johnny_narciarz Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 :eek: :eek: :eek: Jakie kolejki!!!! No i to ciągłe odpychanie się kijkami... :sorrow: Nie nie,to nie dla mnie! :stupid: Ale filmik fajny! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paolomario Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Paolo, Twój filmik doskonale uświadamia mi i potwierdza, że jeśli chce się pojeździć... ...trzeba jechać w Alpy - gdziekolwiek byle z dala od tego typu historii. Kolejka przy wyciągu, to jakiś koszmar :eek: Dzięki za filmik - jak dla mnie, jest bardzo wymowny! PS. Muza super - Metallica w klasyku, na pudłówkach :applause: Ta Białka to była takie "pierwsze koty za płoty" - mój (nasz) pierwszy prawdziwy wyjazd na narty Myślę, że i ja, i żona, i córcia ogarnęliśmy się tam z tematem i teraz łatwiej będzie nam się wypuścić na głębszą wodę. Bo apetyt na Alpy już jest, a i na Pireneje bo z tej strony bliżej, a fajnie tutaj na portalu relacjonowano tamte okolice. Pamiętam, że wtedy z Kotelnicy jak na skrzydłach na Kaniówkę poleciałem. Bo dzięki Kozińcowi i Kaniówce wyjazd do Białki bardzo nam się podobał :laughing: Świetny ten aranż Metallicy Tutaj link do oryginału: Szkoda, że koleś nie zagrał solówki do końca i dosztukowałem koncertową wersją z Seatlle z 1989: Mega :laughing: Jakie kolejki!!!! No i to ciągłe odpychanie się kijkami... :sorrow: Nie nie,to nie dla mnie! :stupid: Masakra jakaś, nie? :shocked: Tak może z dwa, trzy miejsca znalazłem by ciut szybciej pojechać (pewnie nawet wszystkie w filmiku umieściłem). Jak tam ludzie bez kijków jeżdżą, to jest pytanie??? :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Z prędkością to tam nie jest tak źle. Raczej tłoki w dzień są nie do zaakceptowania. Bywałem tam często od 19:00 i jak na PL może być, a tym bardziej dla słabo i średnio jeżdżących. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Ja odwiedzam Białkę przed feriami lub po wtedy można pojeździć praktycznie bez stania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 3 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Wst 2016 Gdyby ktoś nie dotarł, do innych dwóch wątków gdzie opublikowałem filmik... ...zamieszczam również tutaj. Materiału do jego skręcenia nie miałem wiele, więc musiałem się posunąć do pewnych kombinacji :wink: Uwagi mile widziane. [video=youtube;w_WfbSNtW5c] pozdrawiam marboru 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 10 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2016 Otztal + Kuhtai Kolejna moja produkcja - tym razem z ostatniego pobytu w dolinie Otztal oraz ośrodka Kuhtai. Czekam na uwagi, wskazówki, rady. [video=youtube;L4rCGVtShNM] 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andi Napisano 10 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2016 1. Strasznie mnie boli serce że mnie tam nie było ..... 2. Napisz CV o pracę do POLSATU lub do TVN ... BRAWO TY BRAWO ZONA... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 11 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2016 Napisz CV o pracę do POLSATU lub do TVN ... BRAWO TY BRAWO ZONA... Dzięki Andrzej za dobre słowo :happy: Piękna to byłaby perspektywa pracować za obiektywem...a na dodatek się nartami zajmować. Marzenie :cheerful: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 a ja przy okazji zapytam kolegę Marboru - jaki dokładnie uchwyt GoPro stosujesz do montowania kamery na kiju? Takie coś może jak w linku poniżej? Z góry dzięki za info. https://e-trade.com.pl/pl/gopro/2225-gp02-uchwyt-rowerowy-gopro-hero.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 a ja przy okazji zapytam kolegę Marboru... Odpowie kolega kolegi marboru :biggrin::wink: Ja używam takiego jak podałeś w linku. Z tym, że nie trzeba tej wydłużki. Mariusz chyba również. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 ....Czekam na uwagi, wskazówki, rady..... Hmmmm..... rady.....wskazówki......uwagi..... Mariusz teraz to ty możesz rad udzielać :biggrin: Już pisałem na FB że super więc nie będę ci kadził bo za bardzo obrośniesz w piórka :wink::wink::wink: A teraz nie "pitol" tylko zapodawaj tę drugą produkcję bo zaczynam się niecierpliwić ::wink: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Odpowie kolega kolegi marboru :biggrin::wink: Ja używam takiego jak podałeś w linku. Z tym, że nie trzeba tej wydłużki. Dzięki! ostatnio próbowałem przykleić mocowanie płaskie kaskowe do narty Atomic SL9, skóra węża, niestety odpadało, jak narta nie jest płaska to chyba nie ma szans żeby się trzymało, trzeba szukać jakichś innych sposobów, może jakaś opaska na nogę czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Dzięki! ostatnio próbowałem przykleić mocowanie płaskie kaskowe do narty Atomic SL9, skóra węża, niestety odpadało, jak narta nie jest płaska to chyba nie ma szans żeby się trzymało, trzeba szukać jakichś innych sposobów, może jakaś opaska na nogę czy coś?Może coś takiego? :Powierzchnia jest dużo większa więc może będzie trzymać.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Do następnego sezonu jeszcze trochę czasu, coś się wymyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnusDux85 Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 a ja przy okazji zapytam kolegę Marboru - jaki dokładnie uchwyt GoPro stosujesz do montowania kamery na kiju? Takie coś może jak w linku poniżej? Z góry dzięki za info. https://e-trade.com.pl/pl/gopro/2225-gp02-uchwyt-rowerowy-gopro-hero.html Ja używam szybkozłączki http://www.fotograficzneakcesoria.pl/img/products/90/3/1_max.jpg mniej miejsca zajmuje... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Ja używam szybkozłączki http://www.fotograficzneakcesoria.pl/img/products/90/3/1_max.jpg mniej miejsca zajmuje... Pozdrawiam no dobra, ale musisz ja zapiąć w jakiś uchwyt przykręcany do kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Dzięki! ostatnio próbowałem przykleić mocowanie płaskie kaskowe do narty Atomic SL9, skóra węża, niestety odpadało, jak narta nie jest płaska to chyba nie ma szans żeby się trzymało, trzeba szukać jakichś innych sposobów, może jakaś opaska na nogę czy coś? Tego sezonu testowałem mocowanie na narcie z kamerką (narta też nie gładka - struktura piłki golfowej). Po kilku zjazdach mocowanie odpadło, taśma z klejem została na narcie a odpadł plastik (mocowanie). Tłumaczyłem to tym że akurat wtedy było -14 więc może klej pod wpływem wstrząsów narty i temperatury nie wytrzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Tego sezonu testowałem mocowanie na narcie z kamerką (narta też nie gładka - struktura piłki golfowej). Po kilku zjazdach mocowanie odpadło, taśma z klejem została na narcie a odpadł plastik (mocowanie). Tłumaczyłem to tym że akurat wtedy było -14 więc może klej pod wpływem wstrząsów narty i temperatury nie wytrzymał. u mnie się odklejała całość, nawet nie udało mi się choć raz z tym zjechać. a kleiłem oryginalne mocowania które dostałem z kamerą, powierzchnia z klejem firmy 3M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paolomario Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Ja czasami mocuję do buta takim spinaczem (klipsem) z uchwytem do kamerki. Groszowa sprawa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnusDux85 Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 no dobra, ale musisz ja zapiąć w jakiś uchwyt przykręcany do kija. Dwie opaski zaciskowe TRYTYTKI . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 12 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Skoro mam już naciski by opublikować drugą swoją produkcję z Otztalu... ...to ona za chwilkę :wink: Nadmienię tylko, że ten montaż zajął mi najwięcej czasu z dotychczasowych produkcji. Krótki, 4 minutowy klip i ok 100 ujęć - sporo pracy, by zarejestrowany materiał "wgrać" w muzykę... ...mam nadzieję, że nikogo nie zanudzę - bo głównym "aktorem" jestem na nim praktycznie sam. Gadżety użyte do produkcji: 1. Standardowy uchwyt "rowerowy" do kija - taki, o jakim pisał dzisiaj MichalR. 2. Mini statyw. 3. Opaska na nogę z mocowaniem kamerki. Sceny z moją jazdą kręciła Paula :applause: Uwaga!!! Ze względu na prawa autorskie do muzyki - filmik nie jest dostępny na telefonach i urządzeniach mobilnych. Działa tylko na kompach! Zapraszam do obejrzenia i jak zwykle proszę o uwagi, sugestie co do tej produkcji :happy: [video=youtube;VhP7Hi8YpdM] 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Żartujesz z tymi urządzeniami mobilnymi :eek:, u mnie na fonie śmiga bez problemu :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 12 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Żartujesz z tymi urządzeniami mobilnymi :eek:, u mnie na fonie śmiga bez problemu :wink: Dostałem takie info od przyjaciół z FB. Dzięki Maikel za info, że jednak nie na wszystkich tel. jest problem :happy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paolomario Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 (edytowane) U mnie na tablecie, bez problemu Tradycyjnie - micha się haha od ucha do ucha :laughing: Kurcze, jak ja lubię takie ujęcia jak w 2'07" :happy: Edit: przez appkę YouTube rzeczywiście nie idzie, bo przez przeglądarkę spoko. Edytowane 12 Kwiecień 2016 przez paolomario 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnusDux85 Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Kolejna moja produkcja - tym razem z ostatniego pobytu w dolinie Otztal oraz ośrodka Kuhtai. Czekam na uwagi, wskazówki, rady. Jeśli mogę coś dodać to jak kręcisz widoki to wybierałbym sceny gdzie najmniej kamerka się trzęsie lub użyć -> https://cdn.shopify.com/s/files/1/0370/9669/products/Hero-4-Scenelapse-Front_Camera.png?v=1436815965 Film mi się b. podoba, ale to by go polepszyło. Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi