ROCH Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 Jest bardzo wiele filmików w sieci z treningów zawodników. Niejednokrotnie wrzucałem na forum treningowe przejazdy Kristoffersena, Hirschera czy Svindala. Był nawet osobny temat dotyczący jazdy Teda Ligety i tam też pojawiały się filmiki z go pro z jego sesji treningowych. Natomiast skupialiśmy się głównie na treningach czysto narciarskich. Z tego co kojarzę, na forum przewijały się tylko pojedyncze filmiki z treningami na sucho (Lindsey Vonn, ALS, ten taki filmik gdzie trenowały Tina Maze, Anka, MHR, LV) - w każdym razie było tego niewiele. A przecież trening pozasezonowy w ogromnym stopniu rzutuje na przygotowanie do startów. Myślę, że taki wątek może być ciekawy. Proponuję wrzucać tu filmy znalezione w sieci + jakieś nasze. Począwszy od treningów Cuche'a czy Svindal'a na siłowni, przez treningi plenerowe Austriaków i Austiaczek () po wyławianie kamieni i łażenie po drzewach w lasach namorzynowych preferowane przez Julkę Zaczynam dziś od dwóch filmów z Hirscherem: 1) film mało związany z przygotowanie fizycznym, ale zamieszczam go dlatego, że pokazuje, jak wiele osób jest zaangażowanych w cały "proces treningowo-startowy" takiego zawodnika, jak Hirscher [video=youtube;_qUqDoQMTp4] gdyby był problem z wyświetlaniem, link do YT: 2) trening (a raczej fragmenty) kondycyjno-siłowy wy wykonaniu Marcela [video=youtube;jogMwTMoaBQ] gdyby był problem z wyświetlaniem, tutaj link do YT: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krait Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 [video=youtube;qoIdYjw3u7M] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 (edytowane) Mister GS! [video=youtube;oEghWeUdOIs]https://www.youtube.com/watch?v=oEghWeUdOIs https://www.youtube.com/watch?v=oEghWeUdOIs Edytowane 10 Marzec 2015 przez Aressi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan-D Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 (edytowane) Też Ted w czasie dość specjalnego treningu! Wydaje mi się że taki trening jest bardzo ważny. Gdy to co robisz sprawia przyjemność , łatwiej o postępy i zaangażowanie. No i mały Marcel: Pozdrawiam Edytowane 10 Marzec 2015 przez Dan-D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paluk Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 Bode Miller A to szczególnie dobry trening Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 Mikaela Shiffrin [video=youtube;DxboNd_zz1w] 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 10 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 Na razie tylko Aressi mnie zaskoczył czymś, czego nie znałem czyli treningiem Mikaeli fajnie, że wrzucanie! Jutro przygotuje dla Was coś specjalnego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 Tina Maze [video=youtube;E6Fp9-dHQNg] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 Lindsey Vonn [video=youtube;emLVDkIEFfA] [video=youtube;tnGorzSm5Rk] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 24 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2015 I tu taka refleksja. Dorosly facet ktory ma 180 cm i wazy 65 kg. Jak ma sie jego sprawnosc fizyczna do takiego Marcela :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuu Napisano 24 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2015 No, sporo inspiracji na razie obejrzalam Svindlala - kilka cwiczen wyzwalo mnie ewidentnie:) Natomiast ten pierwszy film Vonn z 5top cwiczen to sie raczej srednio nadaje jako podstawa.. Moze uzupelnienie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 15 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2015 A tu taka ciekawostka na którą natrafiłem w czeluściach twarzowej książki:wink: Jak widać zawodnicy trenują różne rzeczy. Szczerze mówiąc to nie wiedziałem gdzie to wkleić. Myślę, że tu będzie dobrze. [video=youtube;u8_9A54BEoc] Pozdrawiam i życzę miłego słuchania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San28 Napisano 15 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2015 W sumie nieźle, dało się tego słuchać, zwłaszcza Lizzy. :happy: Choć, jeśli chodzi o Kostelica, zdecydowanie lepiej jeździ niż śpiewa.:wink: Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 26 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2015 I tu taka refleksja. Dorosly facet ktory ma 180 cm i wazy 65 kg. Jak ma sie jego sprawnosc fizyczna do takiego Marcela :biggrin: Jeżeli wygrywa Tour de France to bardzo dobrze :biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 A tu taki trening :smile: https://video-fra3-1.xx.fbcdn.net/hvideo-xat1/v/t42.1790-2/11786986_849426235142020_570508553_n.mp4?efg=eyJyb HIiOjQ0NiwicmxhIjo1MTJ9&rl=446&vabr=248&oh=07b0b06219e632ce6b2077df85d1d890&oe=55B73807 Widać, że się nienawidzą :wink: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Nie jestem fanem M.H. ale ten film zrobił na mnie wrażenie(zwłaszcza estetyczne) http://www.redbull.com/en/snow/stories/1331714449723/watch-marcel-hirscher-crazy-colour-explosion I jak tu nie kochać slalomu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 8 Sierpień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2015 (edytowane) Trochę zaspałem i okazało się, że mam 7 dni na napisanie pracy magisterskiej od zera... do końca. Jak się pewnie domyślacie, mój dzień wygląda dość monotonnie - rano do pracy, powrót do domu i pisanie do 2-3 w nocy. Ale mając mocno wyprany mózg zapuszczam się raz na czas w czeluści internetu w celu chwilowego odprężenia I tak się zapuszczając postanowiłem sobie poszukać jakichś ciekawych ćwiczeń, które można by wykonywać w domu/ogródku czy na zwykłej siłowni. Poniżej kilka propozycji, myślę, ze coś ciekawego dla siebie znajdziecie! [video=youtube;bNcBd_5cSwc] Ostrzegam! Ćwiczenie numer 3 to zabójstwo! Polecam robić 3 serie, np. 30 sek - 45 sek - 60 sek (a później pogrzebać trochę w necie i znaleźć, ile powtórzeń w danym czasie wykonuje Kristoffersen) [video=youtube;3BaL4Clqp24] [video=youtube;6Ri6yRdGjsI] Edytowane 8 Sierpień 2015 przez ROCH 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 9 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2015 Jeżeli wygrywa Tour de France to bardzo dobrze :biggrin: Haha, racja, w tej dyscyplinie ma się dobrze. Nie ujmując Kolarzom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 9 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2015 Ostrzegam! Ćwiczenie numer 3 to zabójstwo! Polecam robić 3 serie, np. 30 sek - 45 sek - 60 sek (a później pogrzebać trochę w necie i znaleźć, ile powtórzeń w danym czasie wykonuje Kristoffersen) Robiłem to w układzie 100 skakanek, po tym 25 + 25 przeskoków z nogi na nogę jak do GS (2 sek.), po tym 45-50 przeskoków obunóż jak tutaj. To jedna seria. Przerwy pomiędzy ćwiczeniami około 30 sek. 3 serie po czym miętka dętka i antonipadalski :biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 9 Sierpień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2015 Brzmi dumnie! Ja robiłem pod okiem Zity. W jakim czasie i ile serii oraz powtórzeń nie wiem... Wiem tylko, że Zita siedział z zepsutym kolanem, w ręce dzierżył stoper i coś tam gadał-krzyczał nie wiem, nic do mnie nie dotarło... W tym roku planuje to od października włączyć do regularnych treningów i mam nadzieję, że będzie efekt! Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 15 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2015 Chcę Wam coś pokazać: [video=youtube;hFpUGE2Ot04] Z tego miejsca pozdrawiamy Sebka - autora filmu - i trzymamy kciuki za Wasze starty chłopaki 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan-D Napisano 15 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2015 Fajna szopa! Pewnie gdyby nie kontuzja to Janowicz tez by poskakał :smile: Szacun dla chłopaków, oby przełożyło się na występy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Respekt dla chłopaków! Mega salka! No ale dom trza kiedyś wykończyć :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tikeyo Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Szacun! Widać nie trzeba mieć milionów żeby dobrze się przygotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 16 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Prawda jest taka, że najwięcej zależy od samozaparcia, motywacji i chęci. Tutaj chłopaki mają zaangażowanego sprzętu za kilka tysięcy - nie więcej. Myślę, że gdyby tylko była miejscówka odpowiednia, to 3 osoby składając się po powiedzmy +/- 1000 zł są w stanie zorganizować naprawdę sensowne miejsce do ćwiczeń 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi