MajorSki Napisano 4 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Ja idę na nr 1 na godz. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Nie miałem czasu,żeby przeanalizować program,ale pewnie nr 3 Tylko która godzinę wybrać? Johnny! Jak to którą godzinę wybrać? 9!!! Wcześniejszych nie ma! :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Ja idę na nr 1 na godz. 12 Właśnie też myślałem o 12. Obawiam się,że wczesniej może być np. bardzo lodowo,choć trudno teraz prognozowac pogodę. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 4 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Wcześniej po śniadaniu można wykorzystać: "Dostępne cały dzień Lawinowe Centrum Treningowe - do samodzielnych ćwiczeń." Aressi jedziesz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Wcześniej po śniadaniu można wykorzystać: "Dostępne cały dzień Lawinowe Centrum Treningowe - do samodzielnych ćwiczeń." Aressi jedziesz? Zdam się na twoje doświadczenie... :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 4 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 (edytowane) Zdam się na twoje doświadczenie... :wink: Trzeba je jeszcze mieć! hehehe )))))) A wycieczkę na Kozi Wierch bierzesz pod uwagę? na pewno będzie kilka osób pieszo więc możesz bez nart Edytowane 4 Marzec 2015 przez MajorSki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Trzeba je jeszcze mieć! hehehe )))))) A wycieczkę na Kozi Wierch bierzesz pod uwagę? na pewno będzie kilka osób pieszo więc możesz bez nart Nie mam pojęcia jak on wygląda... Na turach? Czy to coś trudniejszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 4 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Kilka osób pewnie pójdzie i wróci "z buta". Ja chciałbym na turach ale oczywiście końcówka z nartami przy plecaku , jeden kolega z nartami przy plecaku bo on ma zjazdówki . Zjazd nie należy do trudnych, jak poradziłeś sobie z Gąsienicową to tutaj też dasz radę, max nachylenie to 39st, wycena S2- W dół od wierzchołka to szeroki żleb, a na prawo od grzędy są Kozie Percie. Nie namawiam bardzo, do każdego z osobna należy decyzja. Tak czy inaczej jak nie zjedziesz to możesz zejść z buta z innymi pieszymi Może być jeszcze tak, że i ja będę schodził z nartami przy plecaku Natomiast przy ładnej pogodzie wycieczka piękna z bajecznymi widokami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Mówisz o tym najwyższym wierzchołku,po przeciwnej stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 4 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 czerwony - chyba najbezpieczniesza trasa podejścia po prawej stronie żlebu, chociaż nie którzy idą szlakiem niby letnim po lewej części żlebu.żółty - Szeroki Żlebpomarańczowy - Kozie Perci 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Spróbować by można Nachylenie mnie nie przeraża, bardziej warunki "narciarskie" (np. lodoszreń),które mogą występować. No i ewentualnie jak daleko może mnie pociągnąć przy ewentualnej wywrotce... :wink: Zawsze też można nie iść do samej góry i wcześniej rozpocząć zjazd. : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 4 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Przy lodoszreni raczej nikomu nie chce się rozpoczynać zjazdu Można tez rozpocząć wcześniej zjazd, albo zostawić gdzieś narty wyjść do góry i zejść z powrotem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Wcześniej po śniadaniu można wykorzystać: "Dostępne cały dzień Lawinowe Centrum Treningowe - do samodzielnych ćwiczeń." Aressi jedziesz? Z zainteresowaniem śledzę ten wątek bo rzeczywiście ciekawie i emocjonująco się to wszystko zapowiada! Niestety, tym razem nie mam najmniejszych szans żeby wziąć w tym udział. Ale kto wie? Może IV Dni już będą dla mnie? :wink: Relację przeczytam na pewno! Pozdrawiam uczestników! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Właśnie zapisalem się na wycieczkę nr 3 ,na godz. 12.00 Oczywiście,jak się załapie. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Johnny nie pękaj 9 jest idealna, 12 jest bardziej niebezpieczna, sam bym się na 2 zapisał ale planuje coś wyżej się wspinać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 4 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Nurek gdzie sie wybieracie? Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 (edytowane) Jak dobrze z pogodą będzie to Wysoka. Edytowane 4 Marzec 2015 przez nurek1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 4 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Centralnym zlebem z przełączki miedzy wierzchołkami? Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Szczegółów Ci nie podam bo tam jeszcze nie byłem, a podejmuje decyzję kolega bardziej oblatany z ta "górką" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 4 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Sam mam to w planach w kwietniu. Troche trzase portkami, ale jednoczesnie lubie wyzwania . Trzeba zjesc ta zabe W takim razie powodzenia i zdaj koniecznie relacje! Tutaj albo na pw Pozdrawiam Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Johnny nie pękaj 9 jest idealna, 12 jest bardziej niebezpieczna, sam bym się na 2 zapisał ale planuje coś wyżej się wspinać. Juz się wpisałem na 12. Poza tym chyba się wybiorę się z Majorem na Kozi Wierch. Póki co zobaczymy,czy w ogóle dostane wolne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Johny będzie ciężko, jeden z najtrudniejszych odcinków do zejścia z Orlej perci (jeśli chodzi o kolana) czyli zjazd w dobrych warunkach będzie ostry. Na turach tam nie byłem ale z letnich podejść tak to sobie wyobrażam. Myslę, że bajecznie było by na Zawrat z "piątki" i powrót tą samą trasą albo dookoła doliny pod Szpiglastowym, tylko nie wiem jak tam lawiniska. Czekam na fotki, ja w tym roku nie dam rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Johny będzie ciężko, jeden z najtrudniejszych odcinków do zejścia z Orlej perci (jeśli chodzi o kolana) czyli zjazd w dobrych warunkach będzie ostry. Na turach tam nie byłem ale z letnich podejść tak to sobie wyobrażam. Myslę, że bajecznie było by na Zawrat z "piątki" i powrót tą samą trasą albo dookoła doliny pod Szpiglastowym, tylko nie wiem jak tam lawiniska. Czekam na fotki, ja w tym roku nie dam rady. Kozi w zimowych warunkach od PIATKI to zupełnie inne podejście niż w lecie , ja wchodziłem w maju i zjazd na tyłku około 700 m i pytanie :crazy: JAKI JEST NAJLEPSZY SZLAK W ZIMIE ? :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 4 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 W jakim sensie najlepszy? Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Ja w lutym zrobiłem z buta taką trasę; Kuźnice - Murowaniec - Zawrat - Świnica (razem z przejściem przez grań na wierzchołek taternicki) - Przełęcz Świnicka - Murowaniec - Kuźnice. Film [video=youtube;ltjIcciH-TA] . Foty1 Foty2 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi