johnny_narciarz Napisano 19 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 Dziś razem z Andy-w,jego synami i jedną perełką, udaliśmy się do naszej ulubionej miejscówki.Wyjazd z B-B 7.00,droga bez przygód,samochodów mało.Tuż przed granicą pierwsze ślady zimy - lekko oprószone drzewa.Za to pogoda zapowiada się wyśmienicie.Na parking docieramy tuż przed 9.Jest trochę chmur,ale nic wielkiego.Temperatura na lekkim minusie,za to jest małe zaskoczenie,bo dosypało kilka cm świeżego śniegu.Dokładnie to trasa została wyratrakowana i na to dosypało od 5 do ok. 10 cm.Zarąbiście! Jak w środku zimy! Bierzemy karnet 4 godziny,jednak tu niemiłe zaskoczenie: nie ma żadnych wiosennych promocji,cennik jak w środku sezonu!Cóż,przebolałem te 19 ojro,ale to trochę dużo jak na 4 godziny jazdy.Czas ruszać na Bublinki. Po drodze zwróciłem uwagę na taki żleb ze strumieniem.Szli tam jacyś skitourowcy. Jedno,na co zwróciłem uwagę,to to,że Bublinki jeździły z pełną prędkością,co nie jest takie oczywiste w "naszych rejonach".Kanapa jest też podgrzewana,dupka nie zmarznie.No to teraz jest tu wypas! Dobrze,że to już po sezonie dla dużej większości,bo teraz jest puściuteńko,a warunki jak w środku sezonu! Obie trasy dostępne na pełnej szerokości,a na początku zakładaliśmy pierwsze ślady na tej z boku.Fajnie tak w świeżym puchu pośmigać. Na głównej trasie dość szybko śnieg został ubity,ale jest równo i dobrze.Da się zasuwać. Czasami chmury się rozchodzą i zaczynają się piękne widoki.Między innymi za to lubię to miejsce.Ciekaw jestem co oni dalej planują w tym miejscu,bo przy dwóch chodzących krzesełkach i pełnej frekwencji,trasy muszą być przeciążone... 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 (edytowane) cz.2 Żeby nie było wszystko takie pięknie,to niestety po ok. 1,5 godz. nagle kanapa stanęła.My byliśmy tuż przy górnej stacji.Po jakiejś chwili,usłyszeliśmy komunikat,żeby zachować spokój,za 5 min. ruszą ponownie. Tak się stało.My zsiedliśmy,ale kanapa znów stanęła.Cóż,mamy teraz całą trasę dla siebie. :proud: Niestety Bublinki stanęły na dłużej,bo jak się później dowiedzieliśmy,przez jakiś kawałek lodu,został uszkodzony czujnik przy przedostatnim słupie.Zrobiliśmy pit-stop,ale awarię szybko usunęli.Za to wszystkim przedłużyli czas jazdy o godzinę.Dalej to już tylko przyjemna jazda,w dobrych warunkach i przy minimalnej frekwencji. Dobrze mówił MajorSki - sezon tourowy w pełni! Dziś zapaleńców było co najmniej tyle,co jeżdżących na wyciągu.Oczywiście ciągnęli wyżej niż kończy się trasa. Gdyby ktoś się jednak rozmaślił,to na miejscu czeka ratownik: Super dzień! Mam wrażenie,że to jest niekończący się sezon narciarski! Warunki wciąż bardziej zimowe niż wiosenne. Ciekawe jak długo to jeszcze potrwa? :proud: PS.Pozdrowienia dla chłopaków ze Szczyrku!!! Edytowane 19 Kwiecień 2015 przez johnny_narciarz 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 19 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 A warunki jak w środku sezonu! Dlatego cena jest jak w środku sezonu :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 19 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 Ja celowałem dzisiaj właśnie w Rohacze , ale niestety nie udało się :sorrow: . Nosiło mnie jednak i wylądowałem na turach gdzie indziej:smile: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 Dlatego cena jest jak w środku sezonu :wink: To samo pomyślałem... :wink: Jak tylko warunki pogodowe i śniegowe się poprawiły we Wiśle,ze strony Soszowa natychmiast zniknęła informacja o promocyjnych karnetach! Żeby promocję zakończyli,to rozumiem,ale wykasować info i rżnąć głupa,to już nie fajne! Ale to było na Soszowie... Ja celowałem dzisiaj właśnie w Rohacze , ale niestety nie udało się :sorrow: . Nosiło mnie jednak i wylądowałem na turach gdzie indziej:smile: . Szkoda,bo kto mnie tam zabrał po raz pierwszy? :wink: Fajnie by było Cię tam spotkać! :cheerful: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 19 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 Szkoda,bo kto mnie tam zabrał po raz pierwszy? :wink: ehh , kiedy to było ? :smile: Fajnie by było Cię tam spotkać! :cheerful: a spotkać się zawsze przyjemnie , jak nie w tym , to musowo w przyszłym sezonie :happy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 19 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 Brawo Maciek,szacuneczek :smile: Świetna relacja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 ehh , kiedy to było ? :smile: a spotkać się zawsze przyjemnie , jak nie w tym , to musowo w przyszłym sezonie :happy: Sam nie pamiętam kiedy,ale pamiętam ten wyjazd. Miałem jechać na Mosornego,ale mnie namówiliście i przechwyciliście z Rafałem (Nurkiem) w Żywcu... Ech,jak to dobrze się wspomina... :cheerful: Jak coś,to ja jeszcze planuję Chopok na przyszły weekend,lub coś bliższego.Na majówkę pewnie Kasprowy,ale nie wiem czy na turach się nie skończy.Jak coś,sezon w pełni! : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 Będą czynne Rohacze w przyszły weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 20 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 Będą czynne Rohacze w przyszły weekend Myślę, ze będą, bo śniegu tam jeszcze sporo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 Człowiek tu na nizinach się męczy, a Szlachta sobie używa... ...pozytywnie zazdroszczę sił i determinacji do jazdy! Ja teraz trochę inną jazdę mam - też pozytywną...ale o tym wiesz Dzięki za relację! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 27 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 (edytowane) Majówka na Rohacach Właśnie przeczytałem,że Rohace mają chodzić w weekend majowy!!! :applause: No to nie wiem,czy tam nie pojadę na majówkę... : Edytowane 27 Kwiecień 2015 przez johnny_narciarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Ja bym się nawet wybrał, bo Kasprowy mi się trochę ostatnio przejadł, ino auta brak... może ktoś z Krk by jechał? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Właśnie przeczytałem,że Rohace mają chodzić w weekend majowy!!! :applause: No to nie wiem,czy tam nie pojadę na majówkę... : Nooo i właśnie odkręciłem bazę pod boxa! no bo miał być koniec a Ty mi tu takie... zadałeś? Kurde kto wie... może się skusze :stupid: ale jak juz to tylko 2.05 bo ma być japońska pogoda "jako tako" :biggrin: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 28 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2015 Właśnie przeczytałem,że Rohace mają chodzić w weekend majowy!!! :applause: No to nie wiem,czy tam nie pojadę na majówkę... : No to może uda nam się w końcu spotkać , bo też Rohacze chodzą mi po głowie :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 28 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2015 No proszę no to może i ja bym się wybrał w sobotę, koło czwartku piątku będę wiedział czy jakaś wspinaczka się nie szykuje choć w sobotę chodzą mi po głowie Rysy tylko ta pogoda niepewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 28 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2015 Nie wiem jak z sobotą u mnie,rano może być problem,najwyżej pojadę na popołudnie. Niedziela cała dla mnie! Na Kasprowym już zamknęli Goryczkową,więc chyba lepsze (i tańsze) będą Rohace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 28 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2015 No to ja też bym był :smile: sobota lub niedziela zależy od pogody... Pozdr.Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2015 Nooo jak ta prognoza się sprawdzi (aktualna) to ja odpuszczam! PS. prognoza na Zuberec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973 Napisano 29 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2015 widać że w nocy trochę przymroziło oraz przyprószyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 30 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2015 Ja się przymierzam do niedzieli, poranne 4 godzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 30 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2015 jestem tam jutro ( tak na 95% :wink: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 30 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2015 Jutro jestem w... Przemyślu... :stupid: : :sorrow: Sobota: Rohace :angel: Niedziela: Rohace lub Kasprowy (pogoda zdecyduję) :angel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 30 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2015 Ja jadę na Oravice w niedziele, ale pod stokiem - basen i słowackie knedliczki. A wy chyba już chyba wszyscy jedziecie, bo na Żywiecczyźnie teraz się jeździć nie da, korki w kierunku Słowacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2015 ale widzicie prognozy...? piątek, sobota pada! w niedziele z rana niby spoko. Ja chyba odpuszczam... ale? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi