johnny_narciarz Napisano 14 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 Chyba macie na myśli inną trasę niż kol. lokiec3 On pisał o czerwonej trasie nr 1 (Zilleral Shuttle) prowadzącej ze szczytu 2377 m do Hochfugen, a Wy zapewne o czarnej jedynce do Kaltenbach. Jeśli nie byliście na Zilleral Shuttle, to ominęła Was najlepsza trasa w tamtym ośrodku! PS: Mapka: http://ski3.intermaps.com/hochfuegen_hochzillertal/skimap_touch.asp?logo=hz&lift=current&slope=normal Faktycznie! Nie zauważyłem,że to też jedynka. Chyba... Lokiec3 sorry,nie popatrzyłem dokładnie o którą pytasz - zaliczyliśmy nr 4 (czarnulka mniam mniam!!! :angel:),ale tej jedynki nie widzę. Chyba,że zmienili jej numer. To ta nasza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 Wielki dzięks!!! Zanim przejdę do pisania relacji,też chciałbym podziękować całej ekipie za wspaniałą zabawę i miłe towarzystwo! Jadąc z Wami nie sądziłem,że poznam tak fajnych ludzi i że tak fajnie będziemy zgrani! Jakbyśmy się znali od dawien dawna. :cheerful: Wyprawa była mega udana i mam nadzieję,że w tym gronie znów się spotkamy,a może jeszcze większym. : Wszystkim kontuzjowanym życzę szybkiego powrotu do zdrowia i żeby coś takiego nigdy więcej się nie wydarzyło! A teraz chyba się popłaczę,bajka się skończyła. :sorrow: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 14 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 Faktycznie! Nie zauważyłem,że to też jedynka. Chyba... Lokiec3 sorry,nie popatrzyłem dokładnie o którą pytasz - zaliczyliśmy nr 4 (czarnulka mniam mniam!!! :angel:),ale tej jedynki nie widzę. Chyba,że zmienili jej numer. To ta nasza: No to mam dla was przykrą wiadomość musicie tam jechać jeszcze raz. Jedyneczka jest trasą równoległą do tej , którą jechaliście. Ja czwórką nie jeździłem, bo mój brzdąc jakoś wtedy nie miał mocy. Poza tym było twardo i na jedynce mi marudził, woli jeździć po przegarniętym śniegu. Ale ta jedynka jest naprawdę boska. Poza pierwszym odcinkiem nie ma tam miejsca na opieprzanie się. non stop robota i robota jakieś ponad 3 km mocnej czerwonej o w miarę jednostajnym nachyleniu bez wypłaszczeń i zwężeń. Naprawdę jedna z piękniejszych tras po jakich jeździłem. Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 No to mam dla was przykrą wiadomość musicie tam jechać jeszcze raz. To jest dobra wiadomość... :wink: Jedyneczka jest trasą równoległą do tej , którą jechaliście. Ja czwórką nie jeździłem, bo mój brzdąc jakoś wtedy nie miał mocy. Poza tym było twardo i na jedynce mi marudził, woli jeździć po przegarniętym śniegu. Ale ta jedynka jest naprawdę boska. Poza pierwszym odcinkiem nie ma tam miejsca na opieprzanie się. non stop robota i robota jakieś ponad 3 km mocnej czerwonej o w miarę jednostajnym nachyleniu bez wypłaszczeń i zwężeń. Naprawdę jedna z piękniejszych tras po jakich jeździłem. Pozdrawiam. Myślałem,że chodzi o czarną.Ta czarna 4 jest zaznaczona na mapce jedynie przerywaną kreską.Druga taka zaznaczona jest obok jedynki i myślałęm,że o nią chodzi. Ta jedyneczka zaliczona! (1 i 1+2) To prawda,jest super! Właśnie przestudiowałem dokładnie mapkę. Zaliczyliśmy wszystkie trasy,łącznie z wariantami. Może Mariusz jeszcze potwierdzi,jeśli się mylę. : W ogóle ta część ośrodka podobała mi się najbardziej,bo tu większość tras fajnie nachylona i urozmaicona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 ... A może to,że wzbogace "stajnię" o Fischer Progresor 9+ (długość 180) - świetna narta na twarde warunki! ... Przepraszam że trochę zapytam z innej beczki, ale mocno zastanawiam się na nartą uniwersalną między : progresorem +9 i Head magnum. Trochę pojeździliście więc proszę o opinię? Pozdrawiam Na tych Headach nie jeździłem,więc się nie wypowiem. Natomiast Fischer Progressor 9+ to twarda narta gigantowa,taka amatorska, i raczej nie za bardzo uniwersalna.Ale jak sypnęło świeżego na trasie,szła bez problemu. Natomiast na "betonie" rewelacja! Miałem sporą frajdę na czarnulkach,kiedy te były mocno oblodzone. :applause: I tak Krzysztof (tutaj KP) pozbył się nart... :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 Hoch Zillertal Jak już wiadomo,na koniec zaliczyliśmy Hoch Zillertal.Parkowaliśmy pod gondolkami w Kaltenbach.Wsiadamy w tą ze stacja pośrednią (po lewej stronie) i jazda do góry.Ludzi z rana już sporo i trochę mamy obawy... Na początek udajemy się na lewą stronę i zaliczamy wszystkie trasy przy kanapie Sonnenjet - szerokie i bardzo przyjemne. Dalej kierujemy się na kolejne wyciągi,dwie 8 osobowe "bublinki".Szeroko,ale w większości lekkie trasy.Ale trudno jest tu wybrzydzać,każdy znajdzie coś dla siebie. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 cz.2 Jedna z atrakcji na szczycie: Jeszcze trochę widoków z tej części ośrodka: Taki obiekt... nie sprawdziliśmy co to Powoli wracamy,żeby uderzyć w drugą stronę i zaliczamy kolejne trasy Po drodze zaglądamy do snowparku,gdzie sporo freestyle-owców. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 cz.3 I jeszcze... Po zaliczeniu wszystkich tras,ruszamy na drugą stronę.Niestety jest tylko jedna droga i tylko stare krzesła 4 osobowe (ale wybrzydzam,jakby na Pilsku same gondole jeździły...),a to powoduję kolejki. Czas na trasy przy gondoli Zillertal Shuttle Start na trasę... freeridową,bo nic innego tam nie było... Wspomniana wcześniej czarnulka 4.Ciekawe,że na mapce internetowej zaznaczona jest na czerwono,a w rzeczywistości na czarno... 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 cz.4 Jeszcze parę widoków z tej części Zmierzamy do tej najfajniejszej części (według mnie),przy szczycie Pfaffenbuhel Koniec czarnulki,a tak na prawdę czerwonej 1 No to ruszamy! 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 cz.5 Są i ski tourowcy Tutaj też robimy Pit Stop w tej knajpie.Jedzonko dobre - ja zamówiłem gulasz (Gulaschsuppe) - porcja w sam raz i dobra! Koszt to 6,5 ojro. Podobnie jest w innych knajpach.Wcześniej zamówiłem gulasz z kiełbasą za 8 ojro,ale porcja była tak duża,że miałem spory problem ją wchłonąć.Ale to dzień wcześniej. Pojedzeni,płyny uzupełnione,to ruszamy dalej.Zaliczamy wszystko co się da,m.in. wspomnianą 1 przez Lokcia3. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 cz.6 No to do góry To chyba początek tej trasy nr 1 Przy okazji widoczki A to końcówka dwójki - również super trasa,gdzie można pójść na całość. Na kilka minut wszystko siadło w ośrodku.Trzeba czekać.Ja chciałem na pifko,ale ekipie się nie chciało podejść ok. 50 metrów... Przynajmniej według znaku. Nie zaliczyliśmy jedynie tych tras przy orczykach,ale to chyba bez sensu. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 (edytowane) cz.7 (sorry) I dalej... Na końcu katowanie trasy nr 3 we wszystkich wariantach: niebieski,czerwony i czarny. Godzina 16.00,koniec dobrego.Czas jechać na dół.To jest właśnie wspomniana przeze mnie ta czarna jedynka... Wyobraźcie sobie co się dzieje,kiedy na trasę,miejscami "szeroką" na może 5 metrów,rusza naraz chyba milion ludzi... Czegoś takiego nie przerabiałem nawet w naszych górach,nawet w SzCyrku! Ludzie jadą od siebie na dotknięcie ręki,lecia gleba za glebą,bo spore muldy,wpadają na siebie,a ja walczę jedynie o przeżycie... Moje kończyny chyba nigdy nie dostały tak w du...! Pod koniec chciałem sobie skoczyć na ostatniej muldzie,ale nogi zaprotestowały... Na szczęście uniknąłem gleby i dotarłem w całości do końca.Zdecydowanie polecam zjechać gondolą na dół,bo ryzyko kontuzji spore... :eek: Nie mogę się nadziwić,że tak solidni Austriacy nie zamknęli tej trasy?Chyba,że medycy mieli za mało roboty. :stupid: Edytowane 15 Marzec 2015 przez johnny_narciarz 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 14 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 Powrót, pożegnanie, krótkie podsumowanie. 1-2 Powroty z nart, z Alp są zawsze trudne...tym bardziej jak wyjazd jest super udany ze względu na Towarzystwo, pogodę i warunki. Ten dzień zaczął się wcześnie, od pakowania...sprawdzania ilości sztućcy, pościeli itd przez właścicielkę, która nie potrafi zadbać o swój apartamentowiec - Apartamentów w Zell am Ziller o nazwie Regina, nie polecamy. O świcie żegnał nas Księżyc: Oraz rozświetlony baner Zillertal Areny (maszyny do zwracania kaucji niestety nie ma): Żegnamy okolice Zell am Ziller. Spędziliśmy tu czas, którego chyba każdy z nas nie zapomni. Po drodze odwiedzamy stację dolną w Hochzillertal - tu maszyna od plastiku jest. Niektórzy z nas zwracają karnety, inni zostawiają na pamięć... ...ludzi zero, jeszcze jest świt - a dół gładziutki, przygotowany na popołudniowe zjazdy tysiący narciarzy. No to w drogę. Łapię w migawkę pociąg rodem z doliny Ziller...jest tak szybki, że foto jest nie ostre dynamicznie :biggrin: Zbliżamy się do autostrady... ...i opuszczamy dolinę. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 14 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 Mariusz przejechał sobie slalom,ale czasu nie mierzyło... To jest gigant, a nie slalom:rolleyes::, a bramki były pod napięciem?:wink: :tongue: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 14 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 z ciekawości aż weszłam na opinię tego Waszego apartamentu Regina i głównie są złe i bardzo złe... dziwię się, że tego wcześniej nie sprawdziliście i dziwię się też, że takie zakały trafiają się w Austrii, ale widać wszędzie są ludzie i ludzie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 14 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 (edytowane) Powrót, pożegnanie, krótkie podsumowanie. 2-2 Wschód Słońca w górach jest piękny. Rano przymrozek pokrywa białym osadem okoliczne pola. Błękit nieba powoli nabiera mocy... Ostatnie pożegnania rozstającej się ekipy...i robi się nostalgicznie... Tym bardziej, że okoliczności przyrody są takie: Dalej jedziemy już sami, każdy w swoim kierunku. Artix dzwoni - jest już w Berlinie, Chłopaki gnają do Bielska a potem do Sącza (podobno po drodze piękna zima w Polsce - my tego nie zauważyliśmy, padał deszcz). Pawła pożegnaliśmy dzień wcześniej przed nartami - wrócił do domu na koszt ubezpiecyciela (nadal nie wiadomo co z jego kolanem). Docieramy do Czech... ...a potem już Ojczyzna. Podsumowanie: - z 6 dni, mieliśmy prawie 5 dni pełnej lampy - rano mróz, popołudniu temperatura na delikatnym plusie. - udaje nam się zaliczyć prawie całe: Zillertal Arenę, Zillertal 3000, Ahorn, Hochzillertal oraz lodowiec Hintertux. - wg Endomondo z nartami przemierzyliśmy dystans ok 508km. - udało się skrzyknąć, spotkać i umówić na austriackiej ziemi 7 forumowiczy Skionline (w tym jednego zbanowanego :wink:)...ups... sorry - był jeszcze z nami Janusz :biggrin: - z przykrości... skręcone jedno kolano, obity jeden bark, podkręcona jedna kostka, rozwalona jedna narta. Co najważniejsze w wyjeździe? Dla mnie... To Wy Ludzie właśnie! Dzięki Wam, a była nas spora gromadka udało się spędzić ten alpejski czas z uśmiechem, dobrym humorem, na super rozmowach. Jesteście dla mnie sensem istnienia tego forum - potraficie szukać tego co nas łączy, a nie dzieli. Każdy z Was jest ciekawą, interesującą osobą, otwartą i pozytywną. Piotrze szkoda, że z Wami tak krótko na Arenie...a potem w przelocie na HTuxie - Artix strasznie gnał...ehhh Wiem, że na każdym z Was można polegać - dziękuję za ten czas spędzony razem. pozdrawiam marboru PS. Będą jeszcze filmiki...ale kiedy uda mi się coś wybrać i skleić z tych ośmiu godzin nieudolnego filmowania? Zobaczymy. PS2. Mifilimie...czasu na Kościół i odkrycie jego "tajemnic" - brakło...ale to przez Janusza... Edytowane 14 Marzec 2015 przez marboru 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atenka Napisano 14 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 z ciekawości aż weszłam na opinię tego Waszego apartamentu Regina i głównie są złe i bardzo złe... dziwię się, że tego wcześniej nie sprawdziliście i dziwię się też, że takie zakały trafiają się w Austrii, ale widać wszędzie są ludzie i ludzie... Co masz na myśli Idealist, pisząc o "zakałach" wynajmujących apartamenty w Austrii? w jaki sposób utrudniają Ci "nartowanie"w Alpach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP Napisano 14 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 (edytowane) Co masz na myśli Idealist, pisząc o "zakałach" wynajmujących apartamenty w Austrii? w jaki sposób utrudniają Ci "nartowanie"w Alpach? Odwiedź Reginę w Zell am Ziller, a nie będziesz pytać. Tego nie ma sensu opisywać. Rekompensatą było towarzystwo i zaj......... warunki. ? Dla mnie to wyjazd życia. Edytowane 14 Marzec 2015 przez KP 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 14 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 nie bardzo rozumiem Twoje pytanie... jeśli ktoś liczy sztućce, jak to wspomnieli Koledzy i zapewnia jeszcze inne wątpliwe "atrakcje" dla turystów, o których możesz sobie poczytać na booking.com i innych portalach to jest dla mnie zakałą, bo mam jak najlepsze zdanie o poziomie usług turystycznych świadczonych w Austrii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atenka Napisano 14 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 nie bardzo rozumiem Twoje pytanie... jeśli ktoś liczy sztućce, jak to wspomnieli Koledzy i zapewnia jeszcze inne wątpliwe "atrakcje" dla turystów, o których możesz sobie poczytać na booking.com i innych portalach to jest dla mnie zakałą, bo mam jak najlepsze zdanie o poziomie usług turystycznych świadczonych w Austrii.[/quote Jeśli ktoś liczy sztućce...:biggrin:rozumiem..Ja do biznesu nie będę dokładała.:tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP Napisano 14 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 (edytowane) [/quote Jeśli ktoś liczy sztućce...:biggrin:rozumiem..Ja do biznesu nie będę dokładała.:tongue: Proszę Cię....... Jeśli robisz tak samo, życzę powodzenia. My nie jesteśmy bandą gówniarzy tylko poważnymi ludźmi. Raczej bym coś naprawił niż popsuł i cała reszta też. Nie wiesz co piszesz. Poza tym ten wątek nie o tym, ale o pięknie Alp. Poza tym nie potrzebuję kieliszka, ani szklanki po musztardzie. Edytowane 14 Marzec 2015 przez KP 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atenka Napisano 14 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 [/quote Jeśli ktoś liczy sztućce...:biggrin:rozumiem..Ja do biznesu nie będę dokładała.:tongue: Proszę Cię....... Jeśli robisz tak samo, życzę powodzenia. My nie jesteśmy bandą gówniarzy tylko poważnymi ludźmi. Raczej bym coś naprawił niż popsuł i cała reszta też. Nie wiesz co piszesz. Poza tym ten wątek nie o tym, ale o pięknie Alp. NO TO UŚWIADOM POLAKÓW,POLKI....DLACZEGO "NIE" RAZY TRZY DLA "REGINY" W AUSTRII" Piękno Alp....kocham patos.:happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 14 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 z ciekawości aż weszłam na opinię tego Waszego apartamentu Regina i głównie są złe i bardzo złe... dziwię się, że tego wcześniej nie sprawdziliście i dziwię się też, że takie zakały trafiają się w Austrii, ale widać wszędzie są ludzie i ludzie... Gdzie to wyczytałaś te opinie : bo szukam ale jakoś nie znalazłem złych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 14 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 (edytowane) Gdzie to wyczytałaś te opinie : bo szukam ale jakoś nie znalazłem złych http://www.booking.com/hotel/at/appartement-regina.pl.html?aid=318615;label=New_Polish_PL_5226412585-lzUQRAmhXdvf57L7g1ZE1gS46933006465%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg;sid=badedce1672755e7c32d41dd704e248f;dcid=1;ucfs=1;srfid=ef9edfb2ea8358fe1e0502a5a9ba2714df8b9387X1;highlight_room=#tab-reviews Kiepskie wyposażenie kuchni, brak zmywarki, worków na śmieci. Końcowe rozliczenie w dzień wyjazdu o godz. 5.00 rano.Słaba narciarnia bez grzałek. Sprzątanie na wspólnych korytarzach 1 x w tygodniu.Brak ręczników i pościeli w cenie. Rezydentka wyjątkowo nieprzyjemna.W łazience nieprzyjemny zapach utrzymujący się przez cały czas pobytu , plastikowe zasłonka na wannie, brodziku jak w głębokiej komunie,połowa rolki papieru na 4 osoby na 8 dni ,brak worków na śmieci,(zakupic trzeba samemu) nie zawsze ciepła woda ,w kuchni zbieranina:wyszczerbione talerze,sztucce każdy inny chyba z demobilu.Wszędzie plastikowe kwiaty.Chyba zatrzymali się na latach 60 ubiegłego wieku..Drogo, drogo i jeszcze raz drogo. Nigdy więcej nie skorzystam z tego obiektu.Nie polecam. Nie zapomnij podziękować:stupid: Edytowane 14 Marzec 2015 przez SB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 14 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 (edytowane) http://www.booking.com/hotel/at/appartement-regina.pl.html?aid=318615;label=New_Polish_PL_5226412585-lzUQRAmhXdvf57L7g1ZE1gS46933006465%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg;sid=badedce1672755e7c32d41dd704e248f;dcid=1;ucfs=1;srfid=ef9edfb2ea8358fe1e0502a5a9ba2714df8b9387X1;highlight_room=#tab-reviews Kiepskie wyposażenie kuchni, brak zmywarki, worków na śmieci. Końcowe rozliczenie w dzień wyjazdu o godz. 5.00 rano.Słaba narciarnia bez grzałek. Sprzątanie na wspólnych korytarzach 1 x w tygodniu.Brak ręczników i pościeli w cenie. Rezydentka wyjątkowo nieprzyjemna.W łazience nieprzyjemny zapach utrzymujący się przez cały czas pobytu , plastikowe zasłonka na wannie, brodziku jak w głębokiej komunie,połowa rolki papieru na 4 osoby na 8 dni ,brak worków na śmieci,(zakupic trzeba samemu) nie zawsze ciepła woda ,w kuchni zbieranina:wyszczerbione talerze,sztucce każdy inny chyba z demobilu.Wszędzie plastikowe kwiaty.Chyba zatrzymali się na latach 60 ubiegłego wieku..Drogo, drogo i jeszcze raz drogo. Nigdy więcej nie skorzystam z tego obiektu.Nie polecam. Nie zapomnij podziękować:stupid: Nie Ciebie pytałem :biggrin::stupid: a booking oczywiście że wcześniej sprawdziłem i co średnia ocena zgadza się śiet,ale czytając relacje gości na 15 cztery złe :,chyba komuś zależało żeby kasować : Co po niektórzy goście się nawet zachwycali :tongue: Ale wieże chłopakom że trafiła się gnida dworska,jak wszędzie,choc ja jeszcze tego nie doświadczyłem,chyba Upps.teraz doczytałem,fujara ze mnie :shocked: opinie masakra Edytowane 14 Marzec 2015 przez marcinn 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi