ROCH Napisano 8 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2015 Jansrud 2! <3 Ligety na trzecim! Fajnie A do tego taki mecz! Zawsze kibicuje Ghanie i WKS-owi w każdej imprezie piłkarskiej, a tu się w finale spotkali co za karne! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 Farciarz Hirscher w slalomie zamiast startować 31 ruszył 1 . Ten to ma szczęście.:frown:: Zgadzam się w całej rozciągłości. Mało tego, to ten fart zawdzięcza biednemu Ondrejowi. Gdyby nie ten upadek to najprawdopodobniej Bank byłby po zjeździe 3 i miałby duże szanse na medal. A tak Hirscher wylądował na 30 i wykorzystał to w 100%. Jak to mówią "Szczęście sprzyja lepszym" Pozdrawiam PS: Najważniejsze, że Bank jest w miarę cały. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 Gdyby nie niepoprawne przejechanie tej bramki Bank miał by ten przejazd zaliczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 Cześć Gdyby nie niepoprawne przejechanie tej bramki Bank miał by ten przejazd zaliczony. Nie widziałem tego później ale byłem pewien, że Bank prawidłowo przeciął światła bramek i mety. Do zakończenia zjazdu figurował w wynikach. Bardzo szkoda bo jechał po medal. POzdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 Poniedziałek 9.02 17:45 Vail / Beaver Creek - Zjazd kobiet do kombinacji (106min) 21:17 Vail / Beaver Creek - Zjazd kobiet do kombinacji (44min) 22:00 Vail / Beaver Creek - Superkombinacja kobiet, slalom (60min) Wtorek 10.02 22:00 Vail / Beaver Creek - Konkurencja drużynowa (105min) Czwartek 12.02 18:00 Vail / Beaver Creek - Gigant kobiet, 1. przejazd (75min) 21:30 Vail / Beaver Creek - Gigant kobiet, 1. przejazd (30min) 22:00 Vail / Beaver Creek - Gigant kobiet, 2. przejazd (75min) Piątek 13.02 18:00 Vail / Beaver Creek - Gigant mężczyzn, 1. przejazd (75min) 21:30 Vail / Beaver Creek - Gigant mężczyzn, 1. przejazd (30min) 22:00 Vail / Beaver Creek - Gigant mężczyzn, 2. przejazd (75min) Sobota 14.02 17:45 Vail / Beaver Creek - Slalom kobiet, 1. przejazd (90min) 21:30 Vail / Beaver Creek - Slalom kobiet, 1. przejazd (30min) 22:00 Vail / Beaver Creek - Slalom kobiet, 2. przejazd (75min) Niedziela 15.02 17:45 Vail / Beaver Creek - Slalom mężczyzn, 1. przejazd (90min) 21:45 Vail / Beaver Creek - Slalom mężczyzn, 1. przejazd (30min) 22:15 Vail / Beaver Creek - Slalom mężczyzn, 2. przejazd (75min) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 Poniedziałek.... Kasiu dzięki wielkie. Jesteś nieoceniona w sprawach transmisji, w innych zresztą również. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p.e.t.e Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 byłem pewien, że Bank prawidłowo przeciął światła bramek i mety. Do zakończenia zjazdu figurował w wynikach. Bardzo szkoda bo jechał po medal. POzdrowienia Bank na bank miałby medal. W oficjalnych wynikach został zdyskwalifikowany po pierwszym przejeździe, mimo, że jak pisze Mitek był początkowo w tabeli wyników na 21 pozycji. W świetle bramki się zmieścił, ale chyba jest przepis mówiący o tym , że metę zarówno jak światło bramki należy przekroczyć na obydwu nartach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 (edytowane) A na facebook-u: Tę fotkę pobrałem z oficjalnej strony Ondreja na FB.Jak widać nie jest źle, choć facjatę ma trochę pokiereszowaną.No cóż jak chłop :)Z tego co piszą i wujek google przetłumaczył:smile: to wypisany jest na domowe leczenie. Ma wstrząs mózgu, dwie rany szyte pod okiem i złamany "zanartni wahacz?????":eek::I to jest bardzo dobra informacja.Pozdrawiam Edytowane 9 Luty 2015 przez Piotr_67 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 szkoda Ondreja bo świetnie jechał, ale Hirscher pokazał klasę w slalomie - śmialiśmy się z żoną że specjalnie słabiej pojechał zjazd żeby mieć lepszą trasę na slalom bo wiedział że jak pojedzie pierwszy to nikt go nie dogoni jak już się trasa wyjeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 Szkoda Banka... ale mam nadzieję że doda Mu to tylo powera! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 Cześć szkoda Ondreja bo świetnie jechał, ale Hirscher pokazał klasę w slalomie - śmialiśmy się z żoną że specjalnie słabiej pojechał zjazd żeby mieć lepszą trasę na slalom bo wiedział że jak pojedzie pierwszy to nikt go nie dogoni jak już się trasa wyjeździ To był chyba jeden z najlepszych zjazdów Hirschera w życiu. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 ...To był chyba jeden z najlepszych zjazdów Hirschera w życiu... Mam nagrany ten slalom i oglądałem go 3 razy. Przejazd Hirschera nie był bezbłędny. Górę przejechał przeciętnie. Dół to już była bajka. Czytałem twoją wypowiedź na SF i muszę się z tobą nie zgodzić w kwestii przejazdu Teodora L. Moim zdaniem był to jak na niego rewelacyjny przejazd. Popełnił jeden błąd w środku trasy i to zaważyło. Czas góry miał lepszy jak Marcel. Myślę, że gdyby nie ten błąd to by był pierwszy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 Cześć Mam nagrany ten slalom i oglądałem go 3 razy. Przejazd Hirschera nie był bezbłędny. Górę przejechał przeciętnie. Dół to już była bajka. Czytałem twoją wypowiedź na SF i muszę się z tobą nie zgodzić w kwestii przejazdu Teodora L. Moim zdaniem był to jak na niego rewelacyjny przejazd. Popełnił jeden błąd w środku trasy i to zaważyło. Czas góry miał lepszy jak Marcel. Myślę, że gdyby nie ten błąd to by był pierwszy. Pozdrawiam Ja pisałem o zjeździe Piotrek. Slalomu nie oceniałem bo to jest strasznie loteryjna konkurencja. Mnie osobiście właśnie w zjeździe Teodor (świetne) zwiódł. To nie była jazda mistrzowska a przecież nie są mu tak bardzo obce długie narty. Co innego Hirscher nie umie i się z tym nie kryje dlatego też uważam, że wynik był wyjątkowo sprawiedliwy. Pozdrowienia serdeczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 ....Ja pisałem o zjeździe Piotrek.... Kurcze a ja przejazdu TL w SG nie widziałem i nie nagrałem. Sorry, źle zrozumiałem :smile: Nie mniej wynik całości był super. Szkoda tylko naszego sąsiada (Ondreja) bo to mogło być pudło i to zasłużone. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 Cześć Kurcze a ja przejazdu TL w SG nie widziałem i nie nagrałem. Sorry, źle zrozumiałem :smile: Nie mniej wynik całości był super. Szkoda tylko naszego sąsiada (Ondreja) bo to mogło być pudło i to zasłużone. Pozdrawiam Tutaj jechali zjazd do kombinacji a trasa była naprawdę wymagająca. Ilośc skoków po kilkanaście kilkadziesiąt metrów była bardzo duża i to mogło być dla niektórych niespecjalistów eliminujące. Pozdrowienia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 ...Tutaj jechali zjazd do kombinacji a trasa była naprawdę wymagająca. Ilośc skoków po kilkanaście kilkadziesiąt metrów była bardzo duża i to mogło być dla niektórych niespecjalistów eliminujące.... Nie no pewnie, że DH:smile: Ja ten zjazd oglądałem, ale jak jechał Teodor to musiałem wyjść z psem na spacer, a zapomniałem włączyć nagrywarki:biggrin: Suczka pomimo, że załatwiła się szybko to przejazd diabli wzięli:wink: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p.e.t.e Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 Znalazłem w regulaminie FIS dlaczego Bank nie miał zaliczonego przejazdu i został zdyskwalifikowany. Częściowo artix miał rację i częściowo ja, ale obydwaj nie do końca. Ostatnią bramkę pokonał przez jej światło, ale został zdyskwalifikowano ponieważ upadek był przed ostatnią bramką a nie pomiędzy ostatnią bramką i metą. Oto przepis mówiący kiedy przejazd przez metę jest ważny. 615.3 Crossing of the Finish Line and Recording of the Times The finish line must be crossed: - on both skis or - on one ski or - with both feet in case of a fall between the last gate and the finish line. In this case the time is taken when any part of the competitor's body stops the timekeeping system. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 (edytowane) Właśnie w Czeskiej TV Sport był wywiad z Ondrejem... ale twarz ma poharataną strasznie PS. wiecie na Slovaki są takie inne TV ale za to Hirchera na żywo dawali a nie jak Eurosport. I nawet Macieja widziałem :wink: Edytowane 9 Luty 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 A teraz kobiety jeżdżą! Kurczę, ale Lara pojechała :cheerful: Ciekaw jestem jak pojadą kolejne gwiazdy, bo poprzeczka wysoko zawieszona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atenka Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 K.Zettel z szansą na medal, super:happy:Tina jak zwykle mistrzostwo świata:happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p.e.t.e Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 Tylko jakieś zrządzenie losu może pozbawić T. Maze złota, natomiast 3 kolejne miejsca, a może nawet 4 mogą zająć Austriaczki. Też życzę K. Zettel medalu ale łatwo nie będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 (edytowane) A tym czasem fajny przejazd Miski Kirschgasser :applause: no i się LV pobecała była, ROCHU ten od Anny to jakiś Manuel Edytowane 9 Luty 2015 przez Pinio46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 Cześć Mamy Bucik i warto o tym pamiętać. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 Cześć Mamy Bucik i warto o tym pamiętać. Pozdrowienia A do tego bardzo fajna "alpejska laseczka" :wink: chyba 17 lat ? :eek: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 No to już wiemy kto jest prawdziwą gwiazdą tych mistrzostw!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi