Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

TMR kupuje PILSKO! czy to może być prawdą?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś przeglądając neta znalazłem coś takiego: :eek:

"Kolejnym etapem ekspansji TMR w naszym kraju jest Korbielów. Pod koniec ubiegłego roku został podpisany list intencyjny w sprawie przejęcia Ośrodka Narciarskiego Pilsko. Umowa ma zostać sfinalizowana w ciągu pół roku, a towarzyszy jej także umowa operatorska, w ramach której Słowacy od teraz będą doradzać obecnemu właścicielowi ośrodka na Pilsku..."

link do całości: http://www.biztok.pl/lifestyle/polska-wchodzi-do-narciarskiej-pierwszej-ligi-dzieki-slowakom_s20209/slide_4

czy ktoś wie coś więcej??? bo dla mnie BOMBA! :applause:

(...) bo dla mnie BOMBA! :applause:

(...)

oby nic z tego nie wyszło

:biggrin:

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... :)

Minus: monopol TMR na największe stacje w okolicy i pewnie zaporowe ceny.

Plus: może wprowadzą jeden całosezonowy karnet na polską i słowacką cześć ośrodków, a wtedy ja bym rozważał jego zakup.Chyba,że skitoury całkowicie mnie opętają... :wink:

Edytowane przez johnny_narciarz

Jakie chyba,że...?

Przecież to już stało się faktem.:cheerful:

Tyż prawda... :)

Kiedyś mi się marzyło, żeby wprowadzili jeden karnet całosezonowy na cały region,a ostatnio gdzieś takie myśli się ulotniły...

Teraz przywyciagowo będę jeździł chyba tylko z przypadku,albo jak nie będzie innego wyjścia. :cheerful:

...

Plus: może wprowadzą jeden całosezonowy karnet na polską i słowacką cześć ośrodków, a wtedy ja bym rozważał jego zakup...:wink:

a ja tylko na to czekam :biggrin: i mam nadzieję że całosezonowy z TMRu na następny sezon będzie dawał możliwość jeżdżenia na Skrzycznem i daj Boże żeby i na Pilsku :applause: bo że go kupie za rok to jestem pewien!

PS. jak co roku

Gdzie my stare dziadki się podziejemy w tych kolejkach i korkach. Nie wiem dlaczego ale nie lubię tej słowackiej komercji typu Oscadnica.

Jest jeszcze Duży Rachowiec i Ochodzita. Zwłaszcza ten pierwszy,ze względu na swój klimat i niską frekwencję, mi odpowiada. :cheerful:

Niestety nawet na Dużym Rachowcu planują kanapy - najnowsze info. Póki co są tam jakieś zatargi,więc może nie prędko.

A poza tym karnet na polską i słowacką część ośrodka może okazać się zaporowy :rolleyes::

Może tak być,wtedy już wszystko będzie jasne jak w Jasnej - kasę odkładam na jedynie słuszny kierunek,a w PL skitoury. :cheerful:

Tak po za tym pomyślałem, co mi z takiego karnetu,jak w sezonie wszędzie kolejki do wyciągów?

Więc i tak pozostałyby skitoury lub mało uczęszczane stacje,jak obecnie.

Swoją drogą,już obecnie cena całodniowego karnetu na Pilsku,wynosząca 90 zł,jest dla mnie zaporowa. :cool::