lokiec3 Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 Film pod takim tytułem oglądałem wczoraj na Planete+. Trochę o rozwoju przede wszystkim infrastruktury. Ewolucji tej formy wypoczynku w stronę bardziej rozrywki niż sportu, o negatywnym wpływie na środowisko, o przepowiadanej katastrofie tego biznesu. Trochę tendencyjny film, tak jakby był zrobiony przez jakiś ekologów. Ciekawostką był ośrodek narciarski w RPA. Dookoła ziemia a tu pasek białego i sobie Afrykańce śmigają. Jednak najbardziej spodobała mi się postawa jednego z szefów ośrodka Ischgl a raczej jak to określił marki Ischgl. W temacie globalnego ocieplenia i kurczących się możliwości rozwoju z tego powodu. Chłopisko powiedziało, że teraz to oni mają tysiąc pięćset armat śnieżnych, ale jak dojdą do pięciu tysięcy to sobie usypią lodowiec i będą działać dalej. Pozdrawiam. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 Chłopisko powiedziało, że teraz to oni mają tysiąc pięćset armat śnieżnych, ale jak dojdą do pięciu tysięcy to sobie usypią lodowiec i będą działać dalej. W międzyczasie nim naprodukują tych armatek to "zrobią" się kłopoty z dostateczną ilością wody do produkcji śniegu.:angel: I znów,..."jak się nie obrócisz dupa z tyłu".:crazy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 W międzyczasie nim naprodukują tych armatek to "zrobią" się kłopoty z dostateczną ilością wody do produkcji śniegu.:angel: I znów,..."jak się nie obrócisz dupa z tyłu".:crazy: Większość ,,prognoz'' GO oprócz wzrostu temperatury średniej o około 2-3stopnie C do końca 21 wieku przewiduje wzrost sumy opadów w rejonie Alp o około 5-7 procent. Wybudują zbiorniki i wody nie zabraknie :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 Ja ogólnie jestem totalnym przeciwnikiem teorii globalnego ocieplenia:stupid: Moim zdaniem coś takiego nie istnieje. Uważam że jesteśmy traktowani jak ludzie w straożytności. Kapłan który wiedział jak przewidzieć zaćmienie słońca mówił ludziom że je zgasi. Następowało zaćmienie lud błagał go żeby zapalił słońce i on zapalał co za tym idzie miał wszystko czego zapragną:angel: Tak jest i teraz ekoteroryści mamią nas globalnym ociepleniem każą płacić miliardy za emisje CO2 a my płacimy ba ograniczamy wydajemy kupe kasy na oszczędzanie a oni maja wszystko czego zapragną:applause: Wzrost temperatury jest całkowicie normalny tak jak jej spadek. Jeszcze za naszych czasów powrócą zimy i lodowce tak gdzie ich dawno nie było. Cóż słońce znów zamiera wiec i klimat na ziemi się znów ochłodzi jak to bywało na przestrzeni milionów lat i nikt wtedy nie mówił o globalnym ociepleniu. Teraz jeśli klimat zacznie się ochładzać to co zaczniemy płacić za to że nie emitujemy CO2 i przez nas klimat się ochładza:confused:: Cóż lud ciemny wiec i kase płaci:stupid: P.S. Klimat na ziemi od około 2000 roku sie nie ociepla globalna temperatura utrzymuje sie na stabilnym poziomie który sie ustabilizował mamy stagnacje a później jak to bywało znów zacznie sie spadek i tak w kółko zaden mały człowieczek nie zmieni tego. Ludzie chyba uważają że są tak potężni że mają wpływ na wszystko uważają sie za Boga:angel: Nie jestem żadnym synoptykiem ani innym znawcą tematów pogodowych. Nawet w znikomym procencie daleko mi do wiedzy czy obserwacji jakie posiada nasz janek57. Natomiast mam identyczny tok rozumowania jak zacytowana powyżej wypowiedź. Uważam,że człowiek swoimi działaniami nie jest władny dokonywać w geokosmosie takich zmian. W 100% podpisuję się pod powyższym cytatem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 W sprawie globalnego ocieplenia poczytajcie ciekawy artykuł: http://g-o.strefa.pl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 Ten film kilka tygodni temu już leciał na satelicie, ale już drugi raz dowiedziałem się o nim po fakcie. Gdyby ktoś z Was wiedział o terminie następnej projekcji tego filmu, to dajcie znać w tym wątku! A jeszcze lepiej, gdyby ktoś miał go nagrany i mógł go udostępnić do ściągnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 Ten film kilka tygodni temu już leciał na satelicie, ale już drugi raz dowiedziałem się o nim po fakcie. Gdyby ktoś z Was wiedział o terminie następnej projekcji tego filmu, to dajcie znać w tym wątku! A jeszcze lepiej, gdyby ktoś miał go nagrany i mógł go udostępnić do ściągnięcia Proszę bardzo: http://www.planeteplus.pl/dokument-sniezny-biznes_43227 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 (edytowane) Ja ogólnie jestem totalnym przeciwnikiem teorii globalnego ocieplenia:stupid: Moim zdaniem coś takiego nie istni... Wiem ,ze narażę się Tutaj wielu... Nie będę wchodził w polemikę i to jest pierwszy i ostatni mój komentarz temat GO (AGW -skrót od angielskiej nazwy procesu ,który postępuje w naszych czasach i będzie dalej postępował) Nomad straszne bzdury piszesz:confused::Globalne ocieplenie jest faktem i w 80 procentach to ludzie za nie odpowiadają: Nie będę się mądrzył . Jeżeli ktoś ma ochotę i dysponuje wolnym czasem to może sobie poczytać w spokoju i chyba zmieni zdanie na temat GO ,może nie od razu ,ale po czasie ... http://naukaoklimacie.pl/ ;http://naukaoklimacie.pl/fakty-i-mity/mit-nie-ma-empirycznych-dowodow-na-antropogenicznosc-globalnego-ocieplenia-41; http://meteomodel.pl/BLOG/?p=5790 Edytowane 22 Styczeń 2015 przez janek57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 Zupełnie odmienne opinie: http://g-o.strefa.pl/ http://naukaoklimacie.pl/ .....I komu wierzyć???: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 Wiem ,ze narażę się Tutaj wielu... Nie będę wchodził w polemikę i to jest pierwszy i ostatni mój komentarz Mnie się nie narazisz. Choć mamy zupełnie odmienne zdanie na ten temat. I ja również polemizował nie będę więcej. Kiedyś,kiedyś tam. Dawno,dawno temu. Nie było przemysłu a klimat na ziemi się zmieniał. Taki jest tok mojego rozumowania. I tyle mam do powiedzenia w tym temacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TNT Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 Ja ogólnie jestem totalnym przeciwnikiem teorii globalnego ocieplenia:stupid: Moim zdaniem coś takiego nie istnieje. Uważam że jesteśmy traktowani jak ludzie w straożytności.(...) Klimat na ziemi od około 2000 roku sie nie ociepla globalna temperatura utrzymuje sie na stabilnym poziomie który sie ustabilizował mamy stagnacje a później jak to bywało znów zacznie sie spadek i tak w kółko zaden mały człowieczek nie zmieni tego. Moje zdanie jest dokładnie takie, jak Twoje. I wściekłość bierze, ile problemów stwarza grupa cwanych oszołomów :angry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woocash Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 Przepraszam za brak źródła, ale czytałem to kilka lat temu, gdy słynny wulkan w Islandii uziemił ruch lotniczy w Europie. Utkwiła mi w pamięci informacja, że człowiek swoją działalnością wprowadza do atmosfery jedynie ok. 3,5% z całej masy CO2. Wielkość ta równa jest corocznym wahaniom CO2 w atmosferze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 Przepraszam za brak źródła, ale czytałem to kilka lat temu, gdy słynny wulkan w Islandii uziemił ruch lotniczy w Europie. Utkwiła mi w pamięci informacja, że człowiek swoją działalnością wprowadza do atmosfery jedynie ok. 3,5% z całej masy CO2. Wielkość ta równa jest corocznym wahaniom CO2 w atmosferze. tiaaa należy zatem zakorkować wszystkie czynne wulkany , żeby już nigdy nie "emitowały" , a jak nie, to każde państwo na terytorium którego jest taki smrodzący wulkan powinno płacić stosowny podatek/haracz na rzecz organizacji pseudoekologicznonaukowych:stupid: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 23 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2015 tiaaa należy zatem zakorkować wszystkie czynne wulkany , żeby już nigdy nie "emitowały" , a jak nie, to każde państwo na terytorium którego jest taki smrodzący wulkan powinno płacić stosowny podatek/haracz na rzecz organizacji pseudoekologicznonaukowych:stupid: No i zakorkować wszystkie wyloty z przewodów pokarmowych zebrom, krowom, dzikom, baranom, słoniom itd, itd.... Swoją drogą durnowatość urzędnicza, brak wiedzy i sprzyjanie lobbystom powoduje, że tylko niektóre emisje dwutlenku wegla są opodatkowane. A ja się pytam, dlaczegóż nie opodatkować żarcia? Szczególnie tego wysokokalorycznego? Zjadajac schabowego i tak go przerobimy na dwutlenek wegla wydalany z naszej paszczy. Dwutlenek węgla i..... parę wodną! O parze wodnej jednak urzędnicy durnie na razie milczą! A prawda jest taka, że para wodna powoduje dwukrotnie wiekszy efekt cieplarniany w stosunku do CO2. Znaczy się wzrost o 1% ilosci pary wodnej w atmosferze powoduje wzrost temperatury odpowiadający wzrostowi o 2% stężenia CO2. Duzo by gadać , duzo by pisać, i wszyscy poniekąd maja rację. Ja pamietam czasy gdy nas, ludzi na Ziemi było 4 mld, dziś jest ponad 8 mld. Każdy człowiek to kaloryfer o temperaturze 36 stopni, każdy żre, większośc ogrzewa swe domy, gotuje, prasuje, no i jeżdzi samochodem lub jakąś bidką. Musi to mieć jakiś wpływ na nasze środowisko. Jaki? Wuj wie,jak zasr... rzeki, zaśmiecą ulice to widać, ale jak to się ma do całości problemu przemian energetycznych Ziemi, i dalej układu słonecznego, to nawet przewodniczący PE nie wie! Mimo, że posiada urzednkiów nakazujących opodatkowanie spalania wegla i ropy!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi