Akartman Napisano 21 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2015 Witam bardzo serdecznie Wszystkich uczestników tego forum. Mam na imię Romek. Mieszkam w Sosnowcu. Mam 51 lat i nie mam lewej ręki tak od 30 lat. Na nartach zaczynałem jeździć 35 lat temu w Szczyrku w czasach jego świetności. Po wypadku w kopalni, na nartach Blizzardach z wiązaniami Marker M-40 uczyłem się zjeżdżać na stokach Szczyrku i Pilska. Po 20 letniej przerwie od trzech sezonów jeżdżę w góry systematycznie w miarę możliwości na Słowację: Wielka Racza (poprzedni sezon), Kubinska Hola-6, Chopok-1 Kasprowy Wierch -1 ten sezon Mój sposób jeżdżenia to wyjeździć jak największą ilość km aż będę miał dość 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 21 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2015 Witaj Romek!!! Markery M-40 marzenie wielu narciarzy. Mnie osobiście nie dane było zjeżdżać na nartach wyposażonych w ten model Markerów. Szkoda już ich chyba nie spróbuję. Cieszę się, że znowu nartujesz.:happy: Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 21 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2015 Witaj i miłego pobytu na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 21 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2015 Witaj Romek!!! Markery M-40 marzenie wielu narciarzy. Mnie osobiście nie dane było zjeżdżać na nartach wyposażonych w ten model Markerów. Szkoda już ich chyba nie spróbuję. Cieszę się, że znowu nartujesz.:happy: Pozdrawiam!!! Witaj Romek i bierz się za pisanie!:smile: @marionen, może mógłbym osłodzić Ci nieco los. Co prawda nie mam juz tych wiazań, ale gdzieś w garażu mam chyba jeszcze pudełko po nich w którym trzymam jakieś śrubki!:smile: Pudełko było solidne! Miałem takie wiązania kupione w Czechosłowacji. Zamontowałem do nart Sulov, a potem do Kastle. Były lepsze od Polsport 130, że o Beta 2 juz nie wspomnę! Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonsz_18 Napisano 21 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2015 Witaj ! życzę wielu mile spędzonych godzin na forum :proud: uważaj, wciąga! :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 21 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2015 Niech moc będzie z Tobą. Najbardziej zimą :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 21 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2015 Witaj :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 21 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2015 Witaj Romku ! fajnie ,że potrafiłeś powrócić do narciarstwa i czekamy na Twoje spostrzeżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 21 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2015 Witaj w narciarskiej rodzinie! :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 21 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2015 Cześć Romek - fajnie, że się pojawiłeś u nas :cheerful: Witaj :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Witaj Romek i bierz się za pisanie!:smile: @marionen, może mógłbym osłodzić Ci nieco los. Co prawda nie mam juz tych wiazań, ale gdzieś w garażu mam chyba jeszcze pudełko po nich w którym trzymam jakieś śrubki!:smile: Pudełko było solidne! Miałem takie wiązania kupione w Czechosłowacji. Zamontowałem do nart Sulov, a potem do Kastle. Były lepsze od Polsport 130, że o Beta 2 juz nie wspomnę! Pozdrawiam! Dzięki pudełko się przyda. Zrobię sobie z nim zdjęcie. Solidne na pewno ale też zapewne duże okrutnie. Jak pamiętam tylna skrzynka Markerów M-40 była wielka. Ja przynajmniej nie widziałem większych wiązań. Na Sulovach też zjeżdżałem. Miałem w nich zamontowane wiązania Nevada. były protoplastami dla naszych wiązań Beta, które jota w jotę były zerżnięte z Nevad. Co do Markerów to pierwsze miałem Junior Rotamat 75. Później zjeżdżałem na Markerach M-35. Kupiłem je na targu od Rosjan. Na pudełku było zdiełano w USSR. Cena była super choć nie pamiętam ile za nie dałem. Używałem ich ponad 10 lat i nigdy mnie nie zawiodły. Nie wszystko co ruskie jest do bani ale może to pudełko było tylko ruskie a zawartość niemiecka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Mój sposób jeżdżenia to wyjeździć jak największą ilość km aż będę miał dość Bardzo słuszne podejście! :applause: Witaj na Forum! :cheerful: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akartman Napisano 23 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Wielkie dzięki Wszystkim za życzliwe przyjęcie do grona forumowiczów :happy: Pewnie potrwa zanim opanuję poprawne dodawanie postów z cytatami lub ze zdjęciami ale będę się starał. Co do Markerów i nart ciągle stoją w piwnicy, miały swój krótki come back 3 zimy temu na Górce Środulskiej lecz fajnie zjeżdżało się na nich tylko na krechę :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 24 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2015 Witaj i dawaj fotę z tymi sztachetami :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akartman Napisano 26 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2015 Możecie się śmiać :biggrin: ale że to Markery tego byłem pewny tylko skleroza po latach cyferki pozamieniała :stupid: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 30 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2015 Witaj Romek krajanie. Też miałem Sulovy i Markery ale M26 później chyba takie jak te twoje, bo M26 były juniorskie do jakiegoś limitu wagowego. Tapatalkiem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 30 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2015 Możecie się śmiać :biggrin: ale że to Markery tego byłem pewny tylko skleroza po latach cyferki pozamieniała :stupid: [ATTACH=CONFIG]22615[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]22616[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]22617[/ATTACH] Miałem kiedyś takie Blizzardy Firebird!!!! Mój Boże, jakiż to był wtedy wypas... Aż łza się w oku kręci... :smile: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akartman Napisano 2 Maj 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2015 Witaj Romek krajanie. Też miałem Sulovy i Markery ale M26 później chyba takie jak te twoje, bo M26 były juniorskie do jakiegoś limitu wagowego. ;)TapatalkiemWitam :cheerful: Swoją przygodę z nartami na "poważnie" zaczynałem 1985 r. od nart "Polsport" chyba Compact dł. 175 cm i wiązań Marker M36 oraz butów Lange Zt których z zadowoleniem używam nadal pomimo małego feleru :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akartman Napisano 2 Maj 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2015 Miałem kiedyś takie Blizzardy Firebird!!!! Mój Boże, jakiż to był wtedy wypas... Aż łza się w oku kręci... :smile: Wypas był ale przy zakupie (a w tamtych czasach brało się co było) przesadziłem z długością i 195 cm powodowało że narty jechały jak chciały :sorrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 6 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2015 Hejka! Narty też takie miałem, ale bez wiązań. Kupione przez kolegę w sklepie za firankami dla szachtiorów. Sic! Takie kiedyś były handle. Miałeś kumpla lub górnika w rodzinie, to miałeś narty, buty itp. Mnie na wiązania brakło na tzw. książeczce, więc miałem same sztachety. Potem dostałem Epoxy z wiązaniami z PZN, narty poszły bez ryski do ludności. Takie to były czasy! Witaj sąsiedzie zza Brynicy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi