kmj291 Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 co sadzicie o mojej technice ściągania nart gdy nie mam kijków wymyśliłem ja sam i raczej nigdzie nie podejrzałem - polega ona na uderzeniu wewnętrznym kantem narty o śnieg z jednoczesnym skręceniem buta stopy do wewnątrz - powoduje to wypięcie przodu narty tak jak podczas upadku (narta idzie prosto a but skręca i wypina się przód wiązania) nie tak jak na filmie który dołączam for fan:laughing: ale idea jest podobna https://www.facebook.com/video.php?v=10152176183704179&fref=nf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 No prawie jak Didier Cuche :stupid::biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 co sadzicie o mojej technice ściągania nart gdy nie mam kijków wymyśliłem ja sam i raczej nigdzie nie podejrzałem - polega ona na uderzeniu wewnętrznym kantem narty o śnieg z jednoczesnym skręceniem buta stopy do wewnątrz - powoduje to wypięcie przodu narty tak jak podczas upadku (narta idzie prosto a but skręca i wypina się przód wiązania) MB(dawniej Figo) robił już tak z 15 ale temu, jak zapanowała dziwna moda rozpropagowana u nas w kraju głównie przez wydawców NTN:tongue: na jazdę bez kijów, no ale już tak nie robi, bo wyrósł z tego, czyli z jazdy bez kijów:cool:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 no ale już tak nie robi, bo wyrósł z tego Myślałem, że z wybijania szyb w autokarach :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 Jak to działa przy wiązaniu na 12 i więcej ?? :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmj291 Napisano 13 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Jak to działa przy wiązaniu na 12 i więcej ?? :tongue: przy 8 działa wiecej nie probowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Myślałem, że z wybijania szyb w autokarach :biggrin: :crazy::crazy::crazy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 wg mnie są lepsze metody wypinania bez kijków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Oczywiście,że tak robiłem.I zazwyczaj puszczało wiązanie a nie wiązadła w kolanie.:applause: Bo i tak się może zdarzyć.:eek: I z tego powodu już tak nie robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Jak to działa przy wiązaniu na 12 i więcej ?? :tongue: Kręcisz powyżej 12?:tongue: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Kręcisz powyżej 12?:tongue: :biggrin: mi przed sezonem waga skoczyła o 15 kilo w zeszłym miałem 11din, albo trochę więcej więc w tym trzeba by trochę podkręcić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 mi przed sezonem waga skoczyła o 15 kilo w zeszłym miałem 11din, albo trochę więcej więc w tym trzeba by trochę podkręcić Nie Ciebie pytałem:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Nie Ciebie pytałem:biggrin: może soczek też przytył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 mi przed sezonem waga skoczyła o 15 kilo w zeszłym miałem 11din, albo trochę więcej więc w tym trzeba by trochę podkręcić Gregor proponuje Ci raczej zejść z wagą niż potkręcać. Wczoraj trochę mnie ortopeda postraszył ile każde kilo więcej robi z stawem kolanowym : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Kręcisz powyżej 12?:tongue: :biggrin: GS Fischera ma skale od 10 :smile: Waga mi skoczyła, ale o......3 - 4 :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Gregor proponuje Ci raczej zejść z wagą niż potkręcać. Wczoraj trochę mnie ortopeda postraszył ile każde kilo więcej robi z stawem kolanowym : ja to doskonale wiem ale z jednej strony zbić nie jest tak łatwo, a z drugiej 7 już spadło i nie wiem czy chcę więcej zbijać teraz jest w miarę ok, jeszcze ze 3 kg w trakcie sezonu poleci na pewno. Byłoby idealnie gdyby te 3kg z samego brzucha poleciało, bo w procesie budowania masy za dużo browarów było :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 GS Fischera ma skale od 10 :smile: Tylko kto wie na ile są wyskalowane Twoje wiązadła w kolanach??? :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Tylko kto wie na ile są wyskalowane Twoje wiązadła w kolanach??? :eek: Te stare czy te nowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 No prawie jak Didier Cuche :stupid::biggrin: Przypatrz się uważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Waga mi skoczyła, ale o......3 - 4 :biggrin: Dobrze że to w gramach :biggrin: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmj291 Napisano 13 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 wg mnie są lepsze metody wypinania bez kijków a możesz cos uscislic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Dobrze że to w gramach :biggrin: :wink: Wiesz, jak taki trochę mały jestem, każdy jeden się liczy :biggrin::wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Odstawiasz dziób jednej narty tak jak przy zwrocie przez przestępowanie i podnosisz tą nartę nad tylną część wiązania i naciskasz jednocześnie wyskakując nogą z wiązania. Potem powtarzasz czynność samym butem. Wysłane za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Proste, skuteczne, bez cudowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmj291 Napisano 1 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2015 Odstawiasz dziób jednej narty tak jak przy zwrocie przez przestępowanie i podnosisz tą nartę nad tylną część wiązania i naciskasz jednocześnie wyskakując nogą z wiązania. Potem powtarzasz czynność samym butem. Wysłane za pomocą Tapatalk dzisiaj po przerwie w jeżdżeniu wypróbowałem nacisnąłem piętką lewej narty i bylo ok gorzej poszlo samym butem i wypinałem uderzając o śnieg - ale jeszcze poćwiczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi