlepiej, taki jak w Szczyrku czasem stoi w Czyrnej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 24 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2015 (edytowane) ...a ja 1go czerwca jadę autem do Mongolii ,a więc spory kawał Rosji;sprawdzałem,czy po drodze da się gdzieś stanąć i pojeździć,ale wygląda ,że w czerwcu to nawet tam jest już po sezonie... A szkoda,bo będę jechał przez Nowosybirsk,Krasnojarsk i Irkuck... Edytowane 24 Kwiecień 2015 przez lski@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 24 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2015 Żeby tam się dostać trzeba najpierw polecieć do Moskwy. Dalej z Moskwy polecieć do Nowokużniecka lub Nowosybirska. Stamtąd autobusem lub samochodem 8-9 godzin jazdy na miejsce. Teraz koszty. Lot do Moskwy to 400zł, z Moskwy do Nowokuzniecka- 7000 rubli, to jest ponad 500 zł, potem jeszcze autobus 1700 rubli ( w dwie strony- w jedną 1200)- 125 zł. ( jak jest -40 stopni- cena wyzsza o 50%, jak jest ponizej -30, drożej tylko o 10%) :eek: Reasumujac ponad 1000zł w jedną stronę. Średnia cena za kwaterę dla 2 osób to 1700 rubli za dobę- 125 zł. Za tydzień wyjdzie 875 zł. Do tego karnety, najlepiej VIP żeby nie stać w kolejkach.... Coś mi się wydaje, że nijak to się ma do wyjazdy w Alpy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 24 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2015 (edytowane) Zbadam osobiście,czy dobrze liczysz...Może autem wyjdzie mi coś taniej... Edytowane 25 Kwiecień 2015 przez lski@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 24 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2015 Jak takie zimy jak poprzednia dalej będą w Europie to tamte rejony będą chyba jedyną sensowną destynacją... ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 25 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2015 [video=youtube;dGs8iVdQ19g] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 25 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2015 Tym spotem mnie przekonałeś,że muszę tam wstąpić koniecznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 25 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2015 [video=youtube;dGs8iVdQ19g] @zaruski w wielu dyskusjach ze mną używał pozamerytorycznych argumentów, wręcz manipulował aby przekonać do swojej myśli. Nic nowego i tym razem nie objawił!:smile: Jadę, bez względu na koszty jadę! :smile: Co, zbieramy ekipę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 25 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2015 Zbadam w czerwcu i jeśli to tak wygląda naprawdę,jestem chętny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi