Gość Napisano 23 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2015 Proszę o porady: ale proszę o tylko sprawdzone na LIVE... na swoich nartach! a nie że ktoś komuś... albo wyczytałem na.... Osobiście mam problem z pilnikami do ostrzałek ręcznych... dwa, trzy serwisy i następna strona pilnika (dochodzę już do tego że znakuję i przesuwam o 3-4mm do góry) : fischer'ki jeszcze spoko bo są miękkie ale rossignole (experience 88) masakra! Dotychczas kupowałem 4-5 pilników na wyprzedażach i jakoś to na następny sezon leciało... (jeżdżę dużo!) i tak jak wielu z Was bez pogłaskania nart nie wyjeżdżam na stok! ale może znacie jakieś DOBRE marki! czy to tak jest i ja nie mam pecha... Pozdrawiam. Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 23 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2015 Ja kupuje w stihl - u dilerach pilarek , pił itp. Są tanie i dobre-jednak największe doświadczenie ma guru ostrzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2015 Hello.... stihl robi pilniki do "narciorów " czy jakieś specjalistyczne kupujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 23 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2015 To są zwykłe pilniki do pił łańcuchowych (łańcuchów)-kosztują po kilkanaście zł każdy są b. dobre jakości , a potem dopieszczam krawędzie różnej grubości papierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2015 Dzięki serdeczne! wypróbuje serwis Sthila mam rzut granatem :smile: Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 23 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2015 I napisz co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 23 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2015 To są zwykłe pilniki do pił łańcuchowych (łańcuchów)-kosztują po kilkanaście zł każdy są b. dobre jakości , a potem dopieszczam krawędzie różnej grubości papierem. Czy te pilniki są cięte w jednym kierunku jak pilniki do nart, czy w 2 kierunkach jak zwykłe pilniki? Czy są ze stali chromowej? Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 te do pił - najcześciej są jednocięte. Podobnie jak 'tokarskie' Co do materiału - trzeba by skontaktować się z technologiem Befamy. pewne wskazówki są tu: http://www.befana.com.pl/hartowanie-obrobka-cieplna tu pełny katalog: niestety bardziej handlowy niż technologiczny http://www.befana.com.pl/images/katalog-produktow/katalog-befana.pdf Czy te pilniki są cięte w jednym kierunku jak pilniki do nart, czy w 2 kierunkach jak zwykłe pilniki? Czy są ze stali chromowej? Tadek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 Potwierdzam opinię o Stihlu-za 9 zł macie co trzeba... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek96 Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 (edytowane) Proszę o porady: ale proszę o tylko sprawdzone na LIVE... na swoich nartach! a nie że ktoś komuś... albo wyczytałem na.... Osobiście mam problem z pilnikami do ostrzałek ręcznych... dwa, trzy serwisy i następna strona pilnika (dochodzę już do tego że znakuję i przesuwam o 3-4mm do góry) : fischer'ki jeszcze spoko bo są miękkie ale rossignole (experience 88) masakra! Dotychczas kupowałem 4-5 pilników na wyprzedażach i jakoś to na następny sezon leciało... (jeżdżę dużo!) i tak jak wielu z Was bez pogłaskania nart nie wyjeżdżam na stok! ale może znacie jakieś DOBRE marki! czy to tak jest i ja nie mam pecha... Pozdrawiam. Janusz Czy widzisz wyraźne zużycie pilnika (świeci się jak dasz pod światło)? Czy chodzi o to, że pilnik po prostu nie zbiera? PS: bo chodzi o to, że ja też miałem problem z niezbierającymi pilnikami i rozwiązaniem okazało się dokładne zebranie ABS i titanalu A sam używam póki co Vallorbe, chociaż troszke sobie za nie krzyczą Edytowane 24 Styczeń 2015 przez piotrek96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 Różnie bywa, jedne ścierają się drugie zakleja plastik (a czyścić... luniwy jestem :wink:) w pn skoczę do Sthila kupię kilka żeby 2 razy nie musiał jeździć i napiszę jakie mam odczucia. Pozdrawiam i dzięki za wszelkie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek96 Napisano 25 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2015 To jak zakleja plastik to spróbuj swoją drogą podziałać coś w stronę zdjęcia ABS. To na prawdę pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2015 (edytowane) Podziękowania Ja kupuje w stihl - u dilerach pilarek , pił itp. Są tanie i dobre-jednak największe doświadczenie ma guru ostrzenia. Nooo masz 100% rację! REWELACJA! Stawiam dobrego browara a nawet coś lepszego jak będzie tylko okazja się spotkać. To jest właśnie porada! Krótko, fachowo i na temat :applause: a AD. pilniki o bardzo delikatnym cięciu ale twarde, ostre. Nacięcia jednokierunkowe, pilniki trochę dłuższe od maszynki (no i mają niestety rękojeść do zakucia w rączkę) ale 8.20 :eek: szok (kupiłem od razu 5) a wogóle pytam o pilniki takie do łańcuchów Pan patrzy na mnie i zadaje dziwne pytania a więc ja od razu że do ostrzałki... a on aaa te co biorą do nart! :biggrin: Jeszcze raz dzięki i zdecydowanie polecam! PS. a ja kupowałem SPECJALISTYCZNE za. ... szkoda mówić :stupid: Edytowane 27 Styczeń 2015 przez Gość PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi