g.guzicki Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Kto wie co to za kurtki McKINLEY w Inter-Sport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Marka własna IS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g.guzicki Napisano 28 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Czy warto je kupić bo mają ciekawe parametry (15000/15000) w stosunku do ceny ok 600,00zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Dość dobre, tanie ciuchy. Tak jak pisał kolega wcześniej, firmówka Is. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g.guzicki Napisano 29 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Znalazłem Xenon dermizax JMP polska ale parametry fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esi70 Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Też mam JMP Dermizax (20.000/20.000),polecam :applause:,bardzo dobre parametry w stosunku do ceny,no i polski produkt:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Parę lat temu kupiłem 2 softshelle z McKinleya i służą do dzisiaj. Ogólnie dobry jakościowo produkt za korzystną cenę. Z tego co wtedy czytałem to nie marka własna IS tylko oni mają wyłączność na Polskę. Mogę się oczywiście mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Parę lat temu kupiłem 2 softshelle z McKinleya i służą do dzisiaj. Ogólnie dobry jakościowo produkt za korzystną cenę. Z tego co wtedy czytałem to nie marka własna IS tylko oni mają wyłączność na Polskę. Mogę się oczywiście mylić. W Austrii w IS także jest McKinley ...także na pewno marka własna, a co do jakości to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomeka Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Bierz JMP. Bardzo dobre ciuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Znalazłem Xenon dermizax JMP polska ale parametry fajne. Mam kurtkę firmy JMP wykonaną z tkaniny dermizax i sobie chwalę. Bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m!xeR Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Mam Rossi rownież 20k/20k i także mogę polecić. Tyle, że cenowo wypada troszkę drożej ale jakościowo jest rewelacja. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 8 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2015 McKinley to nie firma wlasna IS. IS Jest tylko ich dystrybutorem nic wiecej. Sam mam jeden komolet taki niebiesko pom. Jezeli chodzi o jakosc i wykonanie w porownaniu np do killteca to bije go na glowe. Smialo mozesz brac polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acidofilia Napisano 2 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 Proba o dobór Kurtki Narciarskiej Zamierzam kupić kurtkę narciarską ale nie dlatego że jeżdżę bardzo dużo tylko dlatego że odpowiada moim potrzebom i posłuży jako kurtka zimowa do chodzenia i czasem jako kurtka narciarska. Kompletnie nie mam rozeznania w firmach takich kurtek, dlatego proszę o pomoc. Jest kwestia membrany gore-tex, chcę zaznaczyć że jeżeli ma już mieć takową membranę to tylko oryginalny gore-tex min 15.000 (chyba jakos tak), nie interesują mnie opcję: "nasza firma ma własną membranę równie dobrą co gore-tex". Miałem okazję mierzyć kurtkę Salomon Supernova M bez membrany gtx. Czuć że bedzie w niej ciepło ale trochę design ubogi. Chciałbym kurtkę fajnie stylizowaną która posłuży mi na wiele sezonów zimowych, zapewni ciepło i sprawdzi się na stoku, nie jestem pewien czy potrzebuję tej membrany skoro nie jeżdżę tak dużo wiec proszę o podpowiedź. jestem gotów wydać ok 1000 zł. Bardzo dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Cześć Spokojnie przeczytaj co napisałeś - bałagan i bełkot.-. Ja jestem pewien, że nie potrzebujesz tej membrany ( ani jakiejkolwiek) - ani do jeżdżenia ani do chodzenia. Kup sobie kurtkę z nieubogim designem i będziesz zadowolony. Reszta nie ma tak wielkiego znaczenia. Kto się pozna? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dahlia Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Czyli nie opłaca się kupować odzieży z GORE-TEXu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Czyli nie opłaca się kupować odzieży z GORE-TEXu? opłaca , nie opłaca ...... jak jest budżet , to czemu nie ? kto bogatemu zabroni :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 jak jest budżet , to czemu nie ? A jak ni ma budżetu to do lumpa :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acidofilia Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 no dobrze, ale może jakies konkretne propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Konkretne propozycje już tu były podawane kilkakrotnie. A tu masz bezpośredni link do strony producenta: http://jmpsport.com.pl/54,oferta,kurtkimeskie.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Człowieku... każda membrana po kilku... kilkunastu praniach jest do d...! ale jak chcesz przepłacać! NIEPRAWDA!!!!! Ja 10 sezon używam jednego kompletu kurtka + spodnie i parametry trzyma doskonałe. PS Dodam że gdy mocno pada deszcz również używam kurtki w dni codzienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dahlia Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Ja sobie upatrzyłam na przecenach zestaw z GORE-TEXu i chyba zainwestuję, teraz jest na takie zakupy dobra pora. Obecnie jeżdżę w kurtce 5k i spodniach 10k i nie narzekam, nawet na deszczu dają radę, ale przyznam, że od siedzenia na mokrej kanapie (w czasie deszczu właśnie) spodnie mi przemokły trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Ja sobie upatrzyłam na przecenach zestaw z GORE-TEXu i chyba zainwestuję, teraz jest na takie zakupy dobra pora. Obecnie jeżdżę w kurtce 5k i spodniach 10k i nie narzekam, nawet na deszczu dają radę, ale przyznam, że od siedzenia na mokrej kanapie (w czasie deszczu właśnie) spodnie mi przemokły trochę. Jeśli masz nie więcej jak 164cm wzrostu to przejrzyj również kolekcje dziecinne. W rozmiarze "dziecinnym" jest jeszcze lepsza opłacalność. Za tą samą kurtkę możesz zapłacić połowę ceny w stosunku co dla dorosłej osoby. Dotyczy również przecen. Ja trafiłem okazję i za kurtkę której cena początkowa była prawie 2500zł zapłaciłem 580zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acidofilia Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Czy spośród kurtek np Salomon, Rossigniol, blizzard polecicie jakiś model który ktoś miał okazję testować ? Co do gore-tex-u nie zgadzam się z opinią ze czy jest czy nie to bez znaczenia. Uważam, że jeżeli chce kurtkę "na lata" to warto zainwestować te parę zł więcej i mieć membranę ale konkretna od 15.000, taki sprzęt sprawdzi się w każdych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
conda Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Jeżeli chcesz wydać tysiąc złotych to obecnie w sieci Martes są przeceny Colmara. Ceny oscylują w okolicy tysiąca. Jeżeli będziesz jednak chciał wydać mniej, to mają tam markę Elbrus i też przecenili kurtki na ok 400 złotych (membrana 15 tyś chyba...) Bardzo dobry stosunek jakości do ceny ma jmpsport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acidofilia Napisano 7 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2015 Byłem w martensie i niestety nic ciekawego nie znalazłem. Słuchajcie wiec tak co to membrany to może i faktycznie przydałby się ale nie jest to warunek. Natomiast warunkiem jest fajny design kurtki i no jednak opuszczanie firm typu elbrus, 4f, jmpsport. Powiedzmy ze jest to moje prywatne upodobanie. Zapytam jeszcze raz czy ktoś poleci coś z jednak "wyższej" półki typowych narciarek: salomon, rossignol, blizzard.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi