paluk Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Witam, Czy susząc wilgotne buty wystarczą grzałki w środku butów czy lepiej wyciągać cały wkłąd? Coraz więcej osób poleca wyjmowanie wkładów, ale zastanawiam się czy to ma sens. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Witam, Czy susząc wilgotne buty wystarczą grzałki w środku butów czy lepiej wyciągać cały wkłąd? Coraz więcej osób poleca wyjmowanie wkładów, ale zastanawiam się czy to ma sens. Pozdrawiam Co miałeś z fizyki? Ja wiem!:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Witam, Czy susząc wilgotne buty wystarczą grzałki w środku butów czy lepiej wyciągać cały wkłąd? Coraz więcej osób poleca wyjmowanie wkładów, ale zastanawiam się czy to ma sens. Pozdrawiam Cześć Grzałki w butach stojących normalnie wystarczą idealnie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek96 Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Niestety fizyka, nawet na poziomie ponadgimnazjalnym, nie uwzględnia w programie wytrzymałości materiałowej :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek96 Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Co miałeś z fizyki? Ja wiem!:smile: Niestety, fizyka w szkołach, nawet na poziomie ponadgimnazjalnym, nie zawiera w programie wytrzymałości materiałowej :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paluk Napisano 11 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Z fizyki miałem 5 Dzięki serdeczne za odpowiedź. Temat zamknięty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek96 Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Ja też suszę bez wyjmowania i jest spoko, jeśli jest ogrzewanie podłogowe to warto wykorzystać + grzałka do tego oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Ja wyjąłem wkładki i suszą się na podłogówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 A ja nawet nie myślałem że można inaczej jak... wysuszyć wkładki :biggrin: a tu widzę że można i z tak błahego powodu wywołać burzę! PS. dołączę się do filozoficznych wywodów na temat suszenia butów: jak jeżdżę na dłuższe wypady (kilka dni za granicą na noclegu) to tylko grzałki a w domu nie ma jak wygrząć na grzejniku! chyba : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Co jakiś czas kapcia trzeba wyciągnąć i porządnie wysuszyć. Zarówno kapcia jak i skorupę od środka. Skorupy w moich butach są częściowo przeźroczyste i widać jak para skrapla się od wewnątrz. Część wilgoci (potu) paruje z kapcia zatrzymuje się właśnie na skorupie. A ostatnio po skiturach mój syn wylewał wodę ze skorupy jak ze szklanki (buty nie były dziurawe i był mróz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Tak się zastanawiam czy z moimi nogami coś jest nie tak? Nigdy nie miałem mokrych butów w środku :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paluk Napisano 11 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Właśnie myślałem o tej przestrzeni między kapciem a skorupą. Mokrych też nie miałem ale wilgotne tak. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 21 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2015 Za częste wyjmowanie bootka ze skorupy troche go "rozbija i deformuje" wiec tez nie ma co przesadzac z czestym wyjmowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 21 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2015 (edytowane) Dobrym rozwiązaniem jest każdorazowe długotrwałe powolne suszenie. W moim przypadku (i nie tylko moim) jest to torba Bodego. Temat na forum był już poruszany,więc nie będę go roztrząsał. Bończa również był posiadaczem tej torby ale się jej pozbył. Może ma jakieś argumenty przeciw jej stosowaniu. Jak dla mnie ma same zalety. Być może są jakieś mankamenty,których to ja nie umiem się doszukać. Dla tych którzy nie znają. Aha! Sorry ale wkleiłem tu nie własne zdjęcie. Mam nadzieję,że JC się nie obrazi. Edytowane 21 Styczeń 2015 przez MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi