Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Jakie narty ?proszę o pomoc

Ania...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich i zwracam się o pomoc w doborze nart jest tego tyle ze nie mam pojęcia jakie wybrać

Kilka słów o mnie... Z carvingiem to moje początki ale bardzo szybko się uczę, mam 164 cm wzrostu waga 60 kg. W wypożyczalni jeździłam na różnych nartach ale najbardziej mi siadly blizzard rtx race 146cm. promień 13, wiem ze są to narty dla wypożyczalni i ciężko dostać nowe ale może coś podobnego.

Edytowane przez Ania...

Widzę, że po angielsku idzie Ci tak samo dobrze jak po polsku! :smile:

Ale do konkretów, np w Makro jest teraz wyprzedaż sprzętu zimowego, w tym nart. Wybierz najładniejsze ze stojaka "dla początkującej". Długość dobierzesz na podstawie opisu tych nart wywieszonego na stoisku. Będą dobre!

Cześc

..... promil 13,.

Aniu odradzam, długo Twój organizm nie pociągnie na takim promilu.:wink::biggrin:

A poważnie. Za krótkie te nartki. Proponuje coś o długości 155 cm z segmentu nart popularnych. Takie, krótkie nartki są przeznaczone dla osób zupełnie poczatkujących służą tylko do zapoznania się z samymi podstawami a Ty ten etap masz już za sobą.

Pozdrowienia

Cześć Aniu, moja kuzynka z modeli, Blizzard Viva Sport, Head Mya 3, Elan Snow QT....wybrała Elany. Proponuję znaleźć sklep z fachowcami co znają się na sprzęcie na pewno Ci pomogą w doborze nart.:happy: Tylko nie daj się nabrać na tekst typu "te narty same skręcają":confused::, udanego zakupu.:happy:

Bumer dziękuję za lekcje Polskiego :smile:Pisałam na"promilu"(hahah) i tak jakoś wyszło ale już poprawione. Dziś odwiedziłam sklep z nartami ten Pan sprzedający nie był zbyt wylewny w każdym razie polecał mi... Narty Atomic CLOUD SEVEN 2015 i Blizzard Viva CX IQ troszkę drogie te narty. Zresztą czy ja naprawdę musze mieć narty typowo damskie?

Przepraszam , że z innej beczki.

1. Ania a jakie masz buty???

2. Czy narty muszą być z tego sezonu???

3. Pewnie że nie musisz mieć typowo damskich , chociaż damskie są z reguły lżejsze.

Pozdrawiam

Edytowane przez Dan-D

Narty oczywiście nie muszą być z tego sezonu,patrzę za nowymi ponieważ zupełnie się nie znam i nie chcę kupić jakiś zużytych. Buty mam odkupione NORDICA 4 klamry z jakimś tam makro i mikro,szczegółów nie znam ale bardzo wygodne :smile:

Ja mam model wyższe "Absolute Joy" i ciężko mi się wypowiedzieć na temat modelu, o który pytasz. Moje narty wymagają już pewnych umiejętności, są dość twarde i dają mi też bardzo dużo frajdy z jazdy, ale myslę, że gdybym je kupiła 3 lata temu, to bym się głównie umęczyła. Ja bym Ci sugerowała na pewno jazdę na dłuższych nartach, szkolenie techniki, oswajanie się z trudniejszymi trasami, tak żebyś mogła sobie rzeczywiście kupić narty jednocześnie odpowiadające Twoim obecnym umiejętnościom, jak również odpowiednie w perspektywie rozwoju w kolejnych sezonach.

JA na twoim miejscu poszukał bym w necie i nie tylko sklepów które wyprzedają nieużywane narty z poprzednich sezonów.

Roczniki 2011-2013 powinny być w dobrych cenach , a technologicznie często niewiele się różnią od nowości.

Szukaj nart typu ALLRIDE długość jak sugerowali poprzednicy 155 i więcej.

Jak znajdziesz coś fajnego , to sprawdź na stronie skionline w zakładce sprzęt, narty co jest o wybranym przez Ciebie typie napisane, ewentualnie zacznij wówczas dyskusje o wyborze z kilku typów.

Z nowości fajne to np:

http://www.skionline.pl/sprzet/narty,14-15,head,rev-75,7311.html

http://www.skionline.pl/sprzet/narty,14-15,fischer,koa-80,7170.html

http://www.skionline.pl/sprzet/narty,14-15,fischer,motive-x,7162.html

http://www.skionline.pl/sprzet/narty,14-15,atomic,cloud-seven,7216.html

i wiele , wiele innych , od koloru do wyboru.

Pozdrawiam

A co myślicie o takich - Narty Head Pure Joy + wiązania Joy 9 SLR BR78 model 2015 -Z jednej strony piszą dla początkujących pań a grupa docelowa zaawansowani,nic z tego nie wiem

To są narty dla początkujących....a grupa docelowa zaawansowani(kategoria nart - allround), to znaczy że jak już opanujesz na tych Head'ach technikę jazdy na krawędziach i będziesz ładnie wycinała łuki- oczywiście na krawędziach, wtedy przenosisz się o poziom wyżej i zmieniasz narty na sztywniejsze jak to mówią bardziej wymagające. :smile:

Edytowane przez atenka

Cześć

A co myślicie o takich - Narty Head Pure Joy + wiązania Joy 9 SLR BR78 model 2015 -Z jednej strony piszą dla początkujących pań a grupa docelowa zaawansowani,nic z tego nie wiem

Nie warto inwestować w byle co Anno. To narty na sezon góra dwa i niewiele się na nich da wyciąć (chyba, że na płaskim), choć trzeba przyznać, że są bardzo ładne. Ja bym celował coś ze środka tej grupy, zakładając edukację i postęp. Jeżeli szukasz czegoś do ślizgania weź najtańszą używaną i różnicy nawet nie poczujesz.

Pozdrowienia