MajorSki Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Racja pomylilem z Chopokiem Co nie zmienia faktu ze oferta Kasprowego przy ofercie TMR wyglada zenujaco Pozdrawiam Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Ja już w domu, Artix w hotelu. Dzięki wszystkim za spotkanie, wieczorne Polaków rozmowy i super atmosferę. Miło było poznać zacnych forumowiczów. Relacje pewnie lada chwila :wink:. Mam nadzieję, że niedługo będzie można powtórzyć spotkanie - może w jeszcze większym gronie . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 No i wróciłem Dotarłem do domu,więc trza by relację napisać,ale ta będzie nieco później. Przede wszystkim chciałbym podziękować wszystkim uczestnikom WZF za super zabawę,wspólne nartowanie i miłe towarzystwo - było mega fajnie!!! : Miło też było poznać parę osób po za Naszym spotkaniem.Kilka razy zostałem rozpoznany i były fajne pogawędki.Nie sądziłem,że to forum ma taką nośność... Dziękuję za miłe recenzje moich relacji! Skoro tak się podobają,to postaram się je pisać co sezon. Specjalny dzięks dla Bończy za świetny namiar - Hotel pachnął świeżością,pokoje przestronne,ładnie wykończone,no i samo położenie!Lepiej spać chyba nie można. :applause: Ale Hotel to jedno,a super klimatyczna knajpka - Yurta - dosłownie obok Hotelu to następna atrakcja.Z zewnątrz wygląda niepozornie,ale w środku super! :applause: Wczoraj odwiedził nas Janusz,więc sorry za brak relacji! Postaram się dziś nadrobić. Trzeba było dotrzymać towarzystwa i nieco "szusować". Ale tu dobra wiadomość: zatrzasnęliśmy Janusza w pokoju bez klucza,więc nie powinien już więcej sprowadzać Forumowiczów na złą drogę. Naprawdę super udane spotkanie! :applause: Świetna zabawa przez cały weekend! Kto nie był,niech żałuję! Szkoda tylko,że Piotrek nie dał rady dostać się do nas,ale faktycznie ilość ludzi w sobotę to miazga! No i czas wrócić do rzeczywistości... :sorrow: Tak jak żegnałem kolejne osoby,tak od razu jakiś smutek mnie ogarnął. Na samym końcu pożegnałem Paulę i Mariusza - byliśmy jeszcze razem w Aquaparku,bo mieliśmy to w pakiecie.Nie są to Termy,ale ja się fajnie pobawiłem. :angel: Miło mi było Was poznać,razem poszusować i poimprezować.Mam nadzieję,że spotkamy się za rok,może nawet w większym gronie? Obecność obowiązkowa!!! :wink: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 (edytowane) WZF Kasprowy 2015 Fajnie było na spotkaniu, ciekawe dyskusje o nartach i nie tylko, podziękował Wszystkim. Edytowane 12 Kwiecień 2015 przez Bończa 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Niestety zbyt ambitny program weekendowy nie pozwolił mi wziąć udziału w spotkaniu-Gorący Potok wieczorem,nocne Krupówki,Puchar PKL-ale szczerze żałuję... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Dotarliśmy i my do domu :happy: Oczywiście po dzisiejszych nartach były Krupówki...a wcześniej jeszcze basen. Super wypad, super spotkanie, super Ludzie!!! Dzięki wszystkim. PS. Piotr, szkoda, że się nie udało spotkać - bardzo tego żałuję...cóż - następnym razem może się uda :applause: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Kasprowa bajka - dzień 1 Mimo spotkania Janusza w piątek wieczorem,rano szybko się zebraliśmy,żeby być odpowiednio wcześniej być pod kasami.Już z okna widzieliśmy,że ściągają tu tłumy,więc szybka mobilizacja!Tam spotkaliśmy Górali spod Skrzycznego,którzy chyba byli pierwsi! Jaki wstyd,My tu spaliśmy,a już gdzieś tam w kolejce... Wzięliśmy karnet na jeden dzień,bo nie wiedzieliśmy co z pogodą drugiego dnia i... z powrotem do Hotelu na śniadanko.To miało być od 7.30,ale niestety okazało się,że będzie dopiero chwilę przed ósmą.Trochę to źle mają zorganizowane,nie ma szans zdążyć na pierwszą gondolę.Szybka konsumpcja,gramoling i do kolejki,a właściwie kolejki do kolejki.Łapiemy się na drugą gondolę od momentu stanięcia w kolejce do kolejki.Już wiemy,że ilość ludzi będzie zbliżona do tej w tzw. "Galeriach Handlowych".Tak zwanych,bo dla mnie Galeria to miejsce gdzie się wystawia sztukę,a nie nieco ładniejszy bazar.Docieramy na górę,pogoda cudowna,widoki piękne,ale już samo dojście gdziekolwiek jest problematyczne,nie mówiąc frekwencji na stoku... No to ruszamy! Z rana warunki na trasie dobre,ale od razu Gąsienicowa mięknie.W sumie dla mnie nawet lepiej,ale szybko tworzą się olbrzymie fale morskie.Nie wiem czemu,ale świeżo po serwisie jakoś nie mogę się przyzwyczaić do moich Progressorów.Przez to jeżdżę trochę jakbym nie umiał,ale przynajmniej na lodzie trzymają niesamowicie! Oprócz Forumowiczów,czasem jestem zagadnięty przez ludzi,którzy jedynie czytają to Forum,bądź są tu nawet zalogowani,ale się nie udzielają - pozdrowienia! Zastanawiałem się czy nie wrócić do auta i zabrać narty freeridowe,bo na trasie straszne tłumy.Tylko mi się nie chciało... Ale warun po za trasą całkiem fajny.Może trzeba było spróbować? 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 cz.2 Po kilku zjazdach udajemy się na Goryczkową z nadzieją,że tam może mniej ludzi będzie.Po za tym chcieliśmy zaliczyć knajpkę.Początek Goryczkowej strasznie twardy i niestety bardzo nierówny."Ernest" się nie postarał.Dalej już puściło,więc dużo przyjemniej.W sumie tu się duże lepiej jedzie,a rano jeszcze nie ma tłumów.Najpierw udajemy się na konsumpcję,a później niezły Zonk! Kolejka do kolejki masakryczna! Przypomniał mi się mój pierwszy raz tutaj,kiedy po mega opadach był jeden z pierwszych dni pogody i niestety frekwencja była porażająca.Decydujemy więc,żeby zjechać do gondoli,bo może uda się szybciej wciągnąć.Niestety tu też kolejka,ale udaje się wbić na drugi wagonik. Tak było na początku: A tak nieco później: No to ciśniemy pod gondolę: 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Oprócz Forumowiczów,czasem jestem zagadnięty przez ludzi,którzy jedynie czytają to Forum,bądź są tu nawet zalogowani,ale się nie udzielają - pozdrowienia! A może po prostu jesteś już narciarzem-celebrytą? :biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Ogólny dzięks dla wszystkich których poznałem w Zajeździe Górskim oraz okolicy Yurty i Kasprowego !!! Głębsze przemyślenia później-ten szczur Janusz PS Miraz dziękuję Tobie i żonie za "Siwy Dym". Wszystko się sprawdziło. PS 2 Johnny dzięki , że towarzyszyłeś mi dzisiaj na krzesełkach i pozwoliłeś się wygadać. Jesteś Gość ( to za całokształt) PS 3 Bumer dziękuję za miłość do byłej Jugosławii i ich mieszkańców (uwielbiam bałkańskie klimaty) PS 4 Artix i KP dzięki za dotrzymanie towarzystwa do końca.... przepędziliście Janusza PS 5 Marboru a Tobie dziękuję za zorganizowanie tego WZF (cokolwiek to znaczy?) PS 6 Jak ja dzisiaj zasnę bez kołysanki chrapanej (uzależniłem się) cdn... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 (edytowane) cz.3 Wróciliśmy na Gąsienicową,bo tutaj przynajmniej nie ma kolejki do kolejki.Niestety muldy niesamowite! Nie przeszkadzało by mi to,gdyby nie ilość ludzi,którzy się zsuwają albo wręcz stoją grupami na ściance.Nie lepiej wygląda sytuacja po zsiadaniu z krzesełka,gdzie po prostu trudno się przebić do początku trasy.Niestety trudno przez to było mówić o jakiejś większej przyjemności z jazdy.Oczywiście są fragmenty szersze i równiejsze,gdzie można sobie popuścić,ale niestety to trochę mało.Dziś najlepszą opcją byłyby tury i jazda po za trasą. : Po kilku zjazdach ponownie ruszamy na Goryczkową,żeby sobie coś zjeść lub napić się.Docieramy pod bar,a tam mnogo!Oj mnogo luda!Kolejka po żareło,czy po prostu po wybrowarowanie zaczyna się na zewnątrz! Proponowałem kolegom,żeby zjechać na sam dół do Yurty albo nawet do naszego Hotelu,ale się uparli. szacun dla Artixa,że mu się chciało stać. :wink: Ale nie tylko Artix,bo wspierał go Janusz,jak się później dowiedzieliśmy. :wink: Tak fajnie się siedziało,że już dalej się nie ruszyliśmy.To znaczy Mariusz z Paulą pojechali,a My dotrzymaliśmy towarzystwa Januszowi. Tak sobie siedzieliśmy i opowiadaliśmy,a tam cały czas ktoś łopatą naparzał... Po co najmniej godzinie,dalej pracował i się tak zastanawialiśmy po co to? Dla kilku skoków pół dnia zapinkalać? Mi by się nie chciało. :tongue: Nie mam ochoty "tropić węża",a później jeszcze jechać,więc zapraszamy Janusza na dół.My skończyliśmy.Co było dalej? Kto był to wie! : Na koniec taki parę moich spostrzeżeń. Od kiedy na karnecie jest wielokrotna jazda gondolą,poprawiła się komunikacja między Kotłami.Kiedyś ,żeby wrócić z Goryczkowej na Gąsienicową, trzeba było się wspinać.Teraz wystarczy zjechać pod gondolę i nie trzeba się męczyć.Druga sprawa,że kiedy nie chodzą oba krzesełka,a raz tak trafiłem,to na pocieszenie możemy sobie jeździć gondolą.Dla mnie to nie bez znaczenia,bo jak już wypalę paliwa za stówę,to fajnie by było cokolwiek pojeździć,a nie obejść się ze smakiem.No ale teraz to ja miałem ze sobą nawet tury,więc nie byłoby problemu. Nowy właściciel... Od kiedy Kasprowy został sprzedany,chyba coś się pozmieniało.Szatnia pozamykana na 10 spustów i chyba nie bardzo da się gdzieś zostawić swój "bagaż"?Przy wyjściu na zewnątrz był taki mały punkt serwisowy,ale tam też pozamykane! Chyba był na ten temat reportaż w TV.Tak mi go brakuję,bo tu kiedy dawałem smarować narty.O ile się nie mylę,pewna Pani prowadzi na "fejsie" profil Kasprowego - czy przypadkiem to nie ona w tym serwisie pracowała? Prędkość jazdy. Mam wrażenie,że ta gondola jeździ szybciej niż podobne w Alpach.Podejrzałem,że szybkość jazdy się wyświetla i wynosiła ona nieco ponad 7 m/s. Ponoć swego czasu wszedł w Polsce jakiś przepis,który określa maksymalną prędkość dla tego typu obiektów do 5 m/s. Edytowane 12 Kwiecień 2015 przez johnny_narciarz 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 (edytowane) dzień drugi czyli dziś Przed dniem dzisiejszym były wahania,czy jeździmy na Kasprowym,czy może do Białki.Jednak Bończa szybko Nas przekonał,że tu przynajmniej jest prawdziwe narciarstwo,po za tym nie wiem czy ktoś byłby w stanie siąść z rana za kierownicę? Janusz był bardzo aktywny wieczorem,więc trzeba trochę odpuścić.Jednak znów z rana szybciutko do kas,żeby przypadkiem nie utknąć przy kupowaniu skipassu. Tym razem bierzemy opcję czterogodzinną,bo i tak szybciej będziemy się zbierać.Niestety na dole mżawka,a na górze mgła.za to ludzi zdecydowanie mniej.Powiem tak: wczoraj mieliśmy widoki,a dziś super jazdę! W nocy nie było chyba nawet żadnego przymrozku,jest miękko,ale nam to odpowiada.Większość jeździmy na Goryczkowej,bo nie ma kolejek,a i jazda jest ciekawsza.Później nawet słońce zaczęło wychodzić,ale niestety My już uciekaliśmy.Trza było się pozbierać z Hotelu i jeszcze zaliczyć Aquapark w Zakopanym.Zdjęć mało,bo i co tu zrobić we mgle? PS. Marionen,również dziękuję za super towarzystwo na krzesełku! Czas podczas wyjeżdżania leciał szybciej niż na szybkiej kanapie! Edytowane 12 Kwiecień 2015 przez johnny_narciarz 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 13 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2015 (edytowane) WZF Ludzie Ponieważ Maciek opisał całe spotkanie, bardzo fajnie, wypada mi do relacji dodać zdjęcia uczestników naszego WZF. Niestety nie wszystkich udało mi się "zdjąć" na stoku... Nasz forumowy Szwed - Artur, Artix: Od lewej: Paula, Artix, KP, Johnny Narciarz, Expat. Relaks w tatrzańskich okolicznościach przyrody: Górala pod Skrzycznego, Darka podrywała jakaś Pani...ale był twardy i się nie dał :wink: (na fotce z tyłu syn, i obcięty po prawej brat Tomek): Można się zachwycić... A to ja - skaczę na Giewont: KP na Goryczkowej: A tu Chłopaki czekają na Janusza... Marionen na zamkniętej, pełnej śniegu trasie - ktoś po świątecznych opadach zapomniał zdjąć tabliczkę? Przy stole... ...forumowicze i niezalogowani czytacze Skionline. Z obecnych: Bończa, Bumer, Miraz, KP, Artix, Johnny Narciarz, Marionen, Marboru oraz druga część towarzystwa - osoby towarzyszące, w sumie 16 osób. Expat, Góral spod Skrzycznego niestety pojechali do domu. W tym miejscu chciałem również podziękować Januszowi, który jest sprawcą poniższej fotki - równy z niego Chłop! :tongue: Edytowane 13 Kwiecień 2015 przez marboru 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 13 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2015 Mariusz wszystko OK , ale brakuje mi jeszcze zdjęcia Janusza:biggrin: Ps szkoda ,że nie mogłem dotrzeć:sorrow: , ale sprawy rodzinne trochę pomieszały mi szyki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2015 Mariusz wszystko OK , ale brakuje mi jeszcze zdjęcia Janusza:biggrin: Ps szkoda ,że nie mogłem dotrzeć:sorrow: , ale sprawy rodzinne trochę pomieszały mi szyki Janusz był szybki jak błyskawica! "Flesz" nie nadążał... :wink: :biggrin: Andrzej,co się odwlecze,to wiesz... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2015 Fajnie że WZF przebiegło w tak sielankowej atmosferze,zresztą pewnie nie było innej opcji :smile: Mi niestety tym razem choróbsko pokrzyżowało plany :frown:: ale co się odwlecze 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 13 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2015 Mega dzięki za kolejne wspaniałe spotkanie! Dziękuję starej ekipie, jak i nowo poznanym skionlajnowcom :wink: Na takie spotkania warto przylecieć nawet ze Skandynawii :biggrin: Tylko zróbcie coś z tym cholernym Januszem :tongue: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 13 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2015 Dziękuję Wszystkim obecnym za wspaniałą atmosferę na wieczornym spotkaniu. Miło było Was wszystkich poznać i mam (mamy ) nadzieje,że to nie ostatnie spotkanie .:laughing: Co do Kasprowego i organizacji ; 1) Bilet zakupiony on-line 2+1 360zł +30zl parking w pakiecie. Na parkingu stawiamy się o 7.40, planowany wjazd kolejka o 8.20. Oddajemy voucher i po 15 minutach gotowi do wyjazdu... (zgodnie z regulaminem odjazd ski-busa na 35minut przed planowanym wjazdem) Kierowca ski-busa stwierdza ,że nas zabierze kolejnym kursem i rusza... Wraca po nas około 8.10. 2) Odbiór biletu; kolejka ... Aby odebrać bilet należy mieć nr zamówienia ( voucher miałem ale oddałem na parkingu :stupid:) wiec próbuję połączyć się z netem i odczytać maila... tutaj problem ...ale od czego są życzliwi narciarze :smile: więc udaje się odszukać nr zamówienia. Cała operacja zajmuje około 25 minut.... 3) i tak po około 1h15m w ekspresowym tempie jesteśmy w wagoniku :smile: 4) Plecak na Kasprowym można oddać do depozytu za symboliczną kwotę 10 zł . 5) Warunki: sami wiecie najlepiej... 6) Reasumując:ceny nieliche, ilość zjazdów niezadowalająca.Uznajemy, że jak dla nas przy całej miłości do Tatr, niestety bardziej satysfakcjonuje nas wyjazd do Austrii lub do Czech Moja żona powiedziała,że była na KW 2 razy - pierwszy i ostatni :crazy: i mam szczęście ,że poznaliśmy tak fajnych forumowiczów... Lubimy Tatry , klimat Zakopanego ale narty w tym miejscy to folklor ... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2015 Miraz pewnie masz racje narciarsko : ale ja jestem sentymentalny dla spotkania ,towarzystwa, ludzi ,tak to trzeba sobie wziąść :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 13 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2015 Miraz pewnie masz racje narciarsko : ale ja jestem sentymentalny dla spotkania ,towarzystwa, ludzi ,tak to trzeba sobie wziąść :wink: i TYLKO dlatego nam się podobało :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 13 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2015 Moja żona powiedziała,że była na KW 2 razy - pierwszy i ostatni :crazy: i mam szczęście ,że poznaliśmy tak fajnych forumowiczów... Lubimy Tatry , klimat Zakopanego ale narty w tym miejscy to folklor ... No to witam żonę w klubie, było nas do tej pory 2 w tym klubie ja i MB(dawniej Figo), przy czym teraz mówię tylko za siebie, nie czuję w ogóle klimatu Zakopanego, bladego pojęcia nie mam o co w tym chodzi, choć rozmyślałem o tym na różne sposoby, nie jest tam ani ładnie, ani klimatycznie, ani unikatowo, a i czysto też nie jest. Góry kocham za to że można w nich jeździć na nartach, latem też je kocham, ale tylko za to że bywa w nich zima, tak więc Tatry nie jest mi dane ani lubić ani polubić: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 13 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2015 Jakby pominąć kwestię samego Zakopanego to Tatry to piękne góry, tylko nie w pełni sezonu gdy są tam tabuny ludzi a poza sezonem, np we wrześniu. Tatry słowackie też są piękne ? Zakopane nie jest wcale obowiązkową bazą wypadową. Tapa-talked Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Chcialbym jeszcze serdecznie podziekowac KP Dzieki Krzysztofowi moja wycieczka do Polski byla czysta przyjemnoscia ze strony logistycznej.Krzysztrof bezinteresownie odebral mnie i odstawil na lotnisko, oczywiscie zabierajac do Zakopanego.Wielkie dzieki !!!A tu ja i Mega Gosc KP :wink: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Chłopaki, pewnie czekaliście na tę produkcję? [video=youtube;LzvEzmMkJ0E] 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 I co dodać? PIIIĘĘĘĘĘKNNNIIIIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fajny dzionek się trafił, jeszcze bardziej mnie zdołowałeś, że się tam nie wgramoliłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi