jodek1 Napisano 8 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2015 Po dniach spedzonych w Austryjackim regionie Gastein czas na polskie osrodki przez najblizsze dni odwiedze okolice Zakopanego. W tej chwili temperatura minus 4 stopnie lekko pada snieg. Wieczorem po przyjezdzie krotki spacerek po krupowkach ....pustki !!!! Oby tak bylo jutro na stoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Jak czytam o "austryjackich" stokach, to nie wiem czemu, ale na mysl przychodzi mi pan Tadeusz, który ponoć "we Francyji dam wiele pruł"!:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 odwiedze okolice Zakopanego Wieczorem po przyjezdzie krotki spacerek po krupowkach ....pustki !!!! Oby tak bylo jutro na stoku hmmmmm.... a tam jest jakiś stok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 hmmmmm.... a tam jest jakiś stok? Oczywiście ,tylko że prawidłowa pisownia wygląda tak STOCK :stupid: :wink: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_sbe Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Termin dogodny i Ruskich wywiało, to będzie luźniej Polecam karczmę "Kolibka" na rondku poniżej stacji na Kasprowy. Jest ciasno, ale Jedzenie pierwsza klasa. Miłego pobytu :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 W Zakopanem jest stok. Stok nazywa się "Alkohole Świata" i jest to rzeczywiscie bogaty stok alkoholi. Co się zaś tyczy restauracji, to ich jakość najłatwiej sprawdzić przeglądając menu. Jeśli w menu jest 4 - 5 dań głównych, do tego biały obrus, restauracja może być dobra. Jak w menu jest kilkadziesiąt potraw, znaczy się jesz odmrożone gotowce z Makro! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Jodek, gdzie będziesz tam jeździł? Harenda, Jurgów? Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Jodek, gdzie będziesz tam jeździł? Harenda, Jurgów? Ale Jurgów to już nie TAM :biggrin: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Ale Jurgów to już nie TAM :biggrin: :wink: Co nie!!! Olimpiada miała być w Krakowie a konkurencje alpejskie na Chopoku, i co, mogło tak być? Skoro mogło, to tym bardziej Jurgów w Zakopanem, które sięga od Bieszczadów, przez Donovaly. Pradziada do Carnej Góry! No i do kieleckiego Telegrafu!!!:smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 co zimowa stolica to stolica..... :applause: i od Wierzycy do Łomnicy...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 9 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Widzę że wam wesoło w temacie :stupid:Ja natomiast od rana dzień spędziłem na Zakopiańskiej Harendzie Tak przedstawia się plan ośrodka: Wychodzi że w ośrodku są przynajmniej trzy trasy - nic bardziej mylnego - Trasa niebieska jest zarośnięta -a reszta to jedna bardzo fajna szeroka czerwona trasa o średnim nachyleniu 26 stopni i długości 900 metrów- ale czego nie robi się dla marketingu :biggrin: w ośrodku działa krzesło 4 - osobowe oraz 3 orczyki.Przez blisko 3 godziny które spędziłem w ośrodku było po prostu pusto - wolne miejsca na parkingu i zero kolejek , najczęściej wjeżdżałem sam !!!! Wjeżdżając krzesłem dostrzegłem reklamę strony skionline .... dość już przechodzoną :laughing:Widoki z góry kolejki - piękne: W ośrodku nie jest otwarta cała szerokość trasy a śniegu jest tam dużo i potworzone są magazyny: Panujące warunki mogę określić jako bardzo dobre - twardo , równo z lekko przyprószonym sztruksem przez nocny opad, nie widziałem lodu , zawsze można znaleźć jakiś problem ( na dole dość spore minerały ) - jednak mi się bardzo podobało - szybko , energetycznie. Ośrodek zdecydowanie mogę polecić szczególnie jak nie ma ludzi i są takie jak dziś warunki.... Brak ludzi , ładna pogoda , szybka - bardzo szeroka trasa , dobre warunki - 20 zjazdów zajęło niecałe 3 godziny - było super ... na koniec ...na dobicie nóg pojeździłem orczykiem Na chwilę obecną w Zakopanym mocno wieje i pada deszcz , temperatura 4 stopnie na plusie : - zobaczymy jak będzie rano.Jutro pewnie Białka od samego rana :wink: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 10 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2015 (edytowane) Dziś odwiedziłem Białkę Tatrzańską W nocy napadało kilka centymetrów śniegu - rano niestety padał wyłącznie deszcz , warunki na drodze były tragiczne piaskarek nie widziałem.Na parkingu już coś wydawało mi się nie tak - było pusto , dosłownie kilka samochodów - nie wierzyłem że w sobotę w styczniu w ogóle jest to możliwe.Silnie padający deszcz i wiejący wiatr zrobił swoje Kotelnica była pusta jak wyjeżdżałem o 12 !!!Było mokro nawet bardzo jednak śmiałem się ze znajomym czy nie wolimy pojeździć w deszczu bez kolejek niż stać do krzesełka 15 minut ..... Warunki mogę określić jako kwietniowe :tongue: dużo mokrego śniegu ale nawet o 12 dało się pojeździć po sztruksie , przygotowanie tras bardzo dobre , działały wszystkie krzesła.Często na trasach byliśmy sami !!!!Poniżej trochę zdjęć z dzisiejszej jazdy: Dzień narciarsko bardzo udany - jutro od rana Jurgów :eek: Edytowane 10 Styczeń 2015 przez jodek1 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 11 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Jurgow wita lekkim mrozem i ladna pogoda 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 11 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Czas na relację z dzisiejszego wypadu do Jurgowa Wczoraj była odwilż na dodatek padał przez cały dzień i wieczór deszcz - śnieg po prostu znikał w oczach w nocy złapał mróz - więc na stoku rano było mega twardo.Podobało mi się przygotowanie trasy mimo braku śniegu było bardzo równo - bez progów miejscami jedynie placki lodu i piachu: Patrząc na to że po za trasami nie ma już praktycznie śniegu: Próby przygotowania czarnej trasy widzę źle .... trzeba od nowa śnieżyć trasy już otwarte :frown:: Pomimo wczorajszej odwilży i deszczu , kilku placków lodu i piachu - w ośrodku można bardzo fajnie pojeździć , jeżdżących jest nie wielu , brak kolejek - zdecydowanie polecam. a i zapomniałem o widokach ... umiejscowienie ośrodka jest genialne :happy: 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger27 Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 Czas na relację z dzisiejszego wypadu do Jurgowa Wczoraj była odwilż na dodatek padał przez cały dzień i wieczór deszcz - śnieg po prostu znikał w oczach w nocy złapał mróz - więc na stoku rano było mega twardo. Podobało mi się przygotowanie trasy mimo braku śniegu było bardzo równo - bez progów miejscami jedynie placki lodu i piachu: [ATTACH=CONFIG]18249[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18250[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18251[/ATTACH] Patrząc na to że po za trasami nie ma już praktycznie śniegu: [ATTACH=CONFIG]18252[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18253[/ATTACH] Próby przygotowania czarnej trasy widzę źle .... trzeba od nowa śnieżyć trasy już otwarte :frown:: [ATTACH=CONFIG]18254[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18255[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18256[/ATTACH] Pomimo wczorajszej odwilży i deszczu , kilku placków lodu i piachu - w ośrodku można bardzo fajnie pojeździć , jeżdżących jest nie wielu , brak kolejek - zdecydowanie polecam. [ATTACH=CONFIG]18257[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18258[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18259[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18260[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18261[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18262[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18263[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18264[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18265[/ATTACH] a i zapomniałem o widokach ... umiejscowienie ośrodka jest genialne :happy: [ATTACH=CONFIG]18266[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18267[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18268[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18269[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18270[/ATTACH] Piotrek widzę że konsekwentnie realizujesz plany wyjazdowe gratki za wytrwałość :laughing: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 12 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 Dzisiaj odwiedziłem kolejną Stację Narciarską w okolicach Zakopanego - Małe Ciche.Z rana spotkała mnie miła niespodzianka :tongue: w nocy dopadało sporo białego.... Ośrodek posiada dwa krzesła (jedno bardzo szybkie) oraz kilka orczyków - przypomina trochę Białkę bo średnie nachylenie stoku po kilku godzinach jazdy to 13 stopni a najdłuższa trasa to 1300 metrów.Przez cały dzień temperatura oscylowała w granicach 0 stopni , warunki na stoku bardzo dobre, twardo ale bez oblodzeń - zdecydowanie pomógł nocny opad śniegu.Dużo osób uczących się i wogóle jeżdżących , jednak bez kolejek - szczególnie na krótszym krześle na początkowym ostrzejszym odcinku było dosłownie pusto.Poniżej galeria z dzisiejszego udanego dnia :biggrin: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patys Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 Polecam odwiedzić mała mieścinkę obok Bukowiny nazywa się Czarna Góra są dwa ośrodki Koziniec i Grapa Litwinka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 A ja bym polecił Kluszkowce oraz Palenicę w Szczawnicy ale to trochę dalej od Zakopcia bo już Pieniny. PS. kiedyś byłem fanem tych okolic :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 Ja to Cię Jodek lubię i te Twoje relacje. Niektórzy się nabijają, dokuczają, a Ty robisz swoje, jeździsz to tu to tam, czasem w lepszych, a czasem w gorszych warunkach. Ale jeździsz i cieszysz się tym, a przy okazji dzielisz się wrażeniami i zdjęciami :applause: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 12 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 Polecam odwiedzić mała mieścinkę obok Bukowiny nazywa się Czarna Góra są dwa ośrodki Koziniec i Grapa Litwinka Fakt nie byłem za dużo jest tych stacji w okolicy Zakopca by objechać je w tydzień - następnym razem :wink: Chce jeszcze pojeździć na Szymoszkowej , Poroninie, Rusin-Ski A ja bym polecił Kluszkowce oraz Palenicę w Szczawnicy ale to trochę dalej od Zakopcia bo już Pieniny. PS. kiedyś byłem fanem tych okolic :biggrin: to już za daleko od Zakopca - przejazd zajmie w sumie z dwie godziny :frown:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 jodek gzie dzisiaj ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 13 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Teraz ...morskie oko .... pewnie od 17 max 18 Szymoszkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Ja to Cię Jodek lubię i te Twoje relacje. Niektórzy się nabijają, dokuczają, a Ty robisz swoje, jeździsz to tu to tam, czasem w lepszych, a czasem w gorszych warunkach. Ale jeździsz i cieszysz się tym, a przy okazji dzielisz się wrażeniami i zdjęciami :applause: Dokładnie, zgadzam się z kmarcin Niektórzy się nabijają, dokuczają, a Ty robisz swoje, jeździsz to tu to tam, czasem w lepszych, a czasem w gorszych warunkach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 się Śmieją z Jodka nie a z tego pisze jak :smile: Ja już się przyzwyczaiłem i od jakiegos czasu należę do Jego sympatyków. Pozdro Jodek! Pisz co tam na tej Szymoszkowej, która podobno powinna być Szymaszkową! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Jodek1, jak jesteś w Zakopcu do 15.01 to się załapiesz na otwarcie Kasprowego. Podają, że otwarcie Gąsienicowej 15.01. Dzięki za całą relacje. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi