peszkod Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Mistrz olimpijski z Soczi Austriak Mario Matt zakończył karierę. Jest jednym z czołowych alpejczyków specjalizujących się w slalomie. W Pucharze Świata występował 15 lat i zanotował 15 zwycięstw. Matt w zeszłym roku, w wieku 34 lat, osiągnął największy sukces w karierze, kiedy w Soczi wywalczył złoto medal olimpijski w slalomie. Jest to jedyny krążek igrzysk, jaki udało mu się zdobyć. Ponadto w dorobku ma pięć medali mistrzostw świata, w tym trzy złote. Był specjalistą od slalomu i właśnie w tej konkurencji był drugi w klasyfikacji Pucharu Świata w sezonie 2006/07 i trzeci w 2000/2001. W sumie w zawodach Pucharu Świata odniósł 15 zwycięstw, ma w dorobku też 12 drugich i 15 trzecich miejsc. W tym sezonie nie wiodło mu się już najlepiej i jak sam przyznał, jest to znak, że pora kończyć przygodę ze sportem. Już wcześniej Matt zadbał o swoje życie po zakończeniu kariery. W kurorcie St. Anton działa alpejski bar, którego jest właścicielem, a ponadto zajmuje się hodowlą koni arabskich. Nadal startują jego dwaj bracia - 21-letni Michael jest alpejczykiem, a 32-letni Andreas próbuje swoich sił w skicrossie. http://www.polsatsport.pl/Wiadomosc/mi/Mistrz-Olimpijski-Z-Soczi-W-Slalomie-Zakonczyl-Kariere/index.html 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Oj, no szkoda :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 13 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2015 Szkoda qrcze :sad:zawsze lubiłem patrzeć jak prawie dwumetrowiec śmiga między tyczkami. Zawsze dodawało mi to otuchy, że takie drągale jak ja i Mario, dają radę :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 13 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2015 Należało już Mu się - najeździł się i nawygrywał Mam z Nim focię z Kitz Pamiętacie jak jeździł w tej opasce: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 13 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2015 Masakra bez kasku w SL W ogóle masakra tak bez kasku Szkoda dla nas, dla niego dobrze. Teraz będzie mógł żyć pełnią życia. Nie będzie musiał ćwiczyć każdego dnia po kilka godzin, wyjeżdżać na długie tygodnie/miesiące. Spełniony zawodnik odchodzi na zasłużoną emeryturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek67 Napisano 13 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2015 Na każdego narciarza przychodzi taki czas że głowa już nie PODAJE,On po Olimpiadzie jeszcze próbował ale myślami był już na zasłużonej emeryturze-Może kiedyś go spotkamy w Jego barze ST.ANTON gdzie osiadł na stałe-Mistrzu Szacun:sorrow: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi