dodo Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Prawda jest taka, że najwięcej zależy od samozaparcia, motywacji i chęci. Tutaj chłopaki mają zaangażowanego sprzętu za kilka tysięcy - nie więcej. Myślę, że gdyby tylko była miejscówka odpowiednia, to 3 osoby składając się po powiedzmy +/- 1000 zł są w stanie zorganizować naprawdę sensowne miejsce do ćwiczeń a dieta? jakieś 4000tyś kalorii trzeba wchłonąć? jaki to koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 16 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Mogę się skonsultować z chłopakami i dam Wam zanć Choć myślę, że specjalnej diety nie trzymają. Poza tym, wiesz... 4000 kalorii możesz wchłonąć, ale prawda jest taka, że jesteś tym, co jesz. Zupełnie inaczej jest, jak zjesz kilko gotowanej kury i kilo brązowego ryżu, a 4 big maki Kalorycznie to samo, ale efekt już nieco inny :stupid: Myślę, że jakbyś tak naprawdę chciał dobrze trzymać dietę: 5 posiłków dziennie, zwracać uwagę na to, co jesz, to 500-600 zł miesięcznie i zamykasz temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Mogę się skonsultować z chłopakami i dam Wam zanć Choć myślę, że specjalnej diety nie trzymają. Poza tym, wiesz... 4000 kalorii możesz wchłonąć, ale prawda jest taka, że jesteś tym, co jesz. Zupełnie inaczej jest, jak zjesz kilko gotowanej kury i kilo brązowego ryżu, a 4 big maki Kalorycznie to samo, ale efekt już nieco inny :stupid: Myślę, że jakbyś tak naprawdę chciał dobrze trzymać dietę: 5 posiłków dziennie, zwracać uwagę na to, co jesz, to 500-600 zł miesięcznie i zamykasz temat. Nie chodzi mi o śmieciowe żarcie!!!! :stupid: siłownia, sterydy i cudowne koktajle z plastikowych puszek odpadają.:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Cześć Mogę się skonsultować z chłopakami i dam Wam zanć Choć myślę, że specjalnej diety nie trzymają. Poza tym, wiesz... 4000 kalorii możesz wchłonąć, ale prawda jest taka, że jesteś tym, co jesz. Zupełnie inaczej jest, jak zjesz kilko gotowanej kury i kilo brązowego ryżu, a 4 big maki Kalorycznie to samo, ale efekt już nieco inny :stupid: Myślę, że jakbyś tak naprawdę chciał dobrze trzymać dietę: 5 posiłków dziennie, zwracać uwagę na to, co jesz, to 500-600 zł miesięcznie i zamykasz temat. Rochu jakaś pomoc dla chłopaków czy coś - pisz.. sponsorzy. Wszystko na priv. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 17 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2015 A dla niewtajemniczonych-kim są i w jakim cyklu startują bohaterowie ostatniego filmu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 20 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2015 Choć myślę, że specjalnej diety nie trzymają. Do 23 wiosen też nic nie trzymałem i niczym nie trzeba było się przejmować w tym względzie, nic, a nic, niczym, a niczym :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 21 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2015 A dla niewtajemniczonych-kim są i w jakim cyklu startują bohaterowie ostatniego filmu? Między innymi: Sebastian Białobrzycki, zawodnik trenujący narciarstwo alpejskie. Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 2 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2015 (edytowane) Na filmie występują w sumie 4 osoby. Głównie: - Sebastian Białobrzycki – Mistrz Polski Juniorów w slalomie, 6-krotny medalista Mistrzostw Polski Juniorów, 5-krotny medalista Akademickich Mistrzostw Polski - Dominik Białobrzycki – 4-krotny medalista Mistrzostw Polski Juniorów, zwycięzca międzynarodowych zawodów FIS w Czechach, 40. miejsce na Mistrzostwach Świata Juniorów na filmie pojawiają się także: - Kacper Dutka - Przemek Białobrzycki Informacje o ich wynikach spokojnie możecie znaleźć w internecie Odpowiadając na Wasze pytania: 1) w jakich zawodach chłopaki startują? W narciarskich! FISy, Puchar Europy, Mistrzostwa Polski, Akademickie Mistrzostwa Polski, Mistrzostwa Świata Juniorów. 2) czy trzymają jakąś dietę? Nie mają żadnej, sprecyzowanej i konkretnej diety. Podstawą na śniadanie zawsze jest owsianka z kako i bananem + jajko na miękko. To jest baza. Po treningu, jakaś przekąska (np. jogurt naturalny z owocami i orzechami). "Obiad, jak to obiad dużo mięcha (często kurczak), ryż/kasza/ziemniaki i surówka (codziennie inna) - urozmaicenie musi być :D" tutaj pozwoliłem sobie na zacytowanie Sebastiana, bo mi się bardzo to zdanie podobało. Jeśli chodzi o suplementy, to tylko BCAA po treningu + napoje izotoniczne. Kalorii nie liczą - wychodzi mniej więcej 4-5 tys dziennie. Tygodniowo mają mniej-więcej 8 treningów. Basen, jako regeneracja wchodzi po treningu na śniegu. Siłownia 3 dni w tygodniu. Czy coś jeszcze? Trenują w czteroosobowym teamie - 3 zawodników i trener. To chyba tyle Aha, obiecali, że będą kolejne filmiki Edytowane 2 Listopad 2015 przez ROCH 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 Dla ciekawych system szkolenia w narciarstwie alpejskim we Włoszech od 2 roku do 24 lat - po kolei jak to się odbywa: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 28 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 Dziś o 22:25 na TVP1 jest ciekawy film dokumentalny o treningu w Chinach. Polecam. Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 Dziś o 22:25 na TVP1 jest ciekawy film dokumentalny o treningu w Chinach. Polecam. Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka A właśnie się zastanawiałem co by tu obejrzeć wieczorem! Dzięki! A dla chłopaków wielki szacunek! Czasami naprawdę trzeba samozaparcia, żeby dupsko z wyra podnieść i coś ze sobą zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baartos Napisano 7 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2016 Kapitalne ujecie z kamery... http://www.sport.pl/zimowe/1,79229,19595578,mikaela-shiffrin-na-treningu-widziana-od-tylu-nowa-jakosc-w.html#BoxSportCz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi