Bumer Napisano 23 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2018 17 godzin temu, marboru napisał: Gdyby ktoś chciał usunąć klips GoPro z kasku, z narty itd. - poniżej filmik, dzięki któremu udało mi się ściągnąć swój z białego kasku Uvexa. Trzeba trochę cierpliwości, długo grzać - kombinerki będą przydatne. Mój klips nienaruszony (do ponownego użycia się nadaje) zszedł - uszkodzona została jedynie dwustronnie klejona taśma przylepna M3. Ciekawi mnie osobowość autora tego filmu z uwagi na dobór muzyki. Urwał, czynność prosta jak zamiatanie miotłą, a oprawa muzyczna godna siódmej z kolei sceny tortur łamania kołem czy obdzierania ze skóry po wcześniejszym sparzeniu wrzątkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74 Napisano 8 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2019 (edytowane) Siedzimy w barze. Towarzystwo od dwóch, trzech lat niezmienne. Bar jak to bar. Napoje studzą emocje by następnie podgrzać barową nudę do wrzenia rodzącego absurdalne dyskusje. Jaka narta? SL czy GS? Zupełnie jak w sieci. Padają argumenty historyczne (..bo wczoraj..) jak i śmiałe prognozy (..za to jutro..). Nieuchronnie zmierzają do porównań - da się? nie da się? można? nie należy? Mijają minuty, dystans do katastrofy i kłótni skraca się nieubłaganie. Boję się awantury. Wstaję od stołu mówiąc "Sprawdźmy.". .. po pierwszej próbie (film) posprzeczali się jeszcze bardziej. W powietrze poleciały okrzyki i argumenty śnieżnych kul. "Zajechał drogę! .. Przeszkadzał ! .. Jeszcze raz !" .. Po co im to pokazałem? .. Zaczynamy jeszcze raz ... (Subiektywnie najlepiej wypadły gigantki R>17 choć obiektywnie niezależnie od tego co pod butem jeszcze sporo pracy przed nami) Z odrobinę przymrużonym okiem pozdrawiam, M. VID_20190108_160742.mp4 Edytowane 8 Styczeń 2019 przez Marxx74 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 To ja swoje nowe "dzieło" wrzucę. Miłego oglądania. 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 Fajny filmik i pogoda widać tez dopisała :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 25 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2019 Dawno nic nie produkowałem...i jest! Pierwszy z dwóch klipów z nart, które miały miejsce już ok 2 tygodni temu w Dolinie Aosty. Film oczywiście wstawiłem w głównym wątku z wyjazdu - wstawiam również tu Klip miał pokazać atmosferę tego wyjazdu. Luz, zero spinki, podróż, dobry humor i duży dystans do nas siebie i naszych umiejętności narciarskich. Miał być pogodny, z pozytywną muzyką - pokazywać piękno gór i radość jaką dają narty w dobrym towarzystwie. Czy to wszystko udało mi się ująć w tym krótkim klipie? Jak zwykle prośba o ocenę i wskazówki, co mogłem zrobić lepiej? W niedzielę premiera drugiego klipu "Aosta Race" Tym czasem - pakuję się i jadę na wieczorną jazdę ze swoimi nowymi deskami marboru 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 25 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2019 Fajna pamiątka, według mnie co mógłbyś poprawić to stabilizacja- spokojnie można się bawić w postprodukcji. Akurat pod tym względem mam hopla 😒 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaj Napisano 25 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2019 Dnia 19.01.2019 o 22:23, Piotr_67 napisał: To ja swoje nowe "dzieło" wrzucę. Miłego oglądania. Super film. Czy możesz podpowiedzieć co robisz, że ci się obraz nie trzęsie? Jest to kwestia super stabilizacji kamerki, umocowania kamerki, postprocesingu (program)??? A może tak super stabilnie jeździsz.....? Na moje oko to stabilizacja elektroniczna tu miała miejsce, ale mogę się mylić.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paolomario Napisano 25 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2019 @Piotr_67 O to samo miałem pytać. Stabilizacja z gimbala? Czy aż tak rewelacyjnie radzi sobie Hero7 (chociaż wtedy kamerka przechlałaby się wraz z narciarzem). Fajny filmik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 25 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2019 Gimbal gimbal9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 25 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2019 5 godzin temu, Micheł napisał: Fajna pamiątka, według mnie co mógłbyś poprawić to stabilizacja- spokojnie można się bawić w postprodukcji. Akurat pod tym względem mam hopla 😒 Trzeba zainwestować w nową GoPro...stara 4 Silver widocznie odstaje od 7, bądź @Piotr_67 gimbala 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 26 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2019 15 godzin temu, zaj napisał: Super film. Czy możesz podpowiedzieć co robisz, że ci się obraz nie trzęsie? Jest to kwestia super stabilizacji kamerki, umocowania kamerki, postprocesingu (program)??? A może tak super stabilnie jeździsz.....? Na moje oko to stabilizacja elektroniczna tu miała miejsce, ale mogę się mylić.... Filmy kręcone przy pomocy gopro5 black z gimbalem karmagrip. Część ujęć z "ręki" część z "czesta" (klatka piersiowa) i część z ramienia (plecak) ale wszystkie z gimbalem. Nigdy nie robiłem stabilizacji w tzw. "postprocesingu". Mariusz, 4 daje radę. Jakość klatek jest świetna ale brak stabilizacji. Albo gimbal albo Gopro7 jak mówisz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 26 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2019 (edytowane) 11 godzin temu, marboru napisał: Trzeba zainwestować w nową GoPro...stara 4 Silver widocznie odstaje od 7, bądź @Piotr_67 gimbala Ah czwórka, genialna według mnie kamera, pancerna i wytrzymała. Obecnie posiadam 6+ gimbal. Wbudowana stabilizacja daję radę w miarę przy dobrym świetle dodatkowo minimalnie podciągam stabilizację w postprodukcji. Niestety bądź stety elektroniczna stabilizacja to nie to samo co gimbal. Edytowane 26 Styczeń 2019 przez Micheł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 26 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2019 10 godzin temu, Piotr_67 napisał: Mariusz, 4 daje radę. Jakość klatek jest świetna ale brak stabilizacji. Albo gimbal albo Gopro7 jak mówisz. Najlepiej, to by było mieć takiego @Piotr_67 obok siebie na nartach z Gimbalem - wówczas ujęcia byłyby petarda Piter - jakieś uwagi co do produkcji? 9 godzin temu, Micheł napisał: Niestety bądź stety elektroniczna stabilizacja to nie to samo co gimbal. Moim zdaniem - szkoda czasu na zabawę w elektroniczną stabilizację. Jest marna i zajmuje dużo czasu. Lepiej zainwestować w sprzęt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paolomario Napisano 26 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2019 Nie zgodzę się, bo byłem zaskoczony jak dobrze poradził sobie PowerDirector, gdy "naprawiałem" niektóre ujęcia ze swoich filmików Czasami pojawiał się efekt lekkiego przyspieszenia, albo delikatne falowanie kadru czy coś w rodzaju dollyzoom, ale przynajmniej nie musiałem z tych ujęć rezygnować. Co do czasu, to jeżeli komputer nie wyrabia to może byłoby dobrze wcześniej dane ujęcie "ustabilizować", wyrenderować plik i ten potem wklejać do docelowego klipu. 🤔 Powyższe nie zmienia faktu, że Hero 7 wydaje się robić robotę. Zwlaszcza, że nic nie zmieniło się w kwestii rozmiaru urządzenia, które montujemy na sobie. To duży plus. A ciekawy jestem, w którą stronę DJI rozwinie swój Osmo Pocket. Narazie na bardziej ekstremalne warunki, chyba nie nadaje się, jak GoPro. Ale i nie nagrywa też jak GoPro - bo bez efektu rybiego oka i wraz z gimalem jest mniejsza od dłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 27 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2019 Druga produkcja z Aosty. Tym razem dużo widoczków, przed kamerą marboru, za kamerą Paula. Jakieś rady, wskazówki do produkcji? Z góry dziękuję 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaj Napisano 28 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2019 Dnia 26.01.2019 o 10:16, Piotr_67 napisał: Filmy kręcone przy pomocy gopro5 black z gimbalem karmagrip. Część ujęć z "ręki" część z "czesta" (klatka piersiowa) i część z ramienia (plecak) ale wszystkie z gimbalem. Nigdy nie robiłem stabilizacji w tzw. "postprocesingu". Mariusz, 4 daje radę. Jakość klatek jest świetna ale brak stabilizacji. Albo gimbal albo Gopro7 jak mówisz. Pozdrawiam A masz może jakieś zdjęcia pokazujące jak ten gimbal przymocowany do klatki i do plecaka? Możesz wskazać który dokładnie model gimbala jest? polecasz? wybacz tyle pytań ale moje doświadczenia z gopro 5 na klacie i na głowie nie są najlepsze - trzęsie, rzuca... ale może ujęcia grupy na stromej czerwonej trasie gdy operator jedzie tą trasą razem z nimi to jest taki graal amatorskich filmików nieosiągalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 29 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2019 17 godzin temu, zaj napisał: A masz może jakieś zdjęcia pokazujące jak ten gimbal przymocowany do klatki i do plecaka? Możesz wskazać który dokładnie model gimbala jest? polecasz? wybacz tyle pytań ale moje doświadczenia z gopro 5 na klacie i na głowie nie są najlepsze - trzęsie, rzuca... ale może ujęcia grupy na stromej czerwonej trasie gdy operator jedzie tą trasą razem z nimi to jest taki graal amatorskich filmików nieosiągalny. Nie szkodzi. Postaram się na wszystkie odpowiedzieć. Razem z gimbalem Karmagrip kupiłem plecak Gopro Seeker 002 oraz kabel przedłużający do gimbala. Plecak ma zarówno mocowanie na ramieniu jak i specjalne na "klacie". Sprawdza się jak widzisz bardzo dobrze. Zdjęć swoich nie mam ale z netu wkleję: Tak mniej więcej to wygląda. Trochę "kosmicznie" ale efekty są. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 29 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2019 z ciekawością oglądam Wasze filmy, robi to niewątpliwie wrażenie, ale jeszcze większe wrażenie robią kolejne króliki wyciągane z kapelusza 🙂 możesz Piotrze wymienić wszystkie składniki swojego zestawu do filmowania, łącznie z kabelkami, patykami itp. ? i jaki jest budżet całości ? ja właśnie wszedłem w filmowanie, nabyłem baaardzo budżetowy zestaw, na razie nie ma się czym chwalić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaj Napisano 29 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2019 9 godzin temu, Piotr_67 napisał: Razem z gimbalem Karmagrip kupiłem plecak Gopro Seeker 002 oraz kabel przedłużający do gimbala. Plecak ma zarówno mocowanie na ramieniu jak i specjalne na "klacie". Sprawdza się jak widzisz bardzo dobrze. Zdjęć swoich nie mam ale z netu wkleję: czyli jeździsz z gimbalem na klacie? ile on waży i czy nie wadzi? myślisz, że ten gimbal można doczepić do takiej uprzęży piersiowej sprzedawanej przez gopro czy innego zamiennika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 29 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2019 6 godzin temu, MarioJ napisał: ....ale jeszcze większe wrażenie robią kolejne króliki wyciągane z kapelusza 🙂..... Bardziej trzeba by powiedzieć "wyciągane z Mediamarketu" No przez parę lat się tego nazbierało....... Obecnie mam i używam: Gopro hero5 black + Gopro hero4 silver + gimbal karmagrip + gimbal feiyu WG + plecak Gopro seeker 002 + kabel do gimbala karmagrip .......i "wiaderko" różnych systemów montażowych, baterii, ładowarek...itd . Ile to kosztowało? A bo ja wiem? Kupowałem to wszystko parę lat więc ciężko powiedzieć. Aaaaa na zbyciu mam Gopro hero3 silver ....tanio z trzema bateriami. No i w szafie leży kilka kamer cyfrowych - tych "zwykłych" Co do powodu to jest banalny. Jest to moje hobby (tak jak narty) i już. Lubię "kręcić" . "Letnie" filmy również robię, ale one są jako nasze wspomnienia i ich nie udostępniam. Pozdrawiam wszystkich filmowców, a tobie życzę "zarażenia" się bakcylem filmowania. Będzie więcej filmików na forum. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 29 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2019 1 minutę temu, zaj napisał: czyli jeździsz z gimbalem na klacie? ile on waży i czy nie wadzi? myślisz, że ten gimbal można doczepić do takiej uprzęży piersiowej sprzedawanej przez gopro czy innego zamiennika? Tak. Jeżeli używasz tego kabla o którym wspominałem to akumulatory masz w plecaku i zestaw na "klacie" nie jest takie ciężki. Mnie osobiście nie przeszkadzało ani na klacie ani na ramieniu. Co do uprzęży to myślę, że spokojnie da radę z tym zestawem. Może za chwilę spróbuję to ci powiem "na zicher". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 29 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2019 29 minut temu, Piotr_67 napisał: .....Może za chwilę spróbuję to ci powiem "na zicher". "Czest" daje radę: Mocowanie na ramieniu wygląda tak: Jak widać mocowanie na ramieniu jest zarówno z akumulatorem jak i bez. Nawet jest specjalny uchwyt aby gimbal trzymał się w pionie. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 29 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2019 41 minutes ago, Piotr_67 said: ... Obecnie mam i używam: Gopro hero5 black + Gopro hero4 silver + gimbal karmagrip + gimbal feiyu WG + plecak Gopro seeker 002 + kabel do gimbala karmagrip .......i "wiaderko" różnych systemów montażowych, baterii, ładowarek...itd . Piotr, czy jest sens kupować jakiegoś konkurecyjnego gimbala do karmagrip ? Wiadomo chodzi o cenę. Czy lepiej wysupłać te ok. 1500 PLN i mieć spokój z kompatybilnością z kamerą, trwałością i ogólną jakością sprzętu ? Obecnie mam w domu Go Pro Hero 4 Black. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 29 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2019 @Piotr_67 wyglądasz jak Robockop 😮 Mi się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 29 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2019 1 minutę temu, andy-w napisał: Piotr, czy jest sens kupować jakiegoś konkurecyjnego gimbala do karmagrip ? Wiadomo chodzi o cenę. Czy lepiej wysupłać te ok. 1500 PLN i mieć spokój z kompatybilnością z kamerą, trwałością i ogólną jakością sprzętu ? Obecnie mam w domu Go Pro Hero 4 Black. Ja do 4 używam tego Feiyu i nie dam na niego złego słowa powiedzieć. Myślę, że zakup takiego do 4 jest OK. Cena to około 400 zł. Karmagrip jest fajna ale ma parę wad. Idealnie jest z tym plecakiem - znów zakup. Akumulator jest wbudowany na stałe w rękojeści więc trzeba kupić tę rękojeść aby mieć zapas . A to znów kasa.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi