arbiter Napisano 19 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 Witam Posiedział człowiek troszkę w domu , poczytał relację innych to mu się żal zrobiło więc ..... Lecę znów samolotem do Italii Dolina Aosty region startowy COURMAYEUR Samolot hotel 4* wyżywienie HB = 1159 ZŁ :angel: Mam nadzieję iż pogoda się spisze a i w okolicy jest gdzie pojechać Pozdrawiam gorąco i się pomalutku pakuję :cheerful::angel::cheerful: ps. są jeszcze miejsca więc zapraszam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 19 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 No to udanego lotu i białego :smile: Ps.Wprawdzie ja przed świętami się nigdzie nie wybieram :chyba ale wstaw ofertę tu albo wyślij mi na priv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 19 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 http://www.itaka.pl/narty/wlochy-narty/dolina-aosty/hotel-domina-home-les-jemeaux,TRNDOMI.html?ofr_id=d7d9a2285f1cf0766021798b32e1815bb4323db16a105eec887b4c5183d4f164&adults=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 19 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 Ciekaw jestem jak ten wyjazd będzie się miał do tego hiszpańskiego. Czekamy na wieści. A później na pełną relację. Połamania kijów.:angel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 19 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 Samolot hotel 4* wyżywienie HB = 1159 ZŁ :angel: Wydawałoby się że tanio, ale... ...oferta obejmuje minimum 2 osoby. jak bym chciał całą rodziną czyli 2 dorosłe plus dziecko 6-lat to dla dziecka nie ma zniżki, płacę za 3 osoby pełna kwotę, czyli prawie 3,5K. a jeszcze zostają skipassy, czyli wyjdzie gdzieś z 5K czyli tyle ile kosztowała rodzinna wyprawa do Bad Gastein w lutym własnym autem udanego wyjazdu i masy śniegu podeślij zdjęcia, filmiki, cokolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 19 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 Wydawałoby się że tanio, ale... ...oferta obejmuje minimum 2 osoby. jak bym chciał całą rodziną czyli 2 dorosłe plus dziecko 6-lat to dla dziecka nie ma zniżki, płacę za 3 osoby pełna kwotę, czyli prawie 3,5K. a jeszcze zostają skipassy, czyli wyjdzie gdzieś z 5K czyli tyle ile kosztowała rodzinna wyprawa do Bad Gastein w lutym własnym autem udanego wyjazdu i masy śniegu podeślij zdjęcia, filmiki, cokolwiek szkoda mi wdawać się w polemikę ale jak można porównywać dwie odmienne oferty samochód na wodę nie jedzie i średnie koszty auta przy wypadzie do Austrii to 1000-1200 zł czyli 300-400 osoba itd. podpowiem że rowerem byś miał jeszcze taniej coś skrobnę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 19 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 Ciekaw jestem jak ten wyjazd będzie się miał do tego hiszpańskiego. Czekamy na wieści. A później na pełną relację. Połamania kijów.:angel: Ten wyjazd do hiszpańskiego jest podobny ( ta sama cena ):wink: Wtedy był wyjazd rodzinny a teraz męski : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 19 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 Dzieciaki do 8 lat free skipas,do 14 spora zniżka Poza tym nie ma co porównywać,dla mnie tanio 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 19 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 szkoda mi wdawać się w polemikę ale jak można porównywać dwie odmienne oferty samochód na wodę nie jedzie i średnie koszty auta przy wypadzie do Austrii to 1000-1200 zł czyli 300-400 osoba itd. podpowiem że rowerem byś miał jeszcze taniej te 5K za 3 osoby to ze wszystkim - dojazd z Warszawy w obie strony, zakwaterowanie (z własnym jedzeniem), skipasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 19 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 te 5K za 3 osoby to ze wszystkim - dojazd z Warszawy w obie strony, zakwaterowanie (z własnym jedzeniem), skipasy. No właśnie . Jak porównać własną michę ( prawie zawsze tak mam jak jadę autem ) do hotelu z jedzeniem podanym pod nos ? Nie da się Skipassy to również sprawa nie do wyceny bo za 6 dni zapłacisz 260eu a znajdziesz ośrodki gdzie 130eu Jak dla mnie pomyliłeś wątek , aż strach pomyśleć co byś napisał w poście gdzie ludzie za nartowanie samolotem płacą 2500-3500 zł : I do Aosty bym się autem nie wybierał 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 19 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 Jak dla mnie pomyliłeś wątekł to był luźny wtręt, podparty emotikonami, zrobiła się z tego śmiertelnie poważna gadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger27 Napisano 19 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 No właśnie . Jak porównać własną michę ( prawie zawsze tak mam jak jadę autem ) do hotelu z jedzeniem podanym pod nos ? Nie da się Skipassy to również sprawa nie do wyceny bo za 6 dni zapłacisz 260eu a znajdziesz ośrodki gdzie 130eu Jak dla mnie pomyliłeś wątek , aż strach pomyśleć co byś napisał w poście gdzie ludzie za nartowanie samolotem płacą 2500-3500 zł : I do Aosty bym się autem nie wybierał Masz super miejscówkę pod gądolą nie odpuść Cervini i Monterosy ew.La thule pile możesz darować gdybym mógł już bym tam był może za rok. Przyjemnego nartowania i pogody by podziwiać Mont Blanc :smile:ps.Cena hitowa:shocked: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 19 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 A jak z przemieszczaniem się miedzy ośrodkami ? W Carvini byłem przy okazji Zermmat Napisz co wiesz i co polecasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 20 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2015 trochę sobie pooglądalem o okolicy przy okazji podaję co znalazłem Info o aktualnym stanie rozbudowy kolejki po stronie włoskiej w stronę Mont Blanc (La Palud - Torino Hut) http://www.lovecourmayeur.com/en/lift-systems/new-mont-blanc-cable-car Trochę info o Ski busach w Aosta Valley http://www.lovecourmayeur.com/en/transport/bus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 20 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2015 Z optymizmem patrzymy na świat http://www.bergfex.pl/courmayeur/webcams/c957/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 20 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2015 Super miejscówka ta COURMAYEUR za taką cenę w hotelu przy gondolce, i zapewne przystanek skibusa też tam będzie. Oprócz samego COURMAYEUR (40km tras) można pojechać skibusem do La Thuile (15km), razem z częścią francuską jest tam 160km tras. Można sobie wjechać gondolą na Torino (prawie 3400), a można też pojechać skibusem do Chamonix i tam zobaczyć Augille czy jak jest chęć to i zjechać Valle Blanche. Dużo możliwości, fajna lokalizacja za taką kasę. Jestem ciekaw co tam będziesz zwiedzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 20 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2015 Sam jestem ciekaw :applause: Tylko czy na te wszystkie regiony jest jeden skipass ? Czy kupować jednodniowe w zależności od wyboru ośrodka ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 20 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2015 To już musisz sobie dokładnie poczytać i pokalkulować, sprawdzić czy skibusy nie są np. płatne do Chamonix (przejazd tunelem), ile możesz dodatkowo wydać itd. Tu jest np. cennik Courmayeur z opcjami rozszerzeń http://www.courmayeur-montblanc.com/tariffe_giornalieri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger27 Napisano 20 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2015 Sam jestem ciekaw :applause: Tylko czy na te wszystkie regiony jest jeden skipass ? Czy kupować jednodniowe w zależności od wyboru ośrodka ? karnet na całą doline jest coś ok 267e wszystko oprócz zermatu dopłata 40e i jest opcja z chomonix z tego co na szybko kojarzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 20 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2015 Taki jest plan Kupić na całą dolinę i zjechać poszczególne ośrodki razem z Francją Szwajcarię odpuszczamy ja byłem i widziałem Spakowany , gotowy do drogi :angel: Słaby internet w hotelu niestety :frustrating: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 21 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2015 Na lotnisku :angel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 24 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2015 Pozdrowienia z Courmayeur Za nami trzeci dzień Objęcałem zdać relacje więc informuje Dzień wylotu ,wszystko sprawnie i o czasie samolot kołuje do startu i kapitan informuje iż mamy usterkę : po kwadransie informacja iż usterka jest duża i tym samolotem nie polecimy :frown:: okazało się iż na lotnisku jest inny samolot tej lini i z przepakowaniem zajęło to 2 godziny Z lotniska do hotelu bez kłopotu w hotelu sprawne zakwaterowanie 50 osób , mieszkamy w budynku przy samej gondolce o podobno niższym standardzie niż budynek główny ale ja się nie czepiam , meble dość stare ale czysto sprzątanie codziennie na cztery gwiazdki nie zasługuje ten obiekt ale nie przyjechałem tu podziwiać hotel . Jedzenie bez uwag , śniadania dla mnie super , kolacja to wybór dań z karty plus bar salatkowy . Cena pokoju w tym hotelu to 124 eu tylko ze śniadaniem więc mocno nie przepłaciłem :smile: Same miasteczko urokliwe i idziemy zorientować się w cenie skipasow i ich rodzajach ( mamy trzy rodzaje ) , pytamy w kasie o zniżki grupowe i te są ale tylko dla zorganizowanych grup nie dla rodzin czy znajomych co się skrzykną . Rezydenta w tym temacie nic nie chciała pomóc więc po kolacji szybko powstała grupa i lista wydrukowania w hotelu razem 43 osoby ! Rano grupa nabyła karnety ze zniżką a ja zanioslem do kasy 9002 eu ! Pierwszy dzień na nartach to dla mnie katastrofa , pogoda masakra nic nie widać kosmiczna mgła a śniegu po ratrakowaniu napadalo 40 cm ale zrobiło się z tego masło , bardzo ciepło i dzień stracony :angry: Wieczorem zapada decyzja iż ruszamy do La Thuile stacja położona blisko i sporo wyżej autobus płatny rusza z miasta naszego 8.45 koszt 4.4 w dwie strony jedziemy w sześć osób tym autobusem Na miejscu pogoda bajka trasy cud miód malina ruszamy do Francji i tez miło jeździmy do 16.10 i szczęśliwi wracamy do hotelu Dzień trzeci , pogoda nie nastraja optymizmem ale o 9.00 startujemy , mgła chmury nic nie widać ale po wjechaniu na sam szczyt jest lepiej , trasy przygotowane dobrze , twardo pada delikatny śnieg , znajdujemy trasę najdalej usytuowaną gdzie drzewa dają kontrast i po jednym zjeździe przejasnilo się cudownie i praktycznie sami na tej doskonałej trasie śmigamy cały dzień :cheerful: Jedziemy do centrum ośrodka a tam masakra , śnieg masło w centralnej części ośrodka wszystko płynie Po trzech dniach wrażenia są mieszane , narciarsko pojeżdzone , widokowo bajka ( jak cos widać ) ale mogło być lepiej Prognozy nie zapowiadają się najlepiej , w planach powtórka la Thuile , dalej nie jedziemy szkoda czasu Zdjęcia po powrocie nie mam jak zgrać na ipada 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger27 Napisano 24 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2015 (edytowane) Arbiter jak będziesz miał pogodę bij na monterose nie żałuj czasy na dojazd stacja bardzo wysoko położona trasy bajka pogode sprawdzaj rano na kamerkach np.skiinfo ten region ma specyficzną pogodę z jednej strony góry masakra z drugiej słoneczko nasz rezydent sprawdzał w autokarze po 8/8 30 pojawiały się świeże zdjęcia z ośrodków Edytowane 25 Marzec 2015 przez SB Cytat bezzasadzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 25 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2015 Dzięki Kruger ale to jest wyprawa kosmiczna bez samochodu własnego i nie będę jechał 2-3 godziny i cztery przesiadki itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger27 Napisano 25 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2015 Dzięki Kruger ale to jest wyprawa kosmiczna bez samochodu własnego i nie będę jechał 2-3 godziny i cztery przesiadki itd faktycznie z pod Mount Blanc do Champoluc 110km za dużo ja startowałem z miejsowości po środku Chatilion w jedną i drugą strone około 50km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi