gregor_g4 Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Ja mam tak samo prze...... :stupid:, dobrze że młody już giba już ze swoimi deskami :wink: wyjaśniło się czemu tyle jesz na wypadach narciarskich:D:d 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Ja też odkąd pamiętam noszę małżowine narty, ponieważ taki był układ jak się uczyła jeździć parę lat temu. Ale chyba trzeba będzie zerwać z tą tradycją ponieważ, jak córy moje zaczną jeździć to nie uśmiecha mi się targać trzech par nart Ale my tu nie o tym, faktycznie jak jest mgła, to warun się robi średni Tapatalkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Pewnie Mariusz zda dziś relacje, ale dla mnie dzień skończył się o 9:00. Prawdopodobnie wpiąlem nartę ze śniegiem pod butem i wypięła mi się przy pierwszym zjeździe z gondoli do krzesła. Druga tak się obróciła, że noga prawdopodobnie skręciła się w kostce. Niby nic wielkiego, a jeździć już się nie dało ?. Może do jutra trochę przejdzie i chociaż na niebieskich się poślizgam. Artur dziś też nie pojeździł ?. A taki ładny dzień...... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Co tam u was chłopaki bo wszystkie inne posty nie umywają się do waszych relacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 12 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Dzień piąty. Wyprawa na Eggalm - Zillertal 3000, dzień drugi. Część 1 z 4. Tak jak pisał wcześniej Krzysiek - dzień zaczął się fatalnie od jego dwóch skrętów...pierwszy na nartach, drugi w kostce : Fatalna passa z dnia wczorajszego, niestety, w pierwszych minutach dzisiejszego nartowania była kontynuowana. W czwartek plan był jeden - wbijamy się gondolą Horbergbahn z Mayrhofen i lecimy na Eggalm. Początek dnia - zachmurzenie, opady śniegu, a na trasach ok 10cm puchu. Na górze jesteśmy ok 9. Zaraz po poniższej fotce - kontuzja KP. Przejrzystość dużo lepsza niż wczoraj - jazda, przynajmniej na początku podobna. 150er Tux przedostajemy się na drugą stronę ośrodka. Wagonik wygląda imponująco: Na szczycie fotka grupowa i w drogę... Trasy, oznakowanie w Penken są idealne: Podążając w stronę Tux na trasach sytuacja wygląda tak: Czerwona 64 od dołu: By dostać się na Eggalm musimy zjechać trasą Skiturową 75. Początek wygląda zachęcająco: 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 12 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Dzień piąty. Wyprawa na Eggalm - Zillertal 3000, dzień drugi. Część 2 z 4. Trasa jest łagodna ale widokowo - przepiękna. Prowadzi raz lasem, później las się kończy polanką... ...by potem ponownie wjechać między drzewa: Wjeżdżamy pierwszym krzesłem na Eggalm i nagroda - Słońce i piękna pogoda: Zaliczamy tutaj wszystkie trasy z wyjątkiem tej pod orczykiem... A towarzyszy nam błękit nieba i cudowne, alpejskie widoki. Cudownie... W oddali, przez chmury "uśmiecha" się do nas lodowiec Hintertux, na którym byliśmy trzeciego dnia. Wspólna fotka z Maćkiem...a na dole dolina... Nim opuścimy to miejsce, kilka szusów i wciągnięć w górę...np takim krzesełkiem pod trasą numer 78. ...i jeszcze jeden widoczek w stronę lodowca: 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Pewnie Mariusz zda dziś relacje, ale dla mnie dzień skończył się o 9:00. Prawdopodobnie wpiąlem nartę ze śniegiem pod butem i wypięła mi się przy pierwszym zjeździe z gondoli do krzesła. Druga tak się obróciła, że noga prawdopodobnie skręciła się w kostce. Niby nic wielkiego, a jeździć już się nie dało . Może do jutra trochę przejdzie i chociaż na niebieskich się poślizgam. Artur dziś też nie pojeździł . A taki ładny dzień...... Jak można skręcić nogę w kostce w butach narciarskich?:stupid: Drugi kolega pogruchotał bark przewracając się na niebieskiej. Co upadek to katastrofa!!! Co wy z porcelany jesteście? Zamiast siedzieć przed kompem i pisać tę relację to trochę poćwiczcie ogólną sprawność.Przed zjeżdżaniem porozciągajcie się trochę. Rozgrzejcie mięśnie. Bo na zdjęciach widać , że ćwiczycie tylko picie piwa. Narty to nie tylko zabawa ale też ciężka praca i trzeba do tego się przygotować motorycznie. Pokonujecie duże dystanse a nie idzie za tym przygotowanie siłowe. Jak tak dalej pójdzie to jutro nie będzie miał kto napisać kolejnej relacji. Pozdrawiam i martwię się o Was bo sił coraz mniej . Uważajcie na siebie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 A tak dla poprawy waszych humorów znalazłem coś takiego 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 12 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Dzień piąty. Wyprawa na Eggalm - Zillertal 3000, dzień drugi. Część 3 z 4. Końcówka trasy 78...sama trasa - fantastyczna! Trasa 78b prowadzi do miejscowości Tux wąską "ścieżką"...almbahn ...do małej gondolki Eggalmbahn: Wracamy. Po wjeździe na górę przedostajemy się z powrotem - Rastkogelbahn w stronę Rastkogel. Tu zaliczamy przerwę na mega wypasione jedzonko - pewnie johnny wstawi kilka fotek z tego wydarzenia :biggrin: Lunch był wyśmienity, więc trzeba było go szybko spalić... ...na trasie 65? Niektórzy by pewnie drzemkę zaliczyli. Pierwszy raz w życiu...taki oto widok - na trasie, gdzie dookoła full narciarzy, deskarzy - na wysokości ok 2000m na trasie 60 - Pani i jej piesek. Czy to mądre? Oceńcie sami. Widoczek z regionu Rastkogel: Bardzo przyjemną traską 66 wracamy w stronę Harakiri i regionu snowparku: ...krótki postój i? Wyzwanie za dnia? Chyba tak, bo podejmuję się sam przejazdu marketingową, tutejszą trasą: Jadę tam raz... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 12 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Dzień piąty. Wyprawa na Eggalm - Zillertal 3000, dzień drugi. Część 4 z 4. Kilka ujęć Harakiri w Słoneczku: Zaliczam na niej szybkie dwa razy. Miałem tylko raz...a Paula z Maćkiem mieli zjeżdżać jakąś boczną trasą...ale, że ich długo nie było, to wjechałem jeszcze raz. Z obydwóch przejazdów mam filmiki - pewnie coś skręcę z tego ciekawego? Dostałem opierdziel - bo na dole, leżał ktoś z poważną kontuzją i myśleli, że coś mi się stało... ...burę przyjąłem, a po ranną dziewczynę później przyleciał helikopter. Zaliczamy 31 i przejeżdżamy w stronę Horbergu i tamtejszej trasy 12 widocznej na fotce, w tle. Jeździmy po wszystkich trasach z tej cześci...a widoki? Popatrzcie: W stronę trasy 15. I jej końcówka: 10siątka: Początek czarnej 12stki, na której johnny jak mówił wykonał 200 skoków na muldach i odsypach. W tle Harakiri i inne trasy z części ośrodka, na której byliśmy wcześniej: Kończymy jazdę. Aura na koniec tego narciarskiego dnia jest doskonałym prognostykiem na jutro. Wynik Endo: DYSTANS 87.14 km CZAS TRWANIA 8g:19m:17s MAKS. PRĘDKOŚĆ 56.7 km/h KALORIE 4404 kcal MIN WYSOKOŚĆ 624 m MAKS. WYSOKOŚĆ 2483 m ŁĄCZNIE W GÓRĘ 10514 m ŁĄCZNIE W DÓŁ 10475 m pozdrawiam marboru 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 (edytowane) Jak można skręcić nogę w kostce w butach narciarskich?:stupid: Drugi kolega pogruchotał bark przewracając się na niebieskiej. Co upadek to katastrofa!!! Co wy z porcelany jesteście? Zamiast siedzieć przed kompem i pisać tę relację to trochę poćwiczcie ogólną sprawność.Przed zjeżdżaniem porozciągajcie się trochę. Rozgrzejcie mięśnie. Bo na zdjęciach widać , że ćwiczycie tylko picie piwa. Narty to nie tylko zabawa ale też ciężka praca i trzeba do tego się przygotować motorycznie. Pokonujecie duże dystanse a nie idzie za tym przygotowanie siłowe. Jak tak dalej pójdzie to jutro nie będzie miał kto napisać kolejnej relacji. Pozdrawiam i martwię się o Was bo sił coraz mniej . Uważajcie na siebie. Widać można ?. Dobrze, że nie poszło kolano. Co do piwa to nie przesadzaj. Jeden waizen w ciągu dnia to nikomu nie zaszkodzi. Wypadki się zdarzają najlepszym. Chłopaki jeżdżą super i wielu może się od nich uczyć, a mimo to się zdarzyło. P.S. Byłem z nimi i nie poczęstowali kiełbasą ?. Edytowane 12 Marzec 2015 przez KP 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Wracamy. Po wjeździe na górę przedostajemy się z powrotem - Rastkogelbahn w stronę Rastkogel. Tu zaliczamy przerwę na mega wypasione jedzonko - pewnie johnny wstawi kilka fotek z tego wydarzenia :biggrin: Lunch był wyśmienity, więc trzeba było go szybko spalić... ...na trasie 65? Niektórzy by pewnie drzemkę zaliczyli. nie zostaliście chwilę u góry na Rastkogel / Horbergjoch :eek::eek:::confused:: a tam tak przyjemne traski :sorrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 (edytowane) Zillertal - bajki ciąg dalszy Po nieco gorszym dniu powrót do nieba - cudowna pogoda,dobre warunki do jazdy i znów się wyjezdzilem.Wszystko byłoby super,gdyby nie gleba KP na wstępie. Zaczynamy! Najpierw ta gondola.... Później ta duża Jest nawet slalom Na poczatku jazda w chmurach Szybko pogoda się poprawia Edytowane 12 Marzec 2015 przez johnny_narciarz 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 (edytowane) Czas na pit stop.Trafilismy do fajnej knajpy,jedzenie bardzo dobre,w rozsadnych pieniądzach i konkretne porcje. Czas na widoki Edytowane 12 Marzec 2015 przez johnny_narciarz 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 (edytowane) Welcome to Hintertux Edytowane 12 Marzec 2015 przez johnny_narciarz 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 (edytowane) Sorry,nie mam weny... Po prostu patrzcie... Edytowane 12 Marzec 2015 przez johnny_narciarz 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 (edytowane) Jeszcze trochę katowania... Harakiri - przereklamowana.Ciekawsza i lepsza jest 10 po przeciwnej stronie. Czarna 10 - miodzio.Powiem więcej: "idź pan w wuj z Harakiri!" Poszedłem na całość na zamuldzonej... Edytowane 12 Marzec 2015 przez johnny_narciarz 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Harakiri - przereklamowana.Ciekawsza i lepsza jest 10 po przeciwnej stronie... Czarna 10 - miodzio.Powiem więcej: "idź pan w wuj z Harakiri!" Poszedłem na całość na zamuldzonej... Dobrze Pan prawisz :biggrin:. Opisz Pan jeszcze doznania mięśniowe od pasa w dół po zjeździe :stupid: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 odnośnie harakiri to jak coś kiepskiej jakości to trzeba wspomagać reklamą tam na tej 10-ce jest fajny krótki odcinek coś a la harakiri tz chyba lepszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Dobrze Pan prawisz :biggrin:. Opisz Pan jeszcze doznania mięśniowe od pasa w dół po zjeździe :stupid: Flak.... :biggrin: Ale warto było!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 a w przyszłym sezonie ... nowa gondola ( dlatego budują nowy most w centrum Mayerhofen ) http://www.mayrhofner-bergbahnen.com/de/einblicke/neue-3s-bahn 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 odnośnie harakiri to jak coś kiepskiej jakości to trzeba wspomagać reklamą tam na tej 10-ce jest fajny krótki odcinek coś a la harakiri tz chyba lepszy moim zdaniem czarna 12 Devils Run jest najbardziej wymagającą trasa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Panowie właśnie czytam waszą relację :smile:,matko bosko tu to się dzieje :applause: Szczerze mówiąc nie wiem czy jest sens pisać o stokach w Lienz : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Panowie właśnie czytam waszą relację :smile:,matko bosko tu to się dzieje :applause: Szczerze mówiąc nie wiem czy jest sens pisać o stokach w Lienz : w Lienz nie byłem, lepsze od harakiri są trasy w Serfaus a wcale nie reklamowane miodzio :biggrin: Pezidy i Lazidy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 moim zdaniem czarna 12 Devils Run jest najbardziej wymagającą trasa masz racje pomyliłem 10 z 12 pisałem z pamięci a byłem tam 5 w 2010r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi