johnny_narciarz Napisano 4 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2015 No to dziś mieliśmy podobne warunki,tylko ja miałem krótsze trasy... :sorrow: Ale powiem Ci,że chciałby na całe święta pojechać gdzieś tam na narty,a nie żreć,TV itp... :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 5 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2015 Dzisiaj rano okazało się że znowu posypało:biggrin: Z okna taki widok, to widok trasy i dolnej stacji gondoli Rote 8 ER, my jednak dzisiaj nie tu, a do Zauchensee, z tym że startujemy w górę z Flachauwinkl, bo nie ma sensu jechać do Zauchensee ponad 20 km, jak do Flachauwinkl jest 12 z czego połowa autostradą. Tak więc przed 9 meldujemy się w Flachauwinkl pod gondolą, wygląda jak by było zamknięte, nie ma tu jeszcze nikogo:applause: Może to z powodu świąt, a może też fakt że pogoda nie rozpieszcza, na górze mocno pada śnieg i jest zamglone. Są miejsca gdzie widoczność w miarę nieźle, ale są miejsca gdzie widoczność z kiepskiej zmienia się w żadną, no i to jest katastrofa dla każdego narciarza, bez względu na stopień posiadanych umiejętności, czy też sprzętu. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 5 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2015 Zamierzona i śwadoma próba opuszczenia trasy poza trasę zakończyła się... resetem:biggrin: i poszukiwaniem nart pod śniegiem, na szczęście zakończona powodzeniem. Czym bliżej południa pogoda poprawia się i zaczyna przebijać się słońce, są jednak nadal miejsca, gdzie nie widać nic i mocno sypie śnieg. Na pierwszym zdjęciu poniżej szczyt z którego co roku w styczniu Alpejki startują w zjeździe, miejsce to jest nie dostępne dla zwykłych narciarzy no chyba że ktoś wyjdzie tam o własnych siłach. Kiedy byłem tu ostatnio to zamiast tego 6 os cacka stało stare 2 osobowe krzesło, obok jest równie stara gondolka 4 os, dzisiaj wypatrzyłem że stoi on tam od 1987 roku, a radzi sobie nadal bardzo dobrze wywożąc narciarzy z Zauchensee na sam szczyt. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 5 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2015 Po południu trasy już mocno zdegradowane, przy czym śnieg który spadł w nocy jest bardzo suchy i w ogóle nie "wiąże" tak więc dla narciarzy którzy posiadają większe umiejętności jazda jest nadal przednia, jednak dla tych mniej wprawnych to prawdziwa katorga:eek: Ale też można znaleźć miejsca gdzie nadal jest równo jak na stole, są to zazwyczaj niebieskie trasy i położone na uboczu. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 5 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2015 Przecież to środek zimy . Tylko pozazdrościć warunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 5 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2015 Coś jeszcze chcecie wiedzieć? :biggrin: Gdzie można dostać taki strój Mountain Force? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 5 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2015 Gdzie można dostać taki strój Mountain Force? Ja kupowałem w sklepie internetowym w Moskwie:biggrin:, u nas w kraju na dzień dzisiejszy nie ma przedstawiciela, był w Zakopanym, ale się wycofali, tak że pozostaje Ci tylko internet i szukanie w sieci, jest tego pełno w sklepach w Solden np. tyle że ceny na półkach sklepowych zwalają z nóg:eek: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 5 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2015 Ja kupowałem w sklepie internetowym w Moskwie:biggrin:, u nas w kraju na dzień dzisiejszy nie ma przedstawiciela, był w Zakopanym, ale się wycofali, tak że pozostaje Ci tylko internet i szukanie w sieci, jest tego pełno w sklepach w Solden np. tyle że ceny na półkach sklepowych zwalają z nóg:eek: 3 lata temu kurtka 850 eu , spodnie 750 eu :stupid Przy takich cenach zrezygnowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 6 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2015 Dzisiaj taki zmowy lajcik, aż się rano wystraszyłem że nie będzie po czym jeździć:stupid: Plan był pojechać dzisiaj do ponownie do Flachauwinkl i tym razem pojeździć w ośrodku Flachawinkl-Kleinarl, ale prognozy pogody nie były optymistyczne, a z okna widzę że nad terenami narciarskimi górującymi nad Flachau i Wagrain nieśmiało, bo nieśmiało, ale jednak przebija się słońce, więc zmiana planów i jedziemy tu. Na górze jednak pada śnieg i to dość mocno, ale widoczność dość dobra, na tyle dobra że w zasadzie nie ogranicza możliwości rozwijania skrzydeł:angel: Tradycyjnie na rozgrzewkę trasa przy gondoli Rote 8 ER, dziś 4 razy:smile:. Trochę takich statystyk ale nie mieżonych z zegarmistrzowską dokładnością, jeden cykl, czy pętla na tej trasie to 26 min, zjazd w dół to ok 6 min. ciągłej jazdy raczej na gaz, ale bez parcia żeby jak najszybciej na dole, raczej to solidna jazda z wykorzystaniem całego potencjału tej trasy. Długość tej trasy to ponad 5 km. Po rozgrzewce, udajemy się do Wagrain trasą pod gondolą Flying Mozart, co ciekawe od tej strony nie sypie i wygląda że w nocy też nic nie nasypało. Wyjazd tą leciwą gondolką na górę i jazda do Flachau trasami pod krzesłami StarJet czyli końcówka to trasa pucharu świata gdzie co roku w styczniu alpejki startują w nocnym slalomie, tłumy o godzinie 11 pod krzesłem na dole porażają:stupid: 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 6 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2015 (edytowane) zdradź tajmnićę jak na to zarabiasz? Edytowane 6 Kwiecień 2015 przez andrzej1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 6 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2015 Pogoda dzisiaj jak w kwietniu, czyli kwiecień plecień, bo przeplata trochę zimy trochę lata, było słoneczko, a przechodziły takie 15 minutowe śnieżyce z bardzo intensywnym opadem śniegu. Na trasach też się tłumy straszliwe kłębiły:stupid: Takie ciekawe zdjęcie zrobione przez pomarańczowe szkło osłony krzesła StarJet 3 Po południu od szczytów już zaczynają się zbierać chmury i tuż przed 16 zaczyna się.... znowu sypie, tym razem już nie przestaje i wali śniegiem do tej pory aż miło:applause: 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 6 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2015 Celowe usuwanie postów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 6 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2015 Celowe usuwanie postów? A dziwisz się, jak zadajesz głupie pytania i nie miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 6 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2015 A dziwisz się, jak zadajesz głupie pytania i nie miejscu. Ty zawsze takie zadajesz, i boli jak Ciebie ktoś zapyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 6 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2015 Widzę,że pogodę macie jak w Beskidach - raz słońce,raz nawałnica śnieżna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 6 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2015 (edytowane) A dziwisz się, jak zadajesz głupie pytania i nie miejscu. Generalnie jesteś moderatorem i dyktujesz to wszystko Edytowane 6 Kwiecień 2015 przez andrzej1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 6 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2015 Widzę,że pogodę macie jak w Beskidach - raz słońce,raz nawałnica śnieżna. No to mnie akurat nie cieszy wcale że w Beskidach taka pogoda, ja to bym wolał żeby tam była pełna wiosna:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 6 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2015 Chuck Noris, obrońca forum - żal.pl tam możesz zostać moderatorem, lepiej napiszcie jak kontrolujecie to forum, ilu dobry ludzi dostało tu BANA dożywotniego za niewygoden dla Was pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 6 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2015 andrzej1982 pytania o to kto jak zarabia na życie nie są na miejscu na forum narciarskim i szkoda, że to do ciebie nie dociera i bezsensownie drążysz temat. Niestety wygląda na to, że albo jesteś sfrustrowany, albo niezdrowo ciekawski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 6 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2015 Warunki jak warunki najważniejsze , że widoczność w miarę jest. Byle w coś lub kogoś nie przydzwonić Ale te tłumy na trasach przez tyle dni to coś nie do przecenienia. Mi tego osobiście najbardziej zawsze brakuje. Dlatego zamiast w tłumie wolę w lesie zjeżdżać o ile warunki na to pozwalają. Naprawdę zazdroszczę takich warunków i oby tak zostało do końca wyjazdu!!! Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2015 Poranek 7 kwietnia w Wagrain:biggrin: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 7 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2015 Poranek 7 kwietnia w Wagrain:biggrin: Tyle śniegu pójdzie na zmarnowanie.: Za tydzień "alles Ski Amade geschlosen" :frown:: : :redface: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 7 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2015 No to mnie akurat nie cieszy wcale że w Beskidach taka pogoda, ja to bym wolał żeby tam była pełna wiosna:smile: Spoko,to tylko podczas Twojej nieobecności... Next week ma być +20 i słoneczko! :cheerful: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 7 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2015 SB zabrałeś na wyjazd jakieś szersze narty ? Bo aż grzechem byłoby w tych warunkach nie spróbować jakiegoś przywyciągowego freerajdu:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 7 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2015 Wszystko fajnie Sławek.... ale to odśnieżanie autka co rano musi być potwornie upierdliwe... pewnie nic nie odpocząłeś :stupid: Super relacja i piękne foty!!! Ogląda się je bajecznie!!! Opowiesz coś o tamtejszych zwyczajach świątecznych?? Mają jakieś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi