johnny_narciarz Napisano 23 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 To co? Majówka na Chopoku? Prognozują jakieś ochłodzenie,więc wystarczy dośnieżyć i tak do czerwca... :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 No dzięki Panowie za opisy i fotki! Ja na 88 jeżdżę już od 3 miesięcy :biggrin: a w piątek jestem umówiony na kupno K2 - 118 :stupid: i mam nadzieje że je wypróbuje :biggrin: A majówka jak tylko będą jeździć to na 100% Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Hej... a może na Dzień Dziecka się też umówmy :biggrin: :stupid: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Na Chopoku odpalili naśnieżanie Zaraz, zaraz! Czy to Lućky? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Zaraz, zaraz! Czy to Lućky? Tak. Zrobili mi prysznic . Pewnie coś sprawdzali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 i to jest aktualna, piękna, wiosenna prognoza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Wszyscy narciarze kwiatki sadzą? hej co z wami... jeździmy... jeździmy... dopóki śnieg! to walczymy! czy nie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 23 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Wszyscy narciarze kwiatki sadzą? hej co z wami... jeździmy... jeździmy... dopóki śnieg! to walczymy! czy nie : Jasiek,o tej porze roku Forum zazwyczaj już zamiera... Tak jest co roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Wszyscy narciarze kwiatki sadzą? hej co z wami... jeździmy... jeździmy... dopóki śnieg! to walczymy! czy nie : Taa ...walczę z robotą. : Chyba zakończyłem sezon. W ten weekend nie mam szans. Jak będą jeszcze jeździli to spróbuję next week... ale dzięki za pamięć i za zdjęcia ... wiecie jak dobić człowieka w robocie :sorrow: pozdr.Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 wiecie jak dobić człowieka w robocie :sorrow: pozdr.Torres wypijemy browara za Twoje zdrowie :applause: Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 (edytowane) Jasiek,o tej porze roku Forum zazwyczaj już zamiera... Tak jest co roku. widzę NARCIARZE!!! :applause: :applause: :applause: PS. teraz właśnie na stokach poznajesz kto jest PRAWDZIWYM narciarzem a kto OGRODNIKIEM jeżdżącym na nartach! PS2. sory żona tez mnie dziś zmusiła żeby posprzątać liście z listopada... ale jutro jedzie ze mną do krainy śniegu :biggrin: Edytowane 23 Kwiecień 2015 przez Gość PS2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 24 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2015 Wiosna - wiosna - wiosna ahhh to ty! fotka z kamerki z dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 24 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2015 Spokojnie,jutro będzie obszerna fotorelacja... : Jak na razie,prognozy są dość optymistyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2015 Maciek nie obijaj się... :wink: dzięki za miłe towarzystwo i fajne LYŻOVANIE miło było :biggrin: i fajnie było poznać! Relacja będzie... spokojnie Johnny wszystko opisze i zaprezentuje na pewno lepiej ode mnie! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 25 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2015 (edytowane) Dziś lampa Spokojnie,jestem! Ostatnio często wcześnie idę spać,żeby bez przeszkód wcześniej być na nogach.Dziś pobudka o 5.00 i po krótkich przygotowaniach jestem w aucie.Na wszelki wypadek zabieram K2 Rictor i K2 Hellbent.W Bestwinie świta,ale ja już w drodzę.Skoro JC mówi,że na Chopok ma 2,5 godz,to też taki czas przyjąłem,choć znam realia... Rano na drogach pustki,ale to norma o tej porze,zarówno godzinowej,jak i choćby roku.Szybko docieram do Korbielowa i dalej na Słowację.Dziś przejrzystość powietrza spora,więc tuż po przekroczeniu granicy ukazuję się piękna panorama Tatr.Ładnie to wygląda,kiedy podczas drogi widzimy non stop coś takiego: Drogi puste,więc szybo docieram na miejsce.Dokładnie to w... 2,5 godziny! Tak jak pisał JC,tylko,że zgodnie z przepisami jechałem chyba tylko na fullwypasówcę... Nic nie sugeruję... Wydawało mi się,a może tak przeczytałem,że ruszają o ósmej,ale tu pierwszy Zonk - znów jestem na miejscu zbyt wcześniej.Ale co tam,przynajmniej znów mam sporo czasu na spenetrowanie okolicy.No to co?Trza by jakieś fotki zrobić? Niestety,podobnie jak w SzCyrku,jak napisali,że ruszają 8.30,tak też,z dokładnością chirurga,zrobili... Ruszam w sporym tłumie,bo wszyscy czekają,ale bez żadnej ekstermy.Najgorsze jest chyba to krzesło na Lukovej,bo tam zawsze pizga!Ale krzesło za mną,a ja cisnę pod gondolę.Ledwie pierwszy przejazd,a już widzę jak tłum rozkopuję trasę.Za drugim razem już będą dość spore muldy - taki urok obleganej stacji.W tym czasie kontaktuję się z Jaśkiem,który ciśnie na południe.Skoro tak,to ja też.Tam też się odnajdziemy.Najpierw jednak lustracja północy... Warunki ok,ale mgła w początkowej części przeszkadza.Na pogodę jednak nie ma rady,trza sobie radzić... Kiedy ruszam na południe,mgła jest jeszcze większa.Wjeżdżam na moją ulubioną czarnulkę 33a,a tam mgła niemal do samego dołu!Wcale mnie nie dziwi,że tu pusto.Kto by się pchał w takie miejsce,kiedy na północy świeci słońce? GÓRY!!! W tym czasie kontaktuję się z Jaśkiem,który jest tuż przede mną.To znaczy dwie gondolki przede mną.Chwilę później się,a raczej Jasiek mnie odnajduję.Od tego momentu jeździmy razem.Ponieważ południe za mgłą,choć tu warunki najlepsze,kierujemy się na północ.Jest choć słońce.Testujemy czerwoną pod gondolką,ale tu fale osiągają wysokość sztormu na morzu... Dużo lepiej jest na czarnej obok. Edytowane 26 Kwiecień 2015 przez johnny_narciarz 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 25 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2015 (edytowane) Chopok cz.2 Stoki dość szybko puszczają,więc decydujemy się przetestowć czarną,która już chyba zamknięta,ale wciąż przejezdna.Okazuję się,że to super opcja! Warun na niej dużo lepszy,jak na głównej trasie.Tu też robimy kilka zjazdów.Później będzie już tylko pit stop... Po przerwie na pifku,ruszamy ponownie do boju.Spostrzegamy,że mgła całkiem zniknęła,więc uderzamy na południe.Tam kilka zjazdów czarną 33a i raz czerwoną 35,a właściwie jej fragmentem.Czarna 32a nas kusiła,ale odpuściliśmy... To znaczy ja tylko teraz.Dalej przenosimy się na północ i testujemy: czerwoną 11a - jeszcze da się - i dalej powrót pod gondolę trawersem 2a,można było też 5a zaliczyć,czerwoną 1abc,2,czarną 7.Jak widać jeszcze jest dość sporo opcji.Acha,jakby się uprzeć,można było zaliczyć jeszcze po południowej stronie czerwoną 31,ale tą sobie odpuściliśmy. Przy okazji wizyty po południowej stronie,sprawdziłem na sobie jak umiejscowić w kieszeni gondoli szerokie narty twin tip. Otóż są dwie szersze kieszenie i bez problemu wchodzą,a mam K2 Hellbent.Wkładamy je pojedynczo. Ponieważ stoki szybko puszczają,to My się dostosowujemy: Czarna 33a - tutaj jeszcze fajny warun Start na czerwoną 11a,a właściwie takie spojrzenie za siebie... Dalej z czerwonej 11a na niebieską 5a. Najlepszą opcją jest jednak trasa,która jest już zamknięta,ale wciąż przejezdna - 32a.Za pierwszym razem,jak pisałem,nie zdecydowaliśmy się ją zaliczyć.Jednak mnie kusiło... Jasiek powalczył do 14 i pojechał do Tatralandi.Mnie męczyła ta trasa,więc ponownie na południe i dalej na czarną.Pierwszy przejazd asekuracyjny,ale drugi już z pełną przyjemnością.Trzeba jedynie uważać,bo słońce szybko wytapia i można nadziać się na skałę... i znów gondolka z czarnej 32a... Widoki z Chopoka i sama Rotunda Edytowane 26 Kwiecień 2015 przez johnny_narciarz 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 25 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2015 (edytowane) chopok cz.3 Jasiek,dzięki za wspólne nartowanie,miło było poznać! Do następnego! :wink: Jakoś weny mi brak,może zmęczenie? Czerwona 2 - z rana pięknie błyszczała... Czarna 33a W drodze na czerwoną 35 W drodzę powrotnej - Namestowo Piękny dzień,piękna pogoda i super towarzystwo Jaśka! Na koniec dodam,że załapałem się na ostatnią gondolę - Funitela.Kiedy wchodziłem do budynku,pan z obsługi zamykał drzwi.Zaczekał jedynie na mnie.Odbiłem karnet punkt 16.00! Kiedy dojechałem na górę,gondola stanęła. Edytowane 26 Kwiecień 2015 przez johnny_narciarz 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 25 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2015 Wow! 32(a) przejezdna! Nawet jak byłem tam w połowie lutego, to były przetarcia. Widzę, że jechaliście górnym FIS-em. Potem pewnie 2a - jest tam jeszcze śnieg? :eek: Zazwyczaj przetarcia pojawiają się na tym ostrym zakręcie. Nie kusiło Was, żeby zjechać na Srdiećko 31? :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 25 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2015 Johnny ta czerwona przy biedronce wyszla strasznie stroma na fotce a w rzeczywistosci to bardzo fajna trasa Pozdrawiam Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2015 Uzupełniłem i uporządkowałem relację,bo niektóre zdjęcia się powtarzały,a innych w ogóle nie dodałem.Teraz powinno być ok. :wink: Nie kusiło Was, żeby zjechać na Srdiećko 31? :wink: Kusiło... ale z góry wyglądało,że chyba zbyt mało śniegu.Ale kto wie... : Johnny ta czerwona przy biedronce wyszla strasznie stroma na fotce a w rzeczywistosci to bardzo fajna trasa Pozdrawiam Tomek To prawda.Podobnie jest z tymi czarnymi - trochę "przeszacowany" ten kolor. :proud: Również pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 26 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2015 Narta Iron Maiden, jak dla mnie rewelacja Dzięki Maciek za relację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2015 Narta Iron Maiden, jak dla mnie rewelacja Dzięki Maciek za relację. K2 Hellbent też jest rewelacyjna! Nawet na twardym jedzie się super,mimo szerokości. Chyba nigdy jej nie sprzedam! :proud: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 26 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2015 Johnny, byłeś dzisiaj na Pilsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2015 Johnny, byłeś dzisiaj na Pilsku? Tak,relacja już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2015 Dzisiaj od rana miękko (nawet na szczycie) po 4 zjazdach założyłem "nowe lacie K2" i dało radę! Jak ktoś wybiera się na Chopka to karnety działają do 30.04 (przynajmniej tak mówi obsługa... choć w infocentrum mówią że nie wiedzą) doradzam wziąć jak najszersze narty! dziś Ci na RACE'owych wymiękali o 10 - 11 :eek: ja moje 88 o 10 zamieniałem na 118. Od 11 na trasach gorzej jak poza (tylko poza trasami śnieg strasznie trzyma). Pozdrawiam. PS. Ja zakończyłem sezon :sorrow: w pięknej pogodzie i miłym towarzystwie :angel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi