jodek1 Napisano 13 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Jodek1, jak jesteś w Zakopcu do 15.01 to się załapiesz na otwarcie Kasprowego. Podają, że otwarcie Gąsienicowej 15.01. Dzięki za całą relacje. Pozdrawiam To bardzo dobra wiadomosc wyjezdzam w poludnie wiec warto na te kilka godzin wskoczyc ...oby przygotowali ....Na razie w gorach mocno wieje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 13 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 się Śmieją z Jodka nie a z tego pisze jak :smile: Ja już się przyzwyczaiłem i od jakiegos czasu należę do Jego sympatyków. Pozdro Jodek! Pisz co tam na tej Szymoszkowej, która podobno powinna być Szymaszkową! Podobno to Mickiewicz juz nie zyje ... Specjalnie dla ciebie nadal Szymoszkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 13 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Dzisiaj wieczorem odwiedziłem kolejną stację na Podhalu tym razem mieszczącą się w Zakopanym - Szymoszkową.Miłym zaskoczeniem przy kasie był wieczorny karnet (18-20) za 25 zł .W zakopanym dziś znowu odwilż w ciągu dnia było 10 stopni ... : Spodziewałem się złych warunków - jedynie na górze stok był zmęczony dniem :tongue: Warunki były bardzo dobre mimo dodatnich temperatur brak przetarć , kamieni, lodu itd. Bardzo fajnie spędziłem na stoku dwie godziny - główna trasa bardzo fajna na górze solidnie nachylona średnia 26 stopni o długości 1600 metrów Nie pamiętam, ale wydaje mi się że, w tamtym roku nie było tam kanapy 6 osobowej z osłonami - ale mogę bredzić ....:eek: Nie było żadnych kolejek większość ludzi jeździło na krześle szkoleniowym - główna trasa była pusta.Jutro od samego rana RusinSki ... mam nadzieje że nowa kanapa już chodzi :biggrin: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Bardzo lubię Zakopane. Tam też można fajnie spędzić czas. Jodek, ja na Tuxie w sobotę na stacji pośredniej miałem 14 stopni :stupid: Szymoszkowa zawsze to samo, góra zryta, ale zawsze śniegu pod dostatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Nie pamiętam, ale wydaje mi się że, w tamtym roku nie było tam kanapy 6 osobowej z osłonami - ale mogę bredzić ....:eek: Jutro od samego rana RusinSki ... mam nadzieje że nowa kanapa już chodzi :biggrin: Chyba bredzisz a odnośnie kanapy na RS to mają ją puścić od czwartku :eek: :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 13 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Chyba bredzisz a odnośnie kanapy na RS to mają ją puścić od czwartku :eek: :tongue: Kasprowy tez od czwartku Trudno jednak jutro od 8:30... RusinSki Bardzo lubię Zakopane. Tam też można fajnie spędzić czas. Szymoszkowa zawsze to samo, góra zryta, ale zawsze śniegu pod dostatkiem. ZAKOPANE ma jeden plus mozna pospacerowac po nartach z rodzina , szymoszkowa zawsze lubilem -fajna szybka trasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Dobra Pioter spadaj na spacer bo jutro Rusin :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 14 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Dobra Pioter spadaj na spacer bo jutro Rusin :tongue: Spada to Alik w sondazach .... i cale szczescie Myslalem ze sie pojawisz na RusinSki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Spada to Alik w sondazach .... i cale szczescie Myslalem ze sie pojawisz na RusinSki... Niestety,ale nie da rady,jutro coś w Wiśle :,a następny tydzień turne po Wierchomli :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 14 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Chyba bredzisz a odnośnie kanapy na RS to mają ją puścić od czwartku :eek: :tongue: Niestety ale nie wczesniej niz w piatek....beda oglaszac ...Pani w kasie twierdzi ze na pewno kilka godzin bedzie gratis moze caly dzien. Ewidentnie sa spoznieni. Dziwi mnie fakt /zamysl braku polaczenia obydwu krzesel ...slabe to ...moze z czasem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 14 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Na RusinSki dotarłem chwilę po ósmej oprócz obsługi było .... dwóch narciarzy włącznie ze mną :biggrin: Parking pusty :tongue: , lekki mróz Na trasie lampa i sztruks :biggrin: Warunki doskonałe , twardo bez lodu , kamieni, przetarć , progów , nierówności itp. stok przez przeszło godzinę miałem praktycznie na wyłączność !!!Szkoda jedynie zwężenia w środkowej części trasy ale i to nie popsuło super wypadu, później przybyło trochę ludzi ale i tak było super Oczywiście toalety i parking gratis - to standard na Podhalu ..... nie ma się jednak z czego cieszyć w Kościelisku i łysej Polanie - złodzieje skasują cię po 20 zł za samochód/ dzień :Ps .... kasprowy jutro .... jak ruszy to będzie cud ... bo śniegu mało i wąsko ratrakują - więc raczej odpuszczę i wybiorę od rana do Poronina :sad: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Cześć .....bo średnie nachylenie stoku po kilku godzinach jazdy to 13 stopni .... Ale musicie tam się bawić jak Wam się średnie nachylenie stoków zmienia w trakcie jazdy. A poważniej - podziw! - dwa lata temu zrobiłem podobny objazd (Witów, Nosal, Harenda, Suche, Szymoszkowa, Małe Ciche, Koziniec - Czarna G. I Litwinka, Jurgów, Kluszkowce, Polana Suche, Kasina i jakiś wyciąg w Białce ale nie kombajnowy tylko jeden z tych pozostałości w środku i nie zrobiłem żadnego zdjęcia. Jak jeżdżę to nawet mi się nie chce wyjąć telefonu - taki ze mnie leń. Którą górkę oceniasz najlepiej, próbując podejść obiektywnie - chodzi mi głównie o potencjał jeżdżeniowy bez przyległości? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 14 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Cześć Ale musicie tam się bawić jak Wam się średnie nachylenie stoków zmienia w trakcie jazdy. wiele czasu to nie kosztuje - włączasz program w komórce i tyle :biggrin: A poważniej - podziw! - dwa lata temu zrobiłem podobny objazd (Witów, Nosal, Harenda, Suche, Szymoszkowa, Małe Ciche, Koziniec - Czarna G. I Litwinka, Jurgów, Kluszkowce, Polana Suche, Kasina i jakiś wyciąg w Białce ale nie kombajnowy tylko jeden z tych pozostałości w środku i nie zrobiłem żadnego zdjęcia. Jak jeżdżę to nawet mi się nie chce wyjąć telefonu - taki ze mnie leń. Którą górkę oceniasz najlepiej, próbując podejść obiektywnie - chodzi mi głównie o potencjał jeżdżeniowy bez przyległości? Pozdrowienia Nie da się jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie zależy kto czego szuka...... Dla mnie najlepszy potencjał jeżdżeniowy to: 1. Szymoszkowa vs Harenda 3. Jurgów vs Małe Suche Piknikowo : 1. Kotelnica 2. Małe Ciche 3. Witów Szkoleniowo - (tyczki): 1. Małe Suche 2. Jurgów 3. Harenda Warunki Śniegowe: 1. Szymoszkowa 2. Witów vs Kotelnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 (edytowane) Cześć Małe Suche to znaczy Suche to za Harendą? Co rozumiesz przez potencjał szkoleniowy (tyczki) - to można ustawić wszędzie jak się umie - po prostu nie bardzo rozumiem. Jak rozumiem Szymoszkowa vs Harenda - to znaczy, że mniej więcej na równi? Myślę, że się trochę nie zrozumieliśmy. Zapytam inaczej: Masz sobie pojechać na narty na 3 dni w ekipie samych dobrych narciarzy, gdzie ich zabierzesz w tym rejonie. Może być tylko jedno miejsce. Ja oczywiście mam swojego faworyta ale nie chcę nic sugerować (nawet nie wiem czy tam byłeś). Pozdro Edytowane 14 Styczeń 2015 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Ja bym stawiał na Jurgów. (oczywiście gdy chodzi cały) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 14 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Dla mnie w tym rejonie na 3 dni to na pewno nie jeden ośrodek - dlatego skaczę :wink: Suche - tak to Poronin jest tam fajne miejsce na tory z orczykiem z boku głównej trasy - nachylenie też fajne. Pewnie myślisz o Kluszkowcach - to już za daleko od Zakopca :wink: Dla mnie Szymoszkowa / Harenda - podobają mi się na równi: Szymoszkowa zdecydowanie dłuższa ze słusznym szczególnie u góry nachyleniem oraz Harenda krótsza ale z mocą .... fajna jest też trasa 1/2 na Kotelnicy ale ten ośrodek dyskwalifikuje ilość osób :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 14 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Ja bym stawiał na Jurgów. (oczywiście gdy chodzi cały) od dwóch lat się nie udaje więc oceniam co jest czynne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Ja bym stawiał na Jurgów. (oczywiście gdy chodzi cały) Pewnie, że Jurgów. Dobrze przygotowane trasy, możliwość śmigania na tyczkach od 7 do 9 na mocno twardej trasie. Do tego sensowne wyciągi i brak tłumów na trasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Cześć Tak Kluszkowce nr 1 zdecydowanie. Później Jurgów - bo to prawie to samo. :) A dalej... Harenda jak się połączy z Suche będzie z pewnością atrakcyjna. Pozdro serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Podobno to Mickiewicz juz nie zyje ... Specjalnie dla ciebie nadal Szymoszkowa Nie tylko on juz nie zyje! Ogladałem kiedyś program w TV gdzie wypowiadali sie górale ( starzy, młodzi, wykształceni) i mówili, że Szymoszkowa to zakorzeniona nazwa, ale błędna. Powinna być Szymaszkowa. Ja tam ekspertem w sprawie tej nazwy nie jestem, a piszę tylko o tym, co zasłyszałem. W sumie, jaka to dla mnie różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Problem ogólnie znany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 15 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2015 Energiczny poczatek dnia w Suche 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 15 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2015 Czwartek byl ostatnim dniem kiedy goscilem na Podhalu. Jezdzilem w Stacji Suche kolo Poronina. Stacja zrobila na mnie po raz kolejny bardzo dobre wrazenie. Stok ma fajne nachylenie , jest szeroko, dziala caly osrodek czyli krzeslo 4 osobowe oraz orczyk sa 4 wytyczone rozne trasy o dlugosci okolo 1km kazda. Warunki bardzo dobre , duzo sniegu , rowno , brak mineralow. Malo ludzi , brak kolejek ....bardzo mila Pani w kasie ? Na koniec widok na symbol Zakopca ....na pewno tu wroce w przyszlym sezonie. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 15 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2015 No i wyjeździłeś się, zwiedziłeś, zaliczyłeś, pogoda nawet ci dopisała, warunki na stokach bardzo, a brak tłumów tym bardziej. Cholera, no zwyczajnie zazdroszczę ci :laughing: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi