artix Napisano 25 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2015 Total OT panowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 25 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2015 Chris, masz po części rację. Z własnego doświadczenia dam taki przykład. Byłem kiedyś w Worms. Żałuję, że wówczas nie skojarzyłem, że Worms to Wormacja!!! Inaczej jednak było z Brunszwikiem. A poza tym co zrobić z Kolonią, Moguncją, czy choćby z Monachium i Norymbergą. Dobrze że Berlin.... Co się zaś tyczy nazw miast na terenie obecnej Polski, dobrze jest wiedzieć dlaczego jest np. Budziszyn i dlaczego na tamtych terenach rdzenni mieszkańcy posiadają tak wiele wspólnych z nami genów. Ale to nie czas i miejsce na taką dyskusję! Co,gdzie jedziemy na wakacje, do Roma czy Milano,( że o Trentino, czyli Trydencie, nie wspomnę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 25 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2015 Total OT panowie! Zgadzam się, że OT, ale ponieważ temat dla nas jako dla narciarzy jeżdżących w Alpach jest dosyć istotny, to moderator powinien tę dyskusję wyłączyć do osobnego wątku, a nie kasować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 25 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2015 Total OT panowie! nie rozumiem gdzie tu OT , ale każdy na forum ma prawo do własnej interpretacji postów , a nawet nadinterpretacji :, Ok właśnie teraz zrobiło się małe OT , więc się już zamykam..... , można też ten post usunąć jak ktoś z adminów tak uważa , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 25 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2015 (edytowane) Dzień drugi - pierwsze testy. Cz. 1 Przed chwilką wróciliśmy do hotelu po całym dniu jazdy :smile: Pobudka była wcześnie i z samego rana, ok 7 zbiórka pod dolną stacją gondoli. Oczywiście gotowi do startu byliśmy pierwsi a naszą grupę opóźniała niniejsza dwójka :biggrin: Ranek przywitał nas słońcem i ładną pogodą. W nocy, nad ranem musiał być spory mróz ponieważ sztruks jest twardy, a nawet bardzo twardy. Nim przystąpiliśmy do testów - mogliśmy przyjrzeć się jak to wszystko wygląda od strony organizacyjnej. Narty ładnie poukładane w rzędach, pozaklejane czarną taśmą i ponumerowane. Krótka zbiórka, rozdanie pierwszych kart służących do oceny desek pod względem: 1. Długi skręt. 2. Krótki skręt. 3. Trzymanie krawędzi. 4. Stabilność. 5. Ogólna ocena. Pierwsze dostaję 303, a Piotr 302 - testujemy oczywiście grupę Allround. W teście uczestniczy 10 marek: 1. Salomon. 2. Atomic. 3. Nordica. 4. Elan. 5. K2. 6. Dynastar. 7. Rossignol. 8. Blizzard. 9. Fishery. 10. Volkli. Pierwsze: 303, 304, 305...fatalne. Narty "klapią", nie trzymają i jadę jak łamaga. Masakra. Oceny najwyższa 6, najniższa 2. 306, 308...ok. Najlepsza 310 i 301. Co co za marki? Cóż - po testach opublikujemy jak oceniliśmy poszczególne deski. Szczerze? Nic mnie nie przekonuje aż tak bardzo, nie ma narty porównywalnej do tej, na której jeżdżę oprócz 310. Wg mnie wygrywa właśnie ona wygrywa test. I zasługuje na większość not 10. Z samego rana warunki - super twardo...raczej nie dla tej grupy sprzętu. Coś co nieco dokucza - przy każdorazowej zmianie nart - serwis. Czasami trzeba było sporo czekać po oddaniu karteczki z wynikiem zjeżdżonej pary. Piotr w "stajni": Miska się cieszy - przeżycie mega. Różnica w sprzęcie - ogromna. Po 11 zjazdach - pierwsza narta jest jeżdżona raz jeszcze, na końcu - przyszła kolej na fotkę grupową i kilka zdjęć z Gwiazdami... ...w aparacie u JC. Druga grupa i tym razem jeździ Jacek - my za nim z kamerami...cóż - będzie piękny edit złożony po powrocie. Po przejechaniu trasy 61 ponad 21 razy - przyszła pora na obiadek. Edytowane 25 Marzec 2015 przez marboru 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 25 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2015 Już po testach. Było super. Pogoda dopisała. Rano, w trakcie testów pierwszej grupy, twardo i mroźno, pózniej coraz bardziej miękko. Mariusz i Paweł testowali narty All Round, ja Performace. Śmiechu było dużo, bo często nie byliśmy w stanie rozpoznać brandów które testowaliśmy. Mi najbardziej dzisiaj odpowiadały narty 702. Dobre trzymanie, pewny długi skręt i zabawa w krótkim. Jake to narty były? Sprawdziłem już po testach i byłem bardzo zaskoczony. 702! 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 25 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2015 (edytowane) Dzień drugi - pierwsze testy. Cz. 2 Po lunchu wycieczka w stronę Sol. Widoczek: Na stokach miękko i cukier - cóż, zmieniła się pogoda i jest bardzo ciepło. Bar lodowy w drodze na Hochesalve. Pierwsza gondola zaliczona: Najlepiej trzymająca trasa - czarna 42. Druga gondola: Gulasz, zupa? Kościółek na szczycie: Zachwycająca panorama... Morda: ...i rzut oka na Kościół z innej perspektywy - gdzieś w tle Kitz: Pierwszy dzień super! Endo: DYSTANS 72.81 km CZAS TRWANIA 8g:48m:17s MAKS. PRĘDKOŚĆ 59.5 km/h KALORIE 4660 kcal MIN WYSOKOŚĆ 711 m MAKS. WYSOKOŚĆ 1843 m ŁĄCZNIE W GÓRĘ 9095 m ŁĄCZNIE W DÓŁ 10040 m Pozdrawiamy z Piotrem, który aktywnie pomaga mi w pisaniu relacji :smile: marboru Edytowane 25 Marzec 2015 przez marboru 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 25 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2015 Czy na jeden model nart "przysługuje" jeden przejazd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 25 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2015 Czy na jeden model nart "przysługuje" jeden przejazd? Tak. Tylko pierwsza narta jest powtarzana na samym końcu, czyli dwa zjazdy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 25 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2015 Czy na jeden model nart "przysługuje" jeden przejazd? Tak. Jedne narty jeden zjazd. Tylko pierwsze narty testuje się dwa razy - na początku i na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 25 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2015 To mistrzowie z Was Panowie. Ja potrzebowałabym znacznie więcej czasu na "wjeżdżenie się" w nartę, co pozwoliłoby mi ją ocenić. Macie super narciarskie doświadczenie :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 25 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2015 Mariusz na której trasie jeździliście? na niebieskiej 61 wzdłuż gondoli z Scheffau? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 25 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2015 To mistrzowie z Was Panowie. Ja potrzebowałabym znacznie więcej czasu na "wjeżdżenie się" w nartę, co pozwoliłoby mi ją ocenić. Macie super narciarskie doświadczenie :smile: Jasne, a testy trwałyby miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 25 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2015 Mariusz na której trasie jeździliście? na niebieskiej 61 wzdłuż gondoli z Scheffau? Na trasie 66, przy krześle 66. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo Napisano 25 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2015 To mistrzowie z Was Panowie. Ja potrzebowałabym znacznie więcej czasu na "wjeżdżenie się" w nartę, co pozwoliłoby mi ją ocenić. Macie super narciarskie doświadczenie :smile: Co to znaczy według Twojej logiki "wjeżdżenie się w nartę"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 25 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2015 Znaczy dokładnie to, co jest napisane - zapoznanie się ze specyfiką narty i tym jak się na niej jeździ. Dla mnie jeden zjazd to zdecydowanie za mało żeby znaleźć swój komfort, ale dlatego też testują narty znacznie lepsi ode mnie :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo Napisano 25 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2015 Znaczy dokładnie to, co jest napisane - zapoznanie się ze specyfiką narty i tym jak się na niej jeździ. Dla mnie jeden zjazd to zdecydowanie za mało żeby znaleźć swój komfort, ale dlatego też testują narty znacznie lepsi ode mnie :smile: Nie denerwuj się koleżanko....żal że HEAD'a nie testują, świetne narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 25 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2015 Wiem, bo mam i się bardzo z nimi zaprzyjaźniłam :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 26 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2015 Testy nart zarejestrowane na iSki Tracker 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 26 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2015 Cześć To chyba testy rolek bo nie widzę, żeby ten trawnik był zraszany. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 26 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2015 Cześć To chyba testy rolek bo nie widzę, żeby ten trawnik był zraszany. Pozdrowienia Też wyrażam zdziwienie,że WST odbywa się na trawie.:crazy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 26 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2015 No i panowie nie na krechę, nie na krechę :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 26 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2015 WorldSkitest 2015 Dzisiaj ja z Agnieszką testowaliśmy grupę All Mountain, Piotrek z Mariuszem poszli w Open Space. Pogoda dostosowała się do naszych nart. Na dole deszcz na górze śnieg. Warunki prawie idealne gdyby nie mgła. Trasę nam pomalowali jak na zjeździe do PS . 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 26 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2015 I po testach. Na koniec pamiątkowe zdjęcie ekipy skionline.pl z Gerhardem - organizatorem testu. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2015 Pogoda dostosowała się do naszych nart. Na dole deszcz na górze śnieg. Warunki prawie idealne gdyby nie mgła. Trasę nam pomalowali jak na zjeździe do PS . Pozdrowienia dla umeczonych... :wink: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi