zolwik Napisano 25 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2015 Może ktoś mi poradzi bo wybieramy się w marcu na Kronplatz którędy najlepiej jechać? Krótszą trasą przez Czechy a potem w Austrii na Spittal i wjazd od Lienz czy dłuższą przez Poznań, Berlin, Monachium i w dół na Bruneck? Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 25 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2015 Ja zawsze jeżdżę przez Lienz. Dzięki temu nie stoję w korkach i nie płacę za Brenner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolwik Napisano 25 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2015 A jak wygląda stan dróg w Czechach bo ja dawno tamtędy nie jechałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 25 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2015 Bardzo dobre. Za wyjątkiem ostatniego odcinka ok. 20 km przed austriacka granicą, to cały czas jedziesz autostradami lub 2-jezdniowymi drogami ekspresowymi. Z drugiej strony, należy pamiętać, że ja to piszę z mojego krakowskiego punktu widzenia. Dla mnie jako krakusa wybór jest oczywisty, chociaż dla mieszkańca Warszawy lepsza może się okazać droga przez Niemcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolwik Napisano 26 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2015 Dziękuje. Ja zazwyczaj jechałam przez Niemcy ale tam się sporo nadrabia i płaci za autostradę w Polsce i chciałam sprawdzić jak się przez Czechy jedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 26 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2015 Dziękuje. Ja zazwyczaj jechałam przez Niemcy ale tam się sporo nadrabia i płaci za autostradę w Polsce i chciałam sprawdzić jak się przez Czechy jedzie. Zawsze możesz jechać przez Łódź i S8 na Wrocław. Wtedy za autostradę w Polsce nie płacisz, droga szybka i przyjemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kawalczewskip Napisano 26 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2015 Byłem na Kronplatz 3 razy i zawsze jeździłem przez Czechy i Austrię, czyli: - S8 - Janki do Piotrkowa Tryb - A1 - Piotrków do granicy z Czechami (Gorzyczki) - 1 przez Ostrava, Brno - od Brna do zjazdu na Brecla - E65 w kierunku na Bratysławę - 47 przez Breclav do Wilfersdorf - w Austrii na obwodnicę Wiednia, Graz, Villach - zjazd z autrostrady na Bundesstarse w kierunku na Lienz Na austriackich autostradach nie popędzisz ponieważ są dość kręte i mają ograniczenie w nocy z tytułu IGL (100 km/h), ale spokojnie w 12h z Warszawy (w nocy) przejedziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolwik Napisano 29 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Dzięki wielkie za pomoc Pojadę chyba właśnie tak jak napisał kawalczewskip. Opcję przez Wrocław tez rozważałam ale tam chyba jednak wychodzi ok 200 km więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm8 Napisano 31 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2015 Poza tym w Lienz paliwo tańsze niż w Polsce (bynajmniej w ubiegłym sezonie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 31 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2015 Poza tym w Lienz paliwo tańsze niż w Polsce Potwierdzam. (bynajmniej w ubiegłym sezonie) Pogooglaj sobie co znaczy słowo "bynajmniej" :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siluete Napisano 21 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2015 A kiedy jedziecie i gdzie będziecie mieszkać? My od 21 marca też Kronplatz(chociaż się obawiałam, że będzie płynąć), nocleg w Gassl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolwik Napisano 23 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 My mamy nocleg w Olang. Jedziemy tydzień wcześniej bo od 14.03. Myślę że nie powinno być problemu. My często jeździmy w połowie marca i warunki są ok. Dwa lata temu byliśmy w Val di Fassa i było bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi